Találatok a következő kifejezésre: Bemutatkozásnál, illetve ki mondja előbb (1 db)

Bemutatkozásnál, illetve kézfogásnál ki mondja előbb a nevét, mitől függ (kor, nem, egyéb...)?

Legjobb válasz: Nõnem nem kell levenni a kesztût, csak férfinak!!

Vannak jó illenkönyvek, abban pontos leírást találsz. Pl. Illemkódex, Illik tudni, stb,
Talán a rangot, ki kellene venni! Bár amilyen se......nyaló ez a világ!
Nõnem nem kell levenni a kesztût, csak férfinak!!
Ha én. pl. asztalnál ülök, vagy csak simán széken, ágyon, kanapén stb., és kezet nyújtok/kezet nyújtanak nekem, fel kell-e állni, vagy nem szükséges? Vagy elég, úgy csinálni, mint ha fel akarnék állni? Vagy ha mindketten asztalnál ülünk, akkor mi illik? (Ja férfi-férfinak nyújt kezet)
Elõre köszön a férfi a nõnek, a fiatalabb az idõsnek, az alacsonyabb rangó a magasabb rangúnak. De! A nõ nyújt kezet a férfinak, az idõs a fiatalnak és a magasabb rangú az alacsonyabb rangúnak. Ha ez után bemutatkozásra is sok kerül, akkor ugyanúgy, mint a köszönés, akinek kezet nyújtottak az mutatkozik be elõször annak, aki nyûjtotta a kezét.
És nézz a szemébe, amikor érthetõen bemutatkozol.
A kézfogás alapvetõ szabályai: mindig az idõsebb nyújt kezet a fiatalabbnak, a nõ a férfinak, a vezetõ a beosztottnak, az oktató a tanulónak, a magasabb beosztású az alacsonyabb beosztásúnak...miillik.hu
Mindig a nõ nyújtja a kezét és a férfi mutatkozik be elöször. Kivétel ez alól az az eset lehet ha a férfi rendkívül nagy tiszteletnek örvend és nem a nemek hanem a rangok közötti hierarchia jelenik meg. A pápától nem várja el senki, hogy kéznyújtás után elõször õ mondja a nevét. :D
az érkezõ is nyújthatja...
Plussssz! A kesztyûdet vedd le.
Mindig az nyújt kezet, aki a közel engedi a másikat magához. Általában a nõ a férfinak, idõsebb a fiatalabbnak, a magasabb rangú az alacsonyabb rangúnak. A rang miatt viszont elõfordulhat, hogy férfi nyújt kezet nõnek, fiatal idõsnek. Pl: ha orvoshoz mész, akkor õ nyújthat kezet, de ha mondjuk karosszérialakatos vagy, és az orvos a kocsiját viszi hozzád javíttatni, akkor te nyújtasz neki kezet, mivel ezen a területen te vagy a góré. De ha vkit meglátogatsz, akkor is a fogadó fél nyújt kezet, már ha akar. Jah, és ha kezet nyújtanak neked, nem illik visszautasítani.
A nõ és az idõsebb személy. Fiatalabbaknak nem illik elõbb kezet nyújtani.
A kezet nyújtó mutatkozik be. Az, hogy ki nyújtja a kezet, sok mindentõl függ, de az elõttem szóló már elég részletesen taglalta. A pápai kézfogás nem "bemutatkozás" célját szolgálja, hanem a tisztelet kifejezését. Nem is kézfogás, sokkal inkább "kézcsók" :)
EZ ESZMÉLETLEN VÁLASZ! LOGIKUS HOGY MINDKETTÕNEK ÁLLVA ÉS A SZEMÉBE NÉZVE ILLIK!!!!!! "Ha én. pl. asztalnál ülök, vagy csak simán széken, ágyon, kanapén stb., és kezet nyújtok/kezet nyújtanak nekem, fel kell-e állni, vagy nem szükséges? Vagy elég, úgy csinálni, mint ha fel akarnék állni? Vagy ha mindketten asztalnál ülünk, akkor mi illik? (Ja férfi-férfinak nyújt kezet)"


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy mondanátok el?

9 eve sportolok,egyeni sport, es ugydonttem abbahagyom. Volt h heti 10x edzettem minden nap 2x most "csak" heti 5x. De elegem lett. Elakarok jarni uszni, futni, gyurni, kavezni mint a normalis ember. Hogy mondjam el az edzomnek? Legfelsobb ligat jatszuk az orszagba, 3 an vagyunk a csapatba szal nem lehet csak ugy ezt h hisz majd potolnak engem. Mit mondjak? A szezon vegen fogom elmondani aprilisban. Es a sponzoromnak? Akitol mindent megkaptam? Penz(nem sok) versenyeket fizette kulfoldon, elektro cuccok? Vele jo kapcsolatba vagyok.
18/f
Bocs a hibakert mobilrol irom

4

A cigányok miért kiabálva beszélnek egymáshoz?

Hallom,hogy a cigány ember a feleségéhez,gyerekeihez az utcán kiabálva beszélnek egymáshoz.De Õ észre se veszi Neki ez normális.De miért??

11

Szerintetek annak mi lehet az oka, ha egy kamasszal senki nem hajlandó beszélgetni normálisan?

Ha valaki mégis van olyan rendes, hogy beszél vele, az is csak megt?ri, egyáltalán nem szívesen beszél vele, és egyoldalú a beszélgetés általában.
Mi baj lehet valakivel akivel senki nem képes beszélni?

2

Volt már nálatok olyan vendég, aki otthonosan érezte magát? Továbbá ha költöztél tartotta a markát valamilyen tárgyi eszközért?

Nálam igen, volt rá példa, hogy rágyújtott csak úgy, és amikor rászóltam, hogy nyissa ki az ablakot, beszólt nekem. Visszaszóltam, hogy dohányozni odakint és a pofát pedig laposra állítani....Azóta egyszer hívtam nem jött többet.

Olyan is volt, hogy a wc úgy nézett ki, ahogyan. Több napig tartozkodott nálunk. Feltakarítottam, másnap ugyanúgy. Továbbá, családi élet nálunk zajlódott. Két unoka váltotta egymást az ajtón este 9-kor, miközben csörgött a kaputelefon, másnap reggel a saját mobil telefonom, és az illet?t keresték....

Akadt aki meglopott egy ezressel. Kitiltottam. Amikor megtudta, hogy költözöm, mert az anyukája látta, hogy megy a hercehurca, felkeresett, hogy nincs-e valamiféle vas.....

6

Miért szól le a legtöbb ember mindenkit a súlya/vallása/származása/bőrszíne miatt?

Nem értem, miért nem lehet normálisan beszélni egy másik emberrel? Akár hová megyek, a legtöbb helyen ilyenek miatt vannak kiközösítve/bántva az emberek. Mi értelme van?

2

Ti laknatok tobb generacios hazban?

Mondjuk te elnel egyutt a szuleiddel, ferjeddel, gyermekeiddel. A szuleidnek lenne kulon hazresze, tehat csak a konyha lenne kozos, a furdo, szoba nem. Mi a velemenyed errol?

5

Miért kell kiírogatni-a mindenkinek a magán életét facebook-ra és fárasztó élet fondorlatait, amik érdekesebbnek tűnnek ha magukban tartsák?

a magánélet kiteregetésével nem olyan baj, mikor valaki panaszkodik magáról, vigasztalást várva, de annyi embernél látni az ilyen m? "bölcsességeket", arról, hogy "az igazi n?, olyan aki..", vagy megosszák, mintha nem magukra utalnának vele, hanem látszik, hogy azzal "szabályozzák maguk", mintha párkapcsolatra, vagy hasonlókra "edzenének", de ez a "világnak" kiteregetve olyan érzést kelt, mintha üresek lennének.

12

Nálunk miért nem terjedtek még el a nyilvános piszoárok?

Mint pl:

3

Benjamin Géza Affleck-Boldt színésznek miért van egy magyar neve is?

van magyar rokona?

4

A médiának mi oka lenne a homoszexualitást hirdetni?

Sok kérdésnél látom hogy a médiát hibáztatják a melegek miatt. Bár én nm nézek tévét de mégse gondolom,hogy a csapból is ez folyna, a másik hogy mi érdeke lenne a médiának a homoszexualitás hirdetése el?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!