Találatok a következő kifejezésre: Betöltöttük a hetet. Még nem (6 db)

Betöltöttük a 18 hetet. Még nem igazán éreztem a babám mozgását. Az az apró kis húzódás "szerűség" (mintha tompán nyomogatna valami belülről) már az ő mozgása lehet?

Kb. egy percig éreztem. Meg a köldököm körül szoktam néha kis szurkálásokat érezni, az is Õ lehet?

Legjobb válasz: a köldököd körüli szúrkálás szerintem a méh, meg a tartó szalagok növekedése, nyúlása miatt van.a baba elsõ mozgását meg szerintem mindenki máshogy éli meg.nekem olyan volt mintha kisgolyók fordúltak volna meg a hasfalamon.amúgy a 18.hét környékén kezdett gyanús lenni, mintha a babát érezném.és mostanra /22hetes vagyok/ már akkorákat rúg, hogy félek kirúgja a hasamat :D nemsokára te is biztos leszel az érzésben. boldog babavárást

a köldököd körüli szúrkálás szerintem a méh, meg a tartó szalagok növekedése, nyúlása miatt van.a baba elsõ mozgását meg szerintem mindenki máshogy éli meg.nekem olyan volt mintha kisgolyók fordúltak volna meg a hasfalamon.amúgy a 18.hét környékén kezdett gyanús lenni, mintha a babát érezném.és mostanra /22hetes vagyok/ már akkorákat rúg, hogy félek kirúgja a hasamat :D nemsokára te is biztos leszel az érzésben. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Hát remélem, most már tényleg hamarosan elkezdi, mert már nagyon szeretném érezni a kis drágát:) :) :)
Elõször én olyan kis buborékszerû érzés éreztem alul a hasamban, a köldök alatt. Ne aggódj, hamarosan te is érezni fogod a mozgását és biztos leszel benne, hogy õ az! 24 hetes kismami
Nekem olyan volt, mintha csiklandozták volna belülrõl a hasfalamat :)
szia. ha gyakran érzed ugyanazt az érzést (legalább napi 1szer), akkor valószínüleg õ az. :) boldog babavárást! 21 hetes kismami

A doktor úr azt mondta, hogy nem vagyok 16 hetes az ö korongja szerint! De a védőnőé szerint meg betöltöttem a 16. hetet! A két korong között lehet eltérés?

És ezért hétf?n kell mennem a AFP-re! Az útlósó mensim az 2011.07.27-én volt meg, és nekem is 16 hét jön ki!

Legjobb válasz: Mensi szerint ma 16 hét, 1 napos vagy. Hétfõn 16+5 leszel. Ez még belefér az afp-s vizsgálatba. De amúgy sem lényeges, mert ha pont 16 hetesen mész akkor is adhat fals eredményt ez a vizsgálat. Én 16 hetesen és 4 naposan voltam. Nekem akkor alacsony lett az afp. De nem volt belõle baj. A dokim amúgy a korongját mindig addig forgatta, hogy néha már szerintem õ sem tudta mit magyaráz. Azt hiszem nekik a korong a mumusuk. :) A lényeg, hogy jó ez így, nem mész késõn az afp-re, és ha rossz is lesz az eredmény, akkor sem aggódj, mert sokszor csak arra jó az afp, hogy a kismamákra szívbajt hozzon, miközben nincs is baj.

