Találatok a következő kifejezésre: Bele lehet a szülésbe (16 db)

Lehet ebből szülés pár napon belül? Tegnap estetől fájdogál a derekam, amint lábra állok keményedek, egész nap. A hasamban tompa fájdalmat érzek, meg nyilalásokat. Ettől még akár túl is hordhatom, mi a véleményetek mikor lesz ebből szülés?

Valami nyákdugó szer?ség távozott már mult heten,de nem volt véres.Szerdán a küls? méhszájam még zárt volt,a többi értékem 2es meg egyes.A baba feje még nem volt akkor beékel?dve.10 nap van még a kiirt id?pontig.

Legjobb válasz: Hát nagyon úgy tûnik, hogy jóslófájásaid vannak, és közeleg a szülés.Beszélj a védõnõvel,hogy mit gondol.

Hát nagyon úgy tûnik, hogy jóslófájásaid vannak, és közeleg a szülés.Beszélj a védõnõvel, hogy mit gondol.
A kérdező hozzászólása: Külföldön élek, itt nincs védõnõ.max. majd a kórházat tudom hivni vagy bemenni.
A joslo fajasoktol nekem eltelt 2 het mire jott a baba.Igaz pont az a 2 het tulhordas volt.A nyákdugo nekem a szules napjan jott, de az sem volt veres.
Én a meleg ülõfürdõt tudom neked ajánlani.Azt mondják, ez vízválasztó megoldás.Vagy megindul tõle rendesen a szülés, vagy ha csak jóslófájásaid vannak, akkor elmúlik, illetve enyhül a dolog. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi! A melegzuhany is jó?
Gondolom az is megteszi-nem mindenkinek adatik meg, hogy fürdõt vegyen.A hangsúly szerintem a meleg vízen van. A tesómnak meleg fürdõ után rendszerezõdtek a fájások, nekem meg attól szûntek meg a jóslók.
HA a nyákdugó távozik, onnantól NEM lehet ülõfürdõt venni!!! És a zuhany se legyen forró, csak kellemesen meleg!

Bele lehet halni a szülésbe?

Legjobb válasz: Az orvostudomány mai állása szerint nem hinném! Nagyon komoly"gubancnak"kell történnie ahhoz hogy meghaljon valaki szülés közben. (Persze vannak akik magasabb rizikófaktorba tartoznak,de ez már más kérdés!)

Az orvostudomány mai állása szerint nem hinném! Nagyon komoly"gubancnak"kell történnie ahhoz hogy meghaljon valaki szülés közben. (Persze vannak akik magasabb rizikófaktorba tartoznak, de ez már más kérdés!)
Nem fogsz belkehalni:) Azért az otthonszülésen kívül kíváncsi lennék mi az az új dili!?
Szerintem nagyjából akkora rá az esélyed, mint mondjuk arra, hogy influenzában halj meg. Abba is bele lehet halni, de alapvetõen egészséges emberek orvosi ellátás mellett nem szoktak belehalni. A szülésnél is ez a helyzet.
Az élet nagy hátránya, hogy bele lehet -sõt bele is fogunk- halni. Az utcára se úgy mész ki, hogy elüt egy autó v. rádesik egy repülõ. A szülésnek sem a velejárója... igaz elõfordul, de ritka. Szerintem ilyen miatt nem érdemes aggódni.
ahogy elnezem itt senki se halt bele, szerintem te sem fogsz, legalabbis remelem
ne gondolj ilyen baromságokra!!!!!!
Igen, mert komplikációk, rejtett betegségek elõfordulhatnak, történhet orvosi hiba is, évente 2-3 esetben biztos. Ez tény. De miért ez a központi kérdés ?
Igen, bele lehet...Sokmillió szülõ nõ közül 1-1meghal, mert...de nem jellemzõ.No persze az új dilik meg az otthonszülés, szerintem meg fogják emelni ezt a számot.De ha minden rendben van, akkor nem.Kórházban, orvosi kézben, sterilen nagyon ritkán.

