Találatok a következő kifejezésre: Belara fogamzásgátlót ma (15 db)

Egy évig szedtem Belara fogamzásgátlót. Ma negyedik napja, hogy nem szedem (a ciklus közepén hagytam abba). Ma megjött de nem rendesen hanem úgy mint mikor a gyógyszert szedtem (megvonásos vérzésem van) Ez normális?

Elvileg a héten van peteérésem de ez a vérzés most mit jelent? Lehetek terhes? Fogamzásgátló abbahagyása után körülbelül mennyi id? után eshetek teherbe?? Nagyon fontos lenne. Ha valakivel volt már ilyen vagy tud segíteni kérem írjon!

Legjobb válasz: Soha nem hagyunk abba ciklus közepén fogamzásgátlót az utolsó levelet még végig kell szedni.(ezt nõgyógyász mondta nekem) Mi volt olyan sürgõs? Valószínûleg megborult a hormonháztartásod amiatt hogy ciklus közepén hagytad abba...lesz pár hónap mire helyrejön az biztos. miután abbahagyod rögtön lehetsz terhes akár már másnap is ha nem védekezel rendesen

Soha nem hagyunk abba ciklus közepén fogamzásgátlót az utolsó levelet még végig kell szedni.(ezt nõgyógyász mondta nekem) Mi volt olyan sürgõs? Valószínûleg megborult a hormonháztartásod amiatt hogy ciklus közepén hagytad abba...lesz pár hónap mire helyrejön az biztos. miután abbahagyod rögtön lehetsz terhes akár már másnap is ha nem védekezel rendesen
Pedig elhiheted, hogy megvonásos.
A kérdező hozzászólása: Nem csodálkozom csak kérdeztem hogy normális e. Viszont elég rendesen vérzem nem úgy mikor szedtem a tabit. Szóval ez inkább tûnik rendes vérzésnek mint megvonásosnak.
Ha tudod, hogy a tabletta megvonásakor megvonásos vérzés jelentkezik, akkor miért csodálkozol, hogy most vérzel? Hát a tablettának ez a lényege. Amíg szeded, addig nem vérzel ha abbahagyod akkor meg vérzel. Tök mindegy, hogy 21 nap után hagyod abba, vagy 10 nap után, akkor is vérezni fogsz, mert megvonod a hormont!!
A kérdező hozzászólása: Nem hajt a tatár csak én vagyok türelmetlen! Nem görcsölök rá mert akkor tuti nem sikerül csak az a baj, hogy elég stresszes tudok lenni ha valami nem jön össze. Remélem minden rendben lesz. Köszönöm a válaszaidat!
Már írtam és te is írtad. Megvonásos vérzés. Még nem normális menstruáció. Mit csinálj? Semmit! Élvezd a védekezés nélküli szexet! Aztán, ha legközelebb rendesen megjön, onnantól kezdve tudományosan is rágyúrhatsz a babagyártásra. Vagy, ha mindenképpen hajt a tatár, akkor szépen jelentkezz be a nõgyógyászodhoz, és kérj tõle egy általános vizsgálatot. Hüvelyi UH, rákszûrés... stb. Azért, hogy megnézze, hogy minden rendben van-e szervileg. Ha nem jönne meg két hónapig és a teszt is negatív, akkor szintén fordulj majd orvoshoz! De egyelõre ne görcsölj! Ha ennyire türelmetlen vagy, nem sok jövõt jósolok neked.
A kérdező hozzászólása: Tehát? Ha most van ez a kis vérzésem ez minek számít? Ha elkezdek hõmérõzni azzal segítek vagy szerinted hülyeség?
Türelem, türelem! A gyereknél egyébként se hátrány, ha van belõle bõven! ;) Egyébként 28-30 napos ciklusnál a tankönyv szerint 14-15. nap környékére lenne várható a peteérés és az nem erre a hétre esik (mert gyógyszert szedtél. És azok a napok, amíg szedted, nem számítanak - mert az az idõszak a mûvi ciklusod része, nem a természetes ciklusodé).
A kérdező hozzászólása: Rendesen 28 naposak...max 30. Gondoltam igazából, hogy ebben a hónapban már nem jöhet össze csak nagyon vágyunk már a babára. Remélem nem kavartam nagyon bele a dolgokba és nem fog össze vissza megjönni. :/
Ha nem akarnál gyereket, akkor azt mondanám: attól a naptól kezdve nem vagy védett, hogy abbahagytad a tablettát. Bármikor teherbe eshetsz. És ez igaz is, DE mivel te akarsz gyereket, ezért nem hallgathatom el: az esélyeid a nullához konvergálnak! 4 nappal a tabletta befejezése után szinte esélytelen, hogy bekapd a legyet. Nem valószínû, hogy ennyi idõ alatt peteérésed legyen. De még ha lenne is, a méhnyálkahártyád NINCS olyan állapotban, hogy jó esélyjel alkalmas legyen a megtermékenyített petesejt megtapadására/beágyazódására! Majd a megvonásos vérzés befejezõdése utáni ciklusban nagyobb esélyed lesz. Feltéve HA nem zavartál úgy bele a hormonrendszeredbe a hirtelen leállással, hogy hónapokig ne jöjjön meg. Egyébként hány naposak voltak korábban a ciklusaid, hogy erre a hétre már várnád?
A kérdező hozzászólása: Ha nem szedném a gyógyszert akkor lenne most peteérésem. De mivel múlt hétvégén szombaton abba hagytam tehát 4 napja, akkor ezen a héten már lehet peteérésem nem?? És ha most van megvonásos vérzésem teherbe eshetek??
"Elvileg ezen a héten van peteérésem" Hmm... Ezt meg hogy érted? Gyógyszerszedés alatt nincs peteérés. Egyáltalán nincs. A ciklus közepén sincs. Azért hagytad abba a közepén, mert azt hitted, hogy olyankor is van peteérésed? Az pedig teljesen alap, hogy amint abbahagyod a gyógyszert, rá pár napra megjön a megvonásos vérzésed.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem senki nem mondta. Babát szeretnénk ezért hagytam abba. Elvileg ezen a héten van peteérésem de nem tudom hogy most a vérzés miatt mikor van, vagy hogy van, lehetek e terhes. Igazad lehet, nem kellett volna a közepén abba hagyni. De már mindegy. Köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: jó akkor majd a következõ nem lesz az..

