Találatok a következő kifejezésre: Belara fogamzásgátlót már (40 db)

Belara fogamzásgátlót szedek több mint egy hónapja. Vártunk egy hónapot, hogy kifejtse a hatását, addig gumival védekeztünk. Már elhagytuk a gumit, de bennem mégis van egy kis félsz, hogy esetleg teherbe esek. Van okom aggódni?

Legjobb válasz: A fogamzásgátlók általában 2 hét után már védenek, de ezt az idõtartamot egész pontosan a Belarával kapcsolatban a fogamzásgátló betegtájékoztató papírjáról olvashatod le. Szerintem már nyugodtan szexelhettek korlátok nélkül. :)

A fogamzásgátlók általában 2 hét után már védenek, de ezt az idõtartamot egész pontosan a Belarával kapcsolatban a fogamzásgátló betegtájékoztató papírjáról olvashatod le. Szerintem már nyugodtan szexelhettek korlátok nélkül. :)
Egy hó. után már biztos hogy védve vagy a terhessétõl, ha rendesen szeded nem fogsz teherbe esni.
én is ezt szedem!a papírom az áll, hogy 1 hét után védettséget add!nekem semmi bajom nem volt, nem lettem terhes se!
Ha már elkezdted a második levelet, és az elõírásoknak megfelelõen használod, nem lesz baj. Én 10 éve megbízhatóan gyógyszert szedtem , most vagyok 6 hetes kismama hogy abbahagytam. Szerintem a legbiztonságosabb módszer a gyógyszer, nyugodj meg és önfeledten szeretkezzetek csak:-) De ha annyira aggaszt, az beárnyékolhatja az életed, úgyhogy nyugdoj meg, vagy konzultálj addig másokkal, orvossal, míg teljesen nyugodt nem leszel:-)

Belara fogamzásgátlót szedek és már a negyedik levélnél tartok, már nagyon jól védhet? (Többi lent)

Amikor a harmadik levélnél tartottam a barátom belém élvezett és normálisan megjött. Ma szeretkeztünk és belém élvezett, már nagyon jól véd a fogamzásgátlóm? El?re is köszönöm a válaszokat, biztosra akarok menni :)

Legjobb válasz: Teljesen jól mûködik. A betegtájékoztató alapján a Belara AZONNAL hat. Mondjuk én egy hetet kihagynék, de nálatok már az elsõ menstruáció is megvolt. Nyugi.

Teljesen jól mûködik. A betegtájékoztató alapján a Belara AZONNAL hat. Mondjuk én egy hetet kihagynék, de nálatok már az elsõ menstruáció is megvolt. Nyugi.
nem kell halálpontosan bevenni. csak h ne legyen több az eltérés 12 óránál.
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT MINDENKINEK!
Nyugi, hat a tabletta. Éveken keresztül szexeltem tablettát szedõ lányokkal (mármint 1x-re 1 volt, csak több kapcsolat) és nem volt baj. Ez kivételes dolog. És még ha véletlenül be is akad, az abortusz nem egy olyan nagy durranás, mint gondolod. Szar, meg minden, de ki lehet bírni. Maga a mûtét 15-20 perc. Tudom, mert ott voltam... :P És ez az abszolútgigavégszükség esete, majdnem biztos, h nem idáig nem jutsz el.
A kérdező hozzászólása: Frászt hozod rám..:S Én semmit se szedek most.
Azt is mondták, hogy hat. :) Barátnõmnek úgy akadt be, hogy a ciklus elején migrénje volt (arra nem ajánlott bevenni), ezért nem vette be este, hanem csak reggel, de a 12 órában bõven benne volt. Ráadásul abban a hónapban valami csipkebigyóbiszbaszt is szedett, h ne újuljon ki a felfázása. Elvileg ez a bigyóbiszbasz nem kellett volna, hogy ilyen hatással legyen, se az, hogy mondjuk 8 órát késett a bevétellel, de mégis terhes lett. Azért mondtam a halál pontos bevételt, mert ezek a cuccok nagyon kevés hormont tartalmaznak. Ilyenkor már fontos, hogy hogyan szedik õket, mert kevés hormon csak akkor hat, ha nincs ingadozás, magyarán ha pontosan szeded.
A kérdező hozzászólása: Én mindig este fele szedem be. Már be szedtem. 8-kor szoktam vagy fél 9, vagy 9, 10. Azt mondták, hogy az mind 1, hogy hánykor szeded be, csak szedd be!
Hát tudod a fogamzásgátlókkal óvatosnak kell lenni. Nekem már volt olyan barátnõm, akinél beakadt. Rendesen (elõírások szerint) szedett fogamzásgátlóval! Persze lehet, h csak szívatott, és nem volt rendesen szedve, de tekintve, h simán elvetette (semmi olyan nem volt, h ezzel akar megfogni), meg ahogy viselkedett, mikor kiderült, h terhes, nem hinném. Tehát: a fogamzásgátló egy általában jól mûködõ módszer. A doki is csodálkozott, h ilyen nem szokott lenni. Ha becsõdöl, az abortusz nem egy nagy durranás, simán meg lehet csinálni. Tudom, mert végig mellette voltam, az egész mûtét 15 perc. És a gumi is elszakadhat... DE! Ha fogamzásgátlóval védekeztek, figyelj oda, hogy ha más gyógyszert is szedsz, az kinyírhatja a tabletta hatását (magyarán gumi)! Plusz arra, hogy NE csúszkálj a bevételi idõvel, bármit írnak is a betegtájékoztatóban! Állítsd be a telefonod, vagy nem tudom, de mondjuk +-15 perc eltérésnél több ne legyen!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :) Miért hagynál ki egy hetet? Ezt nem értem pontosan!
A 8 óra lehet, hogy sok, de 2-3 óra csúszás még belefér. Persze próbáld minél pontosabban szedni. Amúgy elsõ hónap után már tuti véd a tabletta, szóval a tiéd már régóta megfelelõen véd.

