Találatok a következő kifejezésre: Begyulladt a a cicim és a (3 db)

A cicámnak begyulladt a szeme, kamilláztam neki, de sajnos elbóklászolt valahova és azóta valami fehérhártya szerűség borítja a szemgolyóját. Komoly baja lehet vagy egyszerű szemgyuladdása?

Sajnos a dokit anyagi gond miatt még nem tudtam kihívni,ez kb. 1 hete kezdődött( a gyulladás), látszik a fehér valami alatt az eredeti szemszíne, de sajnos nem múlik neki a gyulladás pedig naponta 3x borogatom neki, ugye nem fog megvakulni?

Legjobb válasz: vidd el az allatorvoshoz kutyaknal is fordul elo ilyen,konnyen lehet hogy kifordult a konnymirigye,ez nem nagy baj megmutik es olyan gyonyoru a szeme mint regen

vidd el az allatorvoshoz kutyaknal is fordul elo ilyen, konnyen lehet hogy kifordult a konnymirigye, ez nem nagy baj megmutik es olyan gyonyoru a szeme mint regen
nem hiszem hogy megvakul de kimeld ot nagyon ne hagyd hogy erolkodjon hol van a hartya a szemen??
Van valami harmadik szemhéjuk is a macskáknak, ha jól tudom. Nem az lehet?Kérdezz meg egy online állatorvost, ha nincs pénzed rendesre.www.haziallat.hu
A kérdező hozzászólása: Hát a hártya a szeme legaljáról jött föl neki de ahogy kamilláztam az szépen visszahúzódott neki, de aztán átment a szomszédba és úgy jött haza hogy az egész szemgolyóján valami ilyen hájog vagy nemis tudom hogy micsoda az de az lett a szemén meg a szemgolyója közepén olyan van neki mintha egy buborék lenne, láttam h csipa, próbáltam neki kikamillázni, de nem múlik el neki sajnos, de látom azalatt a fehéres réteg alatt a szeme színét, szal nem tudom hogy mi az és hogy szedte össze, remélem nem fog sokpénzbe kerülni, mert sajnos anyagilag nem állunk a csúcsok magaslatán, de imádom õt és nem akarok elveszíteni.
nekem az állatorvos neonycin szemcseppet írt ki a cicám szemgyulladására. Emberi gyógyszertárban kellett kiváltani. Napi 3 szor 2 cseppet kellett neki adnom. Nem tudom lehet-e recept nélkül kapni de a saját orvosoddal is ki tudod íratni, nem drága 2-300 ft kb. De ha szeretnéd elpostázom az cseppet, nekem nincs már rá szükségem.
Nagy valószínûség szerint szaruhártya sérülése van és az a fehér a szemén homály.(?)Ciloxan szemcsepp a gyulladásra, Corneregél(1500) a homályra és ne kamillázd hanem körömvirágteával(pár száz ft) mosd!Egyedül a ciloxan vényköteles!ára kb 1200 ft.Ha nem tudod anyagi okokból orvosnak megmutatni akkor ezekkel sikeresebben tudod kezlni mint a kamillával, remélem elkezd javulni a cica szeme!Amíg kezeled nem tudod lakásban tartani a szennyezõdések elkerülée végett?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom lakásban tartani mert anyu allergiás a macskaszõrre. De ma már néztem neki a szemét és sajnos már nem látom az eredeti szemszínét? Már nagyon elkéstem vele és megvakul vagy még pár napig tudom kezelni neki és rendbejön?
Ez nem jó hír :( Valahogy látni kéne egy orvosnak, de az elmondottak alapján sanszos, hogy már nem fog látni arra a szemére innentõl már csak a szemgolyót lehet megmenteni.Ahogy tudod vidd orvoshoz, de szerintem az is lehetséges, hogy kikell venni a szemét a fertõzések elkerülése érdekében.
A kérdező hozzászólása: Van jó hírem de azért kérlek drukkoljatok a cicusért. elvittem a dokihoz kapott injekciót ami csak 500 ft-ba került. És azt mondta az orvos hogy szerdán kap még1 injekciót és onnantól kezdve márcsak az õ szervezetén múlik, szal nem bizti hogy megvakul szal drukkoljatok Bagiráért kérlek, és nagyon köszönöm a segítségeteket. Jó tudni hogy vannak még emberek akikre számíthat az ember pedig nemis ismeri õketXDXDXD

Begyulladt a mellem? Hajnalban arra keltem fel, hogy iszonyatosan fáj. Ha szopizik a kisfiam akkor is égő érzést érzek a mellbimbóban, próbáltam masszírozni és fejni, de kb.1 órán keresztül jó, utána megint nagyon fáj az egész cicim.

Legjobb válasz: Ha begyulladt akkor pirosnak kell lennie. Lázad nincs? Figyeld és ha rosszabbodik mindenképpen mutasd meg orvosnak, mert nagyon elcsúnyúlhat. Ha nagyon fáj akkor szoptatás után jegeld, szoptatás elõtte pedig meleg vízzel borogasd, az serkenti a tejmûködést.

Ha begyulladt akkor pirosnak kell lennie. Lázad nincs? Figyeld és ha rosszabbodik mindenképpen mutasd meg orvosnak, mert nagyon elcsúnyúlhat. Ha nagyon fáj akkor szoptatás után jegeld, szoptatás elõtte pedig meleg vízzel borogasd, az serkenti a tejmûködést.
Nézd meg, hogy nincs-e szájpenésze a babának, mert az is okozhatja a fájdalmat a cicidben, bár azok alapján amiket leírtál, lehet, hogy inkább a túl sok tejtõl fáj. Ahogy az elõttem lévõ is írta, ha begyullad, akkor azt piros folt, és láz kíséri.

Begyulladt a jobb a cicim és a lázam is felment. Kaptam antibiotikumot és fejem és fejem, de a baba nem veszi be ezt a cicit és amit kifejek talán 5 ml sincs. Mit csináljak?

Ugy látom a gyulladás a ment lejebb, mert már csak egy kicsit piros.

Legjobb válasz: Szia! Sajnos én is ismerem a mellgyullatást, nekem 40 fokos lázzal járt. A következõt alkalmaztam (a sok jótanácsból összerakva ez jött be). Fejés elõtt meleg vizes törölközõt tettem a mellemre kb. 3x-4x. Utána szintén meleg vizes törölközõn keresztül alaposan megmasszíroztam a mellem, különösen ott, ahol csomót éreztem. Aztán fejtem. (Nekem sem jött sok az elején, csak pár csepp, aztán napról napra több, míg végül teljesen beindult.) Fejés után pedig minél hidegebbel borogattam a gyulladt területet. Ezt elõtte nem szabad, mert az elapasztja a tejet! Ha hatástalannak is tûnik a fejés, hidd el megéri, közben meg az antibiotikum is teszi a dolgát. Tudom, hogy nagyon rossz érzés, és ha lázad is van, milyen gyenge lehetsz, de tarts ki, pár nap és elmúlik. A babát meg próbálgatsd rávenni, hogy szopizzon, mert õ üríti ki a legjobban. És még valami arra az esetre, ha netán begennyesedne a melled. Nekem elõször azt mondta a védõnõ, hogy akkor ne szoptassak. Mivel nem tudtam róla, hogy az, hiszen elõzõ fejésnél még nem volt, nyugottan szoptattam, és csak utána a fejésnél vettem észre. Kétségbeesve hívtam a dokit, védõnõt, hogy most mi lesz a babával, aztán mindketten megnyugtattak, hogy szoptassam tovább nyugottan, mert az a legjobb gyógyszer, ha meg olyan szinten gennyes lenne, akkor úgysem fogadná el a baba. Lehet, hogy esetleg nálad is errõl van szó, azért nem fogadja el, de ezt úgyis látod a fejéskor, viszont akkor annál kitartóbban kell fejned, nehogy elapadjon a pár nap alatt, a babucinak meg írass, vagy ha nagyobb vegyél tápszert. Remélem tudtam segíteni. Gyors gyógyulást kívánok!

Szia! Sajnos én is ismerem a mellgyullatást, nekem 40 fokos lázzal járt. A következõt alkalmaztam (a sok jótanácsból összerakva ez jött be). Fejés elõtt meleg vizes törölközõt tettem a mellemre kb. 3x-4x. Utána szintén meleg vizes törölközõn keresztül alaposan megmasszíroztam a mellem, különösen ott, ahol csomót éreztem. Aztán fejtem. (Nekem sem jött sok az elején, csak pár csepp, aztán napról napra több, míg végül teljesen beindult.) Fejés után pedig minél hidegebbel borogattam a gyulladt területet. Ezt elõtte nem szabad, mert az elapasztja a tejet! Ha hatástalannak is tûnik a fejés, hidd el megéri, közben meg az antibiotikum is teszi a dolgát. Tudom, hogy nagyon rossz érzés, és ha lázad is van, milyen gyenge lehetsz, de tarts ki, pár nap és elmúlik. A babát meg próbálgatsd rávenni, hogy szopizzon, mert õ üríti ki a legjobban. És még valami arra az esetre, ha netán begennyesedne a melled. Nekem elõször azt mondta a védõnõ, hogy akkor ne szoptassak. Mivel nem tudtam róla, hogy az, hiszen elõzõ fejésnél még nem volt, nyugottan szoptattam, és csak utána a fejésnél vettem észre. Kétségbeesve hívtam a dokit, védõnõt, hogy most mi lesz a babával, aztán mindketten megnyugtattak, hogy szoptassam tovább nyugottan, mert az a legjobb gyógyszer, ha meg olyan szinten gennyes lenne, akkor úgysem fogadná el a baba. Lehet, hogy esetleg nálad is errõl van szó, azért nem fogadja el, de ezt úgyis látod a fejéskor, viszont akkor annál kitartóbban kell fejned, nehogy elapadjon a pár nap alatt, a babucinak meg írass, vagy ha nagyobb vegyél tápszert. Remélem tudtam segíteni. Gyors gyógyulást kívánok!
Egyetértek az elõttem szólóval, valószínûleg azért nem jön csak kevés, mert épp a csomó elzárja az utat. Nem kell egyfolytában fejni, kb 2-3 óránként állj neki, mindig elõbb kb 5 percre minél melegebb ruhát boríts rá, hogy felpuhuljon; aztán masszírozd körkörösen a kijárat irányába, aztán próbáld rátenni a babát, végül fejd ki. Zárásként tegyél rá hûvös borogatást, de csak 2-3 percre! És ég egy jótanács: ha rendbejössz, valószínûleg az a melledd ekvesebbet fog termelni, hiszen ez idõ alatt nem ürült sok tejcsi. Pár napig mindig ebbõl kezdd a szoptatást, és csak ebbõl továbbra is próbálj fejni!
szia! Én is igy jártam, langyos meleg vizes borogatás egész éjszakára, nekem 2 nap alatt lement, Ja és ha fejed csak jobban be fog durrani az az 5 ml semmi azt nem is kell lefejni, mert nemhogy nem indul meg a tejed de a cicid rettenetesen fog fájni ha ödémás lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!