Belara fogamzásgátlót használok, Mindig este veszem be a gyógyszert de ma együtt voltunk a párommal és véletlenül délután vettem be (amit ma este kellett volna)! Lehet baj?

A tegnapi gyógyszert elhalasztottam, de tegnap nem voltunk együtt.Egyébként ez az els? hetem.Mit csináljak?El?re is köszönöm!!!

Legjobb válasz: Velem megesett pont egy hasonló. Nem történt semmi baj. Többet nem tudok mondani.

Velem megesett pont egy hasonló. Nem történt semmi baj. Többet nem tudok mondani.
Nem valószínû hogy baj lesz belõle. Ilyen nekem is volt de nem lett baj.
A tegnapit nem vetted be? Azt kellett volna ma, ahogy eszedbejut, vagy észreveszed, a ma estit meg este.. Nem hiszem, hogy baj lesz, de ne forduljon elõ többször ebben a ciklusban. ill. a többiben sem
A kérdező hozzászólása: Igen a tegnapit elfelejtettem bevenni.Köszönöm a válaszokat, remélem nem lesz baj!

Több mint fél éve szedem a controvul fogamzásgátlót. Betegség miatt antibiotikumot kellett szednem. Míg a gyógyszert szedtem a párom belém élvezett. Ma megjelent egy barnás véres folyás és nagyon meg vagyok ijedve. Szerintetek mi lehet ez?

Antibiotikumként az aktilt szedtem. Elolvastam a controvul papírját, hogy mely gyógyszerek csökkenthetik a hatását, de nem volt rajta, mégis tartok tőle, hogy pecsételővérzés. 7 napja múlt el a menstruációm. Nagyon félek, hogy teherbe estem vagy esetleg valami komolyabb bajom lehet. Utoljára mikor együtt voltunk a párommal fájt. Kérlek segítsetek. Normális válaszokat kérek

Legjobb válasz: Egy nõgyógyászhoz látogass el kedden. Itt csak nyugtatgatni tudnánk vagy saját tapasztalatot mondani (ami nem egyenlõ azzal, hogy nálad is úgy van), vagy akár a frászt is hozhatjuk rád. De az orvos ért hozzá :)

