Találatok a következő kifejezésre: Beköthetem-e a 5 pontos övvel rendelkező (1 db)

Beköthetem-e a saját 5 pontos övvel rendelkező gyerekülést a kocsi kétpontos övével hátra?

3 gyerekülést kell elhelyezni, és hátul sajnos középen csak 2 pontos övünk van.

Legjobb válasz: Sajnos nem szabad, csak három ponton rögzített övvel lehet a gyereküléseket bekötni. De én láttam már olyat, hogy fel lehet szereltetni három ponton rögzített övet középre is, a plafonra van szerelve középen.

Sajnos nem szabad, csak három ponton rögzített övvel lehet a gyereküléseket bekötni. De én láttam már olyat, hogy fel lehet szereltetni három ponton rögzített övet középre is, a plafonra van szerelve középen.
HIVATALOSAN NEM szereltethetsz be biztonsági övet olyan autóba hátra (sem), amiben gyárilag nem volt! Jogszabály tiltja! Ezt biztosan tudom, mert én végigjártam ennek a kálváriáját! Egy Zastava GTL55-be szerettem volna hátra GYÁRI ÖVEKET beszereltetni szintén gyerekülés miatt, hosszas levelezés, az autóval a Gépjármûfelügyeletre járkálás, vizsgálódás, fejvakarás után hivatalosan kimondták, hogy NEM. Pedig az autóban gyárilag MEGVOLT A HELYE a hátsó öveknek, egyedül a padlólemezre nem volt behegesztve a meglévõ lyukba a fogadócsavar. Én mindent megpróbáltam, de azt mondták, hogy a mûszaki vizsgán nem fogják elfogadni. Ennek ellenére én szabályosan beszereltem, használtuk is, mûszakira mindig kiszedtem. Szerencsém volt, a rendõrök nem vacakoltak ezzel ellenõrzéskor. "KRESZ 48. §. (5). ... Becsatolt biztonsági övvel rögzítettnek minõsül a biztonsági gyermekülésben rögzített gyermek is. " "48. § (1)...(4) (5) Olyan gépkocsival, amelynek meghatározott üléseit biztonsági övvel kell felszerelni, továbbá olyan gépkocsival, amelynek hátsó üléseit biztonsági övvel szerelték fel, csak abban az esetben szabad közlekedni, ha a biztonsági övvel felszerelt ülésen utazó személy becsatolt biztonsági övvel van rögzítve. A személygépkocsi hátsó ülésén utazó, 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket biztonsági gyermekülésben kell rögzíteni. a) Nem kell becsatolni a biztonsági övet: aa) a hátramenetben közlekedõ gépkocsi vezetõjének; ab) a taxi gépkocsi vezetõjének, ha taxi üzemmódban utast szállít; ac) a mentõ gépkocsi betegellátó terében utazóknak, ha a becsatolás a beteg állapotának romlását okozhatja, a betegellátást akadályozza; ad) a jármûvezetés oktatása és az azt követõ gyakorlati vizsga során az oktatónak. b) A személygépkocsi hátsó ülésén utazó 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket nem kell biztonsági gyermekülésben rögzíteni, ha: ba) a biztonsági gyermekülés beszerelésére a személygépkocsi gyári kialakítása alapján nem alkalmas; bb) a gyermek az üléshez beszerelt biztonsági övvel megfelelõen, biztonságosan rögzíthetõ; bc) a 46. § (2) bekezdése alapján és a szállított személyek számából következõen egy ülõhelyen két gyermek foglal helyet; bd) az egyidõben szállítani kívánt gyermekek száma miatt a biztonsági gyermekülésben történõ rögzítés nem oldható meg; be) a szállítás taxi üzemmódban használt taxi gépkocsival, személygépkocsis személyszállítást végzõ gépkocsival, rendvédelmi szervek gépkocsijával vagy a mentõgépkocsi betegellátó terében történik. (6) A személygépkocsi elsõ ülésén 150 cm-nél alacsonyabb gyermek csak akkor szállítható, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, és a gyermeket biztonsági gyermekülésben helyezték el. (7)... " Nincs kitétel arra, hogy 3 vagy 2 pontos övvel lehet-e bekötni a gyermekülést. Nyugodtan kösd be a 2 pontossal, ha be tudod, sok ülés alkalmas rá, nem tudom a Tied milyen. Még mindig jobb, mintha nem lenne bekötve.
Hátsó ülésen olyan jármûben amelyben csak 2 pontos biztonsági öv van 135 cm nél magasabb gyermeket be lehet kötni.Nekem is ilyen autóm van. Buszvezetõként tovább képzéseken le adták ezt az anyagot. Ha két pontos övvel rögzíted a gyermekülést az is meg tartja és a rendõr sem szól emiatt csak legyen bekötve. A Jogi kérdés az persze más lapra tartozik.
Kicsit régi bejegyzés, de engem is ez a téma érdekel, és akadtam valamire, ami egy késõbbi böngészõt érdekelhet: http://www.babakocsivasarlas.hu/index.php?inc=oldal&tipus=2&.. a szöveget nem tudtam kimásolni, de középtájt van 1 megjegyzés, miszerint a nagy széles talp miatt viszonylag könnyen rögzíthetõ 2 pontossal is a gyermekülés. Van benne valami. Ha a háttámlát rögzíted, akkor a becsapódáskor nem tud elõre indulni az ülés, visszacsapódáskor meg talán elég széles a nagy mûanyag talp, és beékelõdik. Talán.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valóban nem ajánlott a 4-es főút kezdő vezetők számára? Most tettem le a jogsit és az oktatóm azt ondta, hogy amíg kezdő sofőr vagyok ne menjek huzamosabb ideig rajta.

6

A kisbuszok miért szerepelnek annyit a baleseti jelentésekben?

Egy okot találtam: a tengelyük és a kerekük akkora mint egy normál személyautóé, de a súlyuk nagyobb és magasabbak is, így nehezebb őket irányítani, főleg ha meg vannak pakolva utasokkal vagy áruval is.

7

Ha részegen bringázom és lecinkel a rendőr azért kapok büntető pontot? Ugorhat a jogsim? Mennyire vághat meg?

7

Küllő fény használatáért meg fognak büntetni a rendőrök biciklin?

http://www.ebay.com/itm/Cycling-Bicycle-Flash-LED-Wireless-C..

ezen a linken van amit venni szeretnék (ha legális)

11

Mit jelent a T (185), M, K (186) kódok a jogosítványban?

1

Egy kétsávos útra akarok balra kanyarodva rámenni, a szemben lévő autó pedig jobbra akar kanyarodni. Õ rámehet a kétsávos belső sávjára közvetlen? Meg kell várnom, míg bekanyarodik?

11

Szabályos volt ez?

Haverom mesélte egy autóbalesetét. Autópályára hajtottak volna és a besorolósávban gyorsítottak. Előttük is épp besorolni szeretett volna egy autó, de nem tudott így megállt a sáv végén. Haverom úgy gondolta, hogy még be tud sorolni ezért ráhajtott külső sávra. Ebben a pillanatban az előtte lévő autós is elindult és összeütköztek.
Nekem így mesélte el. De szabályos az, hogy az előttük lévő autó megállt ők meg kihajtottak mögötte?
Mert szerintem nem.
Ha nincs igazam ne kövezzetek meg, nincs jogsim.

4

Dabas - Kőbánya Kispest vasútvonal mennyire biztonságos?

Cigányok, stb? Arra többnyire újabb (piros) szerelvények járnak, nem?

3

Szerintetek jó ötlet lenne kresz vizsgához kötni a kerékpározást?

Komolyan mondom már félek autóba ülni. 5 km-en belül "csak" két biciklist plusz egy komplett családot sikerült majdnem elütnöm. Az első eset sima ügy, egyenes szakaszon mentem és kivágódott elém egy mellékutcából egy kerékpáros hölgy, mindenféle jelzés nélkül. Az ilyeneket hívom kamikaze bicikliseknek. A második majdnem áldozat, egy tizenéves fiú volt, aki nem volt képes türelmesen megvárni, amíg a mellettem álló autó kikanyarodik. Emiatt az autó miatt nem láttam őt és hajszálon múlott, hogy nem csaptam el. A harmadik a család, apa-anya-két gyerek, esti szürkületben világítás, prizma, láthatósági mellény nélkül, közúton egymás mellett kerékpározva. Ilyenkor persze rendőr sehol. De kérdem én, tisztelt kerekezők, nem féltitek az életeteket?

10

Ha nincs nálam az eredeti Forgalmi csak a fénymásolat, megbüntet a rendőr?

Most vásároltam egy gépjárművet szlovákiában,szlovák rendszámmal,és Szlovák iratokkal.
Szlovákiai állampolgár vagyok,Szlovák személyivel,de van magyar állandó lakcímem is.Már 10 éve dolgozom Magyarországon.
Na most nekem az a problémám hogy nincs nálam az eredeti Forgalmi a kocsihoz,csak egy fénymásolat (ami le van pecsételve a kinti autókereskedés által ),és egy "Szlovák"nyelven adásvételi szerződés.
Mivel az Autókereskedés 7 nap visszacserélési lehetőséget biztosít,és utána kerül a nevemre,ezért egy hétig (1,5) így járok Magyarországon(Munkám miatt muszáj).
Most az a kérdésem,ha meg állítanak egy közúti ellenőrzésre mi történik ?

Nagyon szépen köszönöm válaszotok előre is..

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!