Találatok a következő kifejezésre: Belara tablettát első (12 db)

Ha surgosségi tablettával védekeztem (2 napon belül) az elso szexuális kapcsolatom után, mennyit fog késni a menstruáciom?

Legjobb válasz: Akkor a csuda tudja, hogy mikor jön meg legközelebb. A sürgõsségi tabletta hatalmas adag hormont tartalmaz, amit nagy vérzés kísér. Hogy utána mikorra áll helyre a menstruációd, az mindenkinek egyedi.

Akkor a csuda tudja, hogy mikor jön meg legközelebb. A sürgõsségi tabletta hatalmas adag hormont tartalmaz, amit nagy vérzés kísér. Hogy utána mikorra áll helyre a menstruációd, az mindenkinek egyedi.
A sürgõsségi tabletta nem védekezési mód.
A sürgõsségi tablettát nem arra találták ki, hogy azzal védekezz! Kislány, mielõtt szexelsz, azért alap dolgokkal tisztába lehetnél! Védekezési módok pl. gumi, tabletta, krémek, kúpok, tamponok ( Pharmatex)!!!
hát figyuz, még mindig jobb hogy bevette a tabit, minthogy 9 hónap múlva legyen a szarba, már elnézést, amúgy attól függ, nekem is volt egy ilyen esetem sajnálatos módon, nekem ugyan akkor jött meg a menzeszem, szóval lehet ugyan akkor fog, lehet 1 héttel elõbb, szal készülj fel hogy bármikor megjöhet, akár a következõ percben
Hát, olyan h késõbb jön meg, nem nagyyon van. Vagy jóval korábban mint kéne, vagy pedig rendesen, amikorra a menstruációdat várod. Persze ez csak az átlag:)
A kérdező hozzászólása: Jó, bocsi....rosszul fogalmaztam meg! Igazatok van!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi!!Amúgy nekem ezen a héten kellene, hogy megjöjjön, de ma(szerdán) vettem be a tabit...remélem, hogy mihamarabb megjön, mert már eléggé nyugtalan vok.
A kérdező hozzászólása: A 16:39-esnek írom, hogy pár hónap múlvya 18 leszek, lehet, hogy még ez sem a legmegfelelõbb kor, h elveszítsem a szüzességem, de azért nem kell itt kislányozni.Tudom, hugy hülye voltam, de minden nagyon gyorsan történt, s azt is tom, h tényleg nem vagyok teljesen tisztába az efféle dolgokkal, mert én ezt nem így, s egy picit késõbbre is terveztem.
ha reggel jön meg akkor aznap este beveheted az elsõt
Egyértelmû, amelyiknak megjön, aznak kell bevenni az elsõt.Amikor én elkezdtem szedni olyan este 6-7 fele jött meg.Beállítottam szépen egy rendszeres ébresztõt 9re, h ne felejtsem el szedni és kész. Azért van ráírva, h inkább este ajánlott szedni, mert így az esetleges émelygõs mellékhatásokat átalszod.És jobban teszed, ha az elsõ nap nem éhgyomorra veszed be, mert nem tudhatod, h a terhességi hormon milyen hatással van a szervezetedre.Van aki meg sem érzi, én meg piszok rosszul voltm tõle, és másnap reggel hánytam mint a lakodalmas kutya.
A tájékoztatójában benne kell lenni, hogy mikor kell elkezdeni szedni. Én annó az enyémet a menses megjöttét követõ 5. napon kellett elkezdeni, de ma már másképp mûködik néhány gyógyszer. Teljesen mindegy, mikor szeded be, csak legyen egy állandó idõpont. Én 18-kor szedtem.
Én annakidején fél 8-kor vettem be, mikor kezdõdött a Híradó. Tökre kialakult a reflex. Megszólalt a Híradó zenéje és én futottam a fürdõszobába :D
aznap vedd be amikor megjon a havid, persze. Ahogy a doki mondta, meg ahogy a tájékoztato irja. Egyébként minden doki azt javasolja, hogy este jobb bevenni a tabit. Ugyhogy szedd inkább te is este. De szerintem állitsd be a telefonodat, hogy figyelmeztessen , mert ha most még ugy is gondolod, hogy nem fogod elfelejteni, hát saját tapsztalatbol ez nem így van:)

Belara tablettát szedek első hónap, első gyógyszer. Elfelejtettem bevenni egy szemet, és a vége felé jár már a levél. Kezdjem el szedni a másik levelet, vagy tartsam meg a 7 napos szünetet? Jártatok már hasonló képpen?

Legjobb válasz: Szia én is ezt szedtem. Elõfordult, hogy kifelejtettem én is egy-egy szemet, de pótoltam. Nem okozott különösebb galibát. De ez csak az én véleményem, van aki folytatja tovább a szedést a következõ tablettától. De a tájékoztatójában benne van mit kell ilyenkor tenni.Remélem segítettem.

Szia én is ezt szedtem. Elõfordult, hogy kifelejtettem én is egy-egy szemet, de pótoltam. Nem okozott különösebb galibát. De ez csak az én véleményem, van aki folytatja tovább a szedést a következõ tablettától. De a tájékoztatójában benne van mit kell ilyenkor tenni.Remélem segítettem.
Mindenképpen tartsd meg a 7 napos szünetet! Ez alatt meg fog jönni, de ha nem, akkor is kezd el szedni a 8. naptól a köv. levéllel! Majd beáll rendesen a mensid, és szinte órára pontosan fog megjönni!

Ma szedtem be életem első szem fogamzásgátlóját, természetesen még használtunk kiegészítő védekezést(óvszert) de kiszakadt, és a párom belém élvezett. Ilyenkor mi a teendő? Lehet már hatása a tablettának?

Legjobb válasz: Régebben azt írták, be lehet venni a mensi 5. napján is, de akkor csak a következõ hónaptól véd. Egyébként igen, az elsõ mensi napon kell elkezdeni az legelsõ levél tablettát.

Teljesen felesleges egy 72 órással tetézni a hormonokat!!! Az a ma azt jelenti, hogy a mensid elsõ napján?
Akkor menses közben voltatok együtt? Azaz a menses elsõ napján? Hát, szerintem nincs sok esélye a terhességnek, de mint tudjuk, az emberi szervezet fura egy mûszer. Bármire és annak az ellenkezõjére is képes. Szerintem kérdezz meg egy dokit (kórház nõgyógyászati ügyeletén van ügyeletes orvos, felhívhatod, bemehetsz). De lehet, hogy a mensi alatti sex miatt nem fog megdícsérni :S
Régebben azt írták, be lehet venni a mensi 5. napján is, de akkor csak a következõ hónaptól véd. Egyébként igen, az elsõ mensi napon kell elkezdeni az legelsõ levél tablettát.
Azonnal irány a nõgyógyászat 72 órás tablettáért!Mondják hogy vannak olyan gyógyszerek amik az elsõ naptól védenek de ezzel szerintem nem szabad kockáztatni.Ne bízd a véletlenre!A nõgyógyászok is azt ajánlják hogy az elsõ levél beszedése után lehet teljesen elhagyni a mellék védekezést!Addig pedig nem biztonságos.Így meg még hogy el is élvezett benned már csak a 72 órás tabi marad.
életed elsõ foggátlóját a menstruációd elsõ napján kell bevenned. két eset van 1. ha tényleg akkor vetted be, akkor (ahogy az útmutató írja) már az elsõ naptól kezdve védett vagy, emellett a termékeny napok a mensit követõ 10-18 intervallumba esnek, tehát ha nem szedted vna be akkor is minimális az esélye. 2. ha meg nem akkor vetted be, tudok gratulálni, hogy ilyen figyelmesen elolvastad a használati utasítást. ezesetben eseményutáni.
72 órás tabi, azonnal.
Ne vegyetek rá mérget, hogy elsõ naptól véd. Az én orvosom még az egy hetet is kevésnek tartja. Biztos ami biztos inkább egy hónap. Nem azért szeded a fog.gátlót, mert gyereket akarsz! Szerintem ne kockáztass. Nem fognak megenni a tiniambulancián...
szülõk->nõgyógász->gyógyszertár->72 órás tabi.
Hát ez hatalmas pech! Rohanás 72 órásért!
Ne rohanjon mindjart 72 oras tablettaert! az nagyon nagy mennyiség lenne már, és ki tudja milyen mellékhatasokkal (+ fog. gatlo). sztem szamold ki h termékeny napjaidban voltal e. aztan gondolkozz a 72 orason.
h érted, h 8 órûs késés? ma megjött, még ma bevetted, és kész. hat.. ehh, ne idegeskedj emiatt!!
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy mindig este 10-kor szoktam bevenni. S a legutóbbi 7 napos szünet után elfelejtettem a 8. nap estéjén bevenni, hanem a 9. napon, reggel 5-kor vettem be.
sztem akkor 2 hétig gumi, h minden rendben legyen. de nem csúsztál ki a 12 órából, szóval nem kellene, h gond legyen, de ha gondolod, akkor védekezz még 2 hétig másképp, csak, h aztán ne legyen idegesség.
Sztem ne számold a 12 órát h benne voltál, hülyeség. Mert elsõ elvél 1. szem. itt már mindegy h elõtte lévõ levélnél este 10kor vetted be, azelõttinél meg reggel 9..szóval ez így már nem érvényes, mert szünet utáni új levélnél mindegy h mikor veszed be, tehát 8.nap kimaradt, 9-en vetted, óvszer min.1 hétig

BELARA fogamzásgátló: egy hónapja (18. szem, első levél) kezdtem el szedni és minden nap pecsételős vérzésem van. Ez még így az első hónapban (hónapokban) "normálisnak" számít, vagy esetleg lehet mégsem megfelelő nekem ez a tabletta?

25 éves vagyok, most kezdtem el szedni a n?gyógyászom által felírt Belara nev? tablettát. Korábban nem szedtem semmiféle hasonló hormontartalmú készítményt. Az orvosom és a tájékoztatóban leírtak szerint minden nap pontosan bevettem, a mensim els? napjától kezdve, és sajnos azt tapasztalom, hogy minden nap van egy kis pecsétel?s vérzésem.

Legjobb válasz: Szia! Én is ugyanezt a fajtát kezdtem el szedni, de a 12. napon elkezdtem vérezni, és 3 és fél hétig ömlött. Már a második levéllel nem is kezdtem el. Majd kitalálok valamit... Te viszont, feltétlen menj vissza az orvoshoz, mert biztos talál majd neked megfelelõ gyógyszert!

Szia! Én is ugyanezt a fajtát kezdtem el szedni, de a 12. napon elkezdtem vérezni, és 3 és fél hétig ömlött. Már a második levéllel nem is kezdtem el. Majd kitalálok valamit... Te viszont, feltétlen menj vissza az orvoshoz, mert biztos talál majd neked megfelelõ gyógyszert!
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem dokimat, és majdnemhogy leszólt, hogy jah hogy még ha az elsõ hónapnál tartok ez normális... csak már elég kellemetlen, azt mondta 1.2.3. hónapban ez elõfordul... nahát nem tudom...
Én a carezettet szedem, de én is gondolkodom rajt, hogy visszamegyek a dokihoz.Egy hónapja szedem pont.Azóta volt 10 napig tartó erõs vérzésem, majd pár nap pecsételés.Néhány napig semmi, most meg 3 napja gyengébb vérzés.Már én is kezdem unni.Mondjuk amit én szedk az szoptatós fogamzásgátló.A balerát nem ismerem.
Állítólag 3 hónap alatt megszokja a szervezet. Én Yasminelle-t szedtem, semmi panaszt nem okozott... Szerintem, menj vissza a dokihoz vagy ha ilyen barátságtalan, keress másik dokit!
Válts nõdokit! Az elsõ fogamzásgátlónál amit szedtem ugyanez volt a problémám. A nõgyógyászom azt mondta, hogy egy kicsit magasabb hormontartalmú tablettára van szükségem. Felírt egy másikat és többet nem volt pecsételõs vérzésem...

Most kezdtem el a Belara nevű fogamzágátlót szedni. Még van 4 szem az első levélen és pár napja elkezdtem vérezni. Ez mitől van? Csökkenti a tabletta hatékonyságát?

Legjobb válasz: Az elsõ két-három hónapban elõfordulhat, hogy nem jó idõben bevérezgetsz, mivel az addig megszokott hormonháztartásod megváltozott. De ha huzamosabb ideig fennáll a probléma, akkor nem jó a gyógyszer, menj vissza az orvoshoz és irass másikat! (Az is rendezheti a problémát, hogy mindig pontosan ugyanabban az idõben veszed be)

Az elsõ két-három hónapban elõfordulhat, hogy nem jó idõben bevérezgetsz, mivel az addig megszokott hormonháztartásod megváltozott. De ha huzamosabb ideig fennáll a probléma, akkor nem jó a gyógyszer, menj vissza az orvoshoz és irass másikat! (Az is rendezheti a problémát, hogy mindig pontosan ugyanabban az idõben veszed be)
Megesik mellékhatásként, ha most kezdted szedni
Ne aggódj, el fog múlni!
én 22 napja szedem és folyamatos vérzésem van még mindig.de nem vérzésnek mondható, hanem barnás vérzés inkább...de elvileg ha most kezdted el szedni akkor ez nyugodtan lehet..inkább nekem kéne orvoshoz mennem:Sszal nyugi!:)
Nekem is ez volt a problémám, de én az utolsó hat-hét napban kettõt szedek és semmi vérzés.(gyógyszerész javasolta)
ööö hogy hogy kettõt?
Nekem is azt javasolta ha ilyen elõfordul akkor a 21. napig az áttöréses vérzéstõl számítva napi 2tõt kell bevenni. Elõtte Lyndinette 20at szedtem, amellett sajnos nem múlt el.Annyi amúgy hogy kevés hormont juttat a szervezetedbe és ezért hamarabb beindul a folyamat mint kéne, 3 levél után se múlik el, akkor gyógyszert kell váltani.

