Találatok a következő kifejezésre: Belara fogamzásgátlót több (10 db)

OSPEN 500 000 NE és a Belara fogamzásgátló? Több lent.

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy felírták nekem az OSPEN 500 000 NE tablettát és mellette szedem a Belara fogamzásgátló tablettát is. Naponta kettőt veszek be az OSPEN-ból reggel és a másodikat 15:00 előtt. A Belarát este 20:00kor szoktam bevenni. Hallottam már olyat, hogy így nem ütik egymást. Ez igaz? Ti mit tudok erről? Normális válaszokat várok. Köszönöm!

Legjobb válasz: Így is ütik egymást. Használj gumit!

Így is ütik egymást. Használj gumit!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!:)

Belara fogamzásgátlót szedek több mint egy hónapja. Vártunk egy hónapot, hogy kifejtse a hatását, addig gumival védekeztünk. Már elhagytuk a gumit, de bennem mégis van egy kis félsz, hogy esetleg teherbe esek. Van okom aggódni?

Legjobb válasz: A fogamzásgátlók általában 2 hét után már védenek, de ezt az idõtartamot egész pontosan a Belarával kapcsolatban a fogamzásgátló betegtájékoztató papírjáról olvashatod le. Szerintem már nyugodtan szexelhettek korlátok nélkül. :)

A fogamzásgátlók általában 2 hét után már védenek, de ezt az idõtartamot egész pontosan a Belarával kapcsolatban a fogamzásgátló betegtájékoztató papírjáról olvashatod le. Szerintem már nyugodtan szexelhettek korlátok nélkül. :)
Egy hó. után már biztos hogy védve vagy a terhessétõl, ha rendesen szeded nem fogsz teherbe esni.
én is ezt szedem!a papírom az áll, hogy 1 hét után védettséget add!nekem semmi bajom nem volt, nem lettem terhes se!
Ha már elkezdted a második levelet, és az elõírásoknak megfelelõen használod, nem lesz baj. Én 10 éve megbízhatóan gyógyszert szedtem , most vagyok 6 hetes kismama hogy abbahagytam. Szerintem a legbiztonságosabb módszer a gyógyszer, nyugodj meg és önfeledten szeretkezzetek csak:-) De ha annyira aggaszt, az beárnyékolhatja az életed, úgyhogy nyugdoj meg, vagy konzultálj addig másokkal, orvossal, míg teljesen nyugodt nem leszel:-)

Belara fogamzásgátlót szedek és már a negyedik levélnél tartok, már nagyon jól védhet? (Többi lent)

Amikor a harmadik levélnél tartottam a barátom belém élvezett és normálisan megjött. Ma szeretkeztünk és belém élvezett, már nagyon jól véd a fogamzásgátlóm? El?re is köszönöm a válaszokat, biztosra akarok menni :)

Legjobb válasz: Teljesen jól mûködik. A betegtájékoztató alapján a Belara AZONNAL hat. Mondjuk én egy hetet kihagynék, de nálatok már az elsõ menstruáció is megvolt. Nyugi.

