Találatok a következő kifejezésre: Belara tabit most (8 db)

Belara tabit szedek, most tartok a 16. szemnél. Kis pecsételődő vérzésem volt, de a tájékoztatón az volt, hogy ez normális. Most kicsit több mennyiségű vér jött. Ez még normális?

Nem tudom, hogy összefügg-e de közben szeretkleztem barátommal is persze 7-nap után amikor már védett voltam a tájékoztató szerint.

Legjobb válasz: Én is ezt a tabit szedem. Szerintem teljesen normális. Nekem úgy volt, hogy mensi után két nappal kezdõdött a pecsételõ vérzés, de pár nap után el is múlt. Hol kicsit több jött, hol kicsit kevesebb. Nyugi, el fog múlni, csak hozzá kell szoknia a szervezetednek. Nem hinném, hogy összefüggne azzal, hogy szeretkeztél a barátoddal (hacsak nem most elõször feküdtél le vele).

Én is ezt a tabit szedem. Szerintem teljesen normális. Nekem úgy volt, hogy mensi után két nappal kezdõdött a pecsételõ vérzés, de pár nap után el is múlt. Hol kicsit több jött, hol kicsit kevesebb. Nyugi, el fog múlni, csak hozzá kell szoknia a szervezetednek. Nem hinném, hogy összefüggne azzal, hogy szeretkeztél a barátoddal (hacsak nem most elõször feküdtél le vele).
Én is belarat szedek.nekem a 21 nap alatt végig volt pecsételõ vérzésem.Majd megjött->elmúlt és vele a pecsételõ vérzés is.Ez teljesen normális.nem kell aggódnod:)
A kérdező hozzászólása: Okés, köszi, akkor most már teljesen megnyugodtam (:
Olvasd el a betegtájékoztatót, vagy menj el a nõgyógyászodhoz. Gondolom jársz hozzá kontrollra ha gyógyszert szedsz. Azt meg már nem minõsítem h tömöd magadba a gyógyszert de halvány fogalmad sincs róla hogy smint megy az egész. 22/f
mikor szexre kerül a sor, nem jut eszedbe hogy "hu b*meg nem vettem be tegnap"
Nem leszel terhes, ne izgulj! Azért az nem olyan egyszerû. Gondolj bel! Vannak akiknek valósággal küzdeni kell h teherbe essenek.
már 1 szem kihagyásánál megindul a peteérés? akkor 7 napos szünetbe hh nem érik meg a pete?
én már attól is paráztam, hogy egyszer 3 órával késõbb vettem be a bogyót....pedig az közel nem 12.... mindegy, reméljük megúszod!
én is jártam már így és nem lettem babás. de azért a biztonság kedvéért konzultálj az orvosoddal
Nyugi, már velem is volt ilyen.Ha már régóta szeded akkor nem eshetsz 12 ora végett teherbe :)
A kérdező hozzászólása: az a helyzet hogy k**** draga a sima kontroll is szoval nem vagyok millomos hogy jarjak meg oda is....es igenis van fogalmam h mit szedek es hogyan mukodik!hirtelen eszembejutott akkor es nem tudtam jol cselekszem-e igy inkabb megkerdeztem de nem azert h blamaljanak
mégis mit mond aaaa.... BETEGTÁJÉKOZTATÓ??????
Hát volt egyszer egy olyan kérdés, hogy ki esett teherbe egy szem tabletta kihagyásától. Azt hiszem, 20 körüli "igen" válasz volt. Hívd fel az orvosod, kérdezd meg, mit csinálj, de szerintem sokat nem tehetsz. A peteérés egy szem tabletta kihagyásánál is elkezdõdhet, a spermiumok pedig még életképesek benned. Nem nagyon tudsz mit csinálni, minthogy imádkozol, hogy ne ess teherbe. 2 hét múlva csinálj tesztet és egy hétig alkalmazzatok kiegészítõ védekezést . Persze mellette szedd a tablettát rendesen. A megmaradt szem meg maradjon meg, azt már kihagytad, nincs mit tenni.
Mivel lejárt a 12 óra, így már nem pótolhatod. Ez biztos! Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy folytasd, és konzultálj megbízható forrással! Nekem errõl számtalan ismeretem van, de nem vagyok gyakorló, rutinos orvos! Nagyon kicsi az esélye annak, hogy teherbe estél!A következõ ciklusig a biztonság kedvéért használjatok óvszert!
A kérdező hozzászólása: yasmin-t szedek es ugytudom 12oran belul potolni lehet, csakhogy az mar lejart es mar a kovetkezot is bevettem 1 oraja.
Ne izgulj! Amúgy nagyon sokféle tabletta létezik! Pótolni nem lehet, folytasd! Csak esemény utánit ne vegyél be! Egy orvostanhallgató (tehát nem orvos)! Telefonon beszélj a nõgyógyászoddal, vagy egy tapasztaltabb nõvel! Most!
A kérdező hozzászólása: nem jutott eszembe..valaki ir már valami hasznosat is???
A kérdező hozzászólása: köszi ez nem segitett...nem vagyok már benne a 12orában és egyszerre sem lehet bevenni a 2 tabit...valami ujat? és hasznosat?
nyugi csajszi... Nem vagy terhes ez tuti...Hidd el nekem!!!

