Találatok a következő kifejezésre: Belara fogamzásgátlót 3 (14 db)

3 hete szedem a Belara fogamzásgátlót. Mennyire normális, hogy folyamatosan van vérzésem, úgy hogy tampont v. betétet kell használnom, nem elég a tisztasági?

Rendesen görcsölök is meg fáj a derekam. Amúgy 9 hete szültem!

Legjobb válasz: hát.. én a belarával megvártam az elsö 3 hónapot, de nem változott semmi, és nagyon rossz volt folyamatosan vérezni 3 hónapig....a doki egyböl mást írt fel, szerintem te is érzékeny vagy valamelyik összetevöre... menj el az orvoshoz, ad másikat

hát.. én a belarával megvártam az elsö 3 hónapot, de nem változott semmi, és nagyon rossz volt folyamatosan vérezni 3 hónapig....a doki egyböl mást írt fel, szerintem te is érzékeny vagy valamelyik összetevöre... menj el az orvoshoz, ad másikat
Szia!Én is Belarát szedek...és a kezdetekkor nekem is volt ilyen problémám a vérzéssel, bár nekem elég volt a tisztasági.A nõgyógyász azt mondta várjuk még meg az elsõ hónappot, és ha továbbra sem szünik meg a vérzés felír egy másik tabit...(bár nekem görcseim nem voltak), nem tudom Neked mennyire befolyásolhatja ezt a szülés...remélem segítettem... Üdv:Csilla
a belarával én is megszívtam.. egyrészt olyan hangukatingadozásaim voltak, hogy magam számára is elviselhetetlen voltam már az elsõ havi adag közben.. a görcseim is elõjöttek, vérzésem is erõs volt, visszajöttek a pattanásaim a hátamra, ráadásul úgy kaptam, hogy ez egy alacsony hormontartalmú gyógyszer, errefel 5 hónap alatt 10 kiló jött fel rám.. második hónap után hívtam a nõgyógyászom, hogy hízok, és tényleg a tablettán kívül semmi változás nem volt az életemben, de azt mondta, várjunk még a váltással, hátha beáll a szervezetem.. 12. kilónál elmentem egy másik dokihoz, aki elmagyarázta, hogy ez nem hogy alacsony hormontartalmú, hanem egy lórúgás, és azonnal váltsak!! amúgy a nõgyógyász, aki felírta, nem is titkolta, hogy jó kis százalékot kap, ha ezt írhatja fel nekem, de megnyugtatott, hogy jó lesz.. remélem segítettem! üdv
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.Amúgy nekem is azt mondták, hogy kicsi a hormontartalma.

3 hónapja szedek Belara fogamzásgátlót, a 2. hónapban rendesen megjött, a 7 napos szünetben, most a 3. hónapban pedig 1 héten hamarabb és nem is vérzek, hanem barnás vmi jön belőlem. Mi bajom van?

terhes lehetek v mi baj? :(mindig rendesen beszedtem a gyógyszert... válaszotokat el?re is közsönöm...

Legjobb válasz: Biztos nem vagy terhes, nekem is volt ilyen, de majd meg fog jönni rendesen, csak vszinû h még nincs hozzászokva a szervezeted a tabihoz vagy nem jó ez a fajta neked, és majd váltani kell, nekem is ez volt pont a 3. levélnél. de nyugi, nem lesz gond:)

Biztos nem vagy terhes, nekem is volt ilyen, de majd meg fog jönni rendesen, csak vszinû h még nincs hozzászokva a szervezeted a tabihoz vagy nem jó ez a fajta neked, és majd váltani kell, nekem is ez volt pont a 3. levélnél. de nyugi, nem lesz gond:)
Nekem is köztes vérzésem volt, most meg itt izgulok, mert a 7 napos szünet 7. napján vagyok és vérzés sehol sincs. Megkérdezhetem, hogy meg-e jött már? Mert eléggé kétségbe estem...

Belara fogamzásgátlót szedek 3 hónapja. Minden este 22-23 között vettem be. Egyik este viszont mentünk bulizni és ittam mellé alkoholt is. Ez befolyásolhatta a hatásosságát?

Nem hánytam, és nem is ment a hasam az alkoholtol.

Legjobb válasz: Én is azt szedek, bár én nem iszom alkoholt... A tájékoztatóban nincs benne, hogy az alkohol befolyásolja-e a hatását, úgyhogy szerintem nincs mitõl félned.

Én is azt szedek, bár én nem iszom alkoholt... A tájékoztatóban nincs benne, hogy az alkohol befolyásolja-e a hatását, úgyhogy szerintem nincs mitõl félned.
Nem, természetesen az alkohol nem befolyásolj a Belara fogamzásgátló hatékonyságát. (én is azt szedek) Csak abban az esetben történhet baj, ha még a felszívóás elõtt kijön. De mint mondottad ilyen nem történt, így nincs semmi baj!
Nem befolyásolta a hatását, nem kell aggódnod!
Nehogy bevegyen be eseményutánit fogamzásgátló mellett TILOS meddõséget okozhat
NEEEEEE csak esemény utánit ne, ha fogamzásgátlót szed! Szigorúan tilos.
Esemény utáni tablettát érdemes ilyenkor bevenni 120 órán belül, orvosi vény kell hozzá. Egy szemes kiszerelésûek jellemzõen 6000 Ft körül, pl: http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/ellaone_30_..
Nehogy bevegyen be eseményutánit fogamzásgátló mellett TILOS meddõséget okozhat
A kérdező hozzászólása: Nem vett be semmit ! A fogamzasgatlon kivul. a heten kell elvileg megjonnie neki de a gyogyszer tuti meghozza a mensiet nem ?
Ezért kell orvosnak döntenie róla, akkor nem hat a fogamzásgátló, ha szedésének kezdete a tûszõrepedés utánra esett.
Felelõtlenül tényleg nem szabad szedni, de azért meddõséget nem okoz. http://www.webbeteg.hu/orvos_valaszol_orvos_valasz/fogamzasg..
Ez az elsõ hónap, amikor szedi a fogamzásgátlót?
Ezek a tabletták simán védenek már az elsõ szemtõl. Orvos mondta, még mielõtt letámadna vki... Szóval semmi szükség az eseményutánira!!!
a fogamzásgátló az egész ciklus alatt védettséget jelent, nem?
te jó ég...3 éve szeded és nem tudod ezt sem?ez meg hogy lehet?a szünet alatt is véd a gyógyszer!!!!
Védett vagy.
A szünetben is véd. Ezt eddig nem hallottad???
Nem hiszem el h ilyen béna emberek szedik...Véd, a szünetben is!
A kérdező hozzászólása: A 2.dik napon történt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Igen még nem hallottam. Elolvastam az útmutatót és nem találtam benne.

4 hónapja fogamzásgátlót szedek (belara), és a 3. levél beszedése után több alkalommal is óvszer nélkül voltam együtt a párommal. Kb. 1 hete esténként hányingerem van. Terhes vagyok?

Legjobb válasz: 4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted,és nem hánytál,vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával,akkor elvileg nagyon csekély az esélye,hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek,el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót,és egyszer sem volt baj.Szurkolok,hogy nálad se legyen!!

4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted, és nem hánytál, vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával, akkor elvileg nagyon csekély az esélye, hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek, el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót, és egyszer sem volt baj.Szurkolok, hogy nálad se legyen!!
Szia.Elöfordul, hogy teherbe esnek tabi mellett.Barátnöm is így lett terhes kétszer is.Az elsöt elvetette, és utánna 4 hónapra rá, ismet teherbe esett, e´s a kicsi ma´r 3 éves.Szóval menj dokihoz, mert lehet, hogy nálad is ez a hejzet.De nem kel mindíg rosszra gondolni.Nem írtad, hogy kimaradt-e a menzeszed??A hányinger lehet mástól is.De ha cinálsz egy tesztet, megtudod.
Nem artad, hogy hol jár a ciklusod.Ha rendesen megjött a leutolsó mensid, és nem csak 1-2 nap ippeghogy valami barnázgatás volt, nem hiszem, h babás vagy.Statisztika szerint 10ezer nõbõl 2-3 esik teherbe a tabi remdes szedése mellett is.De ha a fönti dolgok nem igazak rád, akkor nem hiszem, h az.Hogy megnyugodj csinlj egy tesztet, mert ha má hányingered van, akkor kell lennie annyi HCGnek a szervezetedben, h kimutassa.
3 éve szeded és még csak most engedted meg neki???? Ejha. Megfog jönni ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: kösziiii
Már bocs, de akkor eddig mi a fenének tömted magad feleslegesen hormonokkal??? Amúgy megfog, nyugodj meg! Azért nem olyan könnyû fogamzásgátló mellett terhesnek lenni. Nekem 7 év alatt soha nem jött össze, amíg szedtem. Sõt, még az abbahagyása után is 7 hónapig tartott, mire összejött. Mondjuk oda is figyeltem mindenre, mialatt szedtem!
A kérdező hozzászólása: köszi. de ezt h érted h mindenre oda figyeltél?
Mindig minden szemet bevettem, ha csúsztam a bevétellel, vagy ha olyan dolgot szedtem, pl. antibiotikum, akkor mindig védekeztem óvszerrel is kiegészítve. És nem is lettem terhes soha a szedése alatt, mint ahogyan már írtam.
A kérdező hozzászólása: én is ezekre oda figyelek bárén nem mindig ugyanabban az idõben veszem be ugy értem, hogy 8-kor szoktam bevenni de van amikor csúszok 1-2 órát de gondolom ez nem lényeges.és volt olyan amikor egymásután többször is elment ez sem jelent gondot?
Már miért jelentene gondot, ha többször vagytok együtt? A fogamzásgátló hat, annyiszor szexelsz, ahányszor akarsz. És gond akkor lehet, ha 12 óránál többet csúszol a bevétellel.
A kérdező hozzászólása: megjött :)

Ha a fogamzásgátló tabletta bevétele után kb 3, 5-4 órán belül hasmenésem volt és másnap együtt voltam a barátommal van rá esély, hogy teherbe essek?

Válaszokat el?re is angyon köszönöm!

Legjobb válasz: 3 óra alatt már felszívódik a gyógyszer...nem leszel terhes szerintem :)

3 óra alatt már felszívódik a gyógyszer...nem leszel terhes szerintem :)
3-4 óra múlva jelentkezõ hányás/hasmneés esetén nem biztosított a készítmény hatóanyagainak teljes felszívódása. Amennyiben a tabletta bevételét követõ 3-4 órában hány v. hasmenés jelentkezik, ez olyan, mintha elfelejtett volna bevenni egy tablettát. Így ebben az esetben kövese az elfelejtett tabletta bevételre vonatkozó útmutatást. Ha súlyos hasmenése van, keresse fel orvosát.Ilyen esetekben kiegészítõ fog.gátlás szükséges, pl.:óvszer!! 19/L
Véd.Nem vagy terhes!!!!
Ezért felesleges szedned... Szegény pasi..... De hát te tudod.....
kamu kerdes :D
Felesleges hormonbomba a szervezetednek...
Kivéve ha gusztustalan az arcbõröd a fogamzásgátló nélkül akkor ne hagyd abba!!!
Én is ritkán engedtem az exembe, inkább közvetlen a menstruáció elõtt 1-2 nappal. Egyébként tényleg véd.
Jó nagy hülye nõ lehet aki tényleg ilyet csinál. Szedi a tablettát, de nem élvezhet benne el a pasi?? Na neee!!! Reménykedem ez kamu kérdés, és nincsenek ilyen nõk.
Ha pedig ennyire besza.rik a félelemtõl, akkor ne is szedje a tablettát és használjanak gumit. Ahogy egyik elõttem szóló írta, ezért felesleges szedni.
emlékeim szerint... gyanúsan kezdõdik.û De ha megvolt a menzeszed elvileg nem lehetsz terhes
elég jó a memóriátok ha azt se tudod beléd ment-e.remélem nem vagy terhes, ezt az észt ne örökítsétek.
Az életkorodat szorozd meg legalább 5-tel és megkapod a választ...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!