Találatok a következő kifejezésre: Bezárhatnak egy azért, (1 db)

Bezárhatnak egy klubbot azért, mert ott ismerunk meg valakit a barátnommel, akitol késobb loptak és megverték?

szoval feljelenthetik a tulajdonosát a klubbnak???... Ugy volt hogy elmentem a barátnommel egy szorakozo helyre, csak cola-t ittunk, semmi mást, aztán oda ult hozzánk két csaj és normálisan elbeszélgettunk veluk, de eltunk a barátnom táskája eltunt és amikor már vissza mentunk a klubban, a két csaj akkor indult hazafele, aztán megláttuk náluk a táskát, elvettuk de a mobil telefont nem akarták vissza adni, se a pénzt... aztán az egyik csaj neki esett a barátnomnek és ossze-vissza rugdosta és utte, de ezt már az egész rokonság tudja... mindez tegnap éjszaja tortént...még nem vagyunk 18-ak ugyhogy nemtudom mi lessz, de ha tud valaki akkor segítsen megválaszolni a kérdést, elore is koszi!:) (mi is csajok vagyunk)

Legjobb válasz: A klub tulaja nem felelõs a történtekért. Ha a villamoson kilopják a zsebedbõl a pénztárcádat, akkor se jelentheted fel a BKV-t, mint felelõst - illetve feljelentheted, de sok eredménye nem lesz. Viszont ha ilyen "közeli" viszonyba kerültetek a tettesekkel, miért nem õket jelentitek fel? Hiszen pontos személyleírást tudnátok adni, és itt már nemcsak lopásról, hanem tettlegességrõl is szó van (ha igaz, amit írsz). Mondjuk illett volna megvédened a barátnõdet a másik csajtól, hogy ne verje össze..

A klub tulaja nem felelõs a történtekért. Ha a villamoson kilopják a zsebedbõl a pénztárcádat, akkor se jelentheted fel a BKV-t, mint felelõst - illetve feljelentheted, de sok eredménye nem lesz. Viszont ha ilyen "közeli" viszonyba kerültetek a tettesekkel, miért nem õket jelentitek fel? Hiszen pontos személyleírást tudnátok adni, és itt már nemcsak lopásról, hanem tettlegességrõl is szó van (ha igaz, amit írsz). Mondjuk illett volna megvédened a barátnõdet a másik csajtól, hogy ne verje össze..
A kérdező hozzászólása: De én védeni akartam, de énis meg voltam ijedve... amugy nem mi, hanem a barátnom szulei akarják feljelenteni oket....és attol félek h a klubbot jelentik fel...
A klubot nem tudja feljelenteni, még ha akarja sem. Ott a helyszínen kellett volna rendõrt hívni. Akkor jó eséllyel lehetett volna belõle "valami". Így nem igazán hiszem, hogy bármilyen pozitív eredménye lesz.
ahogy írták a klubbnak semmi köze, max ha kiderül akkor azokat a lányokat kitílthatják onnan. de nektek igen is akik loptak és megvertek titeket azokat kell feljelentenetek.
Az elsõ válaszoló vagyok. Elõször is ne haragudj, félreértettem, azt hittem, te fiú vagy, azért írtam, hogy meg kellett volna védened. Így már persze más. Ha a barátnõd szülei feljelentik a klubot, abból bajuk nem lesz, de semmi értelme. Nem õk a felelõsek. A támadókat kell feljelenteni. Ha nem ismeritek õket, akkor ismeretlen tettes ellen kell bejelentést tenni, személyleírást adni róluk. Nemcsak lopásról, hanem tettlegességrõl van szó, ezt nem hiszem, hogy annyiban hagyná a rendõrség. Mindenesetre próba szerencse.
Szerintem a klubbnak kellett volna kihívni a rendõröket vagy a saját embereivel rendet csinálni. Nem? A sértettek éppen nem voltak abban a helyzetben, hogy rendõrt hívjanak. Éppen verték õket. Ezen az alapon, bizony feljelenteném a klubbot "segítség nem nyújtásért". (nem vagyok jogász, vendéglátós vagyok. Én biztos nem nézném el ha az üzletben vagy az üzlet elõtt verekedés lenne)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Bajba kerülhetek emiatt? Egy webáruházból rendeltem egy terméket, de nem vettem át.

Múlthéten rendeltem valamit egy webáruházból. Nem házhozszállítást kértem, hanem egy átvételi pontra kértem, ahol 4 napom lett volna átvenni.
Teljesen megfeledkeztem róla. Múlthét szombatig lehetett volna átvenni. Szombaton, vasárnap és ma a barátnőmnél voltam, és nem volt nálam a telefonom, az előbb jöttem haza, és láttam, hogy van 12 nemfogadott hívásom a webáruház tulajdosonától. Probáltam felhívni, de nem vette fel.
És rájöttem, hogy már nincs is szükségem a termékre..

Szerintetek bajba kerülhetek emiatt?

4

Miért kell az elítélteknek a börtön/fegyház szabályzata szerint tevékenykedni?

Természetesen nem a bűnözőket akarom védeni, de ha valakit SZABADSÁGVESZTÉSre ítéltek, az miért nem alhat tízig, hiszen nem írt alá semmilyen nyilatkozatot, hogy a szabályzat szerint akar élni?

Tehát jogilag kérdezem, hogy hogyan lehet valakit ilyenekre kötelezni? Hisz a büntetés a szabadság elvétele.

5

Ukrajnából lehet küldeni Magyarországra cigarettát postán?

Ha igen, akkor milyen mennyiségben és milyen módon? Úgy hallottam, hogy ajándékként lehet küldeni, de nem vagyok biztos benne

4

Közkútról lehet vizet lopni?

