Találatok a következő kifejezésre: Belső méhszáj külső méhszáj van (17 db)

38 hetes terhes vagyok! A külsö, meg a belső méhszájam is nyitva van. A lábam teljesen eldagadva! Éjjel Fájdalmas egyik oldalrol a másikra fordulni, mert szur a hasam! Menyi időm lehet még?

Legjobb válasz: Passz...nekem semmi elõzmény nem volt, 37 hetesen szültem úgy szombaton, h csüt ön még dokim mondta totál zárva vagyok. Ülj meleg fürdõbe, s igyál sok málnalevél teát ha gyorsítani szeretnél dolgon, mert még ki tudja mennyi idõ van hátra....

Passz...nekem semmi elõzmény nem volt, 37 hetesen szültem úgy szombaton, h csüt ön még dokim mondta totál zárva vagyok. Ülj meleg fürdõbe, s igyál sok málnalevél teát ha gyorsítani szeretnél dolgon, mert még ki tudja mennyi idõ van hátra....
Nem tudom, de ha már nyitva vagy, annak örülj, mert könnyebben fogsz szülni.
még bármi lehet... nekem félidõtõl volt nyitva a belsõ. pakolj össze, mert lehet, hogy holnap már szülsz. nem lehet kiszámítani, már benne vagy a "korban". Ehetsz homeós puhító bogyót, vajúdás alatt meg tágítót is és hamarabb túlleszel rajta. a forgolódás nem jelent semmit, nekem is nehéz volt már az utolsó pár hétben. boldog babavárást, könnyû, gyors szülést. 12 hetes kisfiú anyukája
jaa, nem szabad fürdeni már ha nyitva vagy, fertõzés miatt!!! maz meleg zuhany az segíthet... utolsó

28. hetet ma töltöttem be, de már 1 cm-re nyitva a külső és a belső méhszáj. Nagy baj van? Koraszülésem lesz? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Picit jobban kell vigyáznod magadra, de amúgy ettõl még nem lesz koraszülött a picurod. Anyukám amikor velem volt terhes, a 6. hónaptól nyitva volt, nálad jobban és mégsem lett gondja belõle. Azt hiszem, egy igazi hátránya van: No sex. És nem fürödhetsz kádban sem. Ne aggódj, ne hajtsd magad, ne emelj nehezet, ilyesmi és akkor minden rendben lesz. Sok boldogságot!

Picit jobban kell vigyáznod magadra, de amúgy ettõl még nem lesz koraszülött a picurod. Anyukám amikor velem volt terhes, a 6. hónaptól nyitva volt, nálad jobban és mégsem lett gondja belõle. Azt hiszem, egy igazi hátránya van: No sex. És nem fürödhetsz kádban sem. Ne aggódj, ne hajtsd magad, ne emelj nehezet, ilyesmi és akkor minden rendben lesz. Sok boldogságot!
Tényleg pihenj sokat, próbálj meg minél többet aludni, de még akár kétujjnyira nyitott méhszájjal is jöhetsz mehetsz.Viszont, ha továbbra is ez a tendencia, akkor be fognak fektetni, de ezzel még ki lehet húzni a 40 hetet.
Én is így voltam és végül meg kellett indítani a 40. héten. No szex sajnos. És pihenés, ne eröltesd meg magad. Én nem bírtam a sok pihenést, mentem mint a golyó, de nem lett baj. 6, 5 óra alatt megszültem, viszont 1 héttel elõtte be kellett menjek a korházba. Könnyû szülést.
Én kb. 32-33.héttõl vagyok nyitva, elõször csak a külsõ nyílt ki, utána már a belsõ is, most leszek holnap 37.hetes, biztosíthatlak, hogy sok pihenéssel nem szokott gond lenni, ez a lényeg, hogy pihenj sokat, mindent amit kell, csináljanak meg mások, amennyiben lehetséges!
Én szigorú fekvést mondanék. Van egy barátnõm, a negyedik babájával fekszi végig ugyanemiatt az utolsó 10 hetet, és kihúzta mindegyikkel 39 hétig, de feküdt is. Tényleg csak annyira kellj fel, amennyire tényleg muszály, és a fekvés vízszintes fekvés legyen!! akkor nem terheled lefele a méhed, nem nyílik tovább. Nem lesz baj, de vigyázz magadra!!:-))
Nekem félidõtõl volt nyitva, és a pihenés, magnézium, végül izomlazító gyógyszer ellenére is szép lassan nyílt tovább. 37. hétre szültem, minden rendben volt a babával, 3 ujjnyira volt nyitva addigra, így volt egy nagy elõnye: 2 óra alatt mindenestül megvoltunk! Ne félj, tartsd be, amit a doki javasol, és ha a 36-ot betöltöd, már nyugodj meg teljesen ;)