Belara fogamzásgátló 2. levél 1. tablettájánál már védve vagyok? (Egy kicsi bonyolultabb az ügy, bővebben lent. )

Belarát szedek, az els? levélb?l 7 van még. Augusztus 5-én veszem be az utolsót. Viszont most holnaptól 5 napig antibiotikumot fogok szedni (Suprax, napi 2x). Ez 4-éig fog tartani. Mondtam az orvosnak, hogy fogamzásgátlót szedek, azt mondta, hogy az utolsó Suprax után pár nap alatt kiürül a szervezetb?l az antibiotikum. De egy hét után biztos, hogy nem okoz gondot a fogamzásgátlóban. Az 11-ét jelent. Én pedig 12-én fogom beszedni a 2. levél 1. tablettáját. Szerintetek akkora már tényleg kiürül az antibiotikum és biztos hogy védett leszek? Elvileg igen, de azért szeretnék biztosra menni.

Legjobb válasz: ha az orvos azt mondta akkor úgy is van,a belara amúgy is jó antibébi tabletta,hisz elõ kell a szedésére készülni ,idõ kell míg kialakul a védettség,nagyon fiatal lányoknak is felírják tehát ,nem veszélyes ,viszont ha már védett vagy akkor nemigen kell félni a teherbeeséstõl,szerintem nyugodt lehecc,lehet más gyógyszerrel együtt szedni ,vagy akár szüneteltetni ,az orvos nem mond hülyeséget,..persze az senkinek se fáj csak neked meg a párodnak,ha esetleg nem kívánt terhes lennél...így hát ha nem vagy nyugodt ,van óvszer és egy hét alatt alakul ki a védettség a belaránál ha jól tudom...addig marad az óvszer...inkább mint a kaparás..áhh azt ne tudd meg...még húsz éve sintér egy meló volt...nekem fiatalasszony koromban volt egy érzéstelenítés ,altatás nélkül ...máig nem értem hogy éltem túl....

ha az orvos azt mondta akkor úgy is van, a belara amúgy is jó antibébi tabletta, hisz elõ kell a szedésére készülni , idõ kell míg kialakul a védettség, nagyon fiatal lányoknak is felírják tehát , nem veszélyes , viszont ha már védett vagy akkor nemigen kell félni a teherbeeséstõl, szerintem nyugodt lehecc, lehet más gyógyszerrel együtt szedni , vagy akár szüneteltetni , az orvos nem mond hülyeséget, ..persze az senkinek se fáj csak neked meg a párodnak, ha esetleg nem kívánt terhes lennél...így hát ha nem vagy nyugodt , van óvszer és egy hét alatt alakul ki a védettség a belaránál ha jól tudom...addig marad az óvszer...inkább mint a kaparás..áhh azt ne tudd meg...még húsz éve sintér egy meló volt...nekem fiatalasszony koromban volt egy érzéstelenítés , altatás nélkül ...máig nem értem hogy éltem túl....
A kérdező hozzászólása: Részvétem. :( 1 hét után csak akkor véd, ha a menstruáció 1. napján vettem volna be. De a 4. napon kezdtem.

Belara fogamzásgátló tényleg az elsõ szem bevételétõl már hat?

