Találatok a következő kifejezésre: Betoltottem a hetet (72 db)

Mindig ha betöltötted elvileg.
Nekem arra azt mondták, hogy legkorábban a betöltött 18. héten csinálják meg, vagy késõbb. 18-20. hét között.
Éppen ma megyek, 20+3 hetes vagyok, azt mondták, hogy 20-22 hetesen a legideálisabb, a lányomnál viszont a betöltött 18. hét után csinálták
Én jövõhéten megyek, akkor 18+4hetes leszek.
Én is 20+3 leszek, akkora kaptam idõpontot.

Pontosan mikor kell menni AFP-re? Ha már betöltöttem a 16. hetet, vagy előtte?

Legjobb válasz: Amikor betöltötted a 16. hetet, akkor kell menni.

Amikor betöltötted a 16. hetet, akkor kell menni.
Nekünk a 16. héten kellett menni amikor még csak éppen töltöttük a 16. hetet, de ne aggódj a dokik idõben szoktak küldeni.
Én pénteken töltöm a 16. hetet, csak utána lehet afp vizsgálatra menni (jövõ héten)
nekem 16 hét 4 naposan volt, tehát ha betöltötted akkor kell menni.
Én is pénteken törtöm a 16. hetet és nekem a jövõ hétre adtak idõpontot.
Általában betöltött 16. héten szoktak menni. Viszont a papírra 15-18 hetes kor van írva, amivel a laborba küldenek majd. Szóval javítanék az elõttem írtakkal: betöltött 15.hét. (és ezért a mondatomért hajrá lepontozók!!) Hozzáteszem, engem 15 hetesen (aznap töltöttem) küldtek el AFP-re.

A dokim azt mondta menjek vissza a kötelező vizsgálatokra, ha betöltöttem a 12. hetet és megkaptam a H1N1 oltást. Most akkor ezt, hogy is kell néznem?

Akkor a 12. hét elején kell visszamennem, vagy ha már a 13. -ba léptem? Mit jelent a betöltött 12. hét? A hét végét? Vagy elég ha már beleléptem?

Legjobb válasz: Ha már elmultál 12 hetes, akkor menj vissza! Nekem is igy kellett, 12 hét 4 naposan voltam a 12 hetes UH-on, és a papírommal amit ott kaptam, azzal mentem a háziorvosomhoz, hogy betöltöttem a 12 hetet és beadhatja a védõoltást!

Ha már elmultál 12 hetes, akkor menj vissza! Nekem is igy kellett, 12 hét 4 naposan voltam a 12 hetes UH-on, és a papírommal amit ott kaptam, azzal mentem a háziorvosomhoz, hogy betöltöttem a 12 hetet és beadhatja a védõoltást!
A 12+0 hét jelenti az, hogy pont akkor töltötted be a 12 hetet, a 12+1 hét már a 13. (-DIK, fontos a törzsszámnév képzõ), de a 12+6 hetes korodig orvosilag 12 hetesnek számítassz, mindegy, hogy már beléptél a 13-dikba. Õk mindig betöltött héttel számolnak. Tehát 12 hetes vagy: 12+0-12+6 hetes korodig. Ebben a 6 napban már beadathatod szerintem.
Szia! Én 12+6 naposan kaptam meg tegnap. Tõlem annyit kért a nõgyógyászom, hogy várjam meg a 12. hetet, szerintem én ezt teljesítettem, az orvos sem tiltakozott amikor beadta.
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak azért, mert nekem a nõgyógyász azt írta a papírra, hogy 12 hét után védõoltás + nõgyógyászati kontroll.


32. heti Uh-ra csak akkor lehet menni ha már betöltöttük a 32. hetet?

Legjobb válasz: Nálunk 28-32 hét között kell menni.

Nálunk 28-32 hét között kell menni.
azért 32 hetes uh! 36 és 38 hetes uh -ra is akkor idõszerû menni ha már betöltötted!
Jogos a kéréds, mert mindenhol másképp van, pl. nálunk a 3.kötelezõ ultrahang 28-30.hetesen van.
Szia! Nálunk 30-32. Hét között van. Én 31 hetesen kaptam idõpontot rá.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
31+3=betöltött 31. hét utáni harmadik nap. Ez már a 32. hétben van, amit még nem töltöttél be.
Én a neten mikor ela olvasom hogy mi vonatkozik erre hétre, akkor azt a hetet olvasom amiben éppen bennevagyok, ebben az esetben a 32.-et! :) Ha doki kérdezi akkor 31 hetes vagy, hiszen ezen már túl vagy, de amikor az ilyen fejlõdéses dolgokat olvasom, akkor azt a hetet szoktam amit éppen töltök! :)
Mindig a betöltött hetet kell mondani, illetve annyi idõs vagy. Nekem egy orvos magyarázta el egyszerûen: Akkor vagyunk 1 évesek, amikor betöltjük azt. Végül is igaza van. Meg egyébként sem érdemes kavarni, mert a vizsgálatok is ehhez vannak igazítva. (30+4 hetes)

A 12. heti ultrahang vizsgálatot pontosan mikor végzik? A 12. héten vagy akkor, amikor már betöltöttem a 12. hetet, tehát tulajdonképp a 13. héten?

