Találatok a következő kifejezésre: Behozassam a éves (2 db)

Behozassam a 2 éves lányomat a kórházba a férjemmel, ha megszületik a kisöccse?

Mikor Õt szültem, akkor is sok anyukához jött nagyobb gyermeke látogatóba, csak azt nem tudom, hogy még rosszabbat teszek, ha lát engem és nem mehetek velük vagy jó lesz neki, ha találkozunk. Én az utóbbit érzem a jó megoldásnak, csak félek attól, hogy nagyon fog sírni, hogy én maradok, Õ megy haza apával...

Legjobb válasz: Ahogy érzed.Ha úgy gondolod jót tesz neki,hogy megöleled,megpuszilgatod,akkor vitesd,nem könnyû,mert 2éves.Az én lányom 3 éves volt mikor mûtöttek,mielõtt bevonultam a kórházba megvettem álmai póniját,telefonon beszéltem vele és a párom kb.2x be is hozta.Nagyon hiányoztam neki,de nem volt gond vele.Mostmár 5éves lesz és tudja,hogy anyának kórházba kell menni nyáron,mert jön a kistesó.Szerintem ha sír is jobb ha lát,viszont féltékeny lesz a babára.

Ahogy érzed.Ha úgy gondolod jót tesz neki, hogy megöleled, megpuszilgatod, akkor vitesd, nem könnyû, mert 2éves.Az én lányom 3 éves volt mikor mûtöttek, mielõtt bevonultam a kórházba megvettem álmai póniját, telefonon beszéltem vele és a párom kb.2x be is hozta.Nagyon hiányoztam neki, de nem volt gond vele.Mostmár 5éves lesz és tudja, hogy anyának kórházba kell menni nyáron, mert jön a kistesó.Szerintem ha sír is jobb ha lát, viszont féltékeny lesz a babára.
Szerintem jó, ha látja, hogy "nem vesztél el". Elmondhatod neki, hogy a tesójáért jöttél be a kórházba, de õ még nem jöhet rögtön haza, mert még nagyon kicsi és a doktor bácsik/nénik biztosak akarnak lenni benne, hogy szépen növekszik, mielõtt hazaengedik. És neked vele kell maradnod, hogy ne féljen egyedül a kórházban. Ezen a ponton én híve vagyok egy-két apró ajándéknak, azzal a szöveggel, hogy a kistesója hozta neki. Így nem az a rossz érzés társul a tesóhoz, hogy anya nincs otthon, hanem az ajándék jó érzése is. (Lehetõleg ez valami játék, esetleg plüss legyen, amit hazavihet és otthon vele van, ezért sztem nem jó az édesség például.) Ráadásul, amikor hazamentek a babával együtt, én akkor is vinnék valami apróságot a tesó nevében, szintén azért, hogy jó élménnyel társuljon a tesó érkezése. (Csak úgy magától ez nem biztos, hogy olyan jó élmény, mert ugye ilyenkor mindenki az új jövevénnyel van elfoglalva) És az elsõ otthon töltött napokban igyekeznék minél többet foglalkozni vele, amíg tehetem, mert még sokat alszik a baba. Késõbb ezt úgyis nagyon nehéz lesz megvalósítani, de addigra talán beleszokik. Még nincs a fiamnak tesója, de ha majd lesz, így tervezem a dolgot :)
Nagyon szép amit a másik két válaszoló leírt, de vedd számításba, hogy sok helyen nem mehet be pici gyerek a gyerekágyas osztályra.
Vidd be nyugodtan mert nehogy hírtelen meglepõdjön otthon ha a babával állítasz be. Nem lesz féltékeny így annyira ha már látja mikor veled van.
Saját tapasztalatom, hogy vigyétek be a kórházba. Nálunk be lehetett és jobb volt így. Látta, hogy hol vagyunk, hogy kijött a pociból a tesó és majd megyünk haza. Nem volt sírás teljesen megértette a dolgot (2 év és 3 hónap van a két gyerek között). Szerintem jobb így minthogy eltûnsz egyszer meg hazaállítasz egy kicsivel. Ajándék szerintem nem kell, csak mikor bemegy vele beszélgess, ne apával, lássa, hogy nem kerül háttérbe.

3 és fél éves kislányomat behozassam látogatóba a kórházi szobámba, ha meglesz a kistesó?

Gondolkozok,hogy fizetos szobában legyek-e szulés után a kórházban,oda bejohetne az apuka meg a kislányom,de nem tudom,jót tennék-e vele.Kislányom elég anyás,nem lenne rossz,hogy nem maradhat ott velem,hanem haza kell mennie az apukával?Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Nálunk bejöttek apával, és szépen megértette, hogy anya most ittmarad a babával. Illetve elõször valamiért azt hitte, hogy apával haragban vagyunk, és azért költöztem el. Megkérdezte, hogy szeretem-e még az apját, mondtam, hogy igen. Erre mondta, hogy jó, akkor most már hazajöhetek. (A gyerek szemszögébõl ez milyen egyszerû lenne). De aztán mutattuk neki a babát, és jobban megértette mi történik. Utána viszont szépen ment haza apával, és már várta, hogy jöjjön haza a baba is.

Nálunk bejöttek apával, és szépen megértette, hogy anya most ittmarad a babával. Illetve elõször valamiért azt hitte, hogy apával haragban vagyunk, és azért költöztem el. Megkérdezte, hogy szeretem-e még az apját, mondtam, hogy igen. Erre mondta, hogy jó, akkor most már hazajöhetek. (A gyerek szemszögébõl ez milyen egyszerû lenne). De aztán mutattuk neki a babát, és jobban megértette mi történik. Utána viszont szépen ment haza apával, és már várta, hogy jöjjön haza a baba is.
Én nem vinném be a nagyobbik gyerkõcöt, illetve nem fogom (januárban lesz kistesója, õ 2 éves). Azt gondolom, hogy nekem is és neki is rossz lenne elválni, mikor haza mennek apával, nekem meg maradnom kell. Csak felkavarja az egész újra, hogy nem vagyok otthon. Inkább nagyszülõknél lesznek addig vagy csinálnak sokféle programot, hogy minél elõbb elteljen az a pár nap:)
szerintem jót tenne neki, ha láthatna téged, még ha el is kell búcsúzni utána.
én az istvanban fogok szulni, ha kapok kulon szobat, akkor a nagyobbik is vele fog aludni nem azert, mert nem tudok elszakadni tole, hanem mert nincs kire biznom :) epp a multkor kerdeztem a dokinomet, hogy nem problema e, azt mondta, ha kapok kulon szobat, nem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!