Ha a külső méhszáj már nyitva van egy ujjnyira (a belső még zárt), akkor mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: Nem tudom elkeserít e vagy megnyugtat a válaszom, attól függ szülni szeretnél e és azért kérded, vagy még nem és azért. Nekem már a 20. héttõl nyitva volt a külsõ egy újjnyira, belsõk zártak.De a 32. hétre a belsõk is kinyíltak egy újjnyira.Mégis idõre született a babám.Pedig a méhnyakam is csak 1.5 cm. volt. Sok sikert neked.

Nem tudom elkeserít e vagy megnyugtat a válaszom, attól függ szülni szeretnél e és azért kérded, vagy még nem és azért. Nekem már a 20. héttõl nyitva volt a külsõ egy újjnyira, belsõk zártak.De a 32. hétre a belsõk is kinyíltak egy újjnyira.Mégis idõre született a babám.Pedig a méhnyakam is csak 1.5 cm. volt. Sok sikert neked.
Nekem is így volt, a 36. hét körül nyílt ki a külsõ, ha jól emlékszem, és én napra pontosan szültem.
A kérdező hozzászólása: 38 hetes vagyok. Csak érdeklõdtem. Köszi!
Hidd el, ez semmit nem jelent. Van aki egyáltalán nem akar tágulni (mint én), van aki meg órák alatt 300-bõl 3-4 ujjnyira tágul (mint a barátnõm, aki múlt héten szült)Nekem a 32. héttõl 2200 a méhszájam (csak a külsõ van nyitva 2 ujjnyira), mára vagyunk kiírva, és még mindig semmi. A doki pénteken vizsgált, még mindig 2200 a méhszáj, a sok jósló ellenére nem akar tágulni. Holnap megindítja, ha addig sem lesz semmi. 40+2 hetes kismami
Bocsi nem 300-bõl, hanem 3000-bõl
Nekem is nyitva volt a külsõ méhszájam 36 hetesen, aztán 38 hetes vizsgálaton a dokim azt mondta 2111-es a méhszáj tehát nyitva vagyok egy ujjnyira akár készülhetünk is.Na ez volt kedden!Azóta egyszer megtréfált a fiam, pénteken este 20 majd hajnalban 15 perces fájásaim voltak, de reggelre elmúlt minden!Azóta is várom mi történik, de most meg olyan jól vagyok mintha nem a végén járnék! 38+5 hét


Belső méhszáj és külső méhszáj van jelentősége hogy melyik van nyitva, ill. Nincs nyitva?

Ha csak a küls? van nyitva és a bels? nem, vagy fordítva az ugyan úgy veszélyes? A doki vizsgálatkor mind kett?t nézi?

Legjobb válasz: Es meg van kozepsi is :-) Nem tudom, melyik veszelyes, de talan a belsonek jo lenne zartnak maradni amig csak lehet. De ha van vki aki tudja pontosan, engem is erdekelne a valasz.

Es meg van kozepsi is :-) Nem tudom, melyik veszelyes, de talan a belsonek jo lenne zartnak maradni amig csak lehet. De ha van vki aki tudja pontosan, engem is erdekelne a valasz.
Nekem 20hetes nyílt meg a külsõ. Szigorú ágynyugalmat írt ki az orvos!Üdv 33.hetes kismama

AZ orvosom azt mondta, a méhszáj külső része 1 újjnyira nyitott, a belső még zárt. Keményedéseim vannak és az ágyékamnál a keményedésekkel egy időben szurkálást érzek. Ugye nem sokára idő van? ! 37+2 pocakos

Legjobb válasz: Igen, remélhetõleg! Én most vagyok a 40. hétben. A 37. hétben már én is úgy voltam mint most te, de sajnos nálam még most is csak a külsõ méhszáj van 1 ujjnyira nyitva.

