Találatok a következő kifejezésre: Betta mellé lehet (17 db)

Hím betta mellé lehet nőstény bettát/kat tenni egy 54 literes akváriumba?

Utoljára 15 éve volt akváriumom. Most újra kedvet kaptam hozzá, de bettám sose volt. Arra gondoltam, hogy az új 54 literes akváriumomban lesz egy hím betta, kettő, max 3 nőstény betta, egy-két talajszinten élő kis méretű algázó esetleg garnéla, egy-két csiga, és kész. Csakhogy sok internetes oldal írja, hogy a hímeket nem lehet összerakni nőstényekkel se, és az akvarista bolt eladója is ezt erősítette meg, viszont vannak olyan oldalak a neten, ahol azt írják, hogy össze lehet őket rakni. Most akkor lehet vagy sem? Balhét nem szeretnék az akváriumban. :) Ha nem lehet összetenni nőstényt és hímet, akkor milyen halakat javasoltok a hím mellé 54es aksiba? Előre is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: 54 literbe max egy bettát tartsál! nekem 112l be nem fért meg 1 hím és 2 nõstény.. addig csipkedték egymást amíg meg nem haltak..

54 literbe max egy bettát tartsál! nekem 112l be nem fért meg 1 hím és 2 nõstény.. addig csipkedték egymást amíg meg nem haltak..
Nálam 120 literen van egy hím három nõstény. Nagyon jól meg vannak, persze a nõstények közt kialakult a hierarchia de ez teljesen normális náluk. Persze nálunk is vannak kergetések de a hím mindig rendet tesz köztük :) Egy kék fátyolos hímem van, viszont a nõstényeket meg válogattam, náluk szerintem nem mindegy a szín. És egyszerre vettem õket mikor még "kicsik" voltak hogy együtt növekedjenek így teljesen megszokták egymást. Szóval lehet õket együtt tartani csak nem ekkora akiba :) 54 literen egy hím nagyon jól el lenne, szerezz sok növényt, bújóhelye legyen neki, vízhõfok 27-28 fokos legyen. Ennek alapján válasz mellé másik halat ami bírja ezt a klímát. De ha csak egyedül van az sem gond. Arra vigyázz hogy meg ne fázzon, erre nagyon érzékenyek, mert labirint kopoltyúsak, a levegõ egy részét a szoba levegõjébõl szerzik. Nagy kedvenc náluk növénybõl az úszó májmoha :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

13 literes gömb akváriumba a Betta mellé lehet valamilyen édesvizi rákot tenni?

Legjobb válasz: A márvány rákot és a kubai kék rákot (mindkettõ a mi folyami rákunkra hasonlít, csk kisebb és más a színe)nem ajánlom, mert össze vagdossák a lomha betta nagy úszóit, de az édes vízi tarisznya rák, ami ugyanolyan mint a tengeri, csak sokkal kisebb, bátran merem ajánlani, nagyon békés kis rák. üdv sz.k.

A márvány rákot és a kubai kék rákot (mindkettõ a mi folyami rákunkra hasonlít, csk kisebb és más a színe)nem ajánlom, mert össze vagdossák a lomha betta nagy úszóit, de az édes vízi tarisznya rák, ami ugyanolyan mint a tengeri, csak sokkal kisebb, bátran merem ajánlani, nagyon békés kis rák. üdv sz.k.
garnélát
En edesvizi rakot tartottam a halaim akvariumjaba egy kisebb peldanyt , kb egy evet elt , egy kagyloba bujkalt mindig .Nyuvekkel etettem es gilisztaval ja es ritkan megette az elpuszult halakat is termeszetesen.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkionek a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: 30 literes akva.
Ha nem kajának akarod, akkor semmiképpen.
Nem lehet.
Szerintem lehet mert egy betta kb akkora mint egy amano valamint az se egy kis félõs jószág :D
apajatszik: Igen, akkora, mint egy kifejlett amano. Az amano egyáltalán nem agresszív, inkább kíváncsi szerintem egy agresszívabb betta szétszedi õket.


Bettak melle lehet tenni Thoracatum harcsat?

100liter felett ajanljak...egy ismerosom fel szeretne szamolni az akvariumjat es felajanlott 9 Thoracatum harcsat...van egy 80literes akvariomom 5 bettaval es meg egy 80literes guppikkal, zebrakkal es 6Corydorassal....fogadjam el oket? Ja es meg egy kek guramit is akar adni....hogy lenne jo?

