Találatok a következő kifejezésre: Belemenjek-e egy csak az (1 db)

Belemenjek-e egy abortuszba csak az okbol kifolyolag mert felek az anyasagtol, hogy rossza anya leszek ill. hogy nem erzem magad ra erettnek?

21 eves vagyok es a 2 napja tudtam meg hogy babat varok. A 22.-ik szuletesnapom korul erkezne. Fiatalnak erzem magam es onznek... nem hiszem hogy jo anya lennek. Igen, hamarabb kellett volna gondolkozni... szoval kerlek bennetekek hogy serto, durva valaszokat ne kuldjetek. Tudom nagy keres... koszonom.

Legjobb válasz: Szia!Én semmi esetre sem, mivel írtad, minden körülmény adott az anyasághoz...így relatíve, könnyen felnevelhetnéd. De ez csak az én véleményem. Sok olyan nõ van, akinek komolyabb okai lennének az abortuszra, de mégis elkerüli. Gondold át mégegyszer, mit veszíthetsz vele. Egy kis csöppséget, aki nem tehet az egészrõl. És ebben a formában, azt mondom, igen, önzõ vagy. Ha az anyagi helyzeted nem engedné, még megérteném....de így nem. Amúgy én is 21éves vagyok, októberben töltöm a 22-t. A Férjem 29éves, és szeptemberre várjuk a babánkat. :D 28hetes kismama

