Találatok a következő kifejezésre: Beköthetem-e a 5 pontos övvel rendelkező (1 db)

Beköthetem-e a saját 5 pontos övvel rendelkező gyerekülést a kocsi kétpontos övével hátra?

3 gyerekülést kell elhelyezni, és hátul sajnos középen csak 2 pontos övünk van.

Legjobb válasz: Sajnos nem szabad, csak három ponton rögzített övvel lehet a gyereküléseket bekötni. De én láttam már olyat, hogy fel lehet szereltetni három ponton rögzített övet középre is, a plafonra van szerelve középen.

Sajnos nem szabad, csak három ponton rögzített övvel lehet a gyereküléseket bekötni. De én láttam már olyat, hogy fel lehet szereltetni három ponton rögzített övet középre is, a plafonra van szerelve középen.
HIVATALOSAN NEM szereltethetsz be biztonsági övet olyan autóba hátra (sem), amiben gyárilag nem volt! Jogszabály tiltja! Ezt biztosan tudom, mert én végigjártam ennek a kálváriáját! Egy Zastava GTL55-be szerettem volna hátra GYÁRI ÖVEKET beszereltetni szintén gyerekülés miatt, hosszas levelezés, az autóval a Gépjármûfelügyeletre járkálás, vizsgálódás, fejvakarás után hivatalosan kimondták, hogy NEM. Pedig az autóban gyárilag MEGVOLT A HELYE a hátsó öveknek, egyedül a padlólemezre nem volt behegesztve a meglévõ lyukba a fogadócsavar. Én mindent megpróbáltam, de azt mondták, hogy a mûszaki vizsgán nem fogják elfogadni. Ennek ellenére én szabályosan beszereltem, használtuk is, mûszakira mindig kiszedtem. Szerencsém volt, a rendõrök nem vacakoltak ezzel ellenõrzéskor. "KRESZ 48. §. (5). ... Becsatolt biztonsági övvel rögzítettnek minõsül a biztonsági gyermekülésben rögzített gyermek is. " "48. § (1)...(4) (5) Olyan gépkocsival, amelynek meghatározott üléseit biztonsági övvel kell felszerelni, továbbá olyan gépkocsival, amelynek hátsó üléseit biztonsági övvel szerelték fel, csak abban az esetben szabad közlekedni, ha a biztonsági övvel felszerelt ülésen utazó személy becsatolt biztonsági övvel van rögzítve. A személygépkocsi hátsó ülésén utazó, 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket biztonsági gyermekülésben kell rögzíteni. a) Nem kell becsatolni a biztonsági övet: aa) a hátramenetben közlekedõ gépkocsi vezetõjének; ab) a taxi gépkocsi vezetõjének, ha taxi üzemmódban utast szállít; ac) a mentõ gépkocsi betegellátó terében utazóknak, ha a becsatolás a beteg állapotának romlását okozhatja, a betegellátást akadályozza; ad) a jármûvezetés oktatása és az azt követõ gyakorlati vizsga során az oktatónak. b) A személygépkocsi hátsó ülésén utazó 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket nem kell biztonsági gyermekülésben rögzíteni, ha: ba) a biztonsági gyermekülés beszerelésére a személygépkocsi gyári kialakítása alapján nem alkalmas; bb) a gyermek az üléshez beszerelt biztonsági övvel megfelelõen, biztonságosan rögzíthetõ; bc) a 46. § (2) bekezdése alapján és a szállított személyek számából következõen egy ülõhelyen két gyermek foglal helyet; bd) az egyidõben szállítani kívánt gyermekek száma miatt a biztonsági gyermekülésben történõ rögzítés nem oldható meg; be) a szállítás taxi üzemmódban használt taxi gépkocsival, személygépkocsis személyszállítást végzõ gépkocsival, rendvédelmi szervek gépkocsijával vagy a mentõgépkocsi betegellátó terében történik. (6) A személygépkocsi elsõ ülésén 150 cm-nél alacsonyabb gyermek csak akkor szállítható, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, és a gyermeket biztonsági gyermekülésben helyezték el. (7)... " Nincs kitétel arra, hogy 3 vagy 2 pontos övvel lehet-e bekötni a gyermekülést. Nyugodtan kösd be a 2 pontossal, ha be tudod, sok ülés alkalmas rá, nem tudom a Tied milyen. Még mindig jobb, mintha nem lenne bekötve.
Hátsó ülésen olyan jármûben amelyben csak 2 pontos biztonsági öv van 135 cm nél magasabb gyermeket be lehet kötni.Nekem is ilyen autóm van. Buszvezetõként tovább képzéseken le adták ezt az anyagot. Ha két pontos övvel rögzíted a gyermekülést az is meg tartja és a rendõr sem szól emiatt csak legyen bekötve. A Jogi kérdés az persze más lapra tartozik.
Kicsit régi bejegyzés, de engem is ez a téma érdekel, és akadtam valamire, ami egy késõbbi böngészõt érdekelhet: http://www.babakocsivasarlas.hu/index.php?inc=oldal&tipus=2&.. a szöveget nem tudtam kimásolni, de középtájt van 1 megjegyzés, miszerint a nagy széles talp miatt viszonylag könnyen rögzíthetõ 2 pontossal is a gyermekülés. Van benne valami. Ha a háttámlát rögzíted, akkor a becsapódáskor nem tud elõre indulni az ülés, visszacsapódáskor meg talán elég széles a nagy mûanyag talp, és beékelõdik. Talán.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért kapom meg némely emberektől, hogy nm normálisan vezetek, ha nem tetszik nekik, ahogy vezetek?