Legjobb válasz: 1db is sok abba nem, hogy 9db! A Kék gurámi ha nem túl nagy akkor még beleférhet habár neki is nagyobb akvárium való.

1db is sok abba nem, hogy 9db! A Kék gurámi ha nem túl nagy akkor még beleférhet habár neki is nagyobb akvárium való.
A 9 torokátumnak 4-5 száz liter lenne jó. Ne fogadd el õket, mert 150 literes akváriumod nincs, márpedig néhány torinak is ez az alap, egy 15-18 centire növõ halról van szó. Én a kék gurámit se zsúfolnám be 100 liter alá. Ha jelenleg minden békében mûködik, szerintem ne hozz új halat.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen...akkor nem fogadom el:) nem akarom kinozni oket...akkor a bettakhoz egy par panda Corydorast betehetek?
A kérdező hozzászólása: nem tudom mekkora a gurami...de az egyik koronas sziami harcoshal...nagyon teruletvedo es valoszinuleg nem szeretne a guramit
Be, de hogy az 5 betta hogy van meg ott, az elég érdekes.

Betták mellé lehet vasfát tenni?

Legjobb válasz: Nyugodtan. :)

Nyugodtan. :)
Persze! Én azt mondom, hogy pár hétig áztasd mert színezni fogja a vizet nagyon :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Betta mellé mit lehet tenni hogy ne legyen egyedül? Csigabigát szabad?

Legjobb válasz: Csiga mehet, annyiból hasznos, hogy amit nem eszik meg a betta, megeszi a csiga (a kajcsi maradékát). Ezért szokták növendék halak mellé is tenni a csigát. De könnyen túlszaporodhat, lelegeli a növényeket, ezek miatt azért vigyázni kell vele. Inkább menj be a halas boltba, kérdezd meg milyen halacskát ajánlanak mellé, és persze hogy mit tudnak õk beszerezni Neked. Leírom, de én nem támogatom, van aki algaevõt tesz mellé, vagy páncélos harcsát. Amúgy attól függ mekkora az akvárium, van-e szûrõ, stb. Azt feltételeztem hogy kis aki szûrõ nélkül, ha nem így van, írj és akkor több lehetõség van.

Csiga mehet, annyiból hasznos, hogy amit nem eszik meg a betta, megeszi a csiga (a kajcsi maradékát). Ezért szokták növendék halak mellé is tenni a csigát. De könnyen túlszaporodhat, lelegeli a növényeket, ezek miatt azért vigyázni kell vele. Inkább menj be a halas boltba, kérdezd meg milyen halacskát ajánlanak mellé, és persze hogy mit tudnak õk beszerezni Neked. Leírom, de én nem támogatom, van aki algaevõt tesz mellé, vagy páncélos harcsát. Amúgy attól függ mekkora az akvárium, van-e szûrõ, stb. Azt feltételeztem hogy kis aki szûrõ nélkül, ha nem így van, írj és akkor több lehetõség van.
Az elõttem szólóval nem teljesen értek egyet. Az almacsiga egyáltalán nem szaporodik el( legalábbis nekem siha nem lett több) csak megnõ jó nagyra!! Nagyon jól néznek ki. Én algakockával szoktam etetni õket. Egyébként a sziámi harcoshal mellé betehetsz szinte bármilyen halat ami békés fajta és méretben is hasonló nagyságú. Vitorláshal és guppi mellé ne nagyon tedd be , mert lecsípkedheti az úszóját. És ami a legfontosabb egy akváriumban csak egy sziámi harcoshal legyen. Lányt se tegyél be mellé, mert összeverekedhetnek!
Gondolom nem akváriumod an 1 sziámival, hanem csak 1 kis bögrényi vied. namár most abba be ne merj rakni semmi más halat. és az elöttem szólónak is lehetne ennyi esze h ezt kitalálja. a sziámikat ujabban kis pár literes beföttesüvegbe tartják. szted abba mi él meg levegöztetõ nékül?
A kérdező hozzászólása: 7 literea akváriuma van, hetente van víz frissítve neki. Nem telepet akarok mellé csak valami kis életet hogy ha nem vagyok itthon akkor is tudjun valamit szekálni.
NEkem a bettám megette a csigáimat.:D De nyugodtan tarthatsz vele

Hím Betta mellé miket lehet tenni? (60 literes az akváriumom van)

Még nincs meg de nagyon szeretnék.

