Találatok a következő kifejezésre: Bioptron lámpával kezelehetem a szemem Nyitva (1 db)

Bioptron lámpával hogyan kezelehetem a szemem? Nyitva vagy csukva? Mennyi ideig? Milyen színnel?

Elég sok problémám van a szememmel :( Érzékeny, fáradékony, gyakran csíp, nem bírom a naposütést, a szelet... talán azért, mert nagyon fehér b?röm van, a szemem is világos szín?, emiatt lehet érzékenyebb. Orvos nem talált semmit. Hogyan használjam rá a bioptron lámpát? Hátha segít... legalább, hogy ilyenkor este még tudjak olvasni egy kicsit, ne legyen enniyre fáradt. El?re is köszi!!!

Legjobb válasz: Ja és kell hozzá valami spray, olyan oxy- spray vagy valami? Azt hogyan és mikor klell használni?

A kérdező hozzászólása: Ja és kell hozzá valami spray, olyan oxy- spray vagy valami? Azt hogyan és mikor klell használni?
Szia! Én is szoktam a Biotron lámpát használni. Szemre a zöld színt javaslom, csukott szemmel, és mindkét szemnél 3-3 sípolást várj. Oxy spray nem kell, azt csak a bõrfelületek kezelésénél kell alkalmazni, de akkor se nagyon fontos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) és nyitva vagy csukva legyen a szemem?
Csukva, de írtam az elõzõ válaszban is. :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, bocs, nem láttam szememtõl :D Köszi!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hanyasnak számít ez a szemüveg? Szerintetek megéri megcsináltatni?

Tegnap voltam egy szállodában, ahol szemészeti vizsgálatra lehetett jelentkezni. Már esedékes volt, így én is felíratkoztam.
Nem volt computeres vizsgálóeszköz, hanem csak lencsés rendszer volt. Mondtam a nőnek, hogy a szemüvegem feles cilinderű. A szögre pedig azt, hogy a jobb szemem biztosan 90°-ban cilinderes, a balra pedig azt mondtam, hogy 60 vagy 70, de nem tudom.
Megvizsálta a szemüvegem, és azt mondta, hogy ő 60°-ot mér a balon.

Ezt írta fel:


Sph Cyl Ax Pd
J: -1,0 -0,5 90 64
B: -0,75 -0,5 60 64

Az a helyzet, hogy megtaláltam a papíromat, és a balon nem 60°-os a cilinder, hanem 70-es. Szerintetek nagy baj az, hogyha ezzel a paramáterekkel csináltatom meg a szemüvegem? A lencse bepróbálásánál nagyon jól láttam ezekkel a lencsékkel, de a bal egy kicsit furcsa volt. Azt megemlítette a nő, hogy a saját cilinder értékeimmel kellene megcsináltatni a szemüveget.

Ha elmegyek egy optikába, ahova beviszem a friss vizsgálati eredményemet (amin a sph friss mérés), és a régit, amin a cilinder érték computeres vizsgálata helyes, mert nagyon jól látok vele, akkor megcsinálják szemvizsgálat nélkül úgy, ahogy mondom nekik? Vagy nem készítik el így? Amúgy egy magán optika lenne ahova szeretnék menni, mert ott megbízható szerintem az egész. Szerintetek nem lesz gond ebből?

A mostani szemüvegem -0,5-ös volt, persze cilinderes, és az értékei olyanok, amiket fent leírtam (bal szemre:70°).

Ez a szemüveg akkor most -1-es vagy -1,5-ös erősségűnek számít?

18F

2

Lézeres szemműtét tompalátás esetén?

Lézeres szemműtétet szeretnék, de egyik magánklinikán sem vállaltak, mert tompalátó az egyik szemem (még alkalmassági vizsgálatra se mehettem el, már telefonon kizártak). Mindig azt kapom válaszul, hogy ilyenkor nem vállalják, mert mi van, ha én leszek az az egy szerencsétlen, akinek elrontják a jobbik szemét és csak a tompalátó marad? Hát én azt mondom, hogy ilyen szerencsétlen nem lehetek! Nem adom fel. Hallottatok már hasonló esetről, akinek mégis megcsinálták a műtétet? Interneten már olvastam 1-2 sztorit, de semmi konkrét... Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy a rosszabbik szemem a műtét után se lenne jó, hanem a dioptriacsökkentésre vágyom nagyon!

