Találatok a következő kifejezésre: Beleszámít a napba a (43 db)

Edzés utáni gyors ch ( dextròz) beleszámít a napi ch mennyiségbe?

Ùgy sejtem igen, csak egy kis megerõsitést szeretnék. Mert mostanàban valahogy állati sokat híztam látványra is, pedig csak 2 hònapja tömegelek. Hosszù távon nem fog jòt tenni, ezèrt gondoltam rendbeteszem a mennyiségeket, mert öszintén szòlva a fehérjére jobban figyeltem. Persze a megfelelõ kajákat eszem. Bònusz kèrdés, hogy mennyit kellene növekedjen a sùlyok hetente, ha nõ vagyok? Mivel kevesebb izmot tudok felszedni, nem sok a heti 0,3-0,5? Mert ha férfiember lennék, abbòl kevesebb lenne a zsír, mint ugyanekkora tömegnövekedèsnèl, nõként. Köszönöm!

Legjobb válasz: Beleszámít persze. A heti súlynövekedésen kívül látod azt is (a tükörben), hogy mennyit zsírosodsz. Ehhez mérten változtathatsz a ch mennyiségén.

Beleszámít persze. A heti súlynövekedésen kívül látod azt is (a tükörben), hogy mennyit zsírosodsz. Ehhez mérten változtathatsz a ch mennyiségén.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Igen, ma is a tükör volt az árulò, ès lesokkolt. Akkor kicsit visszaveszek, mert még a vègén fél èven belül megtalálnak a bálnavadászok .. :D
én nem számolom bele, mível ezzel visszatöltesz. Pihenõnapokon meg nem csinálsz ilyent, azaz ez olyan lenne, mintha edzésnapon kevesebbet vinnél be.

A tea is beleszámít a napi 2 liter folyadékba? Az sok, ha 2 liter teához 6-7 evőkanál cukrot teszek?

Legjobb válasz: Beleszámít minden , ami folyadék, de ebben a melegben 4 liter a minimum. A cukor meg váljék egészségedre, végre valaki nem az "egészséges életmódról" papol.

Beleszámít minden , ami folyadék, de ebben a melegben 4 liter a minimum. A cukor meg váljék egészségedre, végre valaki nem az "egészséges életmódról" papol.
Beleszámít. Sok.
Minden beleszámít, még a leves is, és a gyümölcsök víztartalma is.
Nem.
Jó kérdés. A leves beleszámít, az tuti. Ilyen alapon az ivójogi is, hiszen van olyan leves /pl krémlevesek/, ami sûrûbb nála, mégis beszámítjuk a folyadékbevitelbe.
Igen, az étel, amit megeszel, az is tartalmaz folyadékot. Persze ha napi 3 liter ivõjoghurtot megiszol, és mást nem, az nem jó, mert hiánybetegségek léphetnek fel egy idõ után, illetve a túl sok vitaminbevitel is ártalmas.


A tápszer is beleszámít a napi folyadékmennyiségbe? 8 hónapos lányom nem iszik semmit sehogy. Mindenki azzal riogat hogy kiszáradhat.

Legjobb válasz: Dehogy számít bele! Nekik ez étel. Tápszeres babáknak kell inniuk valami folyadékot két evés között. Kiszáradni ugyan nem fog, de próbálj valamit adni neki.