Teljesen jól mûködik. A betegtájékoztató alapján a Belara AZONNAL hat. Mondjuk én egy hetet kihagynék, de nálatok már az elsõ menstruáció is megvolt. Nyugi.
nem kell halálpontosan bevenni. csak h ne legyen több az eltérés 12 óránál.
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT MINDENKINEK!
Nyugi, hat a tabletta. Éveken keresztül szexeltem tablettát szedõ lányokkal (mármint 1x-re 1 volt, csak több kapcsolat) és nem volt baj. Ez kivételes dolog. És még ha véletlenül be is akad, az abortusz nem egy olyan nagy durranás, mint gondolod. Szar, meg minden, de ki lehet bírni. Maga a mûtét 15-20 perc. Tudom, mert ott voltam... :P És ez az abszolútgigavégszükség esete, majdnem biztos, h nem idáig nem jutsz el.
A kérdező hozzászólása: Frászt hozod rám..:S Én semmit se szedek most.
Azt is mondták, hogy hat. :) Barátnõmnek úgy akadt be, hogy a ciklus elején migrénje volt (arra nem ajánlott bevenni), ezért nem vette be este, hanem csak reggel, de a 12 órában bõven benne volt. Ráadásul abban a hónapban valami csipkebigyóbiszbaszt is szedett, h ne újuljon ki a felfázása. Elvileg ez a bigyóbiszbasz nem kellett volna, hogy ilyen hatással legyen, se az, hogy mondjuk 8 órát késett a bevétellel, de mégis terhes lett. Azért mondtam a halál pontos bevételt, mert ezek a cuccok nagyon kevés hormont tartalmaznak. Ilyenkor már fontos, hogy hogyan szedik õket, mert kevés hormon csak akkor hat, ha nincs ingadozás, magyarán ha pontosan szeded.
A kérdező hozzászólása: Én mindig este fele szedem be. Már be szedtem. 8-kor szoktam vagy fél 9, vagy 9, 10. Azt mondták, hogy az mind 1, hogy hánykor szeded be, csak szedd be!
Hát tudod a fogamzásgátlókkal óvatosnak kell lenni. Nekem már volt olyan barátnõm, akinél beakadt. Rendesen (elõírások szerint) szedett fogamzásgátlóval! Persze lehet, h csak szívatott, és nem volt rendesen szedve, de tekintve, h simán elvetette (semmi olyan nem volt, h ezzel akar megfogni), meg ahogy viselkedett, mikor kiderült, h terhes, nem hinném. Tehát: a fogamzásgátló egy általában jól mûködõ módszer. A doki is csodálkozott, h ilyen nem szokott lenni. Ha becsõdöl, az abortusz nem egy nagy durranás, simán meg lehet csinálni. Tudom, mert végig mellette voltam, az egész mûtét 15 perc. És a gumi is elszakadhat... DE! Ha fogamzásgátlóval védekeztek, figyelj oda, hogy ha más gyógyszert is szedsz, az kinyírhatja a tabletta hatását (magyarán gumi)! Plusz arra, hogy NE csúszkálj a bevételi idõvel, bármit írnak is a betegtájékoztatóban! Állítsd be a telefonod, vagy nem tudom, de mondjuk +-15 perc eltérésnél több ne legyen!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :) Miért hagynál ki egy hetet? Ezt nem értem pontosan!
A 8 óra lehet, hogy sok, de 2-3 óra csúszás még belefér. Persze próbáld minél pontosabban szedni. Amúgy elsõ hónap után már tuti véd a tabletta, szóval a tiéd már régóta megfelelõen véd.

Már több mint 1 éve szedek fogamzásgátlót (fél évig Belara, fél évig Milligest) és a mostani 21 szemből egyet pár nappal később vettem be. Emiatt védett vagyok még? És ha a párommal együtt voltam akkor nem eshettem teherbe, ugye? Segíttsetek kérlek!

Legjobb válasz: szia ha azt az az egy szemet vetted be amit az elfelejtett napon kellett volna bevenni nem vagy 100%-an védett, hiszen a fogamzásgátló mechanizmusa ,hogy 12 órával késõbb még be lehet venni ugyanazt a szemet. A terhességre van esély, de vegyél tesztet,hogy megnyugodj.

szia ha azt az az egy szemet vetted be amit az elfelejtett napon kellett volna bevenni nem vagy 100%-an védett, hiszen a fogamzásgátló mechanizmusa , hogy 12 órával késõbb még be lehet venni ugyanazt a szemet. A terhességre van esély, de vegyél tesztet, hogy megnyugodj.
Nem akarlak megijeszteni, de én egy szem miatt lehettem terhes.egyet kihagytam véletlen, és a véletlen eredménye 5hónap mulva megszületik:) csinálj tesztet.sok szerencsét, és létszi ird meg mi lett.köszi

4 hónapja fogamzásgátlót szedek (belara), és a 3. levél beszedése után több alkalommal is óvszer nélkül voltam együtt a párommal. Kb. 1 hete esténként hányingerem van. Terhes vagyok?