Szia!Én semmi esetre sem, mivel írtad, minden körülmény adott az anyasághoz...így relatíve, könnyen felnevelhetnéd. De ez csak az én véleményem. Sok olyan nõ van, akinek komolyabb okai lennének az abortuszra, de mégis elkerüli. Gondold át mégegyszer, mit veszíthetsz vele. Egy kis csöppséget, aki nem tehet az egészrõl. És ebben a formában, azt mondom, igen, önzõ vagy. Ha az anyagi helyzeted nem engedné, még megérteném....de így nem. Amúgy én is 21éves vagyok, októberben töltöm a 22-t. A Férjem 29éves, és szeptemberre várjuk a babánkat. :D 28hetes kismama
a 2. válaszoló vagyok és az elsõnek üzenném, hogy különbözõek vagyunk. Nem vagyok abortuszpárti, de van aki érett az anyaságra már 20 évesen, van aki 30évesen sem az. És igen, önzõ ez a lány, épp ezért nem lenne okos döntés babát vállalnia, mert mint tudjuk, ahol picur van, ott neki kell az elsõnek lennie, és nem anyának vagy apának. Ez az én véleményem. De annak semmi értelme, hogy olyan gyerek legyen akivel nem törõdnek, mert mki és minden más fontosabb mint õ. De persze ezt neki kell eldönteni.
Nem szeretem azokat a válaszokat, amik úgy kezdõdnek, hogy " Vállald felelõaéget ha már megcsináltad..." Hát azt teszi szegény. Ha felelõtlen lenne akkor nem gondolná végig és nem írná le, hogy saját magát önzõnek tartja és alkalmatlannak. Ha felelõtlen volna megtartáná és lesz ahogy lesz. Ráadásul még nem döntött csak gondolkozik mitévõ legyen, ha már így alakult. Segítséget kért nem ítéletet.
amugy én 20 éves vagyok és egyáltalán nem bántam meg hogy van egy kisbabánk... brigi_mama
utolsó kommentelö... én bizony az abortusz ellen vagyok... DE amit irtál azzal egyet értek mert egy kis baba nagy felelösség... brigi_mama
Abból amiket leírtál, úgy érzem, hogy te már tudod mit szeretnél, csak megerõsítést vársz. Sajnállak, mert voltam hasonló helyzetben. Minden adott lehetett volna, de én nem éreztem így. Nem vállaltam a babát és nem bántam meg. Nem lett volna jó abban az idõben. Fiatal vagy lehet még babád a kapcsolatod is fiatal a beavakozás elmondásod szerint veszélytelen. Nem rábeszélni akarlak, csak megnyugtatni. Biztosan lesznek akik ezért majd megköveznek engem, de én akkor is így gondolom. Ha nem érzed még, hogy itt az ideje, akkor ne vállald egy gyerek nagy felelõsség és akarni kell. Sok sikert és erõt a döntéshez, bármi is legyen az.
nekem is volt abortuszom és nem bántam meg. Nagyon rossz volt, napokig csak sírtam, de azt a babát a párom ne akarta. A mostanit már most imádja, pedig még csak 6hetesek vagyunk. Este úgy alszik el, hogy fogja a pocimat, reggel elõbb köszön a babának, mint nekem. Sokkal jobb így a terhesség, mint folyamatos háborúzással kettõnk között, hogy vetessem el, vagy ne. És én is sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Tudom, hogy õt imádni fogja ha megszületik, de a másiknál nem lehettem ebben biztos, és lehet a kapcsolatunk is ráment volna, és maradhattam volna egyedül albiban egy babával. De jó lett volna...
szia ha nem érzed magadnak elég érettnek a babához, akkor ne tartsd meg. Semmi értelme, hogy olyan anya legyél aki nem törõdik vele, mert fontosabb a buli, meg a pasizás. És ezt most nem bántásként mondom. És tényleg, ha babát szülsz, 100%-ban biztosnak kell lenned magadban, a párodban, csak így van ennek értelme sztem. De azt tanácsolom ezután más módszerrel védekezzetek, mert az abortusz elég nagy törést jelenthet lelkileg. Gondolom azért már érzel vmit a magzat iránt. Ne hidd, hogy olyan könnyû lesz ez lelkileg. Majd írj, hogyan döntöttél.
Vetesd el!Én is 19 voltam amikor elõször teherbe estem, elvetettem korai lett volna még.Most 27 évesen a 31.tehességi hétben vagyok és nagyon boldogan várjuk a picit.Hidd el jobb lesz.
Nem kell valakit azért lepontozni, mert úgy gondolja, hogy az abortusz gyilkosság. Akkor is ez marad a véleményem, ha fejetek tetejére álltok. 40 hetes kismami
Ha már az jut eszedbe, hogy jó Anya leszel e, mert az akarsz lenni, de félsz tõle, hogy nem biztos hogy az leszel. Tutira fantasztikus anya lesz belõled. Ha a párod sincs ellene, akkor igy lesz kerek a kapcsolatotok. Most félsz, én is (27 hetes vagyok, az elsõt el kellett vetetnem genetika miatt, a második elment, és most itt van Patrika a pocakomba, de félek! Igaza van az egyik elõttem szólónak. Felelõsség teljes vagy, és ez félelemmel jár! Okosan dönts. Annyira jó érzés mikor kidugja a kis "büdi talpiját" az oldaladon, vagy ha iszol egy pohár hideg édes löttyöt és úgy beindul, hogy le kell ülnöd..... Próbáld átgondolni a pozitívumokat is. Mellesleg nem leszel öreg anya :) Persze ha mégsem tartod meg azt is mindenkinek tiszteletben kell tartani. De csak a Te és a Párod érzéseire hallgass! Okos döntést kívánok Nektek!