Legjobb válasz: betöltött 12 hetesen, tehát már a 13. héten. Nézik a baba méreteit (crl-t - ülõmagasságot) és a tarkóredõt (down-kór szûrés)

betöltött 12 hetesen, tehát már a 13. héten. Nézik a baba méreteit (crl-t - ülõmagasságot) és a tarkóredõt (down-kór szûrés)
Betöltött 12 hetesen. Én 12+3 hetes voltam.
Szia. Nekem 11+4 hetesen végezték, a vért is akkor vették le.
nekem 12 hét 2 naposan csinálták, és 12 hét 5 naposra hozta ki a baba méretei alapján.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! A többségetek a betöltött 12 hetet mondja, viszont úgy néz ki, hogy azt a hetet én vidéken kell töltsem, munkaügyben. Ezért gondolkodtam azon, hogy elmehetnék -e picit korábban, már a 12. hét közepén. Nem tudom ugyanis, hogy késõbb már nem lenne-e késõ... (mármint a 13. hét után) És persze a védõnõ és az orvosom is homlokegyenest mást mond a kérdésben...
én kereken 13 hetesen mentem. szerintem inkabb egy picit menj kesobb par nappal, mint korabban.
Nálunk pont azon a a napon kell menni, mikor betöltöd a 12.hetet

Van itt olyan kismama rajtam kívűl aki már betöltötte a 40 hetet de egyben van még?

Köszi :)

Legjobb válasz: 7hónapja szültem de köszi egyben vagyok;-) Amúgy 42.hét elején inditással szültem.

7hónapja szültem de köszi egyben vagyok;-) Amúgy 42.hét elején inditással szültem.
Szia 12 napja még én is így voltam. Türelem már csak pár nap maximum, tudom könnyû ezt ilyenkor mondani.! :) Nálam 40+5 napnál indították meg császár lett a vége. Megérte ennyit várni rá. Én is nehezen viseltem a meleget és már sehogy sem volt jó! Könnyû szülést kívánok, és sok boldogságot a babához! :)
egyben vagyok, de szülés után sem tervezem, hogy szétesem! :)
A kérdező hozzászólása: nem vagyok türelmetlen az az érdekes egyáltalán....pedig 40+5 napnál tartok....
Szia! Én 40+4 vagyok... na én már nagyon türelmetlen vagyok. 2 naponta kórház, meleg van, vagyis inkább forróság. Nem tudok aludni, de lassan már mozogni sem. Nem a legjobb a közérzetem. De azért elõbb utóbb csak kibújik a kisasszony. Te hogy vagy kedves kérdezõ? Tudsz már valamit, hogy be kell-e majd feküdnöd, vagy indítanak?
40+2 vagyok....en mar orulnek neki ha kibujna. Turelmes vagyok, de most ez a varakozas a bizonytalanba nem tetszik. Raadasul itt csak a 12. napon inditanak, szoval ha nem jon magatol meg tobb, mint egy het.
A kérdező hozzászólása: kösz! beirtam ezeket a számokat és azt írta hiba számokat kell beírni ezt most nem értem azt írtam be
Az én kedvenc kalkulátoromnál a Fem 21 hetesnek felel meg, a BDP pedig 23 hetesnek.
Ja, és én 56-ot és 36-ot írtam be a kalkulátorba.
igen, egész számokat kell beírni
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek. az nem jelent bajt ha a feje ennyivel nagyobb a combcsonthoz képest?
Ezt nem tudom sajnos. Az én babám is nagyobb, de neki a feje és a combcsont nagysága együtt nõ. Vagyis csak ezek nagyobbak két héttel a koránál, a többi a korának megfelelõ.
A kérdező hozzászólása: egy újabb dolog ami miatt aggódhatok.miért nem tud minden simán menni???mindene estre köszi a választ

A 28. heti UH-ra csak akkor mehetek, ha már betöltöttem a 28. hetet? Ti kb. ekkor mikor voltatok Uh-on?

Mennyire nézik még itt pontosan a heteket? Vagy menjek inkább kés?bb?

Legjobb válasz: Igen, különben nem 28.heti lenne a neve hanem mondjuk 27.

Igen, különben nem 28.heti lenne a neve hanem mondjuk 27.
Nálunk a 30.héten kell UH-ra menni.
Nálunk (Debrecenben) sincs 28 hetes UH. Majd 31-32 hetesen kell menni.
Nálunk a 24. héten kell menni, utána meg a 32. héten, de mindig a betöltött hetek után. Tehát 32 hetesre nem lehet menni 31 hetesen. Inkább késõbb, mint korábban.
Szia! Nálunk a 20.heti uh után a 32. heti van.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ha már betöltöttem a 40. hetet, mi "szükséges" ahhoz, hogy megindítsák a szülést?

mert nagyon nem szeretném túlhordani

Legjobb válasz: Kórházanként változó, meddig engedik túlhordani, max 1 hét úgy tudom. Vannak praktikák, pl szex...

Kórházanként változó, meddig engedik túlhordani, max 1 hét úgy tudom. Vannak praktikák, pl szex...
nekem terhessegi cukrom volt, de igy is csak 41+1 napnal inditottak
42 hét
miért nem szeretnéd túlhordani? élvezzétek ezt a pár szabad estét a pároddal. Nincs is ennél jobb. Amúgy tényleg kórháza válogatja, a betöltött 42. a Szent Imrébe. Ne akard, hogy hamar indítsák, az nem jót jelent: rossz szívhang, stb..
Ez engem is érdekel. Nekem gerincbajom van, szerintetek ez indok lehet megindításra mielõbb ha túl találnám hordani?
4. vagyok. és ráadásul egy indított szülés általában elhúzódó, és sokszor végzõdik császárral, fájásgyengeség miatt, és egyéb okok miatt. ezt akarod? vagy inkább kivárod, amíg a baba jelez, hogy ki akar jönni? A gerincsérv lehet indok, de erre itt mi nem tudjuk a választ, attól is függ milyen a sérv. ezt a dokidtól kérdezd.
Nem sérv. Le van törve a farkcsontom, és nincs visszaforrva, lötyög a fenekem tetején. A fájdalomra már megkaptam a megoldást, de nem tudom szülésnél mennyire zavar be. Õ sem tudja, mert nem tudnak kivizsgálni most, 26. hétben...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!