Egy nõgyógyászhoz látogass el kedden. Itt csak nyugtatgatni tudnánk vagy saját tapasztalatot mondani (ami nem egyenlõ azzal, hogy nálad is úgy van), vagy akár a frászt is hozhatjuk rád. De az orvos ért hozzá :)
Azért pecsételsz, mert lecsökkent a tabi hatása az antibiotikumtól. Kiegészítõ védekezés kellett volna. Mostantól használj gumit, és reménykedj, hogy nem esel teherbe.
Köztudott tény, hogy az antibiotikum bizony befolyásolja a fogamzásgátló hatását és gondolom arra magadtól is rájöttél, hogy nem felerõsíti, hanem legyengíti. A pecsételõ vérzésed szerintem ettõl jelentkezhetett. Csak azt nem értem, hogy ha benned volt a para, miért nem húztatok óvszert?... De mindegy is már. Reménykedj benne, hogy nem leszel terhes, mert megvan rá az esély! Vagy orvos, vagy teszt 14 nappal az aktus után!
A kérdező hozzászólása: Nem mondtam biztosra, hogy pecsételõ vérzés. Tegnap mikor együtt voltam a barátommal fájt és ma jelentkezett ez a barnás cucc. Máskor is elõfordult már, hogy felsértette és vérzett is vagy ilyen barna izé jött. Most azért parázok mert most antibiotikumot szedtem.
Attól, hogy az nem pecsételõ vérzés, attól az antibiotikumot beszedted és gyengítette a fogamzásgátló hatását. Senki sem fogja tudni megmondani, hogy az most pecsételõ vérzés volt, vagy annak az eredménye, hogy a párod felsértette a méhszájadat. A lényeg, hogy megvan az esélye annak, hogy terhes legyél. Az antibiotikumot gondolom 1 hétig szedted, talán mindegyiket addig kell. Azalatt az 1 hét alatt végig gyengítetted a hatását, ezzel a teherbeesés kockázatát is.
Mármint a teherbeesés kockázatát növelted, érted. :)
Ebben az esetben inkább védekezzetek 7 napig gumival!
A kérdező hozzászólása: a 7.nap péntekre essik. akkor lehet gumi nélkül vagy? gumival?
Én is azt szedek. Azt mondta a dokim h az ami rá bvan írva, azaz 7 nap után hat, ha a menstruáció elsõ napjától szeded. 7 nap után nem kell máshogy védekezni

A 18. fogamzásgátló tablettámnál tartok, ma lefeküdtünk gumi nélkül a barátommal, de nem élvezett belém. Mennyi az esély a teherbeesésre?

Pecsétel? vérzésem van két hete egyfolytában,és most is.Peteérésem már nincs.Mennyi az esély a teherbeesésre?

Legjobb válasz: Elvileg ilyenkor már védett vagy, viszont a vérzés miatt gyengülhet a fogamzásgátló hatása kb 2-3%-kal. Nem is élvezett beléd, tehát "csak" az elõváladék van, de abból is csekély az esély a teherbeesésre. Emiatt és a fogamzásgátló miatt szerintem semmi esély. Nyugodj meg!

Elvileg ilyenkor már védett vagy, viszont a vérzés miatt gyengülhet a fogamzásgátló hatása kb 2-3%-kal. Nem is élvezett beléd, tehát "csak" az elõváladék van, de abból is csekély az esély a teherbeesésre. Emiatt és a fogamzásgátló miatt szerintem semmi esély. Nyugodj meg!
Jézus is valahogy így született, szóval kb annyi :D
Jézus is lett valahogy, kb annyi.
nem leosztas, de azt azert illik tudni, hogy peteeres nem kovetkezik be a tabletatol, idealis esetben. pont ez a lenyege a hormonalis fogamzasgatloknak. csak rendesen kell szedni. ha pedig ilyen hosszu ideje van pecsetelo verzesed, akkor erdemes visszamenni a dokihoz. amugy sztem nem lehetsz terhes.
nem leosztas, de azt azert illik tudni, hogy peteeres nem kovetkezik be a tablettatol, idealis esetben. pont ez a lenyege a hormonalis fogamzasgatloknak. csak rendesen kell szedni. ha pedig ilyen hosszu ideje van pecsetelo verzesed, akkor erdemes visszamenni a dokihoz. amugy sztem nem lehetsz terhes.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nincs peteérésem, és hogy pont ez a lényege, csak nem tudom, hogy az elsõ hónapban megakadályozza-e már a peteérést, mert errõl nem irnak a tájékoztatóban. A másik meg, hogy úgy néz ki allergiás vagyok az óvszerre, és a vérzés miatt 2 hétig nem csináltuk, csak most becsúszott.:/ Köszi a válaszokat.
én értem mire gondolsz. valóban kell pár hónap, amíg a tabletta hatása beáll, ezért addig nem árt máshogy is védekezni, mert nem biztos még a védettség. A 18. tablettánál már valszeg túl vagy a veszélyes napokon, meg nem is élevezett beléd, így sztem nem lesz baj.

