Találatok a következő kifejezésre: Begyulladt a a cicim (7 db)

A 2, 5 hetes babámnak begyulladt a bal cicije. Állítólag az anyatejben lévő hormonoktól volt megduzzadva, de most be is gyulladt, piros kemény neki. Mit tudok tenni ellene? Melegítőpárnával melegíthetem?

Az anyukák mellgyulladására is a meleget ajánlják!Kaptunk rá krémet, de az orvoshoz csak 1 hét múlva kaptunk id?pontot, addig szeretném itthon kezelni valamivel.

Legjobb válasz: borogasd.

borogasd.

A 2, 5 hetes babámnak begyulladt a bal cicije. Állítólag az anyatejben lévő hormonoktól volt megduzzadva, de most be is gyulladt, piros kemény neki. Mit tudok tenni ellene? Melegítőpárnával melegíthetem?

Az anyukák mellgyulladására is a meleget ajánlják!Kaptunk rá krémet, de az orvoshoz csak 1 hét múlva kaptunk id?pontot, addig szeretném itthon kezelni valamivel.

Legjobb válasz: Szia! Ezt a kérdést már tegnap is kiírtad, ugye? Nem voltam még ilyen helyzetben, de lehet, hogy én félnék a melegítéstõl. Ilyen pici babának még nagyon érzékeny a hõháztartása. Védõnõt nem kérdezted? Nekem az is fura, hogy csak 1 hét múlva kaptatok idõpontot orvoshoz, egy ilyen pici babánál nem lenne szabad ennyit várni!!! Vidd el azonnal a gyerekorvosotokhoz! Mi van, ha begennyesedik neki? Lehet, hogy antibiotikum kellene neki! Ne hagyd magad, mindenképp lássa mielõbb doki! (Ha máshogy nem megy, akkor irány az ügyelet, vagy a körzeti gyerekkórház ambulanciája!

Szia! Ezt a kérdést már tegnap is kiírtad, ugye? Nem voltam még ilyen helyzetben, de lehet, hogy én félnék a melegítéstõl. Ilyen pici babának még nagyon érzékeny a hõháztartása. Védõnõt nem kérdezted? Nekem az is fura, hogy csak 1 hét múlva kaptatok idõpontot orvoshoz, egy ilyen pici babánál nem lenne szabad ennyit várni!!! Vidd el azonnal a gyerekorvosotokhoz! Mi van, ha begennyesedik neki? Lehet, hogy antibiotikum kellene neki! Ne hagyd magad, mindenképp lássa mielõbb doki! (Ha máshogy nem megy, akkor irány az ügyelet, vagy a körzeti gyerekkórház ambulanciája!
Szerintem is vidd el orvoshoz minél elõbb, egy ilyen pici babát el KELL látniuk rögtön. Barátnõm kislánya igaz 9 hónapos, és nemrégen egy borsószem nagyságú dudort vett észre a ciciben, neki is be van gyulladva, vinnie kell ultrahangra, és rosszabb esetben az is lehet, hogy kórházba kell feküdniük. A dokijuk valami olyasmit mondott, hogy valami hormon van megemelkedve, aminek nem szabadna.
Szegényke, de sajnálom õt..:(Mindig annyira megvisel, ha arra gondolok h mennyire jó volt neki odabent, és mikor megszületik, egybõl nem is akármilyen fájdalom éri õt..:(Mielõbbi gyógyulást neki, neked pedig kitartást és ügyes légy!

Begyulladt a mellem? Hajnalban arra keltem fel, hogy iszonyatosan fáj. Ha szopizik a kisfiam akkor is égő érzést érzek a mellbimbóban, próbáltam masszírozni és fejni, de kb.1 órán keresztül jó, utána megint nagyon fáj az egész cicim.

Legjobb válasz: Ha begyulladt akkor pirosnak kell lennie. Lázad nincs? Figyeld és ha rosszabbodik mindenképpen mutasd meg orvosnak, mert nagyon elcsúnyúlhat. Ha nagyon fáj akkor szoptatás után jegeld, szoptatás elõtte pedig meleg vízzel borogasd, az serkenti a tejmûködést.

