Találatok a következő kifejezésre: Bevettem az még (66 db)

Az elmúlt 2 napban elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló gyógyszeremet. Ma reggel bevettem az egyiket mivel még 12 órán bellül volt, és a másikat is bevettem vele együtt. Viszont most megjött. Szedjem tovább a gyógyszert? Elfog múlni?

Legjobb válasz: A tabi 1., 2. vagy 3. hetében vagy? Mennyire jött meg? Maszatol vagy rendesen megvan? (Fura, mert 2 nap után gyógyszerszünetben sem jön meg.)

A tabi 1., 2. vagy 3. hetében vagy? Mennyire jött meg? Maszatol vagy rendesen megvan? (Fura, mert 2 nap után gyógyszerszünetben sem jön meg.)
A kérdező hozzászólása: Remélem elmúlik, péntekig.A tablettát pedig tovább szedem:)
*Mi az, hogy a szünet második napján se jön meg? BÁRMELYIK napon megjöhet... Van, akinek a 7.-en jön, van, akinek az elsõn, pl. nekem is... Elég baj. Természetesen igazad van, szinte bármelyik napon megjöhet, de általában a 3-5-en jön meg. (A 2. nap és a 6-7. ritka.) Az elsõ napon NEM NORMÁLIS, ha megjön, hiszen a tablettát 24 óránként (=1 nap) kell bevenni, és 12 órán belül lehet pótolni (36 óra =1, 5 nap). Tehát másfél napnak lehet eltelnie "büntetlenül" két tabletta között, és ez alatt semmilyen vérzésnek nem illik fellépnie, megjönni pedig végképp nem. A szervezet NEM TUD SZÁMOLNI, tehát nem tudja, hogy te a 15. vagy a 21 tabletta után vagy 24 vagy 36 órával. Nem tudja, hogy a 21. tabletta után nem veszed-e be a 22-ediket. Remélem, így már érthetõ.
A kérdező hozzászólása: Rendben, tovább szedem, nagyon remélem hogy szombatig elmúlik. Amúgy megvonásos vérzésem a 2. vagy 3. napon szokott megjönni
A kérdező hozzászólása: Nem sexhez használom egyenlõre.. csak szedem
Ha a második hétben vagy, akkor TILOS abbahagyni a tablettát, végig kell szedni. Az a baj, hogy ennyitõl nem szabadott volna 2. héten megjönnie rendesen, max. pecsételõ vérzés lehetett volna. Gyógyszermenetes héten hányadik napon szokott megjönni? Mert ha nem a másodikon, akkor valószínûleg nem is a kihagyott tabletta okozza, hanem más, pl. nem jó neked ez a tabletta. Ma kedd van, szombatra el kell múlni, ha nem múlik el péntekig vagy más tünet is van, akkor pénteken irány a doki.
Mi az, hogy a szünet második napján se jön meg? BÁRMELYIK napon megjöhet... Van, akinek a 7.-en jön, van, akinek az elsõn, pl. nekem is... Most már szedd be a levelet, valószínûleg 1-2 napon belül elmúlik. Kiegészítõ védekezés nem ártana a levél végéig.
A kérdező hozzászólása: rendesen megjött.nem csak foltokban néha-néha
A kérdező hozzászólása: második hetében.elfog múlni?? ha tovább szedem? mert szombaton megyek nyaralni... ezért izgulok érte nagyon
Én ezt értem, és én is furcsálltam, hogy honnan "tudja" a szervezetem, hogy pont letelt a 3 hét, de beszéltem errõl nem egy nõdokival, és nem láttak benne problémát... :) De legalább nem esem kísértésbe, hogy tologassam a vérzésemet ide-oda, nekem az úgysem sikerülne..:)

Már 4napja bevettem az eseményutánni tabit, de még nem jött meg ugye ez nem azt jelenti hogy nem is hatott? Escapelle volt a neve)

Legjobb válasz: Szia! Én is ezt vettem be. Nekem csak akkor jött meg mikor kellett utána és nem rögtön utána, hogy bevettem. Nyugi :)

Szia! Én is ezt vettem be. Nekem csak akkor jött meg mikor kellett utána és nem rögtön utána, hogy bevettem. Nyugi :)
Mi lesz a neve?
a tájékoztatóban le van írva, hogy ha baba is lesz, nem befolyásolja annak életvitelét.... tájékoztatót elolvastad? Amúgy drukkolj nekem is ^^
A kérdező hozzászólása: utolsó:neked van , volt mellékhatás a gyógyszertõl?
"tegyük fel még is terhes maradnák beteg gyereket szülnék, ?" Az elsõ 3 hónapban azért a természet sok esetben gondoskodik arról, hogy amelyik beteg az ne szülessen meg (vetélés)
Egy órája vettem be, hát hajrá nekünk. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi remélem hatott:/
ha terhes maradsz és jársz terhesgondozásra, akkor ott valószínûleg kiszûrik ha gond van a babával, és akkor dönthetsz a terhesség megszakítás mellett de attól hogy ezt a tablettát beveszed, egyáltalán nem biztos, hogy ha mégis terhes leszel, akkor beteg lesz a baba én azt hallottam, hogy nagyobb rá az esély mint normális esetben, de nem tudom biztosan ha felíratod a tabit akkor kérdezd meg az orvostól, õ biztos meg tudja mondani
Úgy emlékeztem, hogy 2 szem van benne, egyet egybõl beveszel, 1 szemet pedig másnap... hm.. hát, fennáll a kockázata annak, hogy ha teherbe estél, a gyereknek valamiféle problémája lesz, mondjuk anyám velem szedte a fogamzásgátlóját (rendszertelenül szedte, azért fogantam meg), és utána is szedte, hogy elmenjek, meg forró vízbe ült, hogy elvetéljen, de végülis itt vagyok, és annyi bajom van csupán, hogy iszonyat sokat ökörködöm:D:D Szerintem - ha még 1 hét után sem jött meg, csinálj egy tesztet, és menj el nõdokihoz;) remélem tudtam segíteni:) )
A kérdező hozzászólása: tegyük fel még is terhes maradnák beteg gyereket szülnék, ??a gyógyszer miatt?
A kérdező hozzászólása: köszi rendesek vagytok !! :)
Igen, ez nem jelenti azt, hogy nem hatott, de azt se hogy hatott. Az hogy hatott-e, akkor derül ki amikor legközelebb megjön vagy nem jön meg amikor kéne. Vagy pedig terhességi tesztet csinálsz, de azt nem érdemes amíg el nem telt 2 hét legalább az aktustól számítva.
A kérdező hozzászólása: ez csak egy tablettából áll.7órával az eseményután bevettem, de pont fél idõben kellet bevenem ezért kevesebb az esélyem hogy hatott???
Meg fog az jönni, nyugi:) mind2 tabit bevetted?
A kérdező hozzászólása: igen nekem hatott hála istennek elolvastam csak az idegeségtõl nem tudtam értelmezni :Q de most utólag már láttam .drukk neked is! :)

KarHleight fog. Gatlot kezdetm el szedni 1 hete. Az orvos azt mondta, akkor vegyem be az elsot ha megjon. Múlthét hétfön meg jött és én bevettem az elsõt. Akkor megvolt rendesen de a mai napig barnás folyásom van. Ilyen még sosem volt. Az normális?

Legjobb válasz: A legelsõ levél szedése alatt még elõfordulhat ilyesmi, mert akármilyen kevés is van benne, de attól még hormontartalmú minden fogamzásgátló, és ehhez azért hozzá kell szoknia a szervezetednek. Nálam is volt ilyen, de az elsõ megvonásos vérzéssel együtt el is múlt. Ha viszont a 2-3. levélnél is ez lesz még, az már lehet probléma, akkor már érdemes visszamenni az orvoshoz és megbeszélni vele. Egyébként ez a betegtájékoztatón is rajta szokott lenni, olvass bele. :)

A legelsõ levél szedése alatt még elõfordulhat ilyesmi, mert akármilyen kevés is van benne, de attól még hormontartalmú minden fogamzásgátló, és ehhez azért hozzá kell szoknia a szervezetednek. Nálam is volt ilyen, de az elsõ megvonásos vérzéssel együtt el is múlt. Ha viszont a 2-3. levélnél is ez lesz még, az már lehet probléma, akkor már érdemes visszamenni az orvoshoz és megbeszélni vele. Egyébként ez a betegtájékoztatón is rajta szokott lenni, olvass bele. :)
Szia :) Nekem is KarHleight fogamzásgátlót írt az orvosom. Viszont nem igazán értem a 7 fehér tabletta funkcióját. Esetleg tudnál segíteni? Nekem is a menstruációm elsõ napján kell elkezdenem. A 21 drapp színû tabletta után 7 fehér következik, de valami olyasmit mondott az orvos, hogy van aki kiszedi azt is, van aki nem. Na ezt nem értem. A fehér tablettáknak a menstruáció idejére kell kijönniük? A következõ menstruáció kezdetekor a másik levél elsõ tablettájával kezdjem, vagy sorban szedjem, ahogy kijön? Neked mit mondott az orvosod? :)
Szívesen. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm !!!!
Értem. Ettõl függetlenül normális így is. :)
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs szünet mert a menstruacio alatt is kell szednem a tablettát. Amikor megjott elso nap akkor kellett bevennem az elsot és a verzés alatt is kell szednem. Kicsit megijedtem ettol a barnás folyástól mert ilyen sosem volt mielott nem szedtem tablettát. Akkor ez normális?
A megvonásos vérzés is tulajdonképpen maga a menstruáció, csak a fogamzásgátló szedése alatt így is szokták hívni, mert ugye akkor jön meg, mikor épp a 7 napos gyógyszer-szünetben vagy. :) Mármint mi mennyi idõ alatt múlik el? Ha a barnás folyásra gondolsz, akkor az a következõ menstruációig szokott tartani általában, de ez nem törvényszerû.
A kérdező hozzászólása: És mennyi idõ kb amig elmúlik?
A kérdező hozzászólása: mit értesz a megvonásos vérzés alatt? Küszönöm szépen !
A kérdező hozzászólása: Nekem ilyet nem mondott az orvosom h van aki kiszedi és van aki nem :) nekem azt mondta h azok a feher tablettak csak azert vannak h ne felejtsd el sose bevenni a tablettat es ezert kell szedni menstruacio alatt is :) ezek nem fogamzasgatlo tablettak :) és igy ugy van ahogy írod amikor elfogy a világosbarna szinu tablettat akkor jon a 7 fehér és azon a heten kell megjonnie :) ha elfogy a 7 fehér akkor rogton kell szedned a vilagosbarna szinuket :) remélem érthetoen írtam le :)

Tegnap bevettem az Escapelle antibébi tablettát, de még nem jött meg, miért?

Tegnap reggel suli előtt elmentem a barátomhoz és szexeltünk, azomban történt egy kis baleset...a gumi kilyukadt és ezt csak aktus után vettük észre. Aztán kimosakodtam, és elmentem suliba, de nem volt elég pénzem gyógyszerre. Szóltam a legjobb barátnőmnek és ő meg suli után (4 felé) eljött elébem, és elmentünk a gyógyszertárba. amikor haza értem (fél5-5 óra körül) akkor bevettem a gyógyszert (ettem előtte, és utánna csak lenyeltem). A használati utasításban sem magyarus,sem angolul nem írta, hogyan kell bevenni. Szóval az óta eltelt egy nap, a gyógyszerész pedig azt mondta, hogy 24 órán belül meg kell jönnie a menzeszemnek, de semmi nem történik. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ne haragudj, de azt nem hiszem el, hogy nem volt benne a tájékoztatóban, hogy hogyan kell beszedni és mi a hatása. Melyik gyógyszer volt az? Az meg hülyeség, hogy azonnal meg kell jönnie a menzesznek. Hol tartasz a ciklusodban?

Ne haragudj, de azt nem hiszem el, hogy nem volt benne a tájékoztatóban, hogy hogyan kell beszedni és mi a hatása. Melyik gyógyszer volt az? Az meg hülyeség, hogy azonnal meg kell jönnie a menzesznek. Hol tartasz a ciklusodban?
Nekem nem folyásolta be a gyógyszer a ciklusom, lehet neked sem fog. Teljes normális ha nem vérzel. Semmi aggodalom :)
most nem azért, de a magyar törvények szerint nem lehet áruba bocsájtani olyan terméket, amin nem szerepel magyar használati utasítás. ha igaz, amit írsz, fel is lehetne õket jelenteni...
barátnõmnek két hét múlva jött meg. Ne aggódj.
nekem 5-6 nappal késõbb jött meg utána, ahogy az le is volt írva a használati utasításba. de nem muszáj megjönnie egybõl, az lehet, hogy rendesen jön meg vagy késõbb vagy elõbb, ne aggódj!
párnap múlva fog megjönni :) nekem úgy volt :)
Én ha jól emlékszem ugyanezt vettem be, és nekem utána 1 hónapig kimaradt. Ne aggódj, lehet, hogy Neked is összezavarta most a hormonháztartásod.
A kérdező hozzászólása: ott írja szépen, hogy ESCAPELLE a gyógyszer neve, és nem azt írtam, hogy nem írja hogy kell bevenni, hanem hogy olyan nyelven amit megértek, nem írta!
A kérdező hozzászólása: nem Magyarországon vettem a terméket, hanem vajdaságban, ahol csak szerbül írta a használati utasítást...
Én nem értek hozzá, miért nem hívod fel a körzeti orvost vagy az ügyeletet?
még csak 31-e van - egy nap csúszás simán belefér
Esemény utáni tabletta miatt nem akkor jelentkezik a vérzés, amikor az eredeti ciklusodhoz képest kellene! Nem kell aggódni, hatott a tabi és bármikor megjöhet.De készülj fel, hogy kicsit másmilyen is lehet majd a vérzés, mint amit eddig megszoktál.
A kérdező hozzászólása: akkor ne aggodjak?:( nagyon felek nem akarok bajt..:(
Ez csak egy nap (sõt annyi se, mert még reggel van). Nekem néha 3-4 nap ingadozással jön meg, és igen, a tabi kicsit kitolhatja. Bár én amikor egyszer bevettem, akkor akkor jött meg amikorra vártam, csak valamiért kevesebb volt.. :/ Akkor én is megijedtem, de végül nem lett baj :) . Ha 3 nap múlva se jön meg, hívd fel a dokit...
A kérdező hozzászólása: koszonom!!!!!!
Az eseményutáni tabiban egy lóadag hormon van, ami most kicsit összezavarta a szervezeted, ezért késik a mensid is. Ne aggódj, ez ilyenkor teljesen normális, akár 4-8 napot is késhet!
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom a valaszokat!!

Most kezdtem el f. gátló gyógyszert szedni, tegnap jött meg és bevettem az 1. szemet este, ma pedig reggel arra ébredtem, hogy nincs már meg. Az baj?

Lehet hogy akkor tegnap sem az volt, csak még ez el?z? menstruációnak valami "utó munkálata"? Mert ez el?tt kb. 2 héttel volt meg utoljára!Jelent az valami problémát, ha tényleg így van? Várjam meg míg meg jön rendesen, vagy szedjem a gyógyszert ahogy kell?

Legjobb válasz: Igen ezzel tisztában vagyok. Rengeteget jártam vele orvoshoz, vizsgálgattak is meg minden, de azt mondták nincs semmi bajom. Adtak rá gyógyszert, de az csak addig volt jó amíg szedtem, utána ugyanúgy ment minden...De köszi szépen a segítséget!