Igen, remélhetõleg! Én most vagyok a 40. hétben. A 37. hétben már én is úgy voltam mint most te, de sajnos nálam még most is csak a külsõ méhszáj van 1 ujjnyira nyitva.
én is így vagyok, de még csak 32hetesen! szóval remélem ez nem azt jelenti, hogy hamarosan szülök. Neked már lehet itt az idõ és gyönyörû, boldog szülést kívánok!!!

A mai nap a kiskönyvbe az alábbi értéket írták 3100. 3 ujjnyi a méhnyak, 1 ujjra nyitott a külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt. Vajon mennyi idő van még hátra?

39 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Sajnos ebbõl elég nehéz messzemenõ következtetéseket levonni. Mindenkinél más ütemben nyílik a méhszáj. Én is a 40. hétben vagyok, de az orvosom azt mondta, hogy még nincs teljesen beilleszkedve a baba feje.

Szia! Sajnos ebbõl elég nehéz messzemenõ következtetéseket levonni. Mindenkinél más ütemben nyílik a méhszáj. Én is a 40. hétben vagyok, de az orvosom azt mondta, hogy még nincs teljesen beilleszkedve a baba feje.
eBBÕLNEM LEHET KISZÁMOLNI, LEGALÁBB KÉT ILYEN ADAT KELL MÉG, mert a változásból tudják majd milyen ütemben tágulsz, kell-e segíteni . Ez csak egyállapot, ami korábban is elõfordul és nem biztos hogy hamar szülés lesz belõle.. Legtöbb 2 heted van vissza, mert a 41. hét után már megindítják , ha jön, ha nem ...addig türelem, talán magátólkinyílik a többi rész is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Remélem magától beindul majd. Nem szeretném ha beindított szülés lenne. Tudja az a baba mikor kell, mikor akar megszületni. Nem?
Szia! De igen, õ tudja a legjobban. :) Boldog babavárást és szép szülést!

Ha külső (3hónapja) -középső (4hete) -belső (4 napja) méhszáj nyitva van, méhnyak felpuhulva, de a tágulás még nem indult meg, vajon mikorra várható a baba?

Második gyerk?c. Véd?n? szerint max. egy hét. Amikor ilyen értéked volt, mennyivel utána indult be a szülés?

Legjobb válasz: nem mindegy, h mennyire van nyitva. Nekem 1cmre lerövidült a méhnyak és két ujjnyira nyitva volt az összes méhszáj(1222), ráadásul kórházban voltam, nem akartak haza engedni, mondván, h bármikor jöhet. 2 hét semmit tevés után haza könyörögtem magam. Majd másnap kibújt a fiam. Tehát 2 ujjnyis nyílásnál 2 hetet bírtam, de amúgy a 35. héttõl nyitva voltam egy ujjnyira.

nem mindegy, h mennyire van nyitva. Nekem 1cmre lerövidült a méhnyak és két ujjnyira nyitva volt az összes méhszáj(1222), ráadásul kórházban voltam, nem akartak haza engedni, mondván, h bármikor jöhet. 2 hét semmit tevés után haza könyörögtem magam. Majd másnap kibújt a fiam. Tehát 2 ujjnyis nyílásnál 2 hetet bírtam, de amúgy a 35. héttõl nyitva voltam egy ujjnyira.

A nyákdugó mikor távozik? Ha a külső vagy a belső méhszáj van nyitva?

Legjobb válasz: szia szerintem a mindkettõnek nyitottnak kell lennie hogy távozhasson zárt méhszájon át nemigen tud elmenni a nyák. csak a magzatvíz azt hallottam., az is csak szivároghat. bár ezt amnioszkópián jobban látják

szia szerintem a mindkettõnek nyitottnak kell lennie hogy távozhasson zárt méhszájon át nemigen tud elmenni a nyák. csak a magzatvíz azt hallottam., az is csak szivároghat. bár ezt amnioszkópián jobban látják
Igen, teljesen nyitva kell lenni hozzá legalább 1 ujjnyira, úgy tudom. Nekem legalábbis csak utána távozott.

36 hetes vagyok. Tegnap megvizsgált az orvosom. Mondta hogy nyitva van a külső-belső méhszáj 1 ujjnyira. Ma reggel wc-zéskor észrevettem ilyen barnás valamit. Lehetett ez a nyákdugó? Azóta kicsit fájdogál a hasam. mi a teendő ilyenkor?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Ezek még önnmagukban nem jelentik azt, hogy hamarabb jönne a baba, van akinek 4 héttel szülés elõtt távozik a nyákdugó (ez már legalább 1 újjnyi méhszájnál lehetséges csak), sõt, van olyan ismerõsöm aki 29. héten ilyen paraméterekkel rendelkezett. Pihenj sokat, többet mint eddig, a baba tudja mikor van itt az ideje. Ha meg hamarabb jönne valamivel, az sem gond, már lassan koraszülöttnek sem számítana. Úgyhogy lazíts, és élvezd kis hogy még egy test vagytok, beszélgess vele sokat :) További gyönyörû heteket, célegyenesben vagy!!!!!!

Ne aggódj! Ezek még önnmagukban nem jelentik azt, hogy hamarabb jönne a baba, van akinek 4 héttel szülés elõtt távozik a nyákdugó (ez már legalább 1 újjnyi méhszájnál lehetséges csak), sõt, van olyan ismerõsöm aki 29. héten ilyen paraméterekkel rendelkezett. Pihenj sokat, többet mint eddig, a baba tudja mikor van itt az ideje. Ha meg hamarabb jönne valamivel, az sem gond, már lassan koraszülöttnek sem számítana. Úgyhogy lazíts, és élvezd kis hogy még egy test vagytok, beszélgess vele sokat :) További gyönyörû heteket, célegyenesben vagy!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) De azt hiszem nem fogom kibírni hetekig sõt napokig sem. Iszonyatosan törnek rám a görcsök, nagyon keményedik a hasam is. Az elsõ babámmal is valami hasonló volt, csak már nem igazán emlékszem! :) Köszönöm mégegyszer!!
Szia! Egyre figyelj, hogy a nyákdugó eltávozása után szabadabb az út a kórokozóknak felfelé! Házaséletet nem lehet élni mr ilyenkor, higiéniára különösen figyelj, ülõfürdõt se vegyél otthon....stb. Sok sikert!
A görcsök miatt gondolom hogy hamarosan lehet eljön a Te idõd, vigyázz magatokra, és légy készenlétben, biztos ami biztos, apát már ne engedd el messzire:-)Nem lesz baj, minden jót nektek!
Szia!En az elso gyermekemmel voltam ugyanigy.Raadasul nekem masnap reggel hasmenessel mar jelezte, hogy bizony nemsokara szulni fogok.Delbe mar jottek is a fajasok ez Szombati nap volt es Hetfore amikor betoltottem pont a 37.-ik hetet, du.megszuletett a fiam.Sosem lehet tudni, de lehet, hogy neked meg van idod!Konnyu szulest. Udv.egy 20 hetes kismami
Én nem azt javaslom hogy pihengess nyugiban és várd hogy telnek a percek, órák. Hanem azt hogy hívd fel az orvost! valószínüleg visszahív vizsgálatra hisz lehet hogy azóta már jobban kitágultál, és ha nem is szülsz meg még, akkor is lehet befektet a kórházba és ott legalább jó kezekben leszel. Nõvérem 37.-ik hétben délután 4-kor volt dokinál ahol minden rendben volt és még zárt volt. Éjjel meg már mentek szülni.

Teljesen nyitva a külső méhszáj és a belső is egy ujjnyira nyitva van. Szerintetek sok van még?

39. hétben vagyok.Sokat keményedik a hasam.Az nst fájásokat is szokott mutatni.Holnap ultrahangra kell mennem.Nyákdugóval nem találkoztam.

Legjobb válasz: Szerintem nincs már sok:) Én is a 39- hétben vagyok, fájogatok, keményedek stb, a nyákdugó nekem sem ment még el.Szülnék már kézzel-lábbal :):)

Szerintem nincs már sok:) Én is a 39- hétben vagyok, fájogatok, keményedek stb, a nyákdugó nekem sem ment még el.Szülnék már kézzel-lábbal :) :)
A kérdező hozzászólása: Már én is kinlódok!A dokim azt mondja minden bemenetelemkor hogy azt hitte már megszülök!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!