Dehogy számít bele! Nekik ez étel. Tápszeres babáknak kell inniuk valami folyadékot két evés között. Kiszáradni ugyan nem fog, de próbálj valamit adni neki.
Beleszámít.
Beleszámít!!! Mivel a 80%-a víz! :) hogy gondolhatja bárki is, hogy az nem folyadék. ha az anyatejet annak gondolja...semmivel se sûrûbb az egyik a másiknál.
Persze, hogy beleszámít! Bár ez nekik táplálék, de akkor is folyadék! Nem tudom, hogy adtál-e már neki pl. natúr joghurtot. Ez is folyadéknak számít, próbáld meg!
Beleszámít a tápszer.Úgyhogy kiszáradni nem fog, de mivel már szilárd táplálékot is fogyaszt, -gondolom, ezért szüksége lenne a folyadékpótlásra.Az én kislányom csak a gyümölcsleveket issza.Azokból próbáltál már kisérletezni?
melegítve is próbáltad adni neki a teát?
A kérdező hozzászólása: Igen már mindent próbáltunk. Gyü, ölcslé, teák, vìz hidegen és melegen. Evés után evés elott közben stb.. Joghurtot próbáltam nem kell még neki.

Honnan szokás számolni az első napot? A barnázgatás is már beleszámít vagy csak ha már vér is jön?

Legjobb válasz: beleszámít az is, ha közel van ahhoz a naphoz, amikor tényleg meg kell jönnie.

beleszámít az is, ha közel van ahhoz a naphoz, amikor tényleg meg kell jönnie.
beleszámít és az már az elsõ nap úgy ahogy az utolsó írta. A MÁSODIK VÁLASZOLÓNAK ÜZENEM, HOGY AMIT ÍRT ANNAK SEMMI KÖZE A KÉRDÉSHEZ.., HA ÚJ KÉRDÉSED VAN AZT TEDD FEL KÜLÖN , ÉS NE MÁS KÉRDÉSÉBE ÍRD BELE, MERT ITT CSAK A FÕ KÉRDÉSSEL FOGLALKOZUNK.
Szia! A vertol szamit, es ha du. 4 utan jon meg, akkor a masnap a ciklus elso napja. Ez engem is meglepett, de a lombikon atesett ismerosom mondta, h igy a pontos a szamolas (amire nekik igencsak figyelni kell).
Nekem a doki azt mondta, az az elsõ nap mikor vér színû jön, nem pedig barna.Clostyt szedek és 2. naptól kellett szednem.
Minek az elsõ napját? És miért?
Ma vagyok a ciklusom 33. napján a ciklusom általában 28-29 naposak eddig nem késett sise. De még mindig semmi a hQm minden reggel 37. nem esik le a mellbimbóim érzékenyek ez a baba miatt lenne akkor is ha a tesztem nega?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Aasszem majd megkérdezem az orvosomat.

Gyesbe (180 nap) beleszámít a kiskönyves részmunkaidős állás is?

És a próbaid? alatti munkavégzés?Jelenleg probaid?n vagyok.

Legjobb válasz: Kicsit konkrétabbá kellene tenned a helyzetedet. Egyébként nem a gyedet akartad kérdezni?? A gyes alanyi jogon jár a gyermek két éves koráig. Ez idén 28000 Ft körül van. A gyedhez legalább 180 biztosított nap kell, ebbe beleszámít a próbaidõ is. Konkrétabb számokat nem tudok írni, mert a jövedelmedet sem tudom, meg több tényezõ is hiányzik.

Kicsit konkrétabbá kellene tenned a helyzetedet. Egyébként nem a gyedet akartad kérdezni?? A gyes alanyi jogon jár a gyermek két éves koráig. Ez idén 28000 Ft körül van. A gyedhez legalább 180 biztosított nap kell, ebbe beleszámít a próbaidõ is. Konkrétabb számokat nem tudok írni, mert a jövedelmedet sem tudom, meg több tényezõ is hiányzik.

A munkanélküli járadék folyósitási ideje beleszámit a tgyás 365 szükséges napjába? És a 2011-es év jövedelme alapján számolják majd ki a tgyást? Vagy a most kapott munkanélküli lesz az alapja?

Most munkanélküli ellátást kapok. Nov.15-t?l igényelhetem a tgyást. (szülés elött 28 nappal).A munkanélküli ellátás ideje beleszámit a tgyásba? Illetve ugye a 2011-es évem jövedelmi alapja lesz a tgyás? Ezt hogy számoljam ki? Adjam össze a 2011-ben kapott összes bruttó fizetésem és annak vegyem a 70%-át, és abból vonjam le a 16% szja-t?