Legjobb válasz: hülyeség, hogy az üzletben segítenek..még egy cápát is rád sóznak, ha hülye vagy hozzá. betta mellé jó pl vörös neon.

hülyeség, hogy az üzletben segítenek..még egy cápát is rád sóznak, ha hülye vagy hozzá. betta mellé jó pl vörös neon.
Ebbe a méretbe fõként csak kis testû rajhalakat lehetne tenni, 1-2 fajtát. A területvédõ, és a fátyolos úszonyúakat kerülni kell, mert a Betta összetévesztheti egy fajtársával. A felsõ rétegbe Dániók, Baltahasú lazacok, középre, minden szintre: pontylazacok, törperazborák, aljzat lakónak páncélos harcsák, kis testû, törpe méretû Botia félék (leopárd csík) illenek. Ezeknél a 3-4 cm-es halaknál jó számítás az 1 cm hal/1 liter víz arány, így ki tudod számolni, mennyit rakhatsz bele. Rajhalaknál a db szám pedig minimum 6-8 legyen. A díszhal.info-n tudsz konkrétan válogatni ízlés szerint, és hogy miknek tudsz jó feltételeket biztosítani. Egyéb igények is le vannak írva. Ha még nincs meg az akvi, akkor gondolom 54 liter lesz, így számolj.
Én nem raknék semmit a betta mellé. Nekem az összes halamat kiírtotta! :( Pedig jó nagy akvárium volt.
neonhalak, algaevõk, sepregetõ rák... stb. de segítenek az üzletben
Egy-két válaszon nevetnem kell.Én nem tudom elképzelni, hogy egy betta az egész akvárium élõvilágát kiírtsa.Én amióta halakkal foglalkozom, mindíg volt bettám.Tartottam neonokkal, plattikkal, díszmárnákkal, tetrákkal, törpe harcsákkal, ancival, guppikkal stb.Soha semmi baj nem volt.Nem attól kell tartanod, hogy a bettád nekiáll gyilkolászni, hanem arra figyelj, hogy õt ne piszkálják.Nekem fekete tetrával elõfordult.Nem azért harcoshal mert egész nap harcol, csak saját fajtársával szemben agresszív.Ezért nem szabad két hímet együtt tartani.Most jelenleg olyan hím bettám van, ami a red cherry garnélákat eltûri maga mellett.Igaz két napig próbálta elkapni õket sikertelenül, de most már abszolut nem foglalkozik velük, pedíg a garnélák ne bújnak el.A bettával én úgy vagyok, ha nem tarthatnék, nem kellene akvárium.Õ a kedvenc.
Vörös neon, cory-k (páncélos harcsa), ottocilius (nagyon jó algaevõ), endler guppi, tetrák, akváriumi lazacfajok.
Ne tegyél olyat, amik hajlamosak az úszócsipkedésre: pl. szumi. Ezek meg is ölik a bettát. Sügereket se tegyél mellé, azok is megölik. Minden más apró termetû hal: elevenszülõk, szabadon ikrázó dél-amerikai rajhalak, kisebb gurámik, harcsák.
én akármien élõlényt raktam mellé, õ mindegyiket kipusztította. pedig olyan állatok voltak benne, akiket a halas mondta, hogy nyugottan belerakhatom.
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat.Amúgy az aksi 63 literes.
A kérdező hozzászólása: Köszi a fálaszokat, de ma lett halam az akváriumba.És minden rendben van a Betta sem bántott senkit és õt sem bántotta senki.

Dánió, Xifó, Szumi, Páncélos harcsa, hím-nöstény guppi, csíkhal mellé lehet venni bettát? (nöstényre gondolok). És a nőstény betta bántja a többi halat? Vagy nem annyira hülye mint a hím?

40L-es az akváriumom.A csíkhal még nincsen meg.

Legjobb válasz: A nõstény betta nem bántja a többi halat.De viszont ez így nem túl jó... Szumi: minimum 120 liter, de itt is 10 hal Xipho: minimum 150 liter Dánió (ha zebra): minimum 50 liter, erre 5-6 hal A csíkhalat meg ne vedd meg...