2

Mi lehet a szememmel?

Kb.egy hónapja belenyúltam véletlenül a szemöldökcsipesszel a bal szemembe.Azóta mikor éjszaka ébreszt a kisbabám nem bírom egy darabig kinyitni a szemem,mintha valami erősen csikarná.De azután ha már kinyitottam nincs vele probléma nap közben.

1

Kontaktlencsések! SOS! Veletek is történt már ilyen?

A balatonon voltunk nyaralni a napokban. Bele mentem ,,fürdeni" igazából inkább csak megmártozni a vízbe, mert nem mentem olyan részre ahol a fejemet már elepte volna víz, mivel benn volt a lencsém, és nem szeretem volna hogy víz érje. Az optikusom mikor kontaktlencsés lettem, meg hagyta hogy víz ne érje. Aztán ugráltak melletem a gyerekek, és a csobbanás által víz fröcsent a szememebe. Egyből kijöttem, és persze mikor a szállodához vissza értünk azonal kivettem és a tratójában tettem. Lehet hogy én vagyok túl aggogó, vagy túl komplikálom, d eiylenkor nem tudom mi van?! :( ez volt az utolsó lencsém, még nem érkezett meg a következő havi, és nem láttok, a szemüvegem meg eltörött, azt is mot csináltatom. Addig vissza tehetem még? Mert a balaton víze azért még se oylan tiszta....nem kapok valami szemfertőzést vagy ilyesmit??? kérem aki ért hozzá vagy van iylen tapasztalata, valami tanácsot adjon legyen szíves!!!!

5

Nagyon érzékeny vagyok az erős fényre! Nyáron nincs gond mert napszemüveget használok, de télen már más, mert nem viselek napszemüveget mert félek hogy kinevetnek! Mit tegyek? Van valami szem csepp?

1

Ha van egy kis eltérés az értékek között, az baj (kontaktlencse)?

3 hónapja kezdtem el kontaktlencsét hordani,és nagyon bevált.Most ,,járt le" az első 3 havi adag,ezért szeretnék újat rendelni.
Otthon az iWear DR Basic-et próbáltam,aminél a DC érték 8.7,a DIA pedig 14.5 .
Idő közben kijöttem külföldre és itt nincs ez a márkájú lencse.
Netről szeretnék rendelni,mert úgy sokkal olcsóbb ,mint az optikában.
Találtam is pl. egy Bausch&Lomb lencsét,de ott a DC érték 8.6 ,a DIA pedig 14.2 . Ennyi eltérés gond?
Olyan is van,ahol kisebb a különbség,de az iWear-rel megegyező nincsen :(.
Teljesen tanácstalan vagyok,abszolút nem értek ehhez,így nem tudom,hogy gond-e ha nem pont olyan a lencse,mint az előző (a dioptria természetesen ugyanaz).
Előre is köszönöm,ha valaki megosztja velem az ezzel kapcsolatos tapasztalatait.

0

Az igaz hogy a kék vagy zöld szeműek érzékenyebbek a fényre? Mert engem nagyon zavar! én kékszemű vagyok

4

Ez lehet valamilyen betegség?

Elég zavaró dolog. Szemüveges vagyok mert távolra nem látok olyan jól.(0,5 dioptria) Az iskolában ugye ki szoktak hívni a táblához pl. matekórán is. Na most ha kimegyek és állok a tábla előtt megzavarodom. Nem tudok eligazodni és a fejem is megfájdul. Egyszerűen mintha nem látnám jól de közben mégis. Nagyon rossz érzés főleg mivel nem csak matek órán hanem történelmen, nyelvtanon stb. és emiatt kaptam is már rossz jegyet....

4

Szegeden melyik optika a megbízható?

Nemrég költöztem Szegedre, viszont eltört a szemüvegem :S
Hova érdemes menni, melyik Optikába illetve mennyire drága hely, mennyivel számoljak?

2

Veletek is előfordult már hogy reggel csipa volt a szemetekben, majd amikor ki akartátok mosni, a csipa belement a szemetekbe? Ez nem káros a szemnek?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!