Találatok a következő kifejezésre: Beköthetem-e a 5 pontos övvel (1 db)

Beköthetem-e a saját 5 pontos övvel rendelkező gyerekülést a kocsi kétpontos övével hátra?

3 gyerekülést kell elhelyezni, és hátul sajnos középen csak 2 pontos övünk van.

Legjobb válasz: Sajnos nem szabad, csak három ponton rögzített övvel lehet a gyereküléseket bekötni. De én láttam már olyat, hogy fel lehet szereltetni három ponton rögzített övet középre is, a plafonra van szerelve középen.

Sajnos nem szabad, csak három ponton rögzített övvel lehet a gyereküléseket bekötni. De én láttam már olyat, hogy fel lehet szereltetni három ponton rögzített övet középre is, a plafonra van szerelve középen.
HIVATALOSAN NEM szereltethetsz be biztonsági övet olyan autóba hátra (sem), amiben gyárilag nem volt! Jogszabály tiltja! Ezt biztosan tudom, mert én végigjártam ennek a kálváriáját! Egy Zastava GTL55-be szerettem volna hátra GYÁRI ÖVEKET beszereltetni szintén gyerekülés miatt, hosszas levelezés, az autóval a Gépjármûfelügyeletre járkálás, vizsgálódás, fejvakarás után hivatalosan kimondták, hogy NEM. Pedig az autóban gyárilag MEGVOLT A HELYE a hátsó öveknek, egyedül a padlólemezre nem volt behegesztve a meglévõ lyukba a fogadócsavar. Én mindent megpróbáltam, de azt mondták, hogy a mûszaki vizsgán nem fogják elfogadni. Ennek ellenére én szabályosan beszereltem, használtuk is, mûszakira mindig kiszedtem. Szerencsém volt, a rendõrök nem vacakoltak ezzel ellenõrzéskor. "KRESZ 48. §. (5). ... Becsatolt biztonsági övvel rögzítettnek minõsül a biztonsági gyermekülésben rögzített gyermek is. " "48. § (1)...(4) (5) Olyan gépkocsival, amelynek meghatározott üléseit biztonsági övvel kell felszerelni, továbbá olyan gépkocsival, amelynek hátsó üléseit biztonsági övvel szerelték fel, csak abban az esetben szabad közlekedni, ha a biztonsági övvel felszerelt ülésen utazó személy becsatolt biztonsági övvel van rögzítve. A személygépkocsi hátsó ülésén utazó, 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket biztonsági gyermekülésben kell rögzíteni. a) Nem kell becsatolni a biztonsági övet: aa) a hátramenetben közlekedõ gépkocsi vezetõjének; ab) a taxi gépkocsi vezetõjének, ha taxi üzemmódban utast szállít; ac) a mentõ gépkocsi betegellátó terében utazóknak, ha a becsatolás a beteg állapotának romlását okozhatja, a betegellátást akadályozza; ad) a jármûvezetés oktatása és az azt követõ gyakorlati vizsga során az oktatónak. b) A személygépkocsi hátsó ülésén utazó 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket nem kell biztonsági gyermekülésben rögzíteni, ha: ba) a biztonsági gyermekülés beszerelésére a személygépkocsi gyári kialakítása alapján nem alkalmas; bb) a gyermek az üléshez beszerelt biztonsági övvel megfelelõen, biztonságosan rögzíthetõ; bc) a 46. § (2) bekezdése alapján és a szállított személyek számából következõen egy ülõhelyen két gyermek foglal helyet; bd) az egyidõben szállítani kívánt gyermekek száma miatt a biztonsági gyermekülésben történõ rögzítés nem oldható meg; be) a szállítás taxi üzemmódban használt taxi gépkocsival, személygépkocsis személyszállítást végzõ gépkocsival, rendvédelmi szervek gépkocsijával vagy a mentõgépkocsi betegellátó terében történik. (6) A személygépkocsi elsõ ülésén 150 cm-nél alacsonyabb gyermek csak akkor szállítható, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, és a gyermeket biztonsági gyermekülésben helyezték el. (7)... " Nincs kitétel arra, hogy 3 vagy 2 pontos övvel lehet-e bekötni a gyermekülést. Nyugodtan kösd be a 2 pontossal, ha be tudod, sok ülés alkalmas rá, nem tudom a Tied milyen. Még mindig jobb, mintha nem lenne bekötve.
Hátsó ülésen olyan jármûben amelyben csak 2 pontos biztonsági öv van 135 cm nél magasabb gyermeket be lehet kötni.Nekem is ilyen autóm van. Buszvezetõként tovább képzéseken le adták ezt az anyagot. Ha két pontos övvel rögzíted a gyermekülést az is meg tartja és a rendõr sem szól emiatt csak legyen bekötve. A Jogi kérdés az persze más lapra tartozik.
Kicsit régi bejegyzés, de engem is ez a téma érdekel, és akadtam valamire, ami egy késõbbi böngészõt érdekelhet: http://www.babakocsivasarlas.hu/index.php?inc=oldal&tipus=2&.. a szöveget nem tudtam kimásolni, de középtájt van 1 megjegyzés, miszerint a nagy széles talp miatt viszonylag könnyen rögzíthetõ 2 pontossal is a gyermekülés. Van benne valami. Ha a háttámlát rögzíted, akkor a becsapódáskor nem tud elõre indulni az ülés, visszacsapódáskor meg talán elég széles a nagy mûanyag talp, és beékelõdik. Talán.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az igaz, hogy azzal a papírral amit az okmányirodában adnak hogy igényeltem meg befizettem a jogosítványt, azzal vezethetek úgy, hogy ha van mellettem valaki akinek már van jogsija?