Legjobb válasz: Igen, a járadék ideje beleszámít a 365 napba. És a Tgyást a 2011 évi jövedelembõl számítják ki. Kb úgy, ahogy leírtad.

Igen, a járadék ideje beleszámít a 365 napba. És a Tgyást a 2011 évi jövedelembõl számítják ki. Kb úgy, ahogy leírtad.
A kérdező hozzászólása: Köszi, most próbáltam kiszámolni, összeadtam a 2011-es jövedelmem, annak a 70%-át vettem, de nem tudom, ez mit ad ki.Tehát hogy jön ki, hogy 1 napra mennyi tgyást fogok kapni?
A kérdező hozzászólása: http://adokalkulator.blogspot.hu/2012/04/tgyas-kalkulator-20.. Ezt találtam közben.

A tgyás/gyedhez a 365 nap munkaviszonyba beleszámít a sima és a passzív táppénz?

Nem a pénz összegébe, hanem, hogy meglegyen a 365 nap. A szülés id?pontjának mi számít tgyás/gyed szempontjából, ami a kiskönyvben van, vagy a tényleges, amikor megszülök? Mert vhol olvastam, h minden ilyennél azt veszik figyelembe, ami a kiskönyvben van, nem azt amikor megszülsz!

Legjobb válasz: A sima táppénz beleszámít, a passzív nem, a szülés idõpontja pedig az, ami a kiskönyvben van...

A sima táppénz beleszámít, a passzív nem, a szülés idõpontja pedig az, ami a kiskönyvben van...
A kérdező hozzászólása: Köszi

Gyed-del kapcsolatosan. 300 napom van bejelentett munkaviszonnyal, és úgy tudom ez kevés, mert 365 napnak kellene, hogy meglegyen. Ha a munkaügy álltal kapok álláskeresési járadékot 90 napig, akkor az beleszámít a 365 napba?

Így voltak munkahelyeim:

Legjobb válasz: De azt tudod, hogy TGYÁS-t és gyedet csak akkor kapsz, ha van élõ jogviszonyod az IGÉNYLÉSKOR. Nem irod, mikor szülsz, igy nehéz ennél többet mondani.

De azt tudod, hogy TGYÁS-t és gyedet csak akkor kapsz, ha van élõ jogviszonyod az IGÉNYLÉSKOR. Nem irod, mikor szülsz, igy nehéz ennél többet mondani.
Nem csak a szülés napján kell biztositottnak lenned. Ha elõször TGYÁS-t igényelsz, akkor biztositottnak kell lenned a TGYÁS igénylés napján (szüléskor, vagy elõtte max. 28 nappal) és ha utána GYED-et akarsz igényelni 168 nap múlva (mert a TGYÁS addig jár), akkor annak igénylésekor, azaz a TGYÁS igénylés után 168 nap múlva is biztositottnak kell lenned! Ekkor kaphatsz még a TGYÁs után 365 napnyi GYED-et is. És akkor utána jöhet a gyes, a gyerek kb. 1, 5 éves korában.
Az álláskeresési beleszámit.
Igen beleszámít a tanfolyam is meg a munkanélküli járadék is, biztosítási idõnek miniõsül mind a kettõ. De ahogy a 2. is írta csak akkor kaphatsz gyest ha a szülés napján is biztosítva vagy, vagy munkaviszonyod van és táppénzem vagy vagy kapod még akkor a munkanélkülit vagy tanfolyamon vagy. Nekem is hasonlóan volt mint neked, de én nem voltam biztosított a szülés napján ezért csak gyest meg csp-t kapok. :S Mindenképpen járj utána, menj be a munkanélkülibe és ott majd segítenek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Mind a 4 válasz sokat segített nekem. Legyen szép napotok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!