Mensi szerint ma 16 hét, 1 napos vagy. Hétfõn 16+5 leszel. Ez még belefér az afp-s vizsgálatba. De amúgy sem lényeges, mert ha pont 16 hetesen mész akkor is adhat fals eredményt ez a vizsgálat. Én 16 hetesen és 4 naposan voltam. Nekem akkor alacsony lett az afp. De nem volt belõle baj. A dokim amúgy a korongját mindig addig forgatta, hogy néha már szerintem õ sem tudta mit magyaráz. Azt hiszem nekik a korong a mumusuk. :) A lényeg, hogy jó ez így, nem mész késõn az afp-re, és ha rossz is lesz az eredmény, akkor sem aggódj, mert sokszor csak arra jó az afp, hogy a kismamákra szívbajt hozzon, miközben nincs is baj.
Szia! Nekem aug.4-én volt meg utoljárra, én jövõ pénteken megyek AFP-re!Én akkor leszek 16+1 napos!A legjobb 16+2 naposan menni, de nálunk az szombat!Sõt amióta tudjuk a baba nemét, azóta biztos vagyok benne, hogy nem is 18-án fogant, hanem a 14-eibõl 15-én!Szóval én is több lezsek már akkor!De nemtöltöm még be a 17-et! Ne bosszankodj ezen, úgyse tudhatjuk pontosan! 23 hós kislány és 15 hetes pocakbabi anyuja
Szia!14+2voltam, mikor hosszabb Uh-tcsinált a dokim, és akkormondta!Pont így felülrõl láttuka hasát, mega lába közé...Ésnemvolt semmi!Mondta ha kukacos lenne, már látszódna!
köszi szépen.akkor hétfõn még tuti nem megyek.
Szilvi én írtam elõtted. A legideálisabb ha pár nap elteliki 3-4 miután betöltötted a 16.hetet és nem pont mikor 16 leszel...csak elõbb és utóbb ne :D
Szerintem szerdán!16+2-re mondják nálunk, hogy akkor a tökéletes!
Sziasztok! Nekem is pont most aktuális ez a kérdés. Én hétfõn leszek pont 16 hetes. Kedden 16 hetes 1 napos. Melyik nap menjek inkább kedden?
Szia! Én 16hét 3napos voltam AFP-nél alacsony lett a MOM érték.Egybõl korongozozz a genetikus(mert oda is továbbított a nõgyógy., bár a kockázatok is negatívak lettek) is aki megerõsítette hogy 16elmúltam és nem elõbb vagy késõbb mentem, mert akkor más az eredmény.Mondta a doki is ha baj lenne a növésén látszódna, ezért nem kellett a magzatvíz vizsgálat sem, mer ta genetikus mondta nagyobb lenne a vetélés vele, mint az hogy rendellenesség van a picurnak...Azt hiszem 0, 42lett az AFP-m, de azóta is 2hetente nézik a méhlepény és az artéria mûködését(elõzmények miatt 2 vetélés)na meg kis ficánka :) , de kopp-kopp minden oké és a genetikai uh is rendben volt. Azóta már 25hetes lesz a kiscsaj :) a genetikai uh-n kérdeztünk rá a nemére.Elõtte is próbálkoztunk de 20.hét elõtt nem is zsokták nézni mert pici és a neme nem egyértelmû.Mindegy Boldog babavárást.De amúgy korong ide vagy oda ez a vizsgálat csak idegességre jó.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Mikor mondták meg neked a baba nemét?
Én mensi szerint már 18 hetes vagyok, de uh méretekszerint mosz kezdem a 16 hetet. ÉS a baba méretei szerint kell számolni a heteket, úgy kell menni vizsgálatokra. Mikor hétfõn magánrendelésre mentem akkor azt mondta akkor vagyok 15 hetes. a 12hetes uh-t keddi napon csinálták akkor meg azt írták 12hetes 0 napos...Így csütörtökön megyek jövõhéten kórház szerint 16hetes+2 naposan..Amúgy meg 16 hetes kitudja hány napos:)
Jaj de irigyellek! Én is a debreceni klinikára járok, csak még 28 hetes vagyok. Jó lenne már ott tartani, ahol te.:)
Ha minden rendben van, akkor kivárják a 42. hetet.
A kérdező hozzászólása: én meg már szeretnék szülni nagyon!:)

32 hetes babás vagyok. Soha nem horgoltam, de mióta betöltöttem a 30 hetet azóta, sokszor arra ébredem, hogy olyan hangosan horkantok, hogy szinte én meg ilyedek, úgy szégyellem a párom elött, bár Õ nem szolt még érte. Ti is horkoltok?

Legjobb válasz: Ebben semmi rendellenes nincs. Szülés után egybõl elmúlt nálam. A páromnál meg elõjött, mert nem tudott tovább a babától nyugodtan aludni:-).

Ebben semmi rendellenes nincs. Szülés után egybõl elmúlt nálam. A páromnál meg elõjött, mert nem tudott tovább a babától nyugodtan aludni:-).
Ugyan ne sgyeld.Én is horkolok és eleinte én is ezt éreztem sõt én nemtudtam zért rendesen aludni mert hogy ne zavarja a páromat.A 6. héten korházba erültem vérzéssel és már ugy inditottam a szobatársaimnál hogy nagyon sajnálom de horkolok, volt amelyiknek netetszett de ezzel nemtudsz mit csinálni.H a meg a párod is horkol akkor ne érezd magad blamába.24 h kismama
Én elõtte is horkoltam, most is horkolok és terhesség után is fogok:-))) Mostanában valóban én is erõteljesebb hangokat adok ki magamból, a saját horkantásomra én is felébredek. A kedves férjem jót röhög rajta. Bár szerintem is kicsit ciki, de most mit csináljak? MEgjegyzem, hogy így is vett el:-))) Ne szégyelld ezt, fõleg, ha nem is veti a párod a szemedre! Ez van, remélhetõleg elmúlik a szülés után. Te legalább bízhatsz ebben, én nem:-)))))) Minden jót! (34. hetes mami)

34. hetet betöltöttem, és még szinte semmit nem nőttek a melleim. Előtejnek sincs semmi nyoma. Mennyit fog nőni szoptatáskor a mellem?

Átlagos a méretük, 75/C kosarast szoktam hordani. Vettem ma szoptatós melltartót, mert már a kórházi csomagot igencsak ideje összeállítanom, tovább nem várhattam. Picikét nagyobb, tehát valamennyit nőhet bele. Mennyit nőtt nektek az utolsó hetekben, illetve szoptatáskor?

Legjobb válasz: Tejbelövelléskor biztosan nõ valamennyit, de hogy mennyit az nem kiszámítható. Általánosságban azt szokták mondani, hogy akinek terhesen jól megnõ, annak szoptatáskor már nem sokkal jobban, és akinek terhesen nem nõ, annak utána drasztikusabban. Én háromszor szültem és mindháromszor más volt.

Tejbelövelléskor biztosan nõ valamennyit, de hogy mennyit az nem kiszámítható. Általánosságban azt szokták mondani, hogy akinek terhesen jól megnõ, annak szoptatáskor már nem sokkal jobban, és akinek terhesen nem nõ, annak utána drasztikusabban. Én háromszor szültem és mindháromszor más volt.
Nekem minimálisan nõtt terhesség alatt, csak a nagyon szivacsos melltartóim lettek kicsik, a többit végig hordtam, és szülés után is csak kicsit nõttek meg mikor belövellt a tej, s pár hét múlva ez is megszûnt...
Nem nõttek semmit terhesség alatt, és nem nõttek semmit a szoptatáskor sem. 2 hétig volt csak minimális tejem, úgyhogy gondolom nem is nagyon volt mitõl nõnie.
Terhesség elõtt csak sportmelltartót hordtam, még az A-s kosár is nagy volt, terhesség végére (8-9. hónap) jó lett az A-s kosarú (de csak felpróbáltam, minek venni 2 hónapra), szoptatás alatt simán kellett volna a B-s, de akkor is a sportmelltartóra szavaztam, kényelmesebb. Szóval szoptatás alatt nagyon megnõttek, nem is az elején hanem amikor már 1 cicibõl 200-240 ml-t szopizott, az nem kis térfogat... Az elsõ 1-2 hónapban amíg nem evett olyan sokat a baba, még nem volt olyan vészes, de késõbb akár 2 számmal is nagyobb lehet a melled, fõleg amikor tele van.
Én annyira a legvégére hagytam a melltartó vásárlását, hogy mikor szülés után hazaengedtek akkor vettünk. Nem nõttek a melleim semmit a terhesség alatt, igy vettem egy 85B, aztán másnap akkorák lettek hogy nem hittem el hogy ilyen lehetséges. Kicsi lett a melltartó vettem egy 90C-t, most 5 hetes a babám megint kell egy számmal nagyobbat vennem. Rengeteg tejem van, remélem nagyobb már nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor teljesen kiszámíthatatlan. Köszi mindenkinek a válaszokat.

Betöltöttem már a 40 hetet. A doki azt mondta, jövőhét kedden megindítja ha addig nem indul meg. Mit tegyek, hogy spontán történjen? Vannak praktikák?

Legjobb válasz: Praktikák mindig vannak. lehet lépcsõzni sétálni nagyokat otthon takarítgatni pakolászni szeretkezni ha zárt a méhszáj tonikot inni csípõset enni de ezek is olyanok hogy nem hozza a várt sikert mert a baba érettségétõl függ a szülés.

Praktikák mindig vannak. lehet lépcsõzni sétálni nagyokat otthon takarítgatni pakolászni szeretkezni ha zárt a méhszáj tonikot inni csípõset enni de ezek is olyanok hogy nem hozza a várt sikert mert a baba érettségétõl függ a szülés.
Hát..a fenti praktikákat én is kipróbáltam, egyik se jött be. Aztán pénteken ebédeltem egy extra csípõs borsos tokányt, este 10-kor pedig elment a nyákdugó, jöttek a fájások (40+6 napos korban.) Másnapra reggel 6-ra voltam egyébként kiírva szülésindításra. Hogy a tokánytól-e azt nem tudom:-)de 1 próbát megér...
Kitartás! Én 10 napot ráhúztam a kislányommal és végül megindították a szülést és minden rendben volt! Nálam se segítettek a praktikák, pedig mindent megpróbáltunk! :)
En is igy vagyok! Szombatra vagyok kiirva, hetfon kell befekudnom. Olyan jo lenne addig megszulni!!! Remenykedtem ebben a frontban, elegge gorcsoltem is, de aztan elmult. :( lehet hogy az a baj, hogy mar tulsagosan akarom. Nem tudom. Ja es csak 2100 vagyok. Bar eleg fajdalmasan vizsgalt ma meg a doki, lehet tagitott kicsit.
Szia sorstárs, szólj ha bevált valamelyik praktika. Én a sexre gyúrok, eddig mindig nagyon erõs görcsöket csinált, de elmúltak. Én már 1 ujjnyira nyitva vagyok hetek óta, és most már csak várom a csodát, hátha megindul valamikor. Hétfõn nekem is befekvés, ezt meg nem akarom.
En is pont ilyen helyzetben voltam, egy kedden betoltottem a 40 hetet, penteken latott a doki (szivhangvizsgalat) s mondta hogy hetfoig meg varjunk ha nem jon magatol ki akkor hetfon beinditsa (azert ne akart meg tobbet varni mert lassult a szivhangja), meg aznap penteken, mivel eleg messze volt a doki, gyalog nagy seta volt oda, majd vissza, utanna is meg vasarolgatasok. Nem tudom hogy a sok seta miatt e de este lefekves elott elontott a magzatviz es ra 1-2 orara jottek a fajasok s masnap reggel meglett a baba. Mindenkepp jo a mozgas, sok sok seta, lenyeg hogy fuggolegesbe legy minnel tobbett. Gratulalok s egeszseget kivanok!
A kérdező hozzászólása: Már múlt csütörtökön betöltöttem. Minden nap sétálok, lépcsõzök, iszom a málnalevelet de csak enyhe görcseim vannak. Nem szeretném megindíttatni a szülést. Szeretném spontán világra hozni.
a málnalevél teát javaslom, nekem 4 nap alatt beindult a szülés :)
egy ismerõsöm otthon akart szülni, de nem indult meg neki, és a bába mellszívózta a cicijét, mert az oxitocint termel (mondjuk a csajnak ettõl sem indult meg, de állítólag ez jó módszer)
mikor töltötted be? lehet, hogy pontosan számoltak és 40 hét plusz max. 1-2 napra szülsz. de ami állítólag segíthet: - együttlét a pároddal - méhszájvizsgálat - bábakoktél (én azért nem szívesen vetném be) - meleg ülõfürdõ - egy nagy séta - málnalevél tea - és semmiképp se szedj ilyenkor már magnéziumot! ezek jutottak eszembe
Én is szombatra vagyok kiírva mint az egyik elõzõ hozzászóló, nekem utána naponta ctg, és ha nem indul meg akkor péntekig megindítják. Nagyon izgulok, én már nyitva vagyok bõ 1 ujjnyira de a tegnapi méhszáj vizsgálat után se lett semmi :-( Illetve kis vérzés, meg fájt a hasam egész este, de mára már nulla fájdalom :-( Én már sokmindent próbáltam, szex, forró fürdõ, séta, málnalevél tea. Még a tonicot hallottam, hogy esetleg segíthet, úgy látom azt még nem írták. De nekem ez annyi lenne mint halottnak a csók szerintem :-( Drukkolok mindenkinek, hogy ne kelljen indítani, az oxitocin azért nem egy leányálom , olyan fájásokat csinál...szerintem jobb ha minden megy a maga útján!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!