9

Hogyan van a gyalogos átkelőhelyre vonatkozó jogszabály?

Összezavar az, hogy sokan mást mondanak, interneten is mást olvasok sok helyen. Én úgy tudom, hogy ma már teljesen meg kell állni a zebra előtt, ha a zebra mellett már OTT áll a gyalogos, tehát át kell engedni akkor is ha már az átkelésre készül, nem pedig csak akkor, ha lelépett.

És lenne még egy kérdés. Ha egy négysávos úttesten ha van egy gyalogos átkelőhely (zebra) de az úttestet járdasziget választja el, akkor csak akkor kell-e megállni, ha a menetirány szerinti jobb oldali gyalogos átkelőhelyen közlekednének gyalogosok, vagy már a másik oldalt kiszúrva is át kell engedni a gyalogost.

A harmadik ezzel a kérdéssel, hogy mi történik járdasziget nélkül, ugyanezzel a felállással.

9

AM kategóriás jogsival ha a robogómat levizsgáztatom és lesz rajta rendszám + két személlyel megyünk ha elkap a rendőr milyen büntetésre számíthatok?

3

Az nem csapda, hogy ha valaki lassan megy, és lehúzódik?

Hogy előzzem csak meg, utána meg rám rántja a kocsit, és összetöröm?

11

A traffipax képeket rögzít, vagy videó formátumban is tárolják azt, ami alapján a feljelentést elkészítik?

Az Én "gyorshajtásomat" 4 képpel akarják bizonyítani a (kozbirságpol.hu) weboldalukon, viszont a sebbeség túllépésénél (73km/ó) se Én, sem az autó rendszáma nem látszik egyáltalán, csak hogy az egy fekete Punto. Mikor már elméletileg 42 km/ó-val megyek már csak akkor látszik a rendszám (ugye ez 50-es táblánál).

10

Van értelme, illetve érdemes-e fedélzeti kamerát tenni a kocsiba?

Volt már valaki,aki hasznát vette?

18

Köteles vagyok bele nézni a visszapillantóba, ha balra kanyarodok?

Láttam videókban olyat, hogy kanyarodik be balra valaki, és előznek végig a sort, és bele megy a kanyarodóba.
Most nekem kell bele néznem a bal óldali vissza pillantóba, vagy az, aki előz annak kell meggyőződnie arról, hogy nem-e fordul valaki le?

