Találatok a következő kifejezésre: Beindulhat ugy szülés hogy a (4 db)

Beindulhat ugy a szülés hogy a babám ugyan befordult már fejjel lefelé de még nem ereszkedett le a medencémben?

37 hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: nekem a szülõágyon ereszkedett le röpke 5 perc alatt :) 4ujjnyi tágulatnál, aztán a köv 10percben már kint is volt:) Ne aggódj! Minden rendben lesz! 10 napos kisbaba anyukája

nekem a szülõágyon ereszkedett le röpke 5 perc alatt :) 4ujjnyi tágulatnál, aztán a köv 10percben már kint is volt:) Ne aggódj! Minden rendben lesz! 10 napos kisbaba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ:) !

Beindulhat úgy a szülés, hogy csak a derekam fáj?

Semmi más nem fáj, se a hasam, se semmi csak egyre erősödő derékfájás

Legjobb válasz: Nem mindegy, hányadik héten jársz, de szerintem nem feltétlenül. Az elsõ terhességemnél vonyítottam a derékfájástól 12 héten keresztül. Kitartás!

Nem mindegy, hányadik héten jársz, de szerintem nem feltétlenül. Az elsõ terhességemnél vonyítottam a derékfájástól 12 héten keresztül. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Igen az volt:) másnap hajnali 0:20-kor megszültem:)
Szia! Gondolom már megszültél! derékfájás a szülés jele volt?
Csak a derekam fájt, semmi más. De az egyre jobban. :) Hajnalban nagyon enyhén kezdõdött, még délután 1kor is azt mondtam, hogy simán kibírható. Azt hittem jósló. Azért mentünk be a kórházba, hogy megnyugtassanak, hogy "ez csak jósló". Délután 4kor mentünk be, 6:20.kor már kint is volt a Kisasszony. :)
Este fájt a derekam, hajnalban megindult a szülés :)
4-es vagyok..tényleg, nálam sem mutatott a ctg semmit, csak akkor hitte el a szülésznõ, hogy fájásaim vannak amikor fájás közben "nyúlt be" és a méhszájamnál érezte, hogy tényleg valóban van de a gép nem mutatja.
Nekem a ctg semmit nem mutatott ki aznap, de kicsit csipkedett a derekam. Rá 10 percre elöntött a magzatvíz és irány a szülészet:) Most kíváncsi vagyok hogy hogyan indul be :) 36+1 hkm
*erõsebben
Mindegyik szülésem így kezdõdött! Csak a derekam fájt de az rendszeresen és egyre erõseben.
Igen, két ismerõsöm is volt, hogy csak a derekuk fájt, de az nagyon, és még aznap megszültek!
A kérdező hozzászólása: 40 hetes vagyok.
gratulálok :)

Jöhetnek úgy a fájások, hogy még a nyákdugó sem ment el? Azaz enélkül is beindulhat a szülés ugye? Mert ha még nem ment el a nyákdugó az azt jelenti hogy zárt a méhszájam. (2 hete az volt)

Jó lenne már lassan szülni, de még a nyákdugóval sem találkoztam. Jóslóm, keményedések, derékfájás sok van pár napja.

Legjobb válasz: Nyákdugó akkor jön, mikor kezdesz nyílni. Attól szerintem még jóslók simán lehetnek, sõt a szülés is beindulhat.

Nyákdugó akkor jön, mikor kezdesz nyílni. Attól szerintem még jóslók simán lehetnek, sõt a szülés is beindulhat.
én észre sem vettem hogy elment volna a nyákdugó, csak jöttek a fájások
nekem se ment el a nyákdugóm, csak jöttek a fájások!
én se "találkoztam" a nyákdugóval, és magzatvízfolyással indult a szülésem.
A nyákdugóm nekem is "elveszett", véres nyákos folyásom volt a szülés elõtt 5 napig. De a dugót nem láttam.
Úgyis elmehet a nyákdugó mintha egy erõsebb folyásod lenne, vagy pisilés közben hogy észre sem veszel semmit, én sem vettem észre hogy elment volna pedig ki vagyok nyílva.Nem feltétlenül megy el sem a nyákdugó sem a magzatvíz a szülés beindulása elõtt, az elsõ babámmal csak vajúdás közben ment el a dugó de a víz nem, csak burokrepesztéssel.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, köszönöm a válaszokat!
a nyákdugóm nekem sem tudom mikor távozhatott. Nekem elfolyt a magzatvizem (vagyis egy része), bevitt a mentõ a kórházba és még akkor egyáltalán nem voltam nyitva. (fél egykor folyt el a vizem, egykor voltam a kórházban és reggel 9:04-kor megszületett a fiam, három ujjnyi tágulással, sajna nem adtak méhtágítót)


Igen, majd a 39-40-hétben beindithatja, de akkor se 100%.Ki mondta ezt a butaságot?
Nézd ezt én is hallottam, de csak a terhesség végére vonatkoztatva. Ha ez minden esetben így lenne, akkor biztos szólt volna a nõgyógyászod, hogy a terhesség végéig semmi hancur. Ha ennyire megijedtél szerintem beszélj errõl a nõgyógyászoddal (tudom, hogy néha kicsit ciki, de õ ezért is van). Szerintem nem lehet baj. Jó babavárást!
ha ez így lenne, akkor már milliószor megszülhettem volna :D mert mi a férjemmel végigszeretkeztük a terhességet, de semmi bajom - csak az utolsó hetekben kell vigyázni 33 hetes kismama
Tényleg csak a terhesség végén lehetséges ez, vagy ha veszélyeztetett vagy, esetleg kinyílt a méhszáj, akkor lehet probléma, de akkor a doki meg is tiltja. Amúgy meg nyugodtan lehet szexelni! Sõt! Még állítólag jót is tesz, babának, mamának és papának is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam.Jó babavárást mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!