Nem vezetek balset veszélyesen, felelötlenűl, és örült módjára, szabályokat nem betartva.
Mégis van 1-2 ember akitől kéretlenül is megkaptam, hogy "örülten" vezetek.
Holott nem, csak tudom, hogy mire képes az autóm, és mire vagyok képes.
1 szitu. Jönnek szembe, messze, megyek lendülettel, kanyarodnék balra, és nem hogy megállnék és megvárnám még elmegy a sok kocsi, hanem tudom, hogy milyen sebességgel jönnek, én milyen sebességgel megyek, és bekanyarodok.
Anélkül, hogy a szembejövőnek el kéne vennie a gázról a lábát.
Mások meg megállnának, és várnának.
Én anélkül bekanyarodok, hogy lecsapnám a kanyart az esetlegesen balról kijövő autó kárára.
Vagy fűútra kikanyarodáskor, látom, hogy nagy kocsisor, mind két oldalt. Tudom, hogy mennyire és milyen ygorsan tudok felgyorsulni hogy ne jöjjenek a nyakamra és ne kelljen satufékezni egyik odlalnak se, hát kikanyarodok...
Jobbkezes utcáknál lassan egyenletes tempóba gurulok és nézem a jobb oldali utcákat, néha a balt miután megnéztem a jobbat. Na erre is megkaptam, hogy mi az hogy nem állok meg minden utcánál...

És rám mondják egyes emberek, hogy nem normális ahogy vezetek.
De szerintem az lenne az ha sebesség határ felett mennék, mindenhol lecsapom az összes kanyart, hogy betudjam venni gyorsan a kanyarokat, illetve elkezdenék előzni kocsisort, miközben szemből jön egy kamion...

És sokan azt mondják gáz ahogy vezetek. De még soha nem volt se koccanásom, se neki tolatás másnak, se árokba lecsúszás, se lemenetel az útról, se piroson áthajtás, se gyorshajtás, se tilosban parkolás.

Mégis miért vezetek akkor pár ember szerint rosszul?

15

Mekkora büntetésre számíthatok, ha áthajtottam a piros lámpánál?

3,5T teherautóval mentem 50-el és a gyalogos átkelőhely előtt 1-2 méterrel sárgára váltott a lámpa. Egyből fékeztem, de nem tudott volna megállni, ezért a gázra léptem és pont a piroson mentem át.
Vagy satut kellett volna nyomnom úgy hogy nem látom, hogy mi van a kocsi mögött? Ha meg normálisan fékezek akkor valahol a kereszteződés közepén álltam volna meg.
Az kamera valószínűleg felvette az egészet.

5

Melyik a helyes, ha leejtőn üresbe gurulok. Vagy ha motorfékkel?

Azért szoktam, mert vannak itt szép egyenese nem olyan meredek dombok, és leejtőn, hogy ne nyomjam a gázt, és ne fogyasszam az üzemanyagot, meg környezet tudatosság(fuck yea... :D) kiszoktam venni üresbe, és végig legurulok a leejtő végéig.
De most velem volt a nagybátyám, és azt mondta, ez jó, de Õ inkább azt javasolja, hogy motorfékkel menjek le.
Mert így mégis fékezve van az autó.
De ha a motorfékkel megyek le, és nem üresbe, akkor hamar lelassítja az autót. Pár 10 méter után, már 50 helyett 40-35 el gurulok...
Én meg pont azt szeretném, hogy szépen 50nel végig gurulok.
Ezt mondtam is neki, de Õ akkor is azt javasolja, hogy motorfék...
Õ régóta vezet, és sok mindent(személyautó, teherautó, kamion)
Gondolom csak jobban tudja.
De nem értem a logikát. Ha motorfékkel megyek, belassítja az autót, és válthatok vissza, mert rángatna, aztán megint vissza. Végén ott lennék, hogy 2 esbe gurulnék már az alján, de a távot lassan tenném meg.
Mi a megoldás?
Rosszul gondolom?

15

Külföldön (Nemetorszagban) kisebb koccanást okoztam mi a teendo? Kocsi apam neven van, fizet a biztosito?

A kocsi apam nevén, kárfelvételit csak németül lett kitöltve a vétlen fél csinálta, illetve a rendorok vettek fel jegyzokonyvet, biztosito Genertel

4

Az autóversenyzőknek is sz*r érzés, ha összetörik az autót, baleseteznek?

Szóval nekik ez már nem olyan "tragédia"?
Ha összetörik, pörögnek az autóval, megborul az autó.
Õk nem fosnak be? Tudják, hogy azért elég nagy biztonságban vannak?
Szóval nekik van olyan érzésük, egy borulás, közben, hogy "hú bazzeg! ez de sz*r..."
És kicsit elmegy a kedvük a dolgoktól?

3

Robogóval csúszós úton mi a helyes fékezés menete?

Első, vagy hátsó kerékkel könnyebb megcsúszni? Melyik blokkolhat könnyebben?

5

Ha nem okoztam senkinek fennakadást, veszélyt, miért dudált rám az illető?

Éles kanyar, tükör van, de abban nem mindig látni(pl bepárásodott a múltkor is, volt, hogy jég volt rajta.) Ilyenkor előre gurulok 1 picit és benne vagyok a szembe sávban átlósan. És megnézem, hogy jönnek-e és ha nem akkor megyek tovább.
De ha előre gurulok, és meglátom, hogy jön-e valaki, megállok, a szembe sávban. Láthatóan álltam, mégis aki jött jobb oldalt, rám dudált, mintha bevágtam volna elő. De fékezni se fékezett, mintha látná, hogy rá gurultam volna...
Pedig nem állok, még a szembe sávban, nézem, hogy jön-e és rám dudáltak...
Miért?

5

A parkoloban neki mentek az automnak, az illető elhajtott, de rendszámát megjegyeztem. Hgyan tudhatom meg a nevét?

8

Hogy fognak attól lemaradni mögöttem, ha rálépek a fékre, hogy világítson?

Itt olvastam egy tanácsban. Hogy ha jkön valaki szorosan mögöttünk, de megelőzni nem akar, és a nyomunkban van már így régóta, és idegesítő, akkor az a teendő, hogy 1 picit hozzá érünk a fékhez, de csak annyira, hogyvilágítson a lámpa. És akkor tuti le fog maradni az illető.
De mégis mitől maradna le? Az csak a lámpa. Nem szögeket szór ki az autó az útra...

14

Szegeden párizsi körúton van jelzőlámpa figyelő kamera vagy a lámpába beépített kamera? Ma sikerült áthajtanom egy sárgán.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!