13

Ennek a Suzukisnak valami kisebbségi komplexusa lehetett?

Tegnap elkértem faterom régi Mercedes-ét, hogy a csajommal elmenjünk egy kicsit kocsikázni, kirándulni. Szeretem azt a kocsit vezetni, nagy élmény. Egy 1989-es W126 560 SEC.
Megyünk olyan kellemes 90-es tempóban. Előttünk egy Suzuki. Az az új ronda vacak az a Kizashi vagy micsoda.
Õ is olyan 90 körül ment, de eléggé ingadozott a sebessége. Nyilván a tempomatot nem ismeri. A kanyarokban meg úgy lelassított mint valami kezdő nő. Pár percet mentünk mögötte aztán meguntam ezt a bénázást és megelőztem. Csináltam egy kis előnyt aztán haladtam továbbra is 90-el. Nem telik el 1 perc a Suzukis megelőz:) Mondom ez b0l0nd. Aztán kezdődött minden előröl. Hol 80-al ment, hol 90-el, hol néha kicsit gyorsabban. Kanyarban meg mint a nyugdíjas. Megelőztem megint. Megint csináltam egy kis előnyt. Most kicsit nagyobbat. Aztán haladtam tovább stabil 90-el. Látom a tükörből, hogy megint nyomja neki és készül megint megelőzni. Kis is jött mellém. Mondom na ebből elég. Mikor pont mellém ért elkezdtem én is nyomni. Nem engedtem megelőzni. Néztem át hozzá aztán röhögtem. Egy 30-as ránézésre jó nagy pancser vezette meg egy randa nő ült mellette. Hát aztán a csoda Suzuki nem bírt az öreg Mergával úgyhogy szépen visszament mögém és lemaradt. Ez után már nem volt semmi esemény.

Az ilyennek mi baja van?
Kisebbségi komplexus, hogy nehogy már a sok milliós Suzukiját leelőzze egy majd 25 éves Mercedes?
Vagy szimplán hüly€ és [email protected] sofőr?
Vagy mi lehet az ilyeneknek a motivációja? Mi járhat a fejében?

20/F

30

Mi kell ahhoz, hogy ne szálljon fel egy repülőgép?

Mármint az időjárási riasztásokat nézve,holnap repülök,és első fokú riasztás van kiírva :-( félek hogy nem érem el a csatlakozást..

3

Az érdekelne engem, hogy balesetet szenvedtem Debrecenben. Hova fordúljak?

A Vizmű Zrt arra hivatkozik hogy az útszakasz ki volt táblázva!Ki volt de egyenetlen útszakaszra figyelmeztetett nem lövészárokra!A pótszemlét senki nem tartotta meg,arra hivatkozva hogy nincs rá meghatalmazása a Vizműtől!A cégnek van kátyúra biztositása,de le sajnál!Úgy hogy itt állok egy baleseti jegyzőkönyvvel és egy totálkáros autóval ami a munka eszközöm is volt,mert pizza futár vagyok,na és senki nem akar kártériteni!Akkor minek fizetünk mi minden féle hatalmas összegeket? Ha baj esetén nem segitenek rajtunk!Ez az útszakasz ami teljesen átlett vágva folyamhomokkal lett feltöltve és hetekig igy volt!Az nap éjszaka szakadt az eső és a homok eltünt!Az egyenetlen útszakaszbólMint már emlitettem lövészárok lett!Az autómmal kb.1km-tert tudtam még megtenni!A rendőrséget ki hivtam,de azok közölték velem hogy szabálysértési eljárást kezdeményeznek ellenem,5000-150000huf,ja és a tábla miatt!Na ebből nem kértem ezért a renőrségi intézkedés el maradt!Más napra le aszfaltozták az utat de 3+1 autót kiütött!Na és még én csak 4 kerékkel nem nagy motorral közlekedtem, mert akkor már halott lennék!

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!