Szia! Nehéz válaszolni a kérdésedre, pláne így végigolvasva a többi választ! Nálunk pont a párom hozta szóba, hogy jó lenne, ha lenne babánk. akkor nagyon megijedtem. Azt hiszem, valami olyasmi félelmet éltem át, ami benned is megvan most! Párom rámhagyta, illete sokat beszélgettünk róla, elmondtam neki, mit érzek. Õ fiatalon lett annak idején apuka, szintén meglepetés baba volt, akire senki nem számított. Elmondta, hogy higgyem el, nincs mitõl félni. Barátnõim is ezt mondják, akik már anyukák. A baba akármilyen hihetetlen is segít neked, hogy hogy fogd, mit szeretne... még annyit hogy az én barátnõmék is kb fél éve sem voltak együtt amikor kiderült, hgoy babát vár. Az elsõ ijedtség után, aztán minden helyreállt, és most nagyon boldogok. Itt persze neked kell érezned, és döntened! De szerintem nem szabad megijedned, és csak ezért bekapnod a bogyókat! Együtt vagytok, szeretitek egymást, és ami még fontos lehet, õ szeretné a babát, nem riad vissza tõle. Bizz kicsit magatokban! Ja és normális, hogy ezek a kérdések felmerültek benned! nagyon is. Átlátod a dolog komolyságát! Valaki írta is, hogy próbálj kicsit a félelmeken kívül látni, és elképzelni a közös életeteket hármasban! A babavárás alatt sokat változik egy nõ, megérik a feladatra, ezt mindenki mondja! A köv. vizsgálaton minden valószínûséggel hallani fogod már egy kicsi szív dobbanását... és hallgasd meg a sajátodét is! Beszélgessetek sokat errõl is a pároddal, tényleg mindketten mondjátok el, mit gondoltok, éreztek! A döntés valahol mindkettõtöké, noha te mondod ki aztán legvégül! Kétségbeesetnek érezlek az alapján, amit írtál a végén... Ami normális érzés. Ezért mondom, hogy aludj rá még párat, mielõtt eldöntöd, illetve eldöntitek!
mond mar normalis vagy, ha a parod akarja a kisbabat, akkor mi a francot gondolkozol.Aki azt irta, hogy 19evesen volt neki abortusza es most terhes, es nagyon varja a picit, nincs neki szive, most annak a gyereknek mar lenne kistestvere, azt a szerencsetlen eletet csak ugy elkaparni, hat ha valaki ilyet tesz, azt en nem neveznem embernek, Aki ilyet tesz, az felhet az urtol.
Õszinte leszek!!Egy ugyanilyen kérdéssel már találkoztam itt az oldalon...ugyanígy Anglia, 21éves lány, 26éves afrikai fiú...baba(és félelem, hogy elmegy apuka) Na de mindegy!!A kérdésre is válaszolnék!!Szerintem, ha minden adott, ne vetesd el. Tudod, nagyon sokan szeretnének kisbabát, de nem lehet nekik...akár örökbe is adhatod. De szerintem úgyis jó döntést hozol majd, mivel úgy gondolom egy 21éves nõ tud fontos dolgokban döntéseket hozni!! Én is 21vagyok(most leszek 22 20.-án) de a férjemmel nekünk sem lehet babánk, mert az elsõ babám, aki sajnos születése közben meghalt(37hetes voltam, õ meg egészséges) császármetszéssel született, de komplikáció lépett fel, és kivették a méhemet is!!!! Szóval nekünk is már csak az örökbefogadás maradt!!! Dönts úgy, ahogy a szíved diktál!!!Sok szerencsét!!!
Nem akarok tanacsot adni, ez a Ti dontesetek kell, hogy legyen!!! Nekem 16 evesen volt aburtoszom. Meg akartuk tartani, kozepsuliba jartam meg, de ugy voltam vele, hogy majd maganuton befejezem, stb.szoval bonyolultan, de minden meg lett volna oldva...A parom 19 volt es 1 eve voltunk egyutt, mostmar hazasok vagyunk, tervezzuk a babat, de hidd el NEM MULIK EL OLYAN NAP HOGY NE AZZAL A GONDOLATTAL FEKUDNEK LE ALUDNI, HOGY MAR LEHETNE GYEREKEM. Mar a neveken gondolkodtunk, nagyon-nagyon szerettuk volna megtartani, de anyam esz ervekkel meggyozott. Annyira duhos voltam ra egy jo ideig...De mostmar 21 evesen belatom, hogy akkor igaza volt. Mindezt azert irtam le, hogy tudd soha de soha nem fogod elfelejteni azt az erzest, hogy babat varsz, es megszakitod ezt a csodalatos dolgot. Nekem most is konnyes lett a szemem, ahogy ezt leirtam. Nagyon banom mar, es sokszor szoba kerul a dolog. SAJNOS, mostmar nem lehet visszaforditani. TARTSD MEG A BABAT!
Szerintem a kapcsolatod sokkal hamarabb rámegy egy abortuszra, mint arra, ha megtartjátok a babát, fõleg, mert azt írod, a párod is örül neki. Szerintem nem nagyon van olyan érv, ami elégséges lehetne ahhoz, hogy megölj egy kis életet, amit a szíved alatt hordasz. Gondolj bele, pár hetesen már dobog a kis szíve és élni akar! Ha végképp úgy érzed majd, hogy nem volt jó döntés megszülni, még mindig örökbe adhatod és boldoggá teszel egy párt, akinek nem lehet saját gyereke, a tied meg boldogságban, szeretetben nõhet fel. De szerintem amint megérzed, hogy megmozdul a pocakodban, ragaszkodni fogsz hozzá és ez így is van rendjén. Kívánom, hogy jól dönts, magad és a kisbaba érdekében is!
Nem tudom mennyi idõd van a végsõ döntésig, de húzd amíg lehet.Ha elkezdesz vigyázni a pocidra, elképzeled mien is lenne a babád, mit hogy csinálnál stb.akkor tartsd meg.Ha nem köt hozzá semmien érzés vetesd el.Hogy félsz a felelöség vállalástól az szerintem is természetes és mindig így lesz.Én 21 éves voltam én is féltem, mikor már itthon voltam a picivel akkor is elgondolkodtam hogy jól tettem e és hogy jó annya vagyok e.Pedig nem síros ügyes kiegyensúlyozott baba.A párod miatt ne aggódj.Az igaz hogy nem vagytok rég óta együtt, de ha jön a baba és odafigyelsz(eleinte nehéz)nem lesz baj.Ha õ szeretné a babát és mégis elveteted nagyobb a valószinüsége hogy õt is elveszíted hiába mondta azt hogy a te döntésed.Ne rajta gondolkodj hanem magadon és a picin.A döntésedig a körülötted lévõket hagyd ki
Értem a kétségeidet. Én így voltam az elsõ gyerekemmel. Nagyon rágódtam azon milyen anya leszek. Lehet, h bûn rossz. Nem mondom meg neked , hogy mit tegyél menj abortusztra vagy tartsd meg. Ezt a végsõ döntést nektek kell meghozni. Azt mondom csak, hogy maig a konzilium ideje eljön beszélgessetek sokat a pároddal. Õ is mondja el mit gondol, hogyna képzeli bármely esetben. Ezek a beszélgetések sokat elárulnak nektek a kapcsolatotokról, magatokról egymásaról. Így hozz döntést. Imádkozom érteterk.
Éna mai napig nemhevertem ki, hogy elvetettem 23 évesen!!!!!! Már 26 vagyok és van egy fél éves kislányom, de soha nem fogom tudni magamnak megbocsátani azt, hogy megöltem (lehet, hogy sokaknak nem tetszik ez a szó, de ez a valóság) Ha tehetném, akkor visszapörgetném az idõt és máshogy döntenék. Nézd meg a http://www.angyalokszulei.hu -t és szerintem nem lesz kérdés, hogy hogy dönts! Nagyon sok ismerõsöm van aki félt az anyaságtól, holott semmi oka nem lett volna rá mert nagyon jó anyukák lettek belõlük!!!!! Ne ess abba hibába amibe én! Gondolj bele milyen büszke lesz a kislányod/kisfiad, hogy ilyen fiatal anyukája van! ANONIM
Szerintem legközelebb gondolkozz! Szégyelld magad, hogy meg akarod ölni a gyerekedet!
Bár most itt épp nem volt ilyen vélasz, de szokott...
A kérdező hozzászólása: Elolvastam ujra a kerdesem... igy tobb mint 1, 5 ev utan. Es csak megszeretnem osztani az ide tevedokkel hogy hogyan is ert veget a tortenet. Ugye nagyon jart az agyam, alig tudtam enni, aludni hetekig... majd egyszer csak elkezdtem gorcsolni es volt egy spontan vetelesem meg a konzultacio elott, a baba 2 honapos volt. Megrazo volt... de Isten igy akarta. A mai napig nem tudom a valaszt hogy mi tettem volna hogy ha meglattam volna a babat... de azota nem telik el ugy egy het hogy ne gondolnek arra hogy ha nem kovetkezik be a veteles akkor mar anya lennek es a babam 1 eves mult volna e januarban. Teljesen mas lenne az eletem... Meg mindig egyutt vagyok azzal a fiuval :) Es meg mindig ugyanugy szeretjuk egymast es nagyon boldogok vagyuk, par hete volt a 2.-ik evfordulonk es tervezunk babat az elkovetkezendo 2-3 evben. Amiken atmentem azok utan azt kell hogy mondjam hogy nem itelem el az abourtuszt - viszont a nagy igazsag az hogy azzal utana egyutt kell elni es ember legyen a talpan az aki azt megtudja tenni. Nekem sokszor, nagyon sokszor eszembe jut az elvesztett kisbabam es tudom hogy ha az abortuszt valasztottam volna az megbelyegezte volna az egesz eletem, lehet hogy bele is orultem volna. Az elet minden pillanatban valtozik... itt vagyunk es az eletunk, karrierunk felfele ivel szoval a felelem sem lehet konkret valasz az abortuszra.Hiszen nem tudhatod hogy mit hoz a jovo... nagyon feltem hogy anyagilag nem tudtam volna vallalni azt a babat es lam... az elet ugy alakitotta hogy ha most itt lenne mindene meg lehetne.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez pozitiv? Felek h baj lesz? !