Lehet hülye kérdés attól még felteszem. Lehet kérni a dokit hogy 3 napon belül inditsa meg a szülést? Magzatburok repesztéssel, ha 1-2 ujnyira nyitva vagyok? Ne kelljen napokat töltenem a kórházba?

Legjobb válasz: Hát örülj neki, ha nem kell indítani. Nemcsak burkot repesztenek, hanem oxitocint is adagolnak, ami felerõsíti a fájásokat, sokkal rosszabb, mint a sima szülés, hidd el, mindkettõben volt részem! Egyébként meg az orvos szakmai mérlegelés alapján dönti el, mi a legjobb az adott helyzetben, bízz benne!

Hát örülj neki, ha nem kell indítani. Nemcsak burkot repesztenek, hanem oxitocint is adagolnak, ami felerõsíti a fájásokat, sokkal rosszabb, mint a sima szülés, hidd el, mindkettõben volt részem! Egyébként meg az orvos szakmai mérlegelés alapján dönti el, mi a legjobb az adott helyzetben, bízz benne!
Teljesen egyetértek az utolsó hozzászólóval! Elsõ a baba, és miért is kellene a természet ellen dolgozni?!
Én természetesség párti vagyok. Néhány nappal többet ki lehet bírni. Az orvos meg nem lustaságból nem indítja be, hanem azért, mert még nem jött el a baba ideje. Megszületik, ha meg akar születni. Várnak rá. Furcsa nekem az a nézõpont, miszerint az orvos hülye, hogy fektet bent és nem indítja meg a szülésed, amikor meg van hozzá minden eszköze. Mint ha ezzel õ rosszat tenne, pedig pont, hogy a babád érdekeit tartja szem elõtt. Minél tovább van bent, annál jobb. Ha túlhordod, akkor segítenek. Egyébként várják, hogy magától szülessen meg. Jah, hogy ez anyukának kényelmetlen? Van ilyen. Ez nem nyaralás, hanem szülés. Én úgy gondolom, a baba az elsõ.
Ha normális a dokid beszéld meg vele. Az enyém az volt, bár nekem más miatt indította a másodikat. Mindenki a burokrepesztéssel, meg az oxyval rémísztget, pedig annyra nem gáz, kb. 10 perc volt nagyon fájdalmas, a többi totál kibírható. Könnyû szülést!
Nekem azt mondta a dokim, hogy elsõ gyereknél nincs ilyen, másodiknál, többediknél meg lehet beszélni.:)
A 2. gyermek születése elõtt 2 nappal kórházba küldtek, mert nyíltam csendben. Hiába kértem a dokit, hogy indítsák meg, mert nem szeretnék bent potyázni, nem indították, mert minden nappal "nagyobb" lettem. Kedden beküldtek, csütörtökön reggel meg is született a kicsi. Utáltam azt a 2 potyázós napot, mert a nagyom akkor 2 éves volt és itthon hagyni... meg amúgy is, mindenki babázott a szobában rajtam kívül, meg haza fele engedték az anyukákat... Remélem ezúttal nem lesz ilyen, mert rohadtul utálnám!! Nekem egy 16 hónaposom van itthon a nagyobbak mellett.
Én kettõt is kihordtam nyitott méhszájjal...Álltalában túlhordás esetén indítanak csak, de oxitocinnal.Ha a szülés magától indul meg, akkor is csak indokolt esetben adnak oxitocint, feleslegesen nem.Burkot csak teljesen nyitott méhszájnál repesztenek, mert rögtön utána a baba is jöhet, mint nálam 2 hónappal ezelõtt:)
A kérdező hozzászólása: második baba és épp eza problémám hogy nem várnak hanem kétnaponta infuzioval inditanak és babarálnak alul épp ezért kérdeztem meg hogyha már ez a rendszer van akkor csinaljon magzatburokrepsztést és ennyi
Második gyermekemnél a kiírt idõre be kellett feküdnöm a kórházba csak azért mert ha beindul (tél volt) féltett a doki, h nem tudok bejutni.Másnap még elvoltam, de este szóltam a dokimnak (fõorvos), h otthon vár a lányom, nem érek rá itt fetrengeni:) Megbeszéltük, h éjfél után már ne igyak, egyek és másnap reggel menjek a szülészetre és beindítja.Hangsúlyozom kiírt idõ után voltam, ultrahang szerint 4500g-os babával. Reggel 7-kor felmentem, beöntés, eda bekötés, oxi. 1-2 óra múlva magzatburok repesztés. Ekkor a doki konzultált más dokival és úgy döntöttek nem tudom megszülni súlyaránytalanság miatt és megcsászároztak. Helyszín: Rókus kórház 2000
A kérdező hozzászólása: elsõ gyermek 2 hét után magztaburok repesztés + oxitocin tudom miylen volt seperc alatt megvolt a gyermekem. de nem szeretnék a másodikkal 1 hetet bent tölteni a semmiért mint az elsõ gyermekkel aztan megunják és lás csodát mégis tudna burkot repeszteni
Sok dokival meg lehet beszélni. Én is megbeszéltem vele, igaz én már a 41.héten jártam. De ha még idõben vagy, tehát a 40.hét körül, akkor inkább hagyd, hogy menjen a maga útján a szülés. Nem olyan jó ám az indítás :S Sétálj sokat, ne feküdj egész nap, hasson a gravitáció, induljon be inkább magától a folyamat.
Klassz lenne, ha ez így mûködne. Én megkérdeztem, nálunk nem kérés alapon mûködik. Ellenben nagyon sok helyen csak 1-2napot várnak és indítanak... És örülj neki, ha csak napokat leszel bent, nekem lehet 2hetet is kell, mert nálunk megvárják a 42.hetet is.
Én épp az ellenkezõjét tudom írni a kérdésednek. Az elsõ babát tágulásos vérzés miatt indította az ügyeletes doki, ez rendben van, mert már a magzatvíz is zöldes volt, szóval jó, hogy így tett. Másodiknál pont ugyanaz a doki vizsgált meg az sztk-ban 38. betöltött héten, akinél az elsõt szültem, és közölte, hogy ha ez a vizsgálat most a kórházban lenne, akkor már haza sem engedne, mert 2 ujjnyira ki vagyok tágulva. De vegyem nagyon komolyan, bármikor jöhet a baba. Szóval megindította volna, ha nem az sztk-s rendelõben vagyunk. Ezzel szemben a baba kerek egy hétig bent maradt még, szép csendben tágította tovább a helyet magának, és 2 óra alatt kibújt. Úgy, hogy én reggel 5-kor ébredtem és 7:00-kor a kezemben tartottam. Alig értünk be a kórházba. :-O

