Találatok a következő kifejezésre: Betöltött 36 vagyok, (16 db)

Magnéziumot meddig szeditek a betöltött 36 vagy 37. -ik hétig?

Legjobb válasz: Én betöltött 36 után nem szedtem (a dokim állította le).

Én betöltött 36 után nem szedtem (a dokim állította le).
A betöltött 36. hét után már én sem szedtem.
A betöltött 36. hétig szabad csak szedni, mert utána már nem kell, hogy visszafogja a jóslófájásokat. 35 km
36-ig lehet.
nekem 37 hetesen mondta a doki, hogy hagyjam abba.

Most akkor betöltött 36 vagy 37 héttől nem számít koraszülöttnek?

Mindenki mást mond!

Legjobb válasz: 36 héttõl már nem koraszülött.

36 héttõl már nem koraszülött.
Nemrég vizsgáztam belõle :) betöltött 37. héttõl.
A kérdező hozzászólása: És ha 36 hétre születik akkor mi lesz a baj? Nagy gond? Szenvedni fog? Bocs a sok kérdésért.
Dehogy, semmi baja nem lesz, csak papíron jelenik meg, hogy koraszülött, de már nem számít az az egy hét :) a világon semmi baja nem lesz, gondolom, már a súlya is szép, fejlett, és ha beindul a szülés, akkor neki már eljött az idõ :) Már megnyugodhatsz! :)
Betöltött 37. héttõl nem számítanak koraszülöttnek.A kisfiammal 36+4 voltam, amikor meg kellett császározni.2700 grammal és 50 cm-rel született.Makk egészséges volt.Most múlt 3 éves. :)

Betöltött 36. vagy 37. hét előtt számít koraszülöttnek a baba?

Mindenhol másképpen írják, a védőnőm betöltött 36. hetet mond, máshol viszont 37-et olvasok...

Legjobb válasz: 37. héttõl már nem számít koraszülöttnek!

37. héttõl már nem számít koraszülöttnek!
A neten én 36 hetet olvastam sok helyen, viszont 3, 5 éve a dokim, amikor a lányomat vártam, annyit mondott a 37. héttõl bármikor megszülethet! De én úgy gondolom az a legjobb, ha minél tovább bent van a baba és a 38-39. héten születik meg.
Én leginkább a betöltött 37. hetet hallom. Mikor én születtem, akkor is így volt anyu elmondása szerint. 24/N
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Hivatalosan a betöltött 37. héttõl nem koraszülött, valójában azonban már a 36 hetes babát sem veszik annak, ha nincs alkalmazkodási gondja a születése után és a súlya meghaladja a 2 és fél kilót! A betöltött 36. héttõl már nincs infúziós szülésvisszatartás, ha beindul a szülés, akkor meg kell szülni. De tényleg az a legjobb, ha legalább a 38. hétig benn marad a baba!
Az én orvosom betöltött 36. hetet mondta!
Betöltött 37.hét nálunk. Nekem beindult 36 hetesen, de visszatartották... :/
Az én fiam 36 hétre született.Nem mondták hogy koraszülött lenne, nem is volt koraszülött osztályon.10/10-es Apgarral született 2700-al.Ezek is számítanak. Egyébként a védõnõ nekem is a 37 hetet mondta. :)


Melyik a betöltött 36. hét? 36+1 vagy 35+1?

Legjobb válasz: 36+0 a betöltött 36 hét.

36+0 a betöltött 36 hét.
36+0 a betöltött. Gondolj bele, a terhesség kezdõdik úgy, hogy 0 napos. Ez 0 hét + 0 nap, vagyis 0+0. Amikor egy napos, akkor 0+1, stb. És mivel ez az elsõ hét, vagyis még nem töltötte be az elsõ hetet, láthatod, hogy még nulla a hetek száma. Amikor betölti az elsõ hetet, akkor hét napos, vagyis 0+7. De mivel egy hét 7 napos, ezért a 0+7 az 1+0 lesz. Vagyis 1 betöltött hét, és ezen felül nulla nap. tehát az elsõ szám az mindig a BETÖLTÖTT hetek száma, a második szám pedig az ezen felül BETÖLTÖTT napok száma.
36+1
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!

A málnalevél teát a 36. héttől ajánlják. Ez mit jelent? Betöltött 36. héttől, vagy a 36. hét első napjától?

Legjobb válasz: Szerintem inkább betöltött. Ez a tea segít a méhednek apró görcsök kiváltásával edzõdni a feladathoz, hogy a szülés könnyebben menjen. Én egyszer túl erõs teát csináltam (benne ázott fél napig...), megittam és elindultak apró görcsök, amik két napig mentek (nem fájt, nem zavart), aztán ez átment rendes görcsökbe és végül megszültem :-) Két héttel elõbb, de nem bántam! Könnyebb volt a szülés, baba makk egészséges. Szóval csak az ilyen "balesetek" elkerülése érdekében gondolom, hogy jobb, ha be van töltve az a 36 hét...