nagyon gorcsolok es 3napom van a nem vartig, hetfon mar lathato volt a csik csak halvanyan egyre erosodot. van egy clear blue ez egy x epil.

8

Ti mit válaszolgattok ilyen kérdésekre?

Első babánk lesz és 13hetes vagyok.A kérdések amik totál kiakasztanak.Hogy-hogy nem hizok,fogyok.Hogy-hogy nem vagyok kivánós?Hogy-hogy nincs hasam?Miért nincs még kivalasztva a baba neve?Szinte két naponta ezekre valaszolgatok.Nálatok is voltak hülye kérdések amiktol falnak futottal?

15

Normális ha 22 hetesen elég sokszor mocorog a kisfiam?

Úgy értem, hogy óránként akár 2-szer, 3-szor is érzem. Néha 10 perc is kell mire leáll :-)

2

Neten milyen oldalak vannak ahol fel lehet iratkozni heti hírlevélre a baba fejlődéséről a terhesség alatt?

5

Baj ha néha a laptopom a hasamon van, árt a babának?

10

Miért adtok két utónevet a gyereketeknek?

16

Császár után természetes szülés?

Első gyermek császáros volt,van rá esély,hogy természetesen szülessen a második baba? Természetesen ha befordul :)

4

Ti mit tennétek ilyen esetben?

Anyósomnál most, a napokban derült ki, hogy a Hepatitis betegséget elkapta. A legsúlyosabb fajtáját nem találták meg nála, de kap ellene oltást! Párom születésekor kapott fertőzött vért. Ezért menni kell neki is vizsgálatra! Olvastam, hogy nyállal és vérrel terjed főleg! Na már most ha sem én, sem a párom nem kapta el, amit nagyon remélek...anyósommal mi és hogy legyen? a legkisebb csikarásra elkezd úgy vérezni a keze, hogy csak na! Ráadásul egy házban élünk vele, elég figyelmetlen, feledékeny. Valljuk be, nem szívesen engedné egyik szülő se az anyósának, hogy körbenyalja a gyereket miközben fertőző betegséget hordoz. Egyébként kismama vagyok!

6

A pocaklakom befordult mar a masodik trimeszterben, most viszont lennebb van a kelletenel. Valakinel hasonlo? 33hetes kismama

4

25-26 hetes kismamik hogy vagytok?

Mikorra vagytok kiírva?Mitek lesz? :) Érdekel minden,meséljetek :)

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!