37+2 hetes vagyok és már több éjjel arra keltem hogy görcsöl a hasam és nagy wc lett belõle! Hol fél óráig tart hol egy óráig az egész! Lehet ez szülés elõjele?

Legjobb válasz: Tisztul a szervezeted, készül a szülésre. Ez nem jelenti azt, hogy meg is szülsz hamarabb, de elképzelhetõ.

Tisztul a szervezeted, készül a szülésre. Ez nem jelenti azt, hogy meg is szülsz hamarabb, de elképzelhetõ.
Nekem szülés elõtt ment a hasam, és azt olvastam, hogy inkább az a szülés elõjele. Persze, nem kizárt, hogy nálad a székrekedés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!!! :) Hát remélem minden okés lesz mert már több éjjel is arra kelek hogy nagyon görcsölök és wc lesz a vége és utána megszûnik minden ......
Nalam igy kezdodott. Aztan hamarosan meg is szultem, nagyon hamar.
Szia!Nálam ugyanez van 1hete, bár nem minden nap de többször elõfordult már.nálam este jön elõ. derékfájás és wczni kell.miután sikerült wc-zni megszûnik a fájdalom is.Ja, és nem hasmenésem van ilyenkor hanem normál.minden mint máskor.Én csütörtökön töltöttem a 38.hetet.Kitartást Neked!!:)

Szülés után tényleg könnyebben teherbe lehet esni? Valakinél volt már rá példa, hogy szülés után 1éven belül összejött a kistesó?