Legjobb válasz: 4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted,és nem hánytál,vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával,akkor elvileg nagyon csekély az esélye,hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek,el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót,és egyszer sem volt baj.Szurkolok,hogy nálad se legyen!!

4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted, és nem hánytál, vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával, akkor elvileg nagyon csekély az esélye, hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek, el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót, és egyszer sem volt baj.Szurkolok, hogy nálad se legyen!!
Szia.Elöfordul, hogy teherbe esnek tabi mellett.Barátnöm is így lett terhes kétszer is.Az elsöt elvetette, és utánna 4 hónapra rá, ismet teherbe esett, e´s a kicsi ma´r 3 éves.Szóval menj dokihoz, mert lehet, hogy nálad is ez a hejzet.De nem kel mindíg rosszra gondolni.Nem írtad, hogy kimaradt-e a menzeszed??A hányinger lehet mástól is.De ha cinálsz egy tesztet, megtudod.
Nem artad, hogy hol jár a ciklusod.Ha rendesen megjött a leutolsó mensid, és nem csak 1-2 nap ippeghogy valami barnázgatás volt, nem hiszem, h babás vagy.Statisztika szerint 10ezer nõbõl 2-3 esik teherbe a tabi remdes szedése mellett is.De ha a fönti dolgok nem igazak rád, akkor nem hiszem, h az.Hogy megnyugodj csinlj egy tesztet, mert ha má hányingered van, akkor kell lennie annyi HCGnek a szervezetedben, h kimutassa.

Több mint fél éve szedem a controvul fogamzásgátlót. Betegség miatt antibiotikumot kellett szednem. Míg a gyógyszert szedtem a párom belém élvezett. Ma megjelent egy barnás véres folyás és nagyon meg vagyok ijedve. Szerintetek mi lehet ez?

Antibiotikumként az aktilt szedtem. Elolvastam a controvul papírját, hogy mely gyógyszerek csökkenthetik a hatását, de nem volt rajta, mégis tartok tőle, hogy pecsételővérzés. 7 napja múlt el a menstruációm. Nagyon félek, hogy teherbe estem vagy esetleg valami komolyabb bajom lehet. Utoljára mikor együtt voltunk a párommal fájt. Kérlek segítsetek. Normális válaszokat kérek

Legjobb válasz: Egy nõgyógyászhoz látogass el kedden. Itt csak nyugtatgatni tudnánk vagy saját tapasztalatot mondani (ami nem egyenlõ azzal, hogy nálad is úgy van), vagy akár a frászt is hozhatjuk rád. De az orvos ért hozzá :)

Egy nõgyógyászhoz látogass el kedden. Itt csak nyugtatgatni tudnánk vagy saját tapasztalatot mondani (ami nem egyenlõ azzal, hogy nálad is úgy van), vagy akár a frászt is hozhatjuk rád. De az orvos ért hozzá :)
Azért pecsételsz, mert lecsökkent a tabi hatása az antibiotikumtól. Kiegészítõ védekezés kellett volna. Mostantól használj gumit, és reménykedj, hogy nem esel teherbe.
Köztudott tény, hogy az antibiotikum bizony befolyásolja a fogamzásgátló hatását és gondolom arra magadtól is rájöttél, hogy nem felerõsíti, hanem legyengíti. A pecsételõ vérzésed szerintem ettõl jelentkezhetett. Csak azt nem értem, hogy ha benned volt a para, miért nem húztatok óvszert?... De mindegy is már. Reménykedj benne, hogy nem leszel terhes, mert megvan rá az esély! Vagy orvos, vagy teszt 14 nappal az aktus után!
A kérdező hozzászólása: Nem mondtam biztosra, hogy pecsételõ vérzés. Tegnap mikor együtt voltam a barátommal fájt és ma jelentkezett ez a barnás cucc. Máskor is elõfordult már, hogy felsértette és vérzett is vagy ilyen barna izé jött. Most azért parázok mert most antibiotikumot szedtem.
Attól, hogy az nem pecsételõ vérzés, attól az antibiotikumot beszedted és gyengítette a fogamzásgátló hatását. Senki sem fogja tudni megmondani, hogy az most pecsételõ vérzés volt, vagy annak az eredménye, hogy a párod felsértette a méhszájadat. A lényeg, hogy megvan az esélye annak, hogy terhes legyél. Az antibiotikumot gondolom 1 hétig szedted, talán mindegyiket addig kell. Azalatt az 1 hét alatt végig gyengítetted a hatását, ezzel a teherbeesés kockázatát is.
Mármint a teherbeesés kockázatát növelted, érted. :)

Véd a fogamzásgátló, ha a 2. hónapban belém élvezett a párom? (többi lent)

2. levélnél tartok, mióta belém ment el, azóta rosszul érzem magam, lehet hogy nem azzal van összefüggésbe, mert az els? hónap alatt végig barnáztam, és eddig is fájt a gyógyszert?l a fejem.. lehetek terhes??:/

Legjobb válasz: ha jól szedted, akkor nem lehetsz

ha jól szedted, akkor nem lehetsz
A kérdező hozzászólása: akkor se ha már az eleje óta minden bajom van a gyógyszertõl??
Hacsak nem voltak hányásos vagy hasmenéses eseményeid, illetve nem használtál a betegtájékoztatóban ellenjavallt anyagokat, akkor a hatóanyag a szervezetedben volt megfelelõ koncentrációban ahhoz, hogy megbízható hatást érjen el (ami a fogamzásgátló tablettáknál 99, 7%-os hatékonyságot jelent).
van egy javaslatom. válts inkább hüvelygyûrûre. nekem semmi mellékhatás nem jelentkezet, kényelmesebb mint a tabletta, em kell mindennap bevenni csak felrakod, 3 hétig fent van, leveszed, 1 hét szünet ezalatt vérzés, ugyanúgy mûködik mint a tabletta csak kevesebb hormont tartalmaz mint a legkevesebb hormontartalmú tabletta és rögtön a méh falában szívódik fel nincs kockázat ha hánysz vagy hasmenésed van. én csak ajánlani tudom. és árban is majdnem ugyanannyi. ja és napi 3 órára ki is veheted ha esetleg aktus közben zavarna de tapasztalataim szerint csak lovagló pózban zavarhat :)
A hüvelygyûrû azonban nem annyira biztonságos szerintem, de persze ez is egyénfüggõ :) szerintem az nem normális, hogy minden bajod van a gyógyszertõl, lehet másikat kéne felíratnod.

A fogamzásgátló tabletta nem káros az egészségre úgy mint a többi gyógyszer h tönkreteszi a gyomrot v a beleket?

Vagy bármi más módon nem káros?

Legjobb válasz: De káros. Olvass utána a neten ezer helyen leírják.

De káros. Olvass utána a neten ezer helyen leírják.
ma már olyanok vannak, hogy szinte semmi negatív mellékhatást nem észlelsz.
Minden gyógyszernek lehetnek mellékhatásai és szövõdményei, a fogamzásgátlónak is. Igen hosszú listát találsz a betegtájékoztatóban. Elõfordulhat hangulatingadozás, migrén, depresszió, libidócsökkenés, vérzészavarok stbstb. A komolyabbak közül epekõ, trombózis, stroke, embólia, májdaganat, emlõdaganat stb. Mérlegelni kell az elõnyöket meg a hátrányokat, aztán dönteni, hogy vki akarja-e szedni vagy sem. Pl. egy abortusznál kisebb kockázatot jelent...
abortusznál kisebb kockázatot jelent, a lelki megterhelésrõl nem is beszélve, míg aktív nemi életnél olcsóbb, mint az óvszer, valamint jobb érzés gumi nélkül. ezenkívül mellékhatása persze kismillió van, de csak pár gyakori van, a többi ritkaságszámba megy. tájékoztatókban le van írva. 20/L
A kérdező hozzászólása: Abból gondoltam h ez is olyan mint 1 bármilyen másik tabletta amit ha sokáig szed vki akkor teljesen rámehet a gyomra v a belei :S

Fogamzásgátló abbahagyása után csúnyán meghíztam! Több módszert próbáltam már, de maximum 3 kg-t fogytam, amit pár napon belül vissza is szedtem. Szerintetek le tudok fogyni fogyókúrával vagy orvossal kell konzultálnom ez ügyben?

