Találatok a következő kifejezésre: Belara fogamzásgátlót idáig (22 db)

Belara fogamzásgátló után, ki mennyi időre esett teherbe?

Én 2 és fél évig szedtem. Az is írja le, aki esetleg kevesebb ideig vagy tovább szedte. A menstruációtok és ovulációtok egyből helyreállt? Tudom, hogy ez egyénfüggő, de érdekelne.

Legjobb válasz: Senkinek sincs babája, akinek a Belara után jött össze? Légyszi írjatok!

A kérdező hozzászólása: Senkinek sincs babája, akinek a Belara után jött össze? Légyszi írjatok!
Nekem a markanev nem mond semmit, sot mi tobb, ferfi is vagyok.De azt ajanlhatom, a tabletta (barmilyen marka is legyen) abbahagyasa utan erdemes varni 3 honapot, hogy teljesen megszabadulj a hatasatol.Csak ezutan probalkozz teherbeesni.Ugyanis fogyatekkal is szulethet a baba, ha meg nyoma marad a szervezetben a szernek.Emellett fogyaszthatsz cickafark, csalanteat is, segiteni a szervezetet megszabadulni a cucctol.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Azóta már babát várok, ha minden igaz 5 + 6 hetes vagyok. :-) A gyógyszer 1-2 nap alatt ürül ki, nem emiatt szokták ajánlani, hogy várjanak a próbálkozással, hanem mivel a gyógyszer elvékonyítja a méhnyálkahártyát, ami miatt a megtermékenyített petesejt nem tud beágyazódni. De nálam ma 21, 3 mm-es méhnyálkahártyát mértek, bár petezsákot még nem láttak, viszont 3 különbözõ márkájú pozitív tesztem van. Az orvos azt mondta, ez semmit nem jelent, 1, 5 hét múlva megyek, azt mondta, akkor már valószínû szívhang is lesz. Csak telne már az idõ! :-)
A kérdező hozzászólása: Amúgy március 9-én vettem be az utolsó szem fogamzásgátlót, . és május 22.-e körül foganhatott meg a baba. Végül is majdnem 3 hónap. :-) Lehet abban valami igazság, hogy akkor esik teherbe egy nõ, ha a szervezete készen áll rá. Remélem minden rendben lesz a továbbiakban.
Gratula es hajra! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:-)

Nemrég kezdtem el szedni a belara fogamzásgátlót és barna folyásom van, mi lehet a gond? Ez idővel elmúlik?

Legjobb válasz: Igen, el fog múlni ne aggódj. Amúgy én is ezt szedem :) Már több mint egy éve. Szerintem jó kis gyógyi, órára pontosan beállította a mensimet, de ehhez kellett neki 3-4 hónap. Az elsõkben még furcsa volt, mert volt köztes vérzés meg ilyesmik. Várj még. Mióta szeded?

Igen, el fog múlni ne aggódj. Amúgy én is ezt szedem :) Már több mint egy éve. Szerintem jó kis gyógyi, órára pontosan beállította a mensimet, de ehhez kellett neki 3-4 hónap. Az elsõkben még furcsa volt, mert volt köztes vérzés meg ilyesmik. Várj még. Mióta szeded?
A kérdező hozzászólása: még csak e hónaptól pontosan a 13. napnál tartok
akkor természetes hogy van barna folyás
A kérdező hozzászólása: hogy hogy természetes ????
úgy hogy megzavarja a hormonháztartásod és ilyen mellékhatása lehet
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ nagyon aranyos vagy :) )

Belara fogamzásgátló szedésének az elkezdése után mennyi idő mulva nem védekeztetek?

Azt mondta az orvosom, h 22.nap már védett,de olvastam sok helyen hogy már az els? hét szedés után már véd.Mit tegyek?

Legjobb válasz: Azért kezted el szedni a tabit, hogy ne ess majd teherbe. Kövesd az orvos utasításait.

Azért kezted el szedni a tabit, hogy ne ess majd teherbe. Kövesd az orvos utasításait.
Én már két éve szedem a Belarat. nem akarom az orvos szavát meg "kritizálni", de a tájékoztatóban is az van, hogy egy hét után már biztonságot nyújt a tabletta. szerintem nem kell 22napig várni. de ti döntitek el!
A kérdező hozzászólása: Tudom, olvastama tájékoztatót hogy egyhét mulva védettséget nyújt, éppen ezért kérdem, hogy mit tegyek...
Én is ezt szedek fél éve. Mi kivártuk az 1 hónapot mert nem az elsõ szemtõl kezdtem el szedni. De ha a tájékoztató szerint kezdted el akkor szerintem az 1 hét hiteles, csak mi nem mertük :) Biztos ami biztos alapon kivártuk az elsõ hónapot (22 napot). Ha félsz, Ti is várjátok ki szerintem. :)
11. napon már nem védekeztünk máshogy, és voilá, nincs baba :)

Belara fogamzásgátlót szedek idáig mindig véreztem 1héttel a szünet elött! Most kb 2hete hányingerem van szzédólök, rosszúlétek jönnek rám feszól nőtt a hasam! Terhességi jeleim vannak? Vagy mi ez?

tegnap+ megjött de mais ugyanolyan barnás kicsi vérrel mint tegnap eddig folyamatosan vérzések voltak mint mielött gyógszert szedtem! lehetek terhes? tesztet mikor érdemes csinálnom?

Legjobb válasz: Csinálj tesztet mindenképp! Már egy napos késés után lehet tesztet csinálni,hát,sztem neked akkor mostmár pontos lesz!

Csinálj tesztet mindenképp! Már egy napos késés után lehet tesztet csinálni, hát, sztem neked akkor mostmár pontos lesz!
Ha ilyen össze-vissza vérzel még tabi mellett is, akkor megvan rá az esély, hogy neked ez a fajta nem megfelelõ. Nem normális, hogy a szünet elõtt egy héttel már vérzel. Az elsõ ilyen alkalomnál vissza kellett volna menni a dokihoz, és egy másikat kellett volna felíratni. Megvan az esély, hogy így teherbe estél, minél elõbb tesztelj, aztán irán a doki!

A Belara fogamzásgátlónak kb. mennyi idő múlva jelentkezhet a mellékhatása ha jelentkezik?

Én már 4. hónapja szedem és mostanában hányinygerem van. És attól félek, hogy esetleg terhes maradtam, mert a barátommal már 1 hónapja óvszer nélkül vagyunk együtt és mindig belém élvezett.

Legjobb válasz: Én 10 napi szedés után szeretkeztem gumi nélkül a barátommal és nem maradtam terhes! Nem maradhattál terhes, ha jól szedted! Lehet beteg vagy vagy ilyesmi!

Én 10 napi szedés után szeretkeztem gumi nélkül a barátommal és nem maradtam terhes! Nem maradhattál terhes, ha jól szedted! Lehet beteg vagy vagy ilyesmi!
A mellékhatás, ha jelentkezik, akkor inkább elõbb, mint utóbb. Nekem már egy hét után jelentkeztek Belaránál a mellékhatások. Fáradékonyság, cicifájás.

Ha fogamzásgátlót fogok szedni akkor a barátom lazán belém élvezhet, ha igen akkor kb a tabletta szedés kezdetétől mennyi időnek kell letelnie?

Legjobb válasz: Ha ennyire tájékozatlan vagy, akkor mindenképen beszélni kell az orvosoddal! Tablettafüggõ egyébként. Van olyan tabletta, amit HA ciklus elején veszel be (vagyis menstruáció után) akkor már mehet is az akció, és minden fogamzásgátló hormontablettás terápiára igaz, hogy belédélvezhet. (elviekben :D )

Ha ennyire tájékozatlan vagy, akkor mindenképen beszélni kell az orvosoddal! Tablettafüggõ egyébként. Van olyan tabletta, amit HA ciklus elején veszel be (vagyis menstruáció után) akkor már mehet is az akció, és minden fogamzásgátló hormontablettás terápiára igaz, hogy belédélvezhet. (elviekben :D )
tablettánként változó. kérdezd majd meg az orvosodat és/vagy olvasd el a betegtájékoztatót! amúgy max 1-2 hét... de pl az én fog.gátlóm már az elsõ szem bevétele után hat.
Szerinted minek van a tabletta?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat.Igen elég tájékozatlan vagyok ezzel kapcsolatba 18L
Kedves elsõ, ekkora batár nagy marhaságot inkább ne írj! Nem a menstruáció után kell elkezdeni szedni, hanem az elsõ napon, amikor megjön! És akkor igen, elviekben véd az elsõ szemtõl. Mi megvártuk a második levél elsõ szemét is.
Én is úgy tudom hogy ha az elsõ tablettát a tájékoztató szerint napon(menszesz 1.napja) veszed be már az elsõ szemtõ védve vagy, de ennek azért nézz utána.Tájékoztatóban biztosan megtalálod a tablettád tulajdonságait.Ha a biztosra akarsz menni egy hétig kiegészítés képpen használjatok óvszert is..

Ha már 1 hónapja szedem a fogamzásgátlót (mirabella) akkor már belém élvezhet a párom? Igen tudom h akkor sem 100%-os a védelem, de azért már ennyi idő után biztonságos?

Legjobb válasz: Tuti, hogy kevesebb idõ alatt is meghozza a maximális védettséget (amit a betegtájékoztatóban leírnak), tehát igen, 1 hónap elég.

Tuti, hogy kevesebb idõ alatt is meghozza a maximális védettséget (amit a betegtájékoztatóban leírnak), tehát igen, 1 hónap elég.
Betegtájékoztatót olvastad-e már? Abban minden pontosan le van írva!
Szerintem ebben akkor sincs semmi logika. Le van írva a papírra, nyilván mi is azt ismerjük! Plusz van ez a szájhagyomány az egy hónapról... De gondolj már bele, arra a kis papírosra nem hasraütésszerûen írják ám rá, hogy 1 hét után véd....(pl.)
A betegtájékoztatónál pontosabban senki sem tudja.:) És ha valaki éppen félreértesülten azt tudja, hogy 3 hónap után hat, akkor annak hiszel?
Minek szeded ha nem olvasod el a betegtájékoztatót?
1 hét után védettséget adnak egyes tabletták. ha a menszesz elsõ napjától kezded el szedni, akkor a betegtájékoztató szerint már az elsõ naptól kezdve védett vagy. másfelõl, ha nem bízol a betegtájékoztatóban, akkor miért nem kérdezed meg a nõgyógyászodat? :D
miért kell rögtön leoltani a kérdezõt?? itt ez a baj, h nem akar felelõtlenül szexelni, nem akar gyereket. Azoknál "megértem", hogy így reagáltok, akik védekezés nélkül d*gtak és kiírják, h így vajon lehetek terhes? oltsátok azokat, ne azt, aki azért kérdez, amire az oldal való!! kérdezõ! én is szedtem ezt pár hónapig, azóta váltottunk, de az enyémbe ez nem volt benne szó szerint, h mikortól véd.:O mi azért a biztonság végett kivártuk az 1 hónapot. 18L
Rögtön a kötözködés, stb...áhh inkább nem is mondok semmit.:) Na de hogy a kérdésedre válaszoljak: Igen, már nyugodtan lehettek együtt más védekezés nélkül is bõven. Én 11 napot vártam mielõtt lefeküdtem a párommal más védekezés nélkül, és nem lettem terhes.:) Annyira figyelj, hogy mindig pontosan szedd, és ne hagyj ki egyetlen szemet sem és nem lesz baj! :)
A kérdező hozzászólása: nem, ez csak egy egyszerû kérdés volt.ennyi.
A kérdező hozzászólása: Tudom, de azért van ez az oldal h kérdéseket tegyünk fel, megkérdezzük mások véleményét, tapasztalataikat..és gondoltam felteszem ezt a kérdést és biztosabb lehetek abban amit én tudok.
A kérdező hozzászólása: nem.csak szeretek több helyrõl információt szerezni, ennyi az egész.
Ja tehát akármit ír a papír, nekünk hiszel?
A kérdező hozzászólása: hogy éreztem ezeket a válaszokat.képzeljétek elolvastam a betegtájékozatót de én szeretek biztosabbra menni minthogy már rögtön belém élvezzen a párom..ezért kérdeztem h ez már elég biztonságos e.de általában ha elkezdek szedni valamit elolvasom nem egyszer a betegtájékoztatót:)
A kérdező hozzászólása: Jólvan.Köszönöm!!:)

Azt olvastam h ha a fogamzásgátló tabit nem a megszokott időbe vesszük be akk gyengül a hatása. Negyedórás eltérés egy hónapba párszor az ugye nem számít? A betegtájékoztatón azt azt írták hogyha 12 órán belül beveszem akk nem gyengül a hatása.

Legjobb válasz: Szia! Dehogy gyengül. Van egy adott idõpont, mondjuk mindig este 8. Na ettõl akár 12 órával is eltérhetsz akkor sem gyengül a hatása, nyugi :) Ha negyed óra számítana, már belehülyültek volna az óraátállításba.

Szia! Dehogy gyengül. Van egy adott idõpont, mondjuk mindig este 8. Na ettõl akár 12 órával is eltérhetsz akkor sem gyengül a hatása, nyugi :) Ha negyed óra számítana, már belehülyültek volna az óraátállításba.
A kérdező hozzászólása: kösz a választ:) megnyugodtam:D
én is elvileg este 8kor szoktam bevenni, de sokszor elcsúszok vele, van, hogy fél10kor jut eszembe:S de ez még nem gond:)
Dehogy baj.. én vmikor du. 2kor veszem be, vmikor meg 6kor... szal nem számít, de 12 órán belül legyél..de azér tnekem csak ilyen 4-5 óra szokott lenni
Ne félj, akár napi 1-2 órákat csúszkálhatsz mégsem fog gyengülni a hatása (nõdoki mondta). Az a lényeg, hogy a 12 órán belül maradj :)

Most kezdeném szedni a fogamzásgátlót (Belara), de nem jött meg a szokott időben. Hónap végén kellett volna, ma volt egy kis pecsételő vérzésem. Elkezdjem szedni a tabit vagy várjak? Nem szeretném márciusra halasztani.

Este csináltam tesztet és negatív lett. Jah és amúgy picit fel vagyok fázva...lehet h ez is közrejátszik...

Legjobb válasz: csak akkor kezdheted el, ha megjon, az elso napon. Ha nem rendszeres a ciklusod, akkor par nap keses belefer, foleg ha csinaltal tesztet es negativ. maskor is volt mar hogy nem jott meg idoben?

csak akkor kezdheted el, ha megjon, az elso napon. Ha nem rendszeres a ciklusod, akkor par nap keses belefer, foleg ha csinaltal tesztet es negativ. maskor is volt mar hogy nem jott meg idoben?
"Ha elõzõleg (az utolsó havi ciklusban) nem szedett semmiféle hormonális fogamzásgátlót. Az elsõ Belara filmtablettát a következõ MENSTRUÁCIÓ 1. napján vegye be. A fogamzásgátló hatás kifejlõdéséhez legalább 1 heti folyamatos adagolás szükséges és ez a hatás a 7 napos gyógyszermentes idõszakban is fennáll. Ha menstruációja már elkezdõdött vegye be az elsõ filmtablettát a menstruáció 5 napján függetlenül attól, hogy a vérzés már megszûnt vagy fennáll. Ebben az esetben azonban más fogamzásgátló módszert is kell alkalmazni a filmtablettaszedés elsõ 7 napjában (7 napos szabály). Ha menstruáció kezdete több mint 5 nappal korábban volt, akkor várja meg a következõ menstruációt és csak akkor kezdje el a Belara szedését."
Szerintem várd meg a rendes vérzést, különben bekavarsz a ciklusodba. Ne légy türelmetlen. Ez nem játék!
A kérdező hozzászólása: régebben volt ilyen, hogy néha-néha kimaradt vagy késett. Mondjuk ebben a hónapban elég sokat stresszeltem és fel is vagyok fázva kicsit...meg volt nemrég hüvelygombám is... :S szal sztem ezek is befolyásolják. Jan. 15-én voltam orvosnál és akkor semmi rendellenes nem volt a vizsgálaton. Hát mindegy majd lesz vmi :)
Benne van a betegtájékoztatóban, hogy akkor is el kell kezdeni szedni az új levelet, ha nem jön meg, vagy nem múlik el a szünetben. Illetve 1-3 hónapban elõfordulnak rendellenességek és ha eztán se szûnnek meg, irány a doki. OLVASTAD??????
A kérdező hozzászólása: igen OLVASTAM de ha te is OLVASTAD volna...odaírtam hogy MOST kezdem szedni...korábban NEM szedtem...de mindegy...és ezt nem írja le...
Bocs, félreolvastam, hogy most kezdenéd szedni. A tájékoztatóban ott van, mit tegyél. Bemásoltam neked. Amit elõzõleg írtam, arra vonatkozik, ha már szednéd egy ideje.
A kérdező hozzászólása: Köszike! :) Amúgy sztem ma elkezdem...tegnap csináltam tesztet és negatív lett szóval terhes tuti nem vagyok. Itt olvastam elõbb, hogy attól is lehet pecsételõ vérzés ha lassabban válik le a méhrõl a nyálkahártya...csak féltem nehogy esetleg elrontsak vmit :D
soha
A kérdező hozzászólása: esetleg valaki normális választ?
Le van írva a betegtájékoztatóban, de figyelj, hogy mensi elsõ napján kezded-e szedni, vagy nem, mert ez változtat az idõn! Ill. HA nincs benne, várj egy hónapot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!