Találatok a következő kifejezésre: Beszedtem az levél fogamzásgátlóm, (7 db)

Már beszedtem az első levél Lindynette 20 fogamzásgátlóm és most tartok 7 napos szünetet ha elkezdem a következő levéllel és a 3. szem után szeretkezünk a párommal ugye védett leszek?

És mivel az els? levélnél végig volt szinte pecsétel? vérzésem csak az utolsó napokra hagyta abba most ugye már nem lesz?

Legjobb válasz: persze,ved.:)

persze, ved.:)
Persze, hogy véd! Valószínû nem lesz már pecsételõ vérzésed, az elsõ levélnél ez normális. Nekem is így volt anno. Ha mégis megmarad a pecsételés ezalatt a levél alatt is végig, érdemes lesz visszamenni a dokihoz, és esetleg más tabi után nézni.
1-3 hónap alatt NORMÁLIS a pecsételõ vérzés. Ha utána nem szûnik meg, akkor kell dokihoz menni! 1 levél után már tuti védett vagy! Amúgy nekem a doki 2 hetet mondott. Tesóm is ezt szedi és 2 hét után volt szex és nem lett terhes. Szal ha rendesen szedted a gyógyszert, nem lehet gond!
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm szépen! Csak aggódtam nem akarok semmiféle bajt!:) A Pecsételõ vérzést meg nekem is mta a doki hogy az elsõ levél alatt ha van is semmi gond csak szedjem tovább csak remélem most már nem lesz mert eléggé zavart!
nyugi véd, de ez a tabi már 2hét alatt is véd, én is ezt szedem!

Beszedtem az első levél fogamzásgátlóm, meg is jött a 7 napos szünet 2. napján, így ha kedden az új levél elkezdése napján már szeretkezünk a párommal akkor védett vagyok? Esetleg akkor is ha még aznap nem vettem be a tabit?

Az els? levelet a mensi 5.napjától szedem szóval rögtön nem voltam védett, így pedig elvileg 7nap után az voltam de az els? mensi után elvileg biztosabb. Csak azért érdekel mert nem akarok gubancot.

Legjobb válasz: Ahány tabi annyi szokás,de a betegtájékoztatóban volt pontos leírás.(Legalábbis,amiket én használtam mindnek.)Az enyém egyik olyan volt,h az elsõ 7 tabi alatt azért javasolták a kiegészítõvédekezést,a hüvelygyûrûnél pedig nem.(Szintén a tapasztalat mondatja velem,h nem csak a félidõben lehet peteérés!) Csak azt tudom tanácsolni,h nézd meg a betegtályékoztatót alaposan!(Mert azt sem írtad,h melyiket szeded.)

Ahány tabi annyi szokás, de a betegtájékoztatóban volt pontos leírás.(Legalábbis, amiket én használtam mindnek.)Az enyém egyik olyan volt, h az elsõ 7 tabi alatt azért javasolták a kiegészítõvédekezést, a hüvelygyûrûnél pedig nem.(Szintén a tapasztalat mondatja velem, h nem csak a félidõben lehet peteérés!) Csak azt tudom tanácsolni, h nézd meg a betegtályékoztatót alaposan!(Mert azt sem írtad, h melyiket szeded.)
Igen, csúszik egy kicsit. Már ha ez baj.
A kérdező hozzászólása: úgy tudom h 3. vagy 4. napon jön meg általában. és ha nem jön meg a 7. napon se akkor gáz van?
Még nincs gáz. Ha nem jön meg a szünetben, akkor menj vissza az orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: alapból se szokott hosszú lenni a ciklusom :3napig szokott tartani.

Ha az első levél fogamzásgátló tablettát szombati napon kezdtem el szedni, miután végig beszedtem és vártam 7 napot, akkor a következő levélen is a szombatit kell bevenni? Mikor kell elkezdeni a következő levelet?

vagy minden levélen más napra jön ki a 7. nap?

Legjobb válasz: Minden levelet uazon a napon kell elkezdeni. A szünet 7 nap és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Igy minden levélre uaz a kezdés kell kijöjjön. Én mindig csütörtökön kezdem el szedni. Szerdára esik a 21. nap, majd 7 nap szünet és megint csütörtökön elölrõl.

Minden levelet uazon a napon kell elkezdeni. A szünet 7 nap és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Igy minden levélre uaz a kezdés kell kijöjjön. Én mindig csütörtökön kezdem el szedni. Szerdára esik a 21. nap, majd 7 nap szünet és megint csütörtökön elölrõl.

Ha beszedtem az első levél fogamzásgátló tablettámat, utána már védett vagyok vagy még kell védekezni gumival?

Legjobb válasz: Attól függ milyet szedsz.De amúgy rá van írva a betegtájékoztatóra.Sztem 1 hónap után már biztos véd.

Attól függ milyet szedsz.De amúgy rá van írva a betegtájékoztatóra.Sztem 1 hónap után már biztos véd.
Ha beszedted az egész levéllel és megjött a mensid, akkor már védett vagy! Mindegyik fogamzásgátló más, van amelyik már az elsõ szemtõl, van ami 1 hét után már véd!

Mi a teendő, ha : Laurina fogamzásgátlót szedek, és beszedtem rendesen az egy levéllel, majd kiment a fejemből hogy egy hét szünet jön és bevettem a küvetkező haviból 1 et. Tehát egy levél+1 szem Laurinát vettem be. Okoz ez valami problémát?

Hétf?vel indítottam a szedést, és így a köv levél hétf?i adagot szedtem be. Ez azt jelenti hogy az egy hét szünet után, ne hétf?n hanem kedden kezdjem el folytatni?

Legjobb válasz: Csinálhatod így is-úgy is. Ha ragaszkodsz a hétfõi kezdéshez, akkor most a szüneted 6 napos lesz. (Rövidebb szünetet lehet tartani, csak hosszabbat nem.) Ha nem ragaszkodsz a hétfõhöz, akkor tarts meg a 7 napon és kedden kezded az új levelet.

Csinálhatod így is-úgy is. Ha ragaszkodsz a hétfõi kezdéshez, akkor most a szüneted 6 napos lesz. (Rövidebb szünetet lehet tartani, csak hosszabbat nem.) Ha nem ragaszkodsz a hétfõhöz, akkor tarts meg a 7 napon és kedden kezded az új levelet.
Várj-várj! Most néztem meg, hogy a Laurina nem egyfázisú, hanem háromfázisú. Így viszont nem olyan egyszerû a dolog, mindenképpen orvossal beszéld meg!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ. Ezek szerint kezdhetem a szokásos hétfõi nappal, s így egy nappal rövidebb ideig kell majd szednem a tablettákat. Nem vasárnapi nappal fog véget érni hanem szombatival, s aztán minden ugyan úgy ahogy eddig.
A kérdező hozzászólása: O , ja értem. Köszönöm azért a választ.
én is laurinas vagyok. amit ebben az esetben szerintem tegyél az az, hogy ne tarts szünetet, hanem szedd tovább következõ levelet. semmi bajod nem lesz(én is volt hogy kihagytam). de azért olvasd el a tájékoztatót. ha nagyon ragaszkodsz a szünethez akkor tényleg kérdezd meg az orvosod.
kedves utolso.Én is laurinát szedek kb. 1 éve.Multhonapban az utolso hetinél kimaradt 3 vagy 4 szem bogyo.Volt sex apával.Lehet terhes igy, vagy véd a gyogyszer?V

Yasminelle fogamzásgátlót szedek, az első levéllel beszedtem, és 1 nap kihagyással folytattam a következővel, mert késleltetni akartam. Most az 5. tablettát szedtem be és barna folyásom volt. Görcsöl a hasam is. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Semelyik védekezés nem 100%-os, szóval a válasz igen. Ha nemi életet élsz, akkor lehetsz terhes. Az már más kérdés, hogy vszínûleg nem vagy az. De most végül is a 7 napos szünet helyett csak 1-et tartottál? Vagy 8 napos szünetet csináltál? Nem teljesen érthetõ. De egyik sem túl "szabályos". Le van írvva a gyógyszer tájékoztatójában, hogy hogy lehet eltolni a menzeszt. Szerintem egyik megoldás sem felel meg a leírásnak, bár nem olvastam minden gyógyszer tájékoztatóját, lehet a tiédnél tényleg így van. Mit szedsz? Amúgy ha nem hagysz szünetet, vagy keveset hagysz, akkor az ilyen megesik. Máskor inkább ne szórakozz.

Semelyik védekezés nem 100%-os, szóval a válasz igen. Ha nemi életet élsz, akkor lehetsz terhes. Az már más kérdés, hogy vszínûleg nem vagy az. De most végül is a 7 napos szünet helyett csak 1-et tartottál? Vagy 8 napos szünetet csináltál? Nem teljesen érthetõ. De egyik sem túl "szabályos". Le van írvva a gyógyszer tájékoztatójában, hogy hogy lehet eltolni a menzeszt. Szerintem egyik megoldás sem felel meg a leírásnak, bár nem olvastam minden gyógyszer tájékoztatóját, lehet a tiédnél tényleg így van. Mit szedsz? Amúgy ha nem hagysz szünetet, vagy keveset hagysz, akkor az ilyen megesik. Máskor inkább ne szórakozz.
Én is azt szedek, de a késleltetés az nem 1 napos, hanem akkor szeded tovább.Nem csoda , ha teljesen összezavarodtak a dolgok benned Még ha nem is javasolt, a menstruációs ciklus (a megvonásos vérzés) késleltetése lehetséges, ha a tablettamentes periódus helyett egy új csomag Yasminelle szedésével folytatja a második csomag végéig. Szóval elég butuska voltál.Legközelebb olvasd el a betegtájékoztatót. Terhesség nem túl valószínû, de csinálj tesztet.
Elsõ vagyok. De béna vagyok, oda van írva, h Yasminellet szd, én meg megkérdeztem:D Nah mindegy, a többi azért stimmel:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! Végül is az volt a lényeg, hogy késleltetni akartam a menzeszemet és elfelejtettem rögtön bevenni az elsõt és csak másnap jutott eszembe. Ezért kezdtem el aggódni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!