Találatok a következő kifejezésre: Beköthetem-e a 5 pontos övvel (1 db)

Beköthetem-e a saját 5 pontos övvel rendelkező gyerekülést a kocsi kétpontos övével hátra?

3 gyerekülést kell elhelyezni, és hátul sajnos középen csak 2 pontos övünk van.

Legjobb válasz: Sajnos nem szabad, csak három ponton rögzített övvel lehet a gyereküléseket bekötni. De én láttam már olyat, hogy fel lehet szereltetni három ponton rögzített övet középre is, a plafonra van szerelve középen.

Sajnos nem szabad, csak három ponton rögzített övvel lehet a gyereküléseket bekötni. De én láttam már olyat, hogy fel lehet szereltetni három ponton rögzített övet középre is, a plafonra van szerelve középen.
HIVATALOSAN NEM szereltethetsz be biztonsági övet olyan autóba hátra (sem), amiben gyárilag nem volt! Jogszabály tiltja! Ezt biztosan tudom, mert én végigjártam ennek a kálváriáját! Egy Zastava GTL55-be szerettem volna hátra GYÁRI ÖVEKET beszereltetni szintén gyerekülés miatt, hosszas levelezés, az autóval a Gépjármûfelügyeletre járkálás, vizsgálódás, fejvakarás után hivatalosan kimondták, hogy NEM. Pedig az autóban gyárilag MEGVOLT A HELYE a hátsó öveknek, egyedül a padlólemezre nem volt behegesztve a meglévõ lyukba a fogadócsavar. Én mindent megpróbáltam, de azt mondták, hogy a mûszaki vizsgán nem fogják elfogadni. Ennek ellenére én szabályosan beszereltem, használtuk is, mûszakira mindig kiszedtem. Szerencsém volt, a rendõrök nem vacakoltak ezzel ellenõrzéskor. "KRESZ 48. §. (5). ... Becsatolt biztonsági övvel rögzítettnek minõsül a biztonsági gyermekülésben rögzített gyermek is. " "48. § (1)...(4) (5) Olyan gépkocsival, amelynek meghatározott üléseit biztonsági övvel kell felszerelni, továbbá olyan gépkocsival, amelynek hátsó üléseit biztonsági övvel szerelték fel, csak abban az esetben szabad közlekedni, ha a biztonsági övvel felszerelt ülésen utazó személy becsatolt biztonsági övvel van rögzítve. A személygépkocsi hátsó ülésén utazó, 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket biztonsági gyermekülésben kell rögzíteni. a) Nem kell becsatolni a biztonsági övet: aa) a hátramenetben közlekedõ gépkocsi vezetõjének; ab) a taxi gépkocsi vezetõjének, ha taxi üzemmódban utast szállít; ac) a mentõ gépkocsi betegellátó terében utazóknak, ha a becsatolás a beteg állapotának romlását okozhatja, a betegellátást akadályozza; ad) a jármûvezetés oktatása és az azt követõ gyakorlati vizsga során az oktatónak. b) A személygépkocsi hátsó ülésén utazó 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket nem kell biztonsági gyermekülésben rögzíteni, ha: ba) a biztonsági gyermekülés beszerelésére a személygépkocsi gyári kialakítása alapján nem alkalmas; bb) a gyermek az üléshez beszerelt biztonsági övvel megfelelõen, biztonságosan rögzíthetõ; bc) a 46. § (2) bekezdése alapján és a szállított személyek számából következõen egy ülõhelyen két gyermek foglal helyet; bd) az egyidõben szállítani kívánt gyermekek száma miatt a biztonsági gyermekülésben történõ rögzítés nem oldható meg; be) a szállítás taxi üzemmódban használt taxi gépkocsival, személygépkocsis személyszállítást végzõ gépkocsival, rendvédelmi szervek gépkocsijával vagy a mentõgépkocsi betegellátó terében történik. (6) A személygépkocsi elsõ ülésén 150 cm-nél alacsonyabb gyermek csak akkor szállítható, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, és a gyermeket biztonsági gyermekülésben helyezték el. (7)... " Nincs kitétel arra, hogy 3 vagy 2 pontos övvel lehet-e bekötni a gyermekülést. Nyugodtan kösd be a 2 pontossal, ha be tudod, sok ülés alkalmas rá, nem tudom a Tied milyen. Még mindig jobb, mintha nem lenne bekötve.
Hátsó ülésen olyan jármûben amelyben csak 2 pontos biztonsági öv van 135 cm nél magasabb gyermeket be lehet kötni.Nekem is ilyen autóm van. Buszvezetõként tovább képzéseken le adták ezt az anyagot. Ha két pontos övvel rögzíted a gyermekülést az is meg tartja és a rendõr sem szól emiatt csak legyen bekötve. A Jogi kérdés az persze más lapra tartozik.
Kicsit régi bejegyzés, de engem is ez a téma érdekel, és akadtam valamire, ami egy késõbbi böngészõt érdekelhet: http://www.babakocsivasarlas.hu/index.php?inc=oldal&tipus=2&.. a szöveget nem tudtam kimásolni, de középtájt van 1 megjegyzés, miszerint a nagy széles talp miatt viszonylag könnyen rögzíthetõ 2 pontossal is a gyermekülés. Van benne valami. Ha a háttámlát rögzíted, akkor a becsapódáskor nem tud elõre indulni az ülés, visszacsapódáskor meg talán elég széles a nagy mûanyag talp, és beékelõdik. Talán.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha nem vagyok benne biztos, hogy a sáv merre fog majd menni, melyikbe érdemes maradni?