Ha begyulladt akkor pirosnak kell lennie. Lázad nincs? Figyeld és ha rosszabbodik mindenképpen mutasd meg orvosnak, mert nagyon elcsúnyúlhat. Ha nagyon fáj akkor szoptatás után jegeld, szoptatás elõtte pedig meleg vízzel borogasd, az serkenti a tejmûködést.
Nézd meg, hogy nincs-e szájpenésze a babának, mert az is okozhatja a fájdalmat a cicidben, bár azok alapján amiket leírtál, lehet, hogy inkább a túl sok tejtõl fáj. Ahogy az elõttem lévõ is írta, ha begyullad, akkor azt piros folt, és láz kíséri.


Cicám, úgynéz ki allergiás /hallom ahogy veszi a levegőt, a füle is begyulladt/, de nem tudom mire.2orvosnál is voltam de nem tudnak mondani semmit mert elvileg a levegőben van valami nálam ami irritálja a cicát. De nem tudok rájönni mi az?

Fütéskor kezd?dött gázos volt kint azzal nincs gond valami ötlet hogy mit?l lehet?

Legjobb válasz: Gondolom nézték a házi port is. Fûtéskor azt tudom elképzelni. Adj neki omega3 vitamint,(macskáknak valót) az állítólag jó allergiára.

Gondolom nézték a házi port is. Fûtéskor azt tudom elképzelni. Adj neki omega3 vitamint, (macskáknak valót) az állítólag jó allergiára.
mire allergiás?
Lehet, hogy a szõnyegedben van valami vagy valamelyik parfümöd vagy légfrissítõd.
Küldtem privát üzit :) .
A kérdező hozzászólása: Mecse: orvost vagy állatklinikát nem tudnál ajánlani ahol ezt megcsinálják? 22.kerben találtam egyet. Belvárosban esetleg? vagy az állatorvosi egyetemen?
A kérdező hozzászólása: A poratkára gondoltam, ételallergiára nem mert ugyanazt eszi mindenhol. Azért nem gondoltak másra az orvosok csak allergiára mert ha elviszem máshová ott nincs semmi baja, megszünnek a tünetek. DE nekem azt mondták hogy nem nagyon tudnak erre allergiatesztet csinálni. bár most bujtam az internetet és találtam. Úgyhogy allergiateszt lesz belõlle. csak annak is 1-2 honap mire jobban lesz a cica. Köszönöm a válaszodat.
Ezt nem igazán értem, majdnemhogy mindenre van allergiateszt, szerológiás vérteszt, vagy bõrteszt amit el lehet végezni. Poratkára lehet allergiás, a porra magára nem. Ezt pedig lehet tesztelni. A poratka allergia gyakori tünete lehet a fülgyulladás, az állandó vakarózás, szokásosnál sokkal gyakoribb majdnemhogy állandó mosakodás, bõrpír illetve szõrhullás. Az hogy "valamire a levegõben" elég pongyola fogalmazásnak tûnik nekem sajnos, ennyit ha nincs jobb tippje bárki tudott volna mondani neked, nagyon szerencsétlenül jártál ezzel a 2 orvossal, ezt megkockáztatom. Kivizsgálták a cicust egyéb problémákra, ami nem allergia? Szedheti egyéb okból is máshogy a levegõt, a fülgyulladás pedig elég komoly dolog, és bár okozhatja az allergia, nem feltétlenül (fülgyulladás akár valamilyen ételösszetevõ-allergiától is lehet!). Lehet hogy megérné teljesen kivizsgáltatni. Hogyha ez már megtörtént akkor ezt a javaslatot tekintsd semmisnek.
Allergiás tünetek csökkentésére a kalcium is jó. Biztosan találsz valami jó ásványi anyag-kiegészítõt az egyik állatos boltban
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is erre gondoltam csak nem tudtam mit adhatok neki az állatorvosok semmit nem adtak rá. Remélem jobban lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: Nem tudják mire.ezzel van a gondom.kérdeztem az orvost ha csinálunk allergiatesztet akkor nem derül ki.azt mondta hogy a levegõbe van nálam valami azt nem mutatja ki.
Lehet hogy amit enni adsz neki abban van valami .

Begyulladt a jobb a cicim és a lázam is felment. Kaptam antibiotikumot és fejem és fejem, de a baba nem veszi be ezt a cicit és amit kifejek talán 5 ml sincs. Mit csináljak?

Ugy látom a gyulladás a ment lejebb, mert már csak egy kicsit piros.