A kérdező hozzászólása: Igen ezzel tisztában vagyok. Rengeteget jártam vele orvoshoz, vizsgálgattak is meg minden, de azt mondták nincs semmi bajom. Adtak rá gyógyszert, de az csak addig volt jó amíg szedtem, utána ugyanúgy ment minden...De köszi szépen a segítséget!
Mennyire volt meg tegnap? Utómunkálat nem hiszem, hogy lehetett, köztivérzés esetleg, bár ha nem szokott lenni, fura lenne. Ha estig nem jön meg, ne vegyél be most többet. Ha holnap reggelre megjön, akkor reggel pótold a mait és holnap este vedd holnapit is. Ha nem jön meg holnap sem, akkor ez vaklárma volt. 1 szemtõl nem fordulhat elõ, hogy teljesen eláll a vérzés. Ha most nem veszel be többet, akkor lesz egy 20 szemes leveled akkorra, amikor tényleg megjön. A szervezet nem tudja, hogy 20 vagy 21 tablettát vettél be (15-öt nem szabad, de az mindegy, hogy 20-21 vagy 22), tehát nyugodtan elhasználhatod a 20 szemet, nem kell kidobni a levelet.
Vagy mostantól szeded a napi egyet, de elõfordulhat, hogy még levél közben soron kívül megjön, és csak a köv. levéllel lesz normális a ciklus. Viszont ha így szeded, hogy a menzesz után 2 héttel kezdtet, akkor az elsõ levél semmiképpen nem véd, akkor sem, ha az van ráírva, hogy az elsõ szemtõl véd. (Ez akkor lenne, ha a 1. nap kezdted volna szedni.)
A kérdező hozzászólása: Hát az a baj, hogy nekem nagyon rendszertelen az egész, múltkor 3 hónapig nem jött meg. Aztán meg egyszer csak igen. az volt a 2 héttel ezelõtti. Most pedig tegnap reggel, de estig szinte csak éppen hogy. Akkor valószínûleg jobban járok ha megvárom h rendesen megjöjjön, bár lehet az most megint vagy 2 hónap múlva lesz.
Ha ilyen rendszertelen a vérzésed, akkor nem lenne szabad egyáltalán fogamzásgátlót szedned! A tabletta NEM teszi helyre a saját ciklusodat, csak elfedi a valódi problémákat. A fogamzásgátló leállítja a peteérést és megvonásos vérzést kreál. Endokrinológushoz kellene fordulnod, aki rendesen kivizsgálja a problémádat, s csak azután szabadna gyógyszert szedned, hogy elõbb rendbe hozták a saját ciklusodat, ellenkezõ esetben nem biztos, hogy késõbb lehet gyereked.

Elfelejtettem bevenni fog. G. szemet és megjött, a bevettem azt a kettőt akkor el fog múlni vagy nem lesz annyira meg?

Most nem lenne jó ha megjönne,folytassam a következő levéllel is?

Legjobb válasz: Hogy mi? Elolvastad te a betegtájékoztatót?! Nem is értem. Elfelejtetted bevenni az egyik szemet, azt mikor pótoltad? 12 órán belül? Hogy lehet hogy egyik nap elfelejted, másnapra meg meg is jön?

Hogy mi? Elolvastad te a betegtájékoztatót?! Nem is értem. Elfelejtetted bevenni az egyik szemet, azt mikor pótoltad? 12 órán belül? Hogy lehet hogy egyik nap elfelejted, másnapra meg meg is jön?
A kérdező hozzászólása: 2 napit nem szedtem be, és egy kis vérzésem van.Tudom tájékoztató...
Ne haragudj, de ha ilyen felelõtlen vagy, hogy erre sem tudsz figyelni, akkor inkább ne szexelj.
rakjál be inkább 1 tampont :)

Amiota bevettem az elso tablettam azota nem jott meg. Mit tegyek?

CSutortokon megjott a havim.Bevettem az elso tablettat es azota nem volt semmi verzesem csak egy kis pecseteles.EZ normalis?

Legjobb válasz: Normális. Az elején megkavarhatja a fogamzásgátló a menszeszt. Valakinek hirtelen elmúlik, valakinek sokkal kevesebb lesz, valakinek erõsebb lesz, valaki egy egész hónapot végigmenstruál. És vanna a szerencsések, mint én, akinek nem változtatja meg. Szedd tovább a tablettákat, és a biztonság kedvéért az elsõ hónapban még használjatok kiegészítõ védekezést.

Normális. Az elején megkavarhatja a fogamzásgátló a menszeszt. Valakinek hirtelen elmúlik, valakinek sokkal kevesebb lesz, valakinek erõsebb lesz, valaki egy egész hónapot végigmenstruál. És vanna a szerencsések, mint én, akinek nem változtatja meg. Szedd tovább a tablettákat, és a biztonság kedvéért az elsõ hónapban még használjatok kiegészítõ védekezést.
No problem. Várj türelemmel, hogy kifejtse a hatását. Ha 3 hónap múltán is vannak mellékhatások, akkor irány a doki.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a gyors valaszt. Megfogadom tanacsod.
Teljesen egyet értek az elõttem szólóval! Normális dolog ez. Bár szerintem inkább 2hónap legyen a kiegészítõ fogamzásgátlás.

Ha bevettem az esemény utáni tablettát, ami után meg is jött a vérzés, majd a következő hónapi is, attól még van esélye, hogy terhes vagyok?

Most kellene megjönnie, de késik, aminek nem örülök, mert szeretném elkezdeni a fogamzásgátló szedését, hogy nyugodtabban lehessek együtt a barátommal. Vagy csak idegeskedek, és emiatt késik?

Legjobb válasz: Kend be vajjal a puncidat belül és csinálj 20 guggolást. Ha kijön a vaj, terhes vagy (a kisbabák utálják a vajat).

Kend be vajjal a puncidat belül és csinálj 20 guggolást. Ha kijön a vaj, terhes vagy (a kisbabák utálják a vajat).
0, 359120% esélyed van a terhességre.
A kérdező hozzászólása: Trollok, menjetek a Roxfortba, ott várnak titeket a harcos kedvû boszorkák, azokkal szájkaratézzatok ;)
Figyelj, én azt tanácsolom, hogy aktus után(amikor be kellett venned az eseményutáni tablettát), rá 2 hétre, vagyis az aktustól számított 14.napon végezz el egy vizeletsugaras terhességi tesztet.1000ft-ba kerül.Ha biztosra akarsz menni, akkor a 3. héten is végezz el egy tesztet.Csak, hogy megnyugodj. A menzeszbõl most ne indulj ki, mert a tabletta kicsit felforgatja a szervezeted.A teszt viszont eredményt ad 1-2 percen belül.
A kérdező hozzászólása: #4 ez augusztusban történt, megcsináltam utána egy tesztet, negatív volt, és utána megjött a szeptemberi vérzés is. most az októberin agyalok, hogy miért késik..

Kiszakadt a gumi és elélveztem barátnőmben, bevette az esemény utánit még időben, ez pár napja történt és fáj a hasa, hányingere is van, és a feje is fáj, ez valami jel a terhességre?

Vagy csak meg fog jönni neki? Mert ez a tabletta felboríthatja a menstruációját. Akármikor megjöhet neki. De ez csak feltételes módban van.

Legjobb válasz: a fogantatás a közösülés után pár nappal következhet be ezért is lehet esemény utáni tablettával védekezni a terhesség tünetei pedig még jóval késõbb fognak jelentkezni, hetek múlva ez nem attól van de nem árt figyelni a jelekre késõbb

a fogantatás a közösülés után pár nappal következhet be ezért is lehet esemény utáni tablettával védekezni a terhesség tünetei pedig még jóval késõbb fognak jelentkezni, hetek múlva ez nem attól van de nem árt figyelni a jelekre késõbb
vagy nagyn fél hogy terhes lett mégis és ezért produkálja a tüneteket.
asszem 1-2 hét minimum ameddig megfogan a gyerek, ilyen korán annak még nem lehetnek ilyen jelei valószínû, hogy a tabi miatt van
ahogy a 3.mondja de a 72órás sem életbiztosítás..
Az esemény utáni tabletta nem nyújt 100 %-os biztonságot a teherbeesés ellen, de nem valószínû, hogy állapotos lenne. Ezek a tünetek a tabletta és az idegeskedése mellékhatásai. Ha nem javulna a helyzet, akkor nõgyógyászhoz kell fordulni.
Elolvastátok a betegtájékoztatót? Azon fel vannak tüntetve a mellékhatások, többek között ezek is és még ideges is, ami szintén okozhat ilyen és hasonló tüneteket. Szóval nyugi, a terhesség kockázata nagyon kicsi. 19/L
Igen kedves utolsó hozzászóló...nagyon kicsi abban az esetben ha nem volt éppen ovulációja...akkor nem használ az esemény utáni bárki bármennyit is könyörög érte! A tünetek meg szerintem a félszbõl lettek - annyira parál a terhességtõl, hogy már tudat alatt el is könyvelte, hogy Õ "úr isten terhes!". De ha biztosra akartok menni akkor menjetek el nõgyógyászhoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!