A betegtájékoztatóba az van irva hogy ha a mesntruáció elsõ napjától kezdõdik a szedése akkor már azonnal hat a tabletta. Van valakinek ilyen tapasztalata? Ha már ezt irták a betegtájékoztatóba akkor csak igaz, de nekem ez elég fura

Legjobb válasz: Mindegyikre ezt írják, de ne higgy neki... Szépen szedj be egy levéllel, és mikor megvolt a gyógyszerszünet (tehát kezdõdik a második levél) na onnantól nyugodt lehetsz mert már véd :)

Mindegyikre ezt írják, de ne higgy neki... Szépen szedj be egy levéllel, és mikor megvolt a gyógyszerszünet (tehát kezdõdik a második levél) na onnantól nyugodt lehetsz mert már véd :)
Hát én 1hét szedés után szexeltem már, de nem volt belémélvezés. Én azt mondom jobb félni mint megijedni, szerintem az 1.levél végéig ne élvezzen beléd se a párod, és akkor nem lesz gond.Biztos, ami tuti :)
Mi az, hogy ne higgy nekik? :D Ha az van ráírva, véd. A többi meg csak folyosói pletyka. Egyébként meg ha nem hiszed el, maximum védekezel tovább... Mást nem lehet mondani.
Igen véd és ez így van. Beleírnak a tájékoztatóba mindent, hogy mennyi minden hatása lehet, hogy még véletlenül se lehessen õket beperelni, hogy bármit nem írtak le. Akkor miért pont egy ilyen alapvetõ dologról írnának valótlanságokat? De mindenki addig alkalmaz kiegészítõ védekezést mellette, ameddig akar.

A barátom belém élvezett. Már védett annyira a fogamzásgátlóm, hogy ne essek teherbe?

Már a 3. levélnél tartok. Belara fogamzásgátlót szedek. Mi után belém élvezett zuhanyrózsával felspricceltem egy kis vizet a hüvelybe.

Legjobb válasz: Ha már 3 hónapja szeded, akkor igen, védett vagy.A zuhany viszont nem ment meg a teherbeeséstõl...

Ha már 3 hónapja szeded, akkor igen, védett vagy.A zuhany viszont nem ment meg a teherbeeséstõl...
Igen, emlékszem mikor elõször fogamzásgátlóval védekeztünk, mindig attól féltem hogy terhes leszek - mert olyan megfoghatatlan volt számomra ez a védekezési mód. Picit hányingerem volt - már rögtön arra gondoltam, hogy terhes lettem mert nem védett a fogamzásgátló. De hidd el, véd. 3 hét után pedig bõven.

Belara fogamzásgátló szedése esetén, ha kimaradt egy tabletta a 21-ből, akkor a 7 tablettamentes nap után, már az első nap ugyanúgy véd majd?

Barátn?m Belara fogamzásgátlót szed, és betegség miatt kihányta a kb. 9-10-ik tablettát (kb. 3-4 óra múlva, miután bevette). A betegtájékoztatóban azt olvastuk, hogy ebben a ciklusban (tehát 21 napban), tanácsos valami kiegészít? védekezés használata. Szerintem mindketten megijedtünk egy kicsit, így hát megegyeztünk, hogy nem leszünk együtt 21 napig, utána pedig úgyis 1 hét menstruáció következik majd a 7 tablettamentes napban. A kérdésem az lenne, ha letelt a 7 tablettamentes nap, akkor már utána, az els? napon (a következ? levél Belara 1. tablettája után) együtt lehetünk majd kiegészít? védekezés használata nélkül? Vagy ilyenkor várni kell újra 7 napot (tablettát), mintha most kezdte volna el szedni? Válaszaitokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: egyutt lehettek a szunet utan mar.

egyutt lehettek a szunet utan mar.

Belara fogamzásgátlót szedek már 9 napja. Mikor szeretkezhetünk a párommal gumi nélkül?

ugyanis szeretnénk együtt "elmenni" minden más eszköz használata nélkül

Legjobb válasz: Ha már egy levelet teljesen beszedtél, menstruáltál és elkezded szedni a második levelet. A gyógyszer addigra fejti ki tökéletesen a hatását. Addig biztos ami biztos, használjatok óvszert.

Ha már egy levelet teljesen beszedtél, menstruáltál és elkezded szedni a második levelet. A gyógyszer addigra fejti ki tökéletesen a hatását. Addig biztos ami biztos, használjatok óvszert.
én is azt szedtem...a tájékoztatóra 1hét van írva és én a barátommal 2hét után volt együtt...nem lett semmi bajom!
Ha a mensid elsõ napján kezdted el szedni, akkor már véd! Nem kell várni! De csak abban az esetben, ha tényleg az ELSÕ NAPON már bevetted!!!
Én is ezt szedem..13 napja és most tiszta ideg vagyok h mi is lesz..

Belara fogamzásgátló a 7 tablettamentes nap után - már a szünet utáni 1. tabletta után - védelmet biztosít?