A nõstény betta nem bántja a többi halat.De viszont ez így nem túl jó... Szumi: minimum 120 liter, de itt is 10 hal Xipho: minimum 150 liter Dánió (ha zebra): minimum 50 liter, erre 5-6 hal A csíkhalat meg ne vedd meg...
ne haragudj de már most ugy néz ki mint egy vegyes befõtt .csikhal 100 l, xipho100-150 l, szumi 100-120 liter
A kérdező hozzászólása: Miért ne vegyem meg a csíkhalat?Tudom, tudom de elvannak de nyugi váltok majd 100 vagy 150L-esre.Csak nem rég keztem na. :(
1. a betta hím nem hülye egyszerûen csak területvédõ, nálam soha nem bántotta egyik halamat sem például. 2. dánió 50l 5-6hal testhossz 5cm xifo 30l 1 hím több nõstény, nõstény:12cm hím:6-10cm páncélosharcsa: 80l 6-8hal hím:6-7cm nõstény 8-9cm guppi: 1 hím 2-3nöstény hím 2-4cm nöstény: 5-7cm csíkhal 100l 1db testhossza pedig 20cmer, úgyhogy ne vegyél.
Ez nem mentség arra, hogy nem rég kezdted.Gondolom nem olvastál utánuk, meg semmi...Bementél az üzletbe: Ezt az akváriumot kérem, ezekkel a halakkal
13, 25 .elírtál valamit xifot nem szabad tartani 100 liter alatt
Bocsánat azt tényleg elírtam. A lényeg még mindig az hogy nem lehet azzal kibúvót keresni hogy most kezdtem, elõször utána kellett volna olvasnod. elvileg minimum az hogy 1hal cm-re 1 liter vizet számolunk szóval ha neked minden halból, a megfelelõ mennyiség van tartva akkor már most túl van terhelve az akváriumod. xifo-t ajándékozd el vagy vidd vissza a kereskedésbe. Amúgy melyik halból mennyit tartasz?
nem akarlak megbántani.. de nekem is van egy negyven literes akváriumom és abba tartok tiz neont.. szal sztem ajándékozz belõle el egykét halat.

3 színjátszó dánió, 1 üvegharcsa, 1 betta és 2 almacsiga mellé lehet garnélát költöztetni?

Legjobb válasz: Nekem guppik, mollyk mellett vannak red cherryjeim. Õk nem bántják õket, de szaporodni nem tudnak. Nem is foglalkoznak egymással, sõt, a garnik harcolnak a halakkal egy-két finomabb falatért, akkor sem csípik meg õket. Szerintem a dániók sem veszélyesek rájuk, a bettát nem tudom, mit szólna hozzájuk. Jól el tudnak bújni, mikor beköltöztek 2 hétig nem láttam õket, azóta már nem bújkálnak.

Nekem guppik, mollyk mellett vannak red cherryjeim. Õk nem bántják õket, de szaporodni nem tudnak. Nem is foglalkoznak egymással, sõt, a garnik harcolnak a halakkal egy-két finomabb falatért, akkor sem csípik meg õket. Szerintem a dániók sem veszélyesek rájuk, a bettát nem tudom, mit szólna hozzájuk. Jól el tudnak bújni, mikor beköltöztek 2 hétig nem láttam õket, azóta már nem bújkálnak.

54 literes akváriumba elevenszülők mellé lehet bettát rakni? (Ha lehet hímet vagy nőstényt)

Legjobb válasz: Nem nekem kell úgyhogy az akváriumról ne nagyon kérdezzetek.

A kérdező hozzászólása: Nem nekem kell úgyhogy az akváriumról ne nagyon kérdezzetek.
Nõstényt lehet, hímet guppikhoz nem. De amúgy is mindegy mert a kis halakat felfogja zabálni mind a kettõ. Élõ zsákmánynak fogják a kicsiket tekinteni.
Csak azokhoz lehet, amelyik hal melegvizü ( 26-28 C) de azokhoz a fajokhoz érdemes, melyeknek nincsen nagy fátylas farokúszója, mert megcsipkedi.
Nem! Ekkora helyen semmilyen elevenszülõvel nem társítható. És nem õket kell félteni, hanem a bettát - a hiedelemmel ellentétben itt õt készítik ki pillanatok alatt. 6 parázslazaccal elmenne az összeállítás, sok növénnyel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!