4 levél belara tabi beszedése után nem akar megjönni a menzeszem. akkor most mivan?

a tájékoztatóban az volt,h 2-4 napon belül.és nekem ez ma járt le.de az is benne van,h kezdetben el?fordulhat....de 4 hónap az már sok,nem?

Legjobb válasz: Eddig minden hónapban ugyanakkor jött meg??? Nekem már a 2. után is ugyanazon a napon jött meg, amkor az elõzõ. Most vagy terhes vagy, vagy a tablettával van gond és akkor menj vissza a dokidhoz és ott kiderül, mi van. De várj még pár napot, hátha csak idegeskedsz és azért késik.

Eddig minden hónapban ugyanakkor jött meg??? Nekem már a 2. után is ugyanazon a napon jött meg, amkor az elõzõ. Most vagy terhes vagy, vagy a tablettával van gond és akkor menj vissza a dokidhoz és ott kiderül, mi van. De várj még pár napot, hátha csak idegeskedsz és azért késik.
Elméletileg meg kell jönnie, de van, hogy késik. A lényeg, hogy addig ne kezd el szedni a következõ levelet, amíg meg nem jön. Csinálhatsz egy teszet, és akármi az eredmény, menj el nõdokihoz, õ tudni fogja mit kell tenni. Volt, hogy nekem is csak a bevétel elõtti napon jött meg, néha elõfordul.
Szerintem lehet hogy terhes lettél, de nem biztos. csinálj egy tesztett és menj el nõgyogyászhoz ha nem jön meg.
Lehet hogy nem jó neked ez a gyógyszer, irass fel másikat.

Fogamzásgátlót szedek (Belara) és már leglább 2 napja meg kellett volna jönnie, de még semmi arra utaló jelet nem érzek, hogy meg akarna jönni (szombaton vettem be az utolsó tabit). Most még várjak, hátha megjön, vagy mi van?

Legjobb válasz: Szerintem várj még, mert valóban a gyógyszer szünet 2., 3. napján jön meg leggyakrabban a mentsruáció, de az sem baj ha késõbb. Ha azonban egyáltalán nem jelentkezik a mensid akkor keresd fel az orvosodat. Gyógyszerszedés mellett is elõfordulhat hogy elmarad a menstruáció, nem biztos hogy bajt jelent, de az orvossal mindenképp tisztázni kell.

Szerintem várj még, mert valóban a gyógyszer szünet 2., 3. napján jön meg leggyakrabban a mentsruáció, de az sem baj ha késõbb. Ha azonban egyáltalán nem jelentkezik a mensid akkor keresd fel az orvosodat. Gyógyszerszedés mellett is elõfordulhat hogy elmarad a menstruáció, nem biztos hogy bajt jelent, de az orvossal mindenképp tisztázni kell.
A tabi szedésnél kicsit átrendezõdik a mensid! Beveszed az utolsó levél tabiját, majd a következõ 2.-3. napban fog megjönni a mensid!