Legjobb válasz: Sok ilyen ismerõsöm van. Pl: 7 évig vártak az elsõre, azóta még jött 2 kistesó! Egyik szebb mint a másik. Érdemes volt várni. Ja és a sok tortura után természetesen lett mind!

Sok ilyen ismerõsöm van. Pl: 7 évig vártak az elsõre, azóta még jött 2 kistesó! Egyik szebb mint a másik. Érdemes volt várni. Ja és a sok tortura után természetesen lett mind!
Szia! Én 3 évet vártam az elsõ babára, a 2.meg akkor jött össze, mikor a nagyobbik már 6hós volt és szoptattam még.A 3.babára 4évet vártam úgy, hogy a 3.évben volt egy késõi vetélésem.A 3.baba megszületése utáni 5.évben volt egy kisbabám, akit elvesztettem a 16.héten virusos fertõzés miatt, majd rá következõ 4.évben szintén terhes lettem, most megy oviba a kicsi.Hát szerintem eléggé változó, mert vannak olyan ismerõseim is, akik szinte 3 havonta mennek abortuszra, ami engem nagyon megrendit! Bocsi, ha nem mind a kérdésedre volt válasz, csak az eleje, de érdekességképpen leirtam! Jó egészséget neked, nektek!:)

A szülésbe ennyire bele lehet rokkanni?

szomszédom nem rég szült. a minap láttam ahogyan átkukkantottam hogy járókerettel jár. szégyelltem átszólni, és megkérdezni hogy mi a baj. azóta annyit hallottam hogy nehezen szült, de ennyire? minek a járókeret?

Legjobb válasz: azért a szülés nem egy életbiztosítás nem garantálja egyik orvos sem hogy a végére te is mosolygós anyuka leszel babádat a kezedben tartva

azért a szülés nem egy életbiztosítás nem garantálja egyik orvos sem hogy a végére te is mosolygós anyuka leszel babádat a kezedben tartva
Nem hétköznapi dolog, de elõfordul, hogy keresztcsont pl el tud törni, vagy a csigolyák megsérülnek. Lehet, vele is ilyesmi történt. Jobb esetben pár óra vagy pár nap (kinek hogy) múlva már lehet "rohangálni", neki biztos hosszabb lesz a felépülés.
Az én anyukám fél oldala lebenult miközben engem szült.Gondolhatod õ sem szaladgált pár nap múlva vigyorogva velem a karján.Hál Isten nagyon hamar rendbe jött.Sajnos történnek hasonló dolgok.
csatlakozom az utolsó válaszolóhoz, eltörhetett a keresztcsontja.
Lehet érte valami sérülés azóta.
Nem császáros volt?Sima szülésnél elég fura, de sajnos megeshet :(
Törhet csont, meghúzódhat izom, szakadhat sokminden. Fõleg, ha beakad a baba és akkor aztán sürgõsen kell cselekedni. Nekem is hasonló nehéz szülésem volt. Eleve 23 órát kemény fájdalmakkal vajúdtam és mire megszületett már legalább 70 órája nem aludtam. Beakadt a válla, rászorult a fejére a méhszájam, én meg szakadtam mindenfelé. Két napig fel sem tudtam emelni a felsõtestem, ágytázatka...nem, hogy akár járókerettel járjak. Utána is alig tudtam mozogni hetekig. Mindezt akkor 28 évesen. Ennek ellenére nemsokára születik a második és szeretnénk még harmadikat is:) )
"ágytázatka" ágytálaztak akart lenni:DD
Sajnos vannak szélsõséges esetek. Szerintem egyébként nem illetlenség érdeklõdni a hogyléte felõl.