Belara fogamzásgátló tabletta az első pirula beszedésétől számítva mikortől hat?

2 nap m?lva fogom kezdeni a szedését. Eddig óvszerrel védekeztünk,mikort?l kezd védeni a Belara?

Legjobb válasz: Kérem szépen vegye elõ a betegtájékoztatót (gyógyszer leírását) Ha ilyet nem talál a dobozban, akkor hamisított, vegyen a PATIKÁban másikat.

Kérem szépen vegye elõ a betegtájékoztatót (gyógyszer leírását) Ha ilyet nem talál a dobozban, akkor hamisított, vegyen a PATIKÁban másikat.
Betegtájékoztatót szerinted mire találták fel? Arra, hogy ha nem tudsz valamit akkor olvasd el mert le van benne írva.
Szia! Elviekben 1 hét után már védettséget biztosít, a nõgyógyászom mondta. Ez a betegtájékoztatón nincsen feltüntetve. (Legalábbis amikor én kezdtem pár éve, még nem volt ennél a gyógyszernél). De azért én megvártam az 1 hónapot, biztos ami biztos. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! :)

Mi tegyek ha az első levélnél már amásodik napon nem vettem be a tablettát 12órán belül?

Már 2 éve szedem a Diane 35 fogamzásgátló tablettát.

Legjobb válasz: szerintem nem, tobb mint ket eve szedsz gyogyszert, egyetlen szem maradt ki, az maga lenne a csoda gyerek, ha terhes maradtal volna

szerintem nem, tobb mint ket eve szedsz gyogyszert, egyetlen szem maradt ki, az maga lenne a csoda gyerek, ha terhes maradtal volna
A fogamlas gatloknal vannak egy problemak nem mindig hatnak ha pl Alkohlos italokat fogyaztasz de ha nem veszed be egy napot nem gond mert a ferfi spermium csak 3 napra ra termekenyiti meg a noi petesejtet ha veletlenul nem vedelmezitek magatokat ovszerrel .... de egy kis szunet is kell tartani nem csak a tabblettakal hanem a szexel is .... ha sokat szeded a fogamlazas gatlot kb 2, 3 ev akkor megszokod es nehez lesz elhagynod ....ekkor fennal annak a veszeje hogy nem lesz gyermek aldas mert a gyogyszer mar nagymenyisegben van benned es nem engedi hogy a petesejt megfoganyon ezert ajanlom hoy ne szedj tobb fogamlas gatlot es vedekezz ovszerrel szex kozben ......
szia igaz én milligestet szedek, a betegtájéloztató szerint ez a teendõ, az elfelejtett tabival: Ha a bevont tabletta bevétele nem történik meg a szokott idõben, úgy azt 12 órán belül pótolja. A következõ bevont tablettát vegye be a szokott idõben. 12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett bevont tabletta (tabletták) bevételét, hanem folytassa a bevont tabletta szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 bevont tabletta van, akkor a következõ csomagban lévõ bevont tabletták szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ bevont tabletták bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerû vérzés a 2. csomagban lévõ bevont tabletták bevételét követõen, forduljon orvoshoz.
a milligestet 4, 5 éve rendszeresen szedem és most javasolta a dokim hogy hagyjak ki 3 hónapot aztán ujra szedhetem. Nõvérem 8évig szedte folyamatosan és az elhagyása után fél érve visszaállt a normál menstruációs ciklusa. Ha párkapcsolatban él az ember biztonságosabb védekezésnek tartom mint a gumit.
A kérdező hozzászólása: Akkor ne aggódja? Régóta szedem, ezért nem gond ha csak 20 óra után pótoltam? Azért ijedtem meg mert az elsõ levél megkezdésénél volt, és a tájékoztató azt írta hogy 7 napig kell más védekezést alkalmazni, de ez nálunk elmaradt!
Szerintem nem lehet baj, nagyon kicsi az esély a terhességre.
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál és azt mondta hogy 99, 9% hogy nincs semmi baj, nem is írt fel eseményutánit! :)
Mivel a mensid utolsó napján kezdted el szedni még nem vagy védett! Csak akkor, ha elkezded szedni a 2. levéllel!
Jol figyelj, mert a kovetkezo sort a Gestomix tablettadhoz mellekelt betegtajekoztatobol masolom ki... "Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszer) kell alkalmaznia."
A kérdező hozzászólása: de mostmár a 17-18 nap körül vok akkor már véd...ezek szerint amit leírtál! Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!