Találatok a következő kifejezésre: Beleszámít a napba a táppénzen töltött (3 db)

A tgyás, gyed megállapításakor a biztosítási napokba beleszámít az álláskeresési járadékon töltött idő, illetve a táppénz időszaka?

Elolvastam a jelenleg érvényes tgyás, illetve gyed megállapításának szabályait. Amit megértettem, hogy a szülést megelőző 2 évet vizsgálják, hogy megvan e benne a 365 nap biztosítási idő. DE! Azt nem írják sehol, hogy az álláskeresési járadékban eltöltött napok, illetve a táppénz időszaka beleszámít e a 365 napba. A munkaviszony a szülést megelőzően 200 nap kb., de voltam munkanélkülin, illetve el kellene innentől kezdve táppénzre, mert veszélyeztetett terhesnek vagyok nyilvánítva az életkoromnál fogva!

Legjobb válasz: Munkanélkülinél azok a napok számítanak, amikre álláskeresési járadékot is kaptál, a táppénzen töltött napok szintén beleszámítanak.

Munkanélkülinél azok a napok számítanak, amikre álláskeresési járadékot is kaptál, a táppénzen töltött napok szintén beleszámítanak.

Beleszámít a 200 napba a táppénzen töltött időszak is?

Legjobb válasz: Ha munka-táppénz-munka volt a menetrend megszakítás nélkül, akkor igen, mert biztisított viszonynak számít De a munkaügyi tutira megmonjda, egy telefont megér

Ha munka-táppénz-munka volt a menetrend megszakítás nélkül, akkor igen, mert biztisított viszonynak számít De a munkaügyi tutira megmonjda, egy telefont megér

A 180 nap munkanapba beleszámít a táppénzen töltött idő? Fogok gyedet kapni?

Kb. 120 ledolgozott munkanapom van, az elmúlt 2 évb?l (el?tte nem voltam itthon)és mikor kiderült,hogy terhes vagyok,táppénzre küldtek,mert veszélyeztetett vagyok. Sajnos a táppénzemet kimerítettem,már nem kapom, viszont még megvan a munkaviszonyom, biztosított vagyok, él a taj kártyám. Most akkor fogok gyedet kapni vagy nem? Már mindenhol próbáltam érdekl?dni, de nem igazán kaptam érdemleges választ, az OEP-hez meg nem igazán tudok beülni egy napra veszélyeztetetten, mikor itthonról sem nagyon mozdulhatok. Köszi a segítséget!!26.hetes kismama

Legjobb válasz: Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok,hogy ilyen gyorsan válaszoltatok! Sajnos a hír nem valami vidám, de akkor ez van, már meg sem lepõdöm, hogy mi mindent megtesznek velünk...Tudtok valami jó helyet ahol lehet kéregetni Pesten? hihihi csak vicc volt:-)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok! Sajnos a hír nem valami vidám, de akkor ez van, már meg sem lepõdöm, hogy mi mindent megtesznek velünk...Tudtok valami jó helyet ahol lehet kéregetni Pesten? hihihi csak vicc volt:-)
Sajnos szerintem nem fogsz gyedet kapni. A 180 napba csak a ténylegesen munkával, vagy fizetett szabadsággal töltött napok számítanak bele. A táppénzes napokat a számításnál nem veszik figyelembe.
Én úgy tudom beleszámít, hiszen a munkaviszony a táppénz alatt is fennáll és folyamatos.. Ha teljesen biztos akarsz lenni, menj be a helyi OEP-hez és kérdezd meg, de nem kell aggódnod, mert tuti beleszámít, hiszen nem tehetsz róla, ha terhesen nem tudsz dolgozni bármilyen okból...én sem tudok, mert olyan a munkaköröm..
Látom, írtak már azóta, szóval az elsõ válaszolónak igaza van!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!