Barátn?m miután beszedte a 2. levél Belerát, már másnap megjött a havija (csütörtökön vette be az utolsót, pénteken pedig már megjött neki). Most tehát következik a 7 tablettamentes nap. Legközelebb tehát ugyancsak pénteken kezdi el szedni már a 3. levelet, és ha minden igaz, már a havija is elmúlik. Ha mi pénteken szeretnék együtt lenni (tehát akkor veszi be 7 nap után az els?t), akkor már újra teljes lesz a védettség? Vagy ilyenkor is ki kell várni a 7 napot? Válaszaitokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Jó hírem van: a 7 napos szünetben is véd, nemhogy utána egy nappal! :)Tehát ha elkezdte szedni a barátnõd és eltelt a 3 hét, és várja, hogy megjöjjön, de gyógyszert nem szed, akkor is együtt lehettek más védekezés nélkül.

Jó hírem van: a 7 napos szünetben is véd, nemhogy utána egy nappal! :) Tehát ha elkezdte szedni a barátnõd és eltelt a 3 hét, és várja, hogy megjöjjön, de gyógyszert nem szed, akkor is együtt lehettek más védekezés nélkül.
Arra szokták mondani, hogy 7 nap után védettséget ad, ha még az elõzõ hónapban nem szedett tablettát! Tehát amikor elkezdte szedni a legelsõ levéllel a mensije elsõ napján, akkor kellett 7 napot várni, hogy kialakuljon a védettség. De ez csak az elsõ levélre értendõ, tehát a többi levélnél már nem kell várni, sõt a gyógyszermentes 7 napban is biztonságosan szexelhettek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszaitokat! Így már a hétvégém is nyugodtan fog majd telni!
olvasd el a tájékoztatot. am meg igen véd

Fogamzásgátlót szedek (Belara) és már leglább 2 napja meg kellett volna jönnie, de még semmi arra utaló jelet nem érzek, hogy meg akarna jönni (szombaton vettem be az utolsó tabit). Most még várjak, hátha megjön, vagy mi van?

Legjobb válasz: Szerintem várj még, mert valóban a gyógyszer szünet 2., 3. napján jön meg leggyakrabban a mentsruáció, de az sem baj ha késõbb. Ha azonban egyáltalán nem jelentkezik a mensid akkor keresd fel az orvosodat. Gyógyszerszedés mellett is elõfordulhat hogy elmarad a menstruáció, nem biztos hogy bajt jelent, de az orvossal mindenképp tisztázni kell.

Szerintem várj még, mert valóban a gyógyszer szünet 2., 3. napján jön meg leggyakrabban a mentsruáció, de az sem baj ha késõbb. Ha azonban egyáltalán nem jelentkezik a mensid akkor keresd fel az orvosodat. Gyógyszerszedés mellett is elõfordulhat hogy elmarad a menstruáció, nem biztos hogy bajt jelent, de az orvossal mindenképp tisztázni kell.
A tabi szedésnél kicsit átrendezõdik a mensid! Beveszed az utolsó levél tabiját, majd a következõ 2.-3. napban fog megjönni a mensid!

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát (Belara), a menstruációm mindig pontosan jelentkezik, viszont többször fordult már elő, hogy előtte egy-másfél héttel is jelentkezett barnás folyás, vagy rendes vérzés, bár jóval

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát (Belara), a menstruációm mindig pontosan jelentkezik, viszont többször fordult már elő, hogy előtte egy-másfél héttel is jelentkezett barnás folyás, vagy rendes vérzés, bár jóval gyengébb és kevesebb, mint a menstruáció alatt, viszont eltartott egy hétig. Az első hónapban még nem tartottam furcsának, utána egy darabig elmúlt, de most ismét jelentkezett. Megkérdeztem róla a nőgyógyászomat, de nem mondott semmit, csak felírta továbbra is ezt a gyógyszert. Nem tudom, hogy mennyire normális az ilyen köztes vérzés, de nagyon zavaró. Lehet más gyógyszert kéne szednem, vagy még ennyi idő alatt elképzelhető hogy nem teljesen szoktam hozzá? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A pecsételő vérzés gyakori mellékhatása a hormonális fogamzásgátló tablettáknak, de akár még fogamzásgátló tabletta szedése nélkül is előfordulhat. Amennyiben erősebb vérzés jelentkezik, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával! Üdvözlettel: Dr. Csikós Julianna

Tisztelt Hölgyem! A pecsételő vérzés gyakori mellékhatása a hormonális fogamzásgátló tablettáknak, de akár még fogamzásgátló tabletta szedése nélkül is előfordulhat. Amennyiben erősebb vérzés jelentkezik, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával! Üdvözlettel: Dr. Csikós Julianna

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!