Szerintem inkább betöltött. Ez a tea segít a méhednek apró görcsök kiváltásával edzõdni a feladathoz, hogy a szülés könnyebben menjen. Én egyszer túl erõs teát csináltam (benne ázott fél napig...), megittam és elindultak apró görcsök, amik két napig mentek (nem fájt, nem zavart), aztán ez átment rendes görcsökbe és végül megszültem :-) Két héttel elõbb, de nem bántam! Könnyebb volt a szülés, baba makk egészséges. Szóval csak az ilyen "balesetek" elkerülése érdekében gondolom, hogy jobb, ha be van töltve az a 36 hét...
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor megfogadom a tanácsodat és megvárom még ezt az egy hetet.Köszi a választ!
Nem tudom, hogy számít-e. Nekem a kórházban minden orvos másképp számolta a heteket. Az egyik szerint a 38. hétben voltam a 40.-ben. Na, akkor azért a nõvérkék is összenéztek. Én túlhordtam a babát, a nõdokim szerint a teától, mert izomlazító hatású, ezért nem indultak el a fájások. Ezért nem szabad a végén már magnéziumot sem szedni. Nekem indítani kellett. A másodiknál már nem fogom inni.
36
A betöltött 37 hét után nem számít koraszülöttnek! Az én kisfiam a 37-ik héten született és még nem töltöttük be pár nap híján a 37. Ezért azt mondták, hogy koraszülött. De ez csak , , papíron" volt így. Mert egyébkén 3270g.-al született és nem is volt vele semmi gond soha sem akkor és sem most. És azóta már 17 hónapos nagyfiú. :-)
+ 2500 gramm fölött
36. hét elõtt, és 2500 gramm alatt. http://www.vital.hu/themes/koraszulott.htm
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok!Úgy látom itt is megoszlanak a vélemények. Amúgy én is úgy tudom, hogy betöltött 37 hét után számít érettnek és nem korazülöttnek a pici. Csak mostanában elég sok helyen olvastam azt is, hogy a 37. héten, ami a betöltött 36-ot jelenti. Nemde?
Pénteken kérdeztem rá az orvosnál, és azt mondta, hogy betöltött 37.után már nem koraszülött.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

35+1 hetes vagyok ma. Mikor kezdhetek málnalevél teát inni? Megvárjam a betöltött 36. hetet? Ti mikor kezdtétek/kezditek inni, ha isszátok egyáltalán?

Tartok attól,hogy nehezen fogok tágulni,de túl korán sem szeretnék szülni.

Legjobb válasz: Itt olvastam,hogy van aki a 36.héttõl itta.Szerintem várd meg a 37-38.hetet és utánna kezd el inni!Sikeres szülést!

Itt olvastam, hogy van aki a 36.héttõl itta.Szerintem várd meg a 37-38.hetet és utánna kezd el inni!Sikeres szülést!
Már elkezdheted, de a csomagolásra ráírt napi adag az 1 CSÉSZE!!!! Nem tudom miért iszik valaki fél litert is naponta. Lehet több kárt csinál, mint hasznot.
szia én 35+2 hetes vagyok. én a gàtmassàst keztem el és csak a 36. hétöl akarom elkezdeni a teàt. de kedden megyek a dokimhoz és megkérdezem a véleményét biztos ami biztos. de ugy tudom hogy a 36. héttöl kell kezdeni. az elején csak egy két pohàrral.
Szia! Mivel gyógyhatású készítmény szerintem nyugodtan elkezdheted inni, hiszen nem egyik napról a másikra fejti ki a hatását, nekem a szülésznõ adott egy leírást a teáról is.Eleinte egy csészét igyál csak, az biztos hogy nem fog gondot okozni.Aztán betöltött 36 héttõl növelni lehet szépen a mennyiséget, 37 héttõl fél egy liter naponta tehát reggel-este két nagy csésze, így van nekem leírva.Úgyhogy nyugodtan ihatsz beõle többet, mert egyébként meg nem a kivánt hatást adja.

Betöltött 36. hétbe vagyok, csak kívételesen ülő helyzetben szokott görcsölgetni a hasam pár napja elég sürün, fekve sosem. Mitől lehet ez?

Esetleg nyomom a kicsit? vagy ? helyezkedik?

Legjobb válasz: tágul a méhszáj,és picit nyomot a kis "lakót":) Ha nem muszáj ne ülj. inkább feküdj. Sok boldogságot a picihez :D

tágul a méhszáj, és picit nyomot a kis "lakót":) Ha nem muszáj ne ülj. inkább feküdj. Sok boldogságot a picihez :D
több választ kaphatnál erre a terhesség kategóriában..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. :)

Ha 35 hét pár naposan (tehát 1-2 nappal a betöltött 36. hét előtt) születik meg a baba, akkor is elviszik a koraszülöttekhez? Vagy már maradhat a sima újszülött osztályon?

Legjobb válasz: ha több, mint 2500g, akkor semmiképp nem számít koraszülöttnek. Amikor szültem, volt ott egy csaj, õ 35 hétre szült de viszont a baba elérte a súlyhatárt, így õ is a csecsemõosztályon volt

ha több, mint 2500g, akkor semmiképp nem számít koraszülöttnek. Amikor szültem, volt ott egy csaj, õ 35 hétre szült de viszont a baba elérte a súlyhatárt, így õ is a csecsemõosztályon volt
Én is 1-2 nappal a 36. hét elõtt szültem kis súlyú ikreket, egyik babám 3, másik 4 hetet volt utána kora osztályon. Voltak ott nagyobb koraszülött babák is, akiknek megvolt a súlya, de mindegyiküknél volt vmi egyéb probléma. Pl. volt, aki tüdõgyulladással született, meg volt, aki elszakadt köldökzsinórral, vagy fertõzést kapott... ezekre emlékszem így hirtelen.
Tudtommal betöltött 35. hét és/vagy minimum 2500gr a koraszülött "határ". Szóval, már nem lenne az. De remélem, még valaki válaszol, mert csak a súlyhatárban vagyok 100%-ig biztos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!