Van amikor a 2 sávból több keletkezik. Van amelyik majd balrakanyarodó lesz, van amelyik jobbra, és lesz ami egyenesen megy majd.
Ilyen esetben, ha nem vagyok benne biztos, hogy melyik fog melyikké változni, hol érdemes mennem?
Van aki szerint belül kell menni, mert a szélsők szoktak jobbrakanyarodósak lenni. Van aki meg azt mondja pont fordítva, mert általában a belsőből lesz balra kanyarodó.
Van erre szabály??
Más mit tapasztalt?

7

HParkolóban van szabály, az úton közlekedésre? Ha belém jönnek, az az Õ hibájuk lesz nem?

Tesco parkoló. Sok-sok sor van. Van ahol többen vannak, bejáratoknál, van ahol alig áll 1-2 autó. Megyek az úton, és sokan keresztben átvágnak 4-5 soron a parkolóhelyeken.
Ha most én megyek a sorok közötti úton, és egy barom így spórolja meg az utat, és belém jön, azért felelni fog nem?

2

Szabálytalanul parkoló autós, kit hívjak?

Pl. veszélyes helyen áll meg, vagy elállja egy parkoló bejáratát. Kit lehet ilyenkor hívni? Ér valamit ha lefényképezem?

1

A 2010 es Kresz gyakorló jó még az idén?

2

Vélemények az Air France járatairól?

8

SOS! Hogy kell Budapesten, vagy nagyobb belvárosokban vezetni? Nekem nem megy. Elment a kedvem. Nem való ez nekem?

Nem vagyok vidéki, pesten csináltam jogsit, és sokszor vezetek a 16-17. kerületben, illetve a környező kisebb városokban.
Azzal tisztában vagyok, hogy vezetnek Budapesten, mire kell figyelni, de arra nem, hogy a Budapest belvárosában hogy kell!
Nem sokat vezettem, a belvárosban, de durva volt!
Sokan mennek váltogatják a sávokat, hogy előrébb jussanak, bevágtak elém index nélkül.
Mentem, és egyszer csak, azt látom, hogy a 2 sáv egyszerűen 5 felé alakul...
1 balra, 2 egyenesen, 1 jobbra +1 buszsáv.
Én meg a belsőben mentem, ahol balra kell kanyarodni, benéztem, vissza akartam sorolni egyenesre, és nem engedtek, feltartottam mögöttem, rám dudáltak, akkor kicsit jobban határozottabban kezdtem behúzódni jobbra, és akkor meg az dudált rám, majd elhúzott előttem kikerülve, és bemutatott.

Jó, béna voltam, lehet figyelnem kellett volna a táblákat, de mindenki rohant, meg váltogatta a sávokat, nem az út széli táblákat néztem!

Szörnyű ami itt folyik!
Elment a kedvem a Budapesten belvárosban való vezetéstől!
Hogy lehet azt megszokni? Meglehet?
Most én voltam béna, tudom.
De van erre valakinek tippe? Hogy mit csináltam rosszul, mire kellett voina figyelnem? Ha idegen helyen vagyok, és sok sáv van, mit kellett volna tennem?
Vagy inkább hagyjam, a belvárosba való vezetést?

5

Az oroszok, azt látom durván vezetnek, de jobban tudnak hóban vezetni mint mi nem?

Kicsit nagyobb hó esik náluk, mint itt...

6

Miért így m, ennek le az úton? Jó ez a módszer? Mi a hibájuk, ha van?

http://www.youtube.com/watch?v=qZ12V2Gf3NU

Kifordítják az első kereket oldalra. Ilyet nem sok embertől láttam még.

6

Viacolort lehet sózni télen?

Arra lennék kíváncsi hogy nem e marja meg a só.

2

Kivan rakva 30 as tábla, mert néha csinálják az út szélén a padkát. Mindenki így is 50 fölött megy. Oda kiállhatnak mérni?

Csak nem állnak oda ki, vagy de?
Mert az út jó, 3 hónapja aszfaltozták az egészet, lett rajta biciglisáv oldalt, meg minden.
Mos néha csinálnak valamit az út szélén géppel, meg kézzel.
Ilyenkor kivan rakva 30 as tábla 50-100 méterenként.
Azért senki nem megy lassan.
Oda nem fog kiállni a rendőrség mérni?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!