Találatok a következő kifejezésre: Bemutatkozásnál, illetve ki mondja előbb a (1 db)

Bemutatkozásnál, illetve kézfogásnál ki mondja előbb a nevét, mitől függ (kor, nem, egyéb...)?

Legjobb válasz: Nõnem nem kell levenni a kesztût, csak férfinak!!

Vannak jó illenkönyvek, abban pontos leírást találsz. Pl. Illemkódex, Illik tudni, stb,
Talán a rangot, ki kellene venni! Bár amilyen se......nyaló ez a világ!
Nõnem nem kell levenni a kesztût, csak férfinak!!
Ha én. pl. asztalnál ülök, vagy csak simán széken, ágyon, kanapén stb., és kezet nyújtok/kezet nyújtanak nekem, fel kell-e állni, vagy nem szükséges? Vagy elég, úgy csinálni, mint ha fel akarnék állni? Vagy ha mindketten asztalnál ülünk, akkor mi illik? (Ja férfi-férfinak nyújt kezet)
Elõre köszön a férfi a nõnek, a fiatalabb az idõsnek, az alacsonyabb rangó a magasabb rangúnak. De! A nõ nyújt kezet a férfinak, az idõs a fiatalnak és a magasabb rangú az alacsonyabb rangúnak. Ha ez után bemutatkozásra is sok kerül, akkor ugyanúgy, mint a köszönés, akinek kezet nyújtottak az mutatkozik be elõször annak, aki nyûjtotta a kezét.
És nézz a szemébe, amikor érthetõen bemutatkozol.
A kézfogás alapvetõ szabályai: mindig az idõsebb nyújt kezet a fiatalabbnak, a nõ a férfinak, a vezetõ a beosztottnak, az oktató a tanulónak, a magasabb beosztású az alacsonyabb beosztásúnak...miillik.hu
Mindig a nõ nyújtja a kezét és a férfi mutatkozik be elöször. Kivétel ez alól az az eset lehet ha a férfi rendkívül nagy tiszteletnek örvend és nem a nemek hanem a rangok közötti hierarchia jelenik meg. A pápától nem várja el senki, hogy kéznyújtás után elõször õ mondja a nevét. :D
az érkezõ is nyújthatja...
Plussssz! A kesztyûdet vedd le.
Mindig az nyújt kezet, aki a közel engedi a másikat magához. Általában a nõ a férfinak, idõsebb a fiatalabbnak, a magasabb rangú az alacsonyabb rangúnak. A rang miatt viszont elõfordulhat, hogy férfi nyújt kezet nõnek, fiatal idõsnek. Pl: ha orvoshoz mész, akkor õ nyújthat kezet, de ha mondjuk karosszérialakatos vagy, és az orvos a kocsiját viszi hozzád javíttatni, akkor te nyújtasz neki kezet, mivel ezen a területen te vagy a góré. De ha vkit meglátogatsz, akkor is a fogadó fél nyújt kezet, már ha akar. Jah, és ha kezet nyújtanak neked, nem illik visszautasítani.
A nõ és az idõsebb személy. Fiatalabbaknak nem illik elõbb kezet nyújtani.
A kezet nyújtó mutatkozik be. Az, hogy ki nyújtja a kezet, sok mindentõl függ, de az elõttem szóló már elég részletesen taglalta. A pápai kézfogás nem "bemutatkozás" célját szolgálja, hanem a tisztelet kifejezését. Nem is kézfogás, sokkal inkább "kézcsók" :)
EZ ESZMÉLETLEN VÁLASZ! LOGIKUS HOGY MINDKETTÕNEK ÁLLVA ÉS A SZEMÉBE NÉZVE ILLIK!!!!!! "Ha én. pl. asztalnál ülök, vagy csak simán széken, ágyon, kanapén stb., és kezet nyújtok/kezet nyújtanak nekem, fel kell-e állni, vagy nem szükséges? Vagy elég, úgy csinálni, mint ha fel akarnék állni? Vagy ha mindketten asztalnál ülünk, akkor mi illik? (Ja férfi-férfinak nyújt kezet)"

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen gyakran, és milyen mértékben szoktatok hazudni?

Szoktatok egyáltalán, vagy csak szépíteni, úgy, hogy csak minimálisan tér el a valóságtól? Szerintetek lehet hazugság-mentesen leélni egy életet?

5

A nagyon vallásos zsidók még éjjel sem veszik le a kipát?

22

Hülyének néznének?

Szóval, jó idő van, természetes, hogy többet jön, hogy kint legyen az ember. Hülyének néznének, ha kiülnék ide a térre és rajzolgatnék / írnék? Elvileg a terek erre valók, de nem akarom hogy mindenki bámuljon. Hova menjek hogy ne legyen gáz?