16

Hol kaphatok ingyen vizet?

Láttam Ózdon ezt a felmerülő helyzetet. És úgy gondolom, én is megérdemlek ingyen vizet, hisz én a a társadalom tagja vagyok, és túl gazdag sem, tehát a szegény réteghez tartozok.
Valahol igényelhetnék ingyen vizet? Vagy én nem kaphatok?

4

Mit lehetne tenni az orvosi titoktartás és az adatvédelmi szabályok megtartásának kikényszerítésére?

Sok ciki esetem volt, és munkám miatt különösen kényes, ha bármi kiszivárog, ehhez képest nem csak bármi, hanem elég 1 valakihez elmennem, és másnap kb 400-500 fiatal fog ezen csámcsogni, és persze 10-féleképpen megforgatva, valami teljesen más következtetésre jutni, ahogy ez a pletykáknál már csak lenni szokott.

Nem akarok konkrétumot, ezért így nehéz leírni a problémámat, de szal:

1, elmegyek here-ultrahangra, ott a kis kedves doktornéni elkezd beszélgetni, hol dolgozok, mivel foglalkozik, stb, rögtön megakad rajta, h jaj az ő fia is ott sportol, aztán jönnek a közös ismerősök stb. na ok.

Másnap már nem csak az az egyesület, hanem még másik 3-4 egyesület is arról pletykált h hereultrahangon voltam mert steril vagyok. (amúgy nem igaz persze)

Ok, de mit is tegyek? Legyek atombunkó, és mondjam h kuss, közöd semmi, vagy mondjam h szövőnő vagyok? vagy mi? tehát olyat, amiből tutira nem lehet következmény, mert ott nem ismerhet senkit, ugyanakkor az se derüljön ki h hazudok, mert akkor azért rág be rám.
Egyszerűen létezik jó megoldás?

2, elmegyek neurológiára, egyébként semmi extra betegség miatt, csak fejfájásos dologról van szó, na kb ugyanez lejátszódik, hogy "jaj hát az én lányom is ...blabla", és következő nap már persze aki él és mozog, az arról pletykál h miért járok ideggyógyászatra vajon, és jézusom, vajon milyen idegbajom lehet.

Valami katasztrófa, h nálunk egyszerűen nincs orvosi titok, ezt teljes nyugalommal kijelenthetjük, de annyira, hogy a legutolsó laboros asszisztens is leül a kórházi gép elé, és BÁRMIT meg tud nézni BÁRKIRÕL (nem én találtam ki, tapasztalat, és ők is elismerik).

Adatvédelmi szempontból eleve a különleges adatokhoz már azt se tudom, hogy lehet ennyire szabadon bárkinek hozzáférése, na de hogy a kórház informatikája még ki is jelentse, hogy kész, ez így van, nem lehet mit tenni, na azért az már túlzás. Õket nem ellenőrzi a Péterfalvi?

Most akkor mit lehet tenni jogász szerint?

a, Feljelentsem? úgyis bizonyíthatatlan és nem akarok 3 évig húzódó ügyet.
b,Hazudjak? abból gond lesz, mert nagyrészt kiderül.
c, Bunkó legyek? na abból szintén gond lesz.
d, Egyéb lehetőség?

A kórházat, szakrendelőket hogyan lehetne arra kényszeríteni, hogy eleve informatikailag blokkolják a hozzáférhetőséget, és ténylegesen csakis az a szakorvos tudjon belemászni az adataimba, akit éppen érint?

(és nem lennék ennyire felháborodva, ha ez eddig úgy legalább 100x nem okozott volna már kényes helyzeteket ... sőt, túl ezen, elég ciki magyarázkodásokat is mert a pletyka persze nagyon hamar eljut mindenhova, a vezetőséghez is természetesen, azaz konkrétan a munkámat is veszélyezteti az, h ők csak úgy lazán pletykálnak, turkálnak a gépben, senkinek eszébe se jut olyan apróság h esetleg ez orvosi titok is és különleges adat is ...)

2

Mit kell ahhoz tennie egy magányszemélynek, hogy a testőreit éles pisztolyokkal szerelhesse fel?

Vagy hogy megoldható, hogy valaki éles fegyveres testőröket alkalmazhasson?

Csak az illegális út létezik?

5

Miért nem lehet drogosoknak súlyosabb büntetést adni? (a fogyasztónak meg a felhasználónak is)

Nem lenne jobb ha magyarországon kevesebb drogos lenne?
Pl a fogyasztónak minimum 1 év letöltendő a dealernek adnék pl 5 év-et.
Nem lenne kevesebb drogos vajon?
Nem félnének jobban az emberek hogy börtönbe kerülnek ha súlyosabb lenne a büntetés?

27

Szavatosság esetén nincs pénzvisszafizetés?

Vásároltam egy vászoncipőt egy ismert üzlethálózatnál, kb 8 alkalommal volt a lábamon összesen max 1-2 kilométert sétáltam benne. Ma visszavittem, pénzt vissza nem adtak, náluk cseredarab nem volt, az üzletvezető talált egy másikat 6 metrómegállóra lévő üzletben, mondtam neki, hogy az nekem messze van és autóval vagyok. A cipő ára 5000 forint volt, két metrójegy lett volna 700. Nekem kellene fizetnem azért, hogy ki legyen cserélve? a jegyzőkönyvbe azt írta, hogy másik üzletben történő csere lehetőségét elutasítottam. Hogyan tovább?

2

Hány bejelentett munkanap után jár a munkanélküli járadék?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!