2ѐve fogamzasgatlot szedek. Ma viszont elfselejtettem bevenni a baratom pedig belem elvezet. Van eselye h terhesvagyok?

Legjobb válasz: 12 órán belül ha pótlod a kimaradt szemet, akkor nem. Nem kell feltétlenül percre pontosan szedni. Most vedd be, és kész (mivel azt mondtad, ma felejtetted el). Nem olvastad el a tájékoztatót?

12 órán belül ha pótlod a kimaradt szemet, akkor nem. Nem kell feltétlenül percre pontosan szedni. Most vedd be, és kész (mivel azt mondtad, ma felejtetted el). Nem olvastad el a tájékoztatót?
Van esélye, de elég kevés. Amit az elsõ írt, én is csak ezt tudnám írni, hogy minél hamarabb vedd be a kimaradt szemet.
A kérdező hozzászólása: 2 eve szedem. az mar elegge vedd nem??
Ha egy hónapja szeded is eléggé véd, ha rendesen szeded, és fordítva: szedheted két éve, ha egyszer teljesen kimarad, rögtön megszakad a védelem. De ahogy már írtam - elsõ voltam -, és amit a másik megerõsített, ha beveszed bizonyos idõn belül, akkor nincs gond. De van két nagyon jó és megbízható válaszforrás: a betegtájékoztató és a nõgyógyász.
Pontosítok, nem biztos, hogy rögtön megszakad a védelem, de gyengül.

Fogamzásgátlót szedek, ma vettem be a 8. szemet. A menstruációm első napján kezdtem el szedni, aminek már vége. Ma szeretkeztünk párommal, és kétszer is belém élvezett. Utána elmentem pisilni. A wc papírom pedig halványan véres volt. Ez mitől lehet?

Tegnapi maszturbálásom során is vérzett egy kicsit. Az orgazmustól lehet? De miért vérzik? Nem nagy mennyiségben, csak halványan, és egy apró kis "vér darabka" is jön ilyenkor, olyasmi, mint menstruálásnál, csak kisebb.

Legjobb válasz: ha most kezdted szedi, akkor lehet, hogy még nem állt be teljesen a ciklusod. ez esetben érdemes talán még az elsõ hónapban óvszerrel is védekezni...

ha most kezdted szedi, akkor lehet, hogy még nem állt be teljesen a ciklusod. ez esetben érdemes talán még az elsõ hónapban óvszerrel is védekezni...
Az elsõ hónapokban nem ritka a pecsételõ vérzés.
A kérdező hozzászólása: Ez még a maradéka lehet a menstruációmnak? Köszönöm egyébként a gyors választ és a tanácsot! Védekezni fogunk, csak már nagyon vártuk ezt a pillanatot. :)
nem csodálom :-) e szerint jól gondoltam, hogy most kezdted szedni. kérdezz meg nõgyógyászt, de, ha jól tudom a teljes védettségig kb 3 hónap az idõ. de nem akarok hülyeséget beszélni, szakember biztos tudja a választ
Nem, ez már nem a menzeszed:) innentõl kezdve az nem is lesz, csak megvonásos vérzésed:)
A kérdező hozzászólása: Hûha, akkor valami nem jó. Azt mondta, hogyha a menzesz elsõ napjától kezdve szedem, védett vagyok, mert már nem lesz új petesejt, ami megtermékenyülhetne. Most elbizonytalanítottál egy kicsit.
akkor lehet, hogy én nem tudom jól, lehetséges.amennyiben doktor mondta, akkor úgy van.
Pedig sikerült:D a védettségig elég elvileg 1 hét, nézd meg a tájékoztatót vagy a doki mondott valamit. Én nagyon féltem, hogy nem alakul ki a védettség úgyh biztos ami biztos alapon egy hónapig még óvszerrel is védekeztznk mellette és nem csúszott be baba:D Nem tudom, honnan szedted a 3 hónapot..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:) A baba miatt nem aggódom, fõként a vérzés miatt voltak kétségeim, hogy ez összefügghet-e azzal, hogy belém élvezett.

Már 5 honapja szedem a Belara nevú fogamzásgátlo tabletát. Ma kezdem el ujra szedni mert elmult a menszim. Ha csütörtökön barátom belém élvez akkor lehetek e terhes?

Tehát hogy nem kell e kivárni még a kéthete hogy hasson e a gyogyszer?

Legjobb válasz: ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy

ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy
Már szexszelhetsz bármikor úgyhogy a barátod beléd élvez, nem leszel terhes. Ezt a két hét várakozást esetleg az elsõ levélnél kell betartani.
Attól függ, melyik héten vagy.
12 órán belül vetted be? akkor nincs nagy baj. de valahol írták itt, hogy 1 tabletta nem a világ.
Nem, hacsak nem a legelsõ tabletta volt.
A kérdező hozzászólása: 2 hét
A kérdező hozzászólása: Még 12 órán belül bevettem, de még nem fordult elõ velem ilyen velem és megijedtem.
nem kell aggódnod.
velem is volt ilyen 12 órán belül nem gáz :) persze elõször én is majd szívinfarktust kaptam :D
2-es! Aki azt írta, nem ért hozzá. Egy tabletta kihagyása is okozhat problémát, és semmit nem jelent ilyen szempontból, hogy mióta szedi az illetõ a gyógyszert. Viszont ha 12 órán belül pótolja valaki, akkor nincs gond. Ha 12 óránál több marad ki, akkor lehet aggódni.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm! Egy kicsit megnyugodtam, de most a jövõhétvégéig azért gumizunk, de utána már nyugodtan szexelhetünk? Mik a tapasztalataitok??

8 hónapja szedek fogamzásgátlót a barátom belém élvezett és ma kellett volna megjönnie de nem jött meg. Lehet hogy baj van?

Legjobb válasz: Egyelõre nincs. Majd akkor kezdj aggódni, ha a 7 napos szünetben egyáltalán nem jön meg. Ebben az esetben csinálj tesztet, ha negatív, akkor kezdd el a következõ levelet, ha pozitív, akkor ne. És mindenképp fordulj orvoshoz. Ha megjön a szünetben, akkor meg ne aggódj.

Egyelõre nincs. Majd akkor kezdj aggódni, ha a 7 napos szünetben egyáltalán nem jön meg. Ebben az esetben csinálj tesztet, ha negatív, akkor kezdd el a következõ levelet, ha pozitív, akkor ne. És mindenképp fordulj orvoshoz. Ha megjön a szünetben, akkor meg ne aggódj.
Elsõ vagyok. Amúgy marhára nem értem, minek szedsz tablettát, ha úgysem engeded, hogy beléd élvezzen. A tabi úgy mûködik, hogy megakadályozza a peteérést, ergo nincs minek megtermékenyülnie. Ha egy nap 20szor beléd élvez, akkor sem. Ha már mérgezed magad a gyógyszerrel, legalább a párodnak legyen jó. Ha meg nem bízol a tabiban, akkor felesleges mérgezned magad vele...
De akkor minek kezdted el szedni??? Nem vagy normális, ha lényegében a semmiért tömted magad hormonnal. Amúgy nekem szokott gyógyszer mellett 1 napot oda-vissza csúszni. De ne haragudj, szerintem inkább hagyd abba a gyógyszert, mert csak tönkreteszed magad vele, haszna meg nincs. 20/L
A kérdező hozzászólása: okés köszike :) na mer végül is nem élvezett belém csak ugye az elõ váladékba is lehet sperma és azért írtam így hogy biztos lehessek abba hogy már vég 8 hónap után mer még nem mertem hogy belém élvezzen :S
A kérdező hozzászólása: jó én ezt értem meg tudom is csak bennem van az a "mivan ha" :(
ha rendesen szeded akkor nyugodtan beléd élvezhet, kb.a nullával egyenlõ a "mivan ha".
A kérdező hozzászólása: köszi
na mi van veled??:) megjött azóta?
A kérdező hozzászólása: igen meg még aznap este :) köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!