Félek nem tudok lefogyni, mert a hormonjaim úgy megváltoztatta a gyógyszer, hogy ilyen maradok... Nagyon szeretnék legalább 10 kg-tól megszabadulni...

Legjobb válasz: level-diéta? nekem bevált, 1szer kezdtem el, áprilisban, 12 napot bírtam, 5 kilót fogytam akkor. és megindult lefele a súlyom, pedig semmit nem teszek érte. 13 kiló mínusz eddig. semmi nem jött vissza, sõt.

level-diéta? nekem bevált, 1szer kezdtem el, áprilisban, 12 napot bírtam, 5 kilót fogytam akkor. és megindult lefele a súlyom, pedig semmit nem teszek érte. 13 kiló mínusz eddig. semmi nem jött vissza, sõt.
A kérdező hozzászólása: Tudnál errõl egy kicsit bõvebbet írni? :)
szia! sztem meg nem ártana egy kivizsgálás és egy-két orvosi tanács, mint az itten diéták. csak azért írom, hogy ne járj úgy mint én, aki szintén a tabi miatt hízott, magam akartam visszaszorítani, az lett a vége, hogy 4 év alatt 30 kiló jött rám. mindig kipróbáltam valamilyen diétát, trükköt, csodamódszert de semmi nem vált be hosszútávon. tök jó volt amikor 2 hét alatt ledobtam 10 kilót, de az már nem volt jó, hogy rá egy hónapra 15-öt szedtem fel... most kell orvoshoz járkálnom, pedig fizikailag semmilyen "bajom" nincs, nincs magas vérnyomásom, nincs a cukrommal se semmi bajom, nincs a pajzsmirigyemmel, csak egyszerûen szétcsesztem magam ezekkel a diétákkal... szóval sztem gondold meg! sok szerencsét
elsõ vagyok, írd be a google-ba, h level diéta, és a mindmegette.hu-n is olvashatsz róla.

Mennyi késés fér bele escapelle fogamzásgátló tabletta után? (többi lent)

Bevettem a gyógyszert és rá 5 napra megjött (amúgy akkor volt peteérésem, nem tudom ez számít-e) de csak 4 napig tartott és kevés volt. Azt olvastam róla, hogy ez nem rendes vérzés és hogy ezután rendes id?pontban kellene megjönni-e, ehhez képest viszont már másfél hete késik, és körülbelül másfél hete van fehér folyásom. A tabi bevétele után két és fél héttel csináltam tesztet és az negatív lett, de a tesztekben nem bízok annyira. Meg kezdem úgy érezni, hogy n? a hasam, meg mindig éhes vagyok. Minden jöhet tapasztalattól a véleményen keresztül.

Legjobb válasz: ha most kezdted szedni,akkor az elsõ pár hónapban lehet rendszertelen a vérzés.menzi elõtt meg mindig úgy érzi az ember,hogy nagyobb a hasa és éhesebb.legalábbis én igen.de az étvágynövekedés lehet a tabitól is.

ha most kezdted szedni, akkor az elsõ pár hónapban lehet rendszertelen a vérzés.menzi elõtt meg mindig úgy érzi az ember, hogy nagyobb a hasa és éhesebb.legalábbis én igen.de az étvágynövekedés lehet a tabitól is.
Elsõ válaszoló!! Te hülye vagy? Ez nemf goamzásgátló hanem 72 órás tabletta! -.- jézusom..ne adj már neki olyan tanácsokat, mintha fogamzásgátló lenne -.- ez SÜRGÕSSÉGI!!!
Kérdezõ: Sztem ez csak mellékhatása, ha 72 órán belül vetted be sztem nem lehet bajod!És negatív is lett a teszt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!