A szülés után mikortól lehet szoláriumba menni, az a terhességi barna csík a hasamon nem sül e bele? Félreértéseket elkerülve csak a jobb közérzet miatt mennék mértékletesen 5-6 percre

Legjobb válasz: Akkor mész,amikor akarsz,de gondolom a gyermekágyi alatt még nem akarsz,mert nagy a fertõzés veszélye!!! Szerintem a higiénia miatt szülés után várj kb 2 hónapot ,én hamarabb nem mennék,pedig nagy szolimániás vagyok. A csikokra nem tudom a választ,de belesülni biztosan nem fog :)

Akkor mész, amikor akarsz, de gondolom a gyermekágyi alatt még nem akarsz, mert nagy a fertõzés veszélye!!! Szerintem a higiénia miatt szülés után várj kb 2 hónapot , én hamarabb nem mennék, pedig nagy szolimániás vagyok. A csikokra nem tudom a választ, de belesülni biztosan nem fog :)
Nem, nem fog belesülni.Ha álló szoliba mész, a higiéniával sincs gond(de egy bugyi nem árt a váladékozás miatt).Különben az "okosok" azt mondják, hogy a mértékletes szolizás jót tesz a tejtermelésnek.2 gyerekes+11 hkm
Hogy neked milyen problémáid vannak.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kettõnek köszönöm szépen a választ.Igen az alap hogy az elsõ 6 hétben nem megy az ember nem csak magam higiéniája miatt hanem másért is.Ha elmúlnak a dolgok gondolom egy kis felfrissülés jót tesz az embernek hogy ne csak anyának nõnek is érezhesse magát.Inkább a barna terhességi csík miatt aggódnék....A kedves 3. válaszolót hogy megnyugtassam szerencsére nincs semmi problémám éppen ezért élem boldogan az életem :) De Te nem gondolkoztál azon még hogy hogy tudnád feldobni a napodat hogy még jobb legyen a közérzeted?
Akár az is lehet, de ez elhúzódhat még 2 hétig is. Nekem sajnos elhúzódott. Milyen homeos bogyókat szedsz és egy nap mennyit?
A kérdező hozzászólása: Cimicifuga 9 ch napi 3-szor 5 db, ill. ugyanennyi Caulophyllum volt, de tegnap elfogyott, és nem lehet kapni. Nem bánnám, ha a szülés elõjele lenne, és ha nem húzódna el!

Méhszájseb lehet? Amikor a párommal együtt vagyunk úgy, hogy hátulról történik a behatolás, bele nyilallásokat érzek a méhszájnál. Ez mitől lehet? ! 4 éve szültem, lehet hogy a szülés miatt?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell aggódnod, szembõl is nagyon fájna ha méhszájseb lenne. Hátulról valószínûleg azért fáj mert túl nagy neked a férjed/párod, és hátulról megy a legmélyebbre. Nekem is belenyilall néha. Azért ha nagyon izgulsz menj el nõgyógyászhoz de sztem semmi baj nincs.

Szerintem nem kell aggódnod, szembõl is nagyon fájna ha méhszájseb lenne. Hátulról valószínûleg azért fáj mert túl nagy neked a férjed/párod, és hátulról megy a legmélyebbre. Nekem is belenyilall néha. Azért ha nagyon izgulsz menj el nõgyógyászhoz de sztem semmi baj nincs.
A mészájseb erõs folyással jár amit fehér színûû és sokszor véres is :( De ha nincsenek ilyen jelek akk nem kell agódnod, de ha tuvábbra is fájni fog menj el dokihoz

Elkezdtem szedni sörélesztő tablettát, mert a szülés után iszonyatos mennyiségű hajam hullott ki! Mennyi időm belül lehet tapasztalni a változást (sörélesztő tabletta)?

Másfél évig türtem gondoltam visszaáll a hormon háztartásom de nem!Aki szed,szedett ilyet segítsen mikor kezd használni kérem!Köszönöm!

Legjobb válasz: 1) Rossz kategória 2) Nekem hetek kellettek.

1) Rossz kategória 2) Nekem hetek kellettek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!