Ma veletlenul 2 tabit vettem be(belara), a 20. +21. most akkor tartsam meg a 7 nap szunetet mint ah szoktam és aztan megint kezdjem el szedni? vagy 8 nap szunetet hagyjak?

a vedettseg sztetek megmarad igy is?vagy megint varjak majd 7 napot?remelem nem lehet semmi bajom attol,h ma kettot vettem be..

Legjobb válasz: Velem is uez tortent uezzel a tabival, en 7 napot tartottam, de aztan a kov levelnel kicsit becsavarodott a szervezetem, uhogy valtottam. En akkor a dokit is megkerdeztem, aki azt valaszolta, minden ok, max ha terhes leszek, talalkozunk hamarosan. Mondtam, hogy ez azert nem vicces, szoval 7 napig legalabb meg massal is a biizti kedveert,. Amugy nekem a dokim azt mondta akkor, hogy hagyhatok 8 nap szunetet is, de en 7et hagytam. Dontsd el, melyik a syimpibb.

Velem is uez tortent uezzel a tabival, en 7 napot tartottam, de aztan a kov levelnel kicsit becsavarodott a szervezetem, uhogy valtottam. En akkor a dokit is megkerdeztem, aki azt valaszolta, minden ok, max ha terhes leszek, talalkozunk hamarosan. Mondtam, hogy ez azert nem vicces, szoval 7 napig legalabb meg massal is a biizti kedveert, . Amugy nekem a dokim azt mondta akkor, hogy hagyhatok 8 nap szunetet is, de en 7et hagytam. Dontsd el, melyik a syimpibb.
Szerintem 8 napot hagyjál ki, hogy ne zavard össze feleslegesen a szervezetedet. Azaz csinálj úgy mint rendesen, mintha következõ nap is bevennéd (persze nem veszed) és utánna a 7 nap szünet. Aztán kezd el szedni a következõ levelet és az elsõ héten még védekezzetek máshogy a biztonság kedvéért és akkor minden oké lesz.

Kb 1 éve már szedem a tablettákat és most már 10 napja nem szedem a tabit, tehát 7nap szünet meg még 3 nap mult el és most meg volt a barátommal xxx és belém élvezett. Nem akarok terhes maradni! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Menj ihamarabb dokihoz 72 órás tablettáért. Ha eltelt már 72 óra, akkor nem tusz tenni semmit, csak várni. Miért hagytad abba a tablettát?

Menj ihamarabb dokihoz 72 órás tablettáért. Ha eltelt már 72 óra, akkor nem tusz tenni semmit, csak várni. Miért hagytad abba a tablettát?
72 órás tabi. De kül. miért nem védekeztél, ha nem akarsz babát????? Mitõl jobb az abortusz, vagy egy hormonbomba (72 órás) neked, mint a védekezés?

Most készülünk szexelni a barátommal, nem szedek tabit, de azt akarom, hogy a barátom belém élvezzen, de csak az elejébe. (? )

Szóval úgy élvezne belém, hogy csak a "makk része" lenne bennem, csak az elejébe menne spermium, utána lezuhanyoznék és kimosnám az "elejébõl" a cuccot. Így van esély a terhességre?

Legjobb válasz: Ha a "bennem" = "számban" vagy "seggemben", akkor nem. Ha a p1nádról beszélsz te kis buta tini, akkor a válasz, hogy igen, van esély, nem is kicsi.

Ha a "bennem" = "számban" vagy "seggemben", akkor nem. Ha a p1nádról beszélsz te kis buta tini, akkor a válasz, hogy igen, van esély, nem is kicsi.
Te jó ég... hány éves vagy?
azért van a farkincájuk, h ússzanak..
Te meg gondolj bele, hogy hülye vagy.
Ezt a kérdést elolvasni is fájt. :/
-.-
Szegény gyerek, debil lesz õ is.
A kérdező hozzászólása: De gondoljatok bele, ha csak szinte a "bejárat"-hoz élvez, akkor hogyan lennék terhes? Felmásznak onnan a méhfalamig a sejtek? :D
te tényleg azt gondolod, hogy ennyi elég? hogy te találtad fel a spanyol viaszt? basszus, inkább ne szexelj vagy védekezz gumival
ilyen esetekre találták ki az Óvszert ha nem akarsz terhes lenni húzdfel a pasid farkára a gumit!! :)
Úristen.... Te még ne szexelj, gyerek vagy...
A spermium képes közlekedni, és ráadásul élvezéskor a cucc kilövell. De legyél okosabb szûzlányként mint a többi válaszadó, csak aztán ne csodálkozz ha az abortuszodkor meg senki nem fog dicsérgetni... Hülye...
1. A te pinádban alagútrendszer van vagy mi? 2. Szerinted a fingójából jön ki a cucc, hogy "csak" a makk rész lesz bent?:DDDDD
ja
fake

Most kezdeném szedni a fogamzásgátlót (Belara), de nem jött meg a szokott időben. Hónap végén kellett volna, ma volt egy kis pecsételő vérzésem. Elkezdjem szedni a tabit vagy várjak? Nem szeretném márciusra halasztani.

Este csináltam tesztet és negatív lett. Jah és amúgy picit fel vagyok fázva...lehet h ez is közrejátszik...

Legjobb válasz: csak akkor kezdheted el, ha megjon, az elso napon. Ha nem rendszeres a ciklusod, akkor par nap keses belefer, foleg ha csinaltal tesztet es negativ. maskor is volt mar hogy nem jott meg idoben?

csak akkor kezdheted el, ha megjon, az elso napon. Ha nem rendszeres a ciklusod, akkor par nap keses belefer, foleg ha csinaltal tesztet es negativ. maskor is volt mar hogy nem jott meg idoben?
"Ha elõzõleg (az utolsó havi ciklusban) nem szedett semmiféle hormonális fogamzásgátlót. Az elsõ Belara filmtablettát a következõ MENSTRUÁCIÓ 1. napján vegye be. A fogamzásgátló hatás kifejlõdéséhez legalább 1 heti folyamatos adagolás szükséges és ez a hatás a 7 napos gyógyszermentes idõszakban is fennáll. Ha menstruációja már elkezdõdött vegye be az elsõ filmtablettát a menstruáció 5 napján függetlenül attól, hogy a vérzés már megszûnt vagy fennáll. Ebben az esetben azonban más fogamzásgátló módszert is kell alkalmazni a filmtablettaszedés elsõ 7 napjában (7 napos szabály). Ha menstruáció kezdete több mint 5 nappal korábban volt, akkor várja meg a következõ menstruációt és csak akkor kezdje el a Belara szedését."
Szerintem várd meg a rendes vérzést, különben bekavarsz a ciklusodba. Ne légy türelmetlen. Ez nem játék!
A kérdező hozzászólása: régebben volt ilyen, hogy néha-néha kimaradt vagy késett. Mondjuk ebben a hónapban elég sokat stresszeltem és fel is vagyok fázva kicsit...meg volt nemrég hüvelygombám is... :S szal sztem ezek is befolyásolják. Jan. 15-én voltam orvosnál és akkor semmi rendellenes nem volt a vizsgálaton. Hát mindegy majd lesz vmi :)
Benne van a betegtájékoztatóban, hogy akkor is el kell kezdeni szedni az új levelet, ha nem jön meg, vagy nem múlik el a szünetben. Illetve 1-3 hónapban elõfordulnak rendellenességek és ha eztán se szûnnek meg, irány a doki. OLVASTAD??????
A kérdező hozzászólása: igen OLVASTAM de ha te is OLVASTAD volna...odaírtam hogy MOST kezdem szedni...korábban NEM szedtem...de mindegy...és ezt nem írja le...
Bocs, félreolvastam, hogy most kezdenéd szedni. A tájékoztatóban ott van, mit tegyél. Bemásoltam neked. Amit elõzõleg írtam, arra vonatkozik, ha már szednéd egy ideje.
A kérdező hozzászólása: Köszike! :) Amúgy sztem ma elkezdem...tegnap csináltam tesztet és negatív lett szóval terhes tuti nem vagyok. Itt olvastam elõbb, hogy attól is lehet pecsételõ vérzés ha lassabban válik le a méhrõl a nyálkahártya...csak féltem nehogy esetleg elrontsak vmit :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!