Találatok a következő kifejezésre: Bemutatkozásnál, illetve ki (1 db)

Bemutatkozásnál, illetve kézfogásnál ki mondja előbb a nevét, mitől függ (kor, nem, egyéb...)?

Legjobb válasz: Nõnem nem kell levenni a kesztût, csak férfinak!!

Vannak jó illenkönyvek, abban pontos leírást találsz. Pl. Illemkódex, Illik tudni, stb,
Talán a rangot, ki kellene venni! Bár amilyen se......nyaló ez a világ!
Nõnem nem kell levenni a kesztût, csak férfinak!!
Ha én. pl. asztalnál ülök, vagy csak simán széken, ágyon, kanapén stb., és kezet nyújtok/kezet nyújtanak nekem, fel kell-e állni, vagy nem szükséges? Vagy elég, úgy csinálni, mint ha fel akarnék állni? Vagy ha mindketten asztalnál ülünk, akkor mi illik? (Ja férfi-férfinak nyújt kezet)
Elõre köszön a férfi a nõnek, a fiatalabb az idõsnek, az alacsonyabb rangó a magasabb rangúnak. De! A nõ nyújt kezet a férfinak, az idõs a fiatalnak és a magasabb rangú az alacsonyabb rangúnak. Ha ez után bemutatkozásra is sok kerül, akkor ugyanúgy, mint a köszönés, akinek kezet nyújtottak az mutatkozik be elõször annak, aki nyûjtotta a kezét.
És nézz a szemébe, amikor érthetõen bemutatkozol.
A kézfogás alapvetõ szabályai: mindig az idõsebb nyújt kezet a fiatalabbnak, a nõ a férfinak, a vezetõ a beosztottnak, az oktató a tanulónak, a magasabb beosztású az alacsonyabb beosztásúnak...miillik.hu
Mindig a nõ nyújtja a kezét és a férfi mutatkozik be elöször. Kivétel ez alól az az eset lehet ha a férfi rendkívül nagy tiszteletnek örvend és nem a nemek hanem a rangok közötti hierarchia jelenik meg. A pápától nem várja el senki, hogy kéznyújtás után elõször õ mondja a nevét. :D
az érkezõ is nyújthatja...
Plussssz! A kesztyûdet vedd le.
Mindig az nyújt kezet, aki a közel engedi a másikat magához. Általában a nõ a férfinak, idõsebb a fiatalabbnak, a magasabb rangú az alacsonyabb rangúnak. A rang miatt viszont elõfordulhat, hogy férfi nyújt kezet nõnek, fiatal idõsnek. Pl: ha orvoshoz mész, akkor õ nyújthat kezet, de ha mondjuk karosszérialakatos vagy, és az orvos a kocsiját viszi hozzád javíttatni, akkor te nyújtasz neki kezet, mivel ezen a területen te vagy a góré. De ha vkit meglátogatsz, akkor is a fogadó fél nyújt kezet, már ha akar. Jah, és ha kezet nyújtanak neked, nem illik visszautasítani.
A nõ és az idõsebb személy. Fiatalabbaknak nem illik elõbb kezet nyújtani.
A kezet nyújtó mutatkozik be. Az, hogy ki nyújtja a kezet, sok mindentõl függ, de az elõttem szóló már elég részletesen taglalta. A pápai kézfogás nem "bemutatkozás" célját szolgálja, hanem a tisztelet kifejezését. Nem is kézfogás, sokkal inkább "kézcsók" :)
EZ ESZMÉLETLEN VÁLASZ! LOGIKUS HOGY MINDKETTÕNEK ÁLLVA ÉS A SZEMÉBE NÉZVE ILLIK!!!!!! "Ha én. pl. asztalnál ülök, vagy csak simán széken, ágyon, kanapén stb., és kezet nyújtok/kezet nyújtanak nekem, fel kell-e állni, vagy nem szükséges? Vagy elég, úgy csinálni, mint ha fel akarnék állni? Vagy ha mindketten asztalnál ülünk, akkor mi illik? (Ja férfi-férfinak nyújt kezet)"


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit tudok tenni, ha valaki dohányzik a liftben és a folyosón, miközben tilos? Lefényképezhetem őt és feljelenthetem?

A kérdés az, hogy ilyenkor ha sikerül lefényképezni, nem sértem az ő személyiségi jogait? Magyarul egyáltalán megfoghatom az ilyeneket valahogy?

Nem összeverni akarom meg ilyenek, törvényes módon.

10

Miért gondolják a vacsoravendégek, hogy azzal segítenek, ha vacsora után kihordják a tányérjaikat a konyhába, és ott feltornyozzák a mosogatóban, úgy, hogy szalvéta, ételmaradék van közötte, és mosogatni sem lehet tőle?

Több kárt csinálnak, mint hasznot, csak hátráltatják a háziasszonyt ezzel.

5

Hogyan szólítsam meg e-mailben az iskolát?

http://www.sek.hu/hu-hu/contactus.aspx# Ennek az iskolának szeretnék e-mailt írni, a legfelső e-mail címre, tehát nem az igazgatónak. Ilyenkor hogy írjam a megszólítást? A levelet magyarul írom természetesen.

4

Egy átlagos ember mit tehet a környezetvédelemért?

Minden nap biciklivel megyek mindenfele. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy amikor otthon vagyok mikkel szennyezem a környezetet, és mit tehetek ez ellen ?

9

Mi értelme annak, h emberek egymást nővérkémnek stb szólítják miközben nem is rokonok?

miért nem tudja barátnőmnek hívni vagy a nevén? Rengeteg ilyen ismerősöm van ráadásul nem tizenévesek. De nem is rokonok, akkor nem értem ennek mi értelme?
Mielőtt vki leugatna, nem ez a legnagyobb problémám pusztán érdekel

7

Én olyan jókat szoktam röhögni éttermekben egyes emberek bénázásain, főleg egy csapóajtós étteremnél. Csak én szerintem "ciki", ha valaki ezt nem tudja?

Főleg a férfiak okoz problémát a csapóajtó, amikor a párjukkal készülődnek az étterembe.

A férfinek kell előre mennie vendéglátó helyeken, ezért két dolog szokott bekövetkezni: Vagy becsörtet a férfi, és szenvednek a csapóajtóval, vagy a hölgy megy elől és az arcáról lerí a zavarodottság, hogy nem szívesen megy be elsőként.

Ahelyett, hogy azt csinálná a hölgy, hogy miután bementek a csapóajtón, megvárja a férfit aki előre megy. A logika és az etikett szerint is így van. :)

A másik legjobb és legfeltűnöbb dolog éttermekhez kapcsolódóan, a ruha lesegítése a hölgyről. Valaki össze vissza. Nem tudják, hogy az egész lényege, hogy a hölgy minél kevesebb ideig "izzadjon". Ezért bemenetelnél először a hölgyről kell lesegíteni, távozáskor pedig előbb felöltözik a férfi, és aztán adja rá a ruhát a hölgyre.

Persze én is szoktam bénázni, hibákat követni, de csak szerintem olyan feltűnő és nyilvános dolgok, amiket ciki ha nem tud az ember?

8

Mi a különbség az elkényeztetettség és a felsőbbrendűségi komplexus között?

Azért kérdem, mert mind2-nek szinte ugyanazok a tulajdonságai...
Hogy valaki előnyben részesíti saját magát, hogy felvág mindennel, lenézi a másikat, stb.

Mégis mi a különbség a kettő között? Nem értem. Mert már hallottam mindkettőt (nem rám mondták), de nem tudom elkülöníteni.

5

Mi a szokás ilyenkor?

Ha letegez egy 40es férfi, akkor én is visszategezhetem, vagy mindenképpen meg kell várnom, hogy megengedje? 23/L

4

Milyen idézetet írjak alá?

A barátomnak szeretnék adni egy képet amit neki csináltatok fényképésznél!egy ballagási fényképhez hasonlót szeretnék és szeretnék írni valami szép idézetet rövid verset a kép hátuljára emlékül szerintetek mit írjak?:)Nincs semmi jó ötletem:)

1

Ti hány évesen költöztetek el otthonról és mért?

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!