6

Halotti toron kinek illik fizetni a kaját?

Az x. budapesti rokon is el akar jönni az elhunyt temetésére...senki sem hívta.

9

Budapesten hova lehet kiülni gitározni/énekelni az utcára?

Az aluljárókon kívül, ilyen napsütésben nem szeretnénk lent rothadni:) És egyébként ez törvénybe ütközik? Ha nem, hova tudnánk kiülni? Nem elsősorban pénzt akarunk keresni vele, de jól jönne az is a malacperselybe.

4

Mi a dolga az esküvöi tanúnak?

2

Mit jelent a keresztbe tett karral (X alakba) való "bemutatás"?

mikor azt mutatja vki vkinek hogy kapd be

2

Találkoztatok már ilyennel?

Vettünk egy házat egy kis faluban egy földutas utcában, külterületen, bementem a polgármesterhez kérdezősködni kicsit, lesz e valamikor rendes út az utcában stb. Még délután megjelent egy markoló, kiegyengették a földutat, aztán 2 teherautó kavicsot szétterítettek, kérdeztem tőlük, hogy ez miattam van-e, nem mondták, csak annyit, hogy betonos utat kell ide csinálniuk nyáríg.
A házamban nincs vezetékes víz, van fürdőszoba, de még nincs fúrt kút a kertben, akarok majd furatni, de a szomszéd magától jött, hogy amíg nincs vizem, vezessem át a vizet a hidroforjáról, használjam nyugodtan. Még áramom sincs, a kert kialakítása miatt drága meg kellene bontani a kerítést a villanyoszlophoz, pár nappal később jöttem le, már bent is állt az oszlop a szomszéd kertjében, és fenn volt a villanyóra nálam, elintézett mindent, nekem csak az elművel kell a pénzt rendezni. Én ezen már szóhoz sem bírtam jutni. Van a faluban egy kis műszaki bolt, vettem csöveket, stb, eddig kb 4-szer vásároltam ott, de már az elsőnél, amikor meg nem is ismert senki, úgy álltak hozzám, amikor bizonytalan voltam egy cuccnál, hogy vigyem el, aztán ha jó kifizetem, de minden vásárlásnál vagy kaptam valamit pluszba, vagy kevesebbet kellett fizetnem. A kisboltban is amikor voltam kérdeztem egy házi sajtról, hogy milyen, rögrön levágott egy elég nagy darabot az eladó néni, hogy vigyem el nem kér semmit. És ami a leg megdöbbentőbb... A házat költözés előtt rendbe akartam tenni, szomszéd hívott kőműveseket, anyaggal, munkával olyan árat mondták, hogy én csak az anyagot 1,5x többért hoztam volna, úgy hogy fél is fogadtam őket a munkára. Nem adtam előre semmi pénzt, nem beszéltünk meg semmi határidőt, kezdést stb, másnap jöttem le reggel, már 3-an dolgoztak a házon, egy fal már teljesen körbe volt vakolva, egy meg félig, 1 hetet mondták, hogy szigeteléssel, festéssel kész, és még egy falat is segítettek bent kibontani, semmit sem fogadtak el.
Még amkőr voltam a szomszédnál, láttam, hogy 1000 éves ndk mosógépe van, nincs mikrója, meg őskövület tvje van, vettem neki egy újabb mosógépet rendességből, de majd kap egy újabb tvt meg egy mikrót is. Olyan ritkán találkozok ilyen emberekkel, ebben a faluban meg eddig csak ilyen rendes emberekkel találkoztam, szinte el sem hiszem.

3

Hogyan lehet szepen visszautasitani valakit?

Lenyegeben az alapsztori az, hogy valaki szeretne elhivni magahoz par napra, de en tobb okbol sem szeretnem ezt. Napi kapcsolatban vagyunk egymassal. Nem akarom megbantani, de en abszolut nem szeretnem ezt.

Aki szeretné, pü-ben leírom bővebben.

4

Miért nem akarja senki megvenni az MP4 lejátszom? Ennyire nem 'divat' már ilyen lejátszót hordani?

Elakarom adni 2-3 éves Philips MP4 lejátszómat, és senki nem érdeklődik, semmi. 8GB-s, kiváló állapotban. Nem használom, el akarom adni mert csak a port fogja meg a pénz is kell. 19ezerért vettem anno, 10k körül raktam fel 2 site-ra is..
Ennyire nem divat már hordani ilyeneket? 8GB szerintem még mindig elég sok zenének adna helyet.. (OFF:Hogy tudnám eladni?)

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!