Legjobb válasz: Szia! Sajnos én is ismerem a mellgyullatást, nekem 40 fokos lázzal járt. A következõt alkalmaztam (a sok jótanácsból összerakva ez jött be). Fejés elõtt meleg vizes törölközõt tettem a mellemre kb. 3x-4x. Utána szintén meleg vizes törölközõn keresztül alaposan megmasszíroztam a mellem, különösen ott, ahol csomót éreztem. Aztán fejtem. (Nekem sem jött sok az elején, csak pár csepp, aztán napról napra több, míg végül teljesen beindult.) Fejés után pedig minél hidegebbel borogattam a gyulladt területet. Ezt elõtte nem szabad, mert az elapasztja a tejet! Ha hatástalannak is tûnik a fejés, hidd el megéri, közben meg az antibiotikum is teszi a dolgát. Tudom, hogy nagyon rossz érzés, és ha lázad is van, milyen gyenge lehetsz, de tarts ki, pár nap és elmúlik. A babát meg próbálgatsd rávenni, hogy szopizzon, mert õ üríti ki a legjobban. És még valami arra az esetre, ha netán begennyesedne a melled. Nekem elõször azt mondta a védõnõ, hogy akkor ne szoptassak. Mivel nem tudtam róla, hogy az, hiszen elõzõ fejésnél még nem volt, nyugottan szoptattam, és csak utána a fejésnél vettem észre. Kétségbeesve hívtam a dokit, védõnõt, hogy most mi lesz a babával, aztán mindketten megnyugtattak, hogy szoptassam tovább nyugottan, mert az a legjobb gyógyszer, ha meg olyan szinten gennyes lenne, akkor úgysem fogadná el a baba. Lehet, hogy esetleg nálad is errõl van szó, azért nem fogadja el, de ezt úgyis látod a fejéskor, viszont akkor annál kitartóbban kell fejned, nehogy elapadjon a pár nap alatt, a babucinak meg írass, vagy ha nagyobb vegyél tápszert. Remélem tudtam segíteni. Gyors gyógyulást kívánok!

Szia! Sajnos én is ismerem a mellgyullatást, nekem 40 fokos lázzal járt. A következõt alkalmaztam (a sok jótanácsból összerakva ez jött be). Fejés elõtt meleg vizes törölközõt tettem a mellemre kb. 3x-4x. Utána szintén meleg vizes törölközõn keresztül alaposan megmasszíroztam a mellem, különösen ott, ahol csomót éreztem. Aztán fejtem. (Nekem sem jött sok az elején, csak pár csepp, aztán napról napra több, míg végül teljesen beindult.) Fejés után pedig minél hidegebbel borogattam a gyulladt területet. Ezt elõtte nem szabad, mert az elapasztja a tejet! Ha hatástalannak is tûnik a fejés, hidd el megéri, közben meg az antibiotikum is teszi a dolgát. Tudom, hogy nagyon rossz érzés, és ha lázad is van, milyen gyenge lehetsz, de tarts ki, pár nap és elmúlik. A babát meg próbálgatsd rávenni, hogy szopizzon, mert õ üríti ki a legjobban. És még valami arra az esetre, ha netán begennyesedne a melled. Nekem elõször azt mondta a védõnõ, hogy akkor ne szoptassak. Mivel nem tudtam róla, hogy az, hiszen elõzõ fejésnél még nem volt, nyugottan szoptattam, és csak utána a fejésnél vettem észre. Kétségbeesve hívtam a dokit, védõnõt, hogy most mi lesz a babával, aztán mindketten megnyugtattak, hogy szoptassam tovább nyugottan, mert az a legjobb gyógyszer, ha meg olyan szinten gennyes lenne, akkor úgysem fogadná el a baba. Lehet, hogy esetleg nálad is errõl van szó, azért nem fogadja el, de ezt úgyis látod a fejéskor, viszont akkor annál kitartóbban kell fejned, nehogy elapadjon a pár nap alatt, a babucinak meg írass, vagy ha nagyobb vegyél tápszert. Remélem tudtam segíteni. Gyors gyógyulást kívánok!
Egyetértek az elõttem szólóval, valószínûleg azért nem jön csak kevés, mert épp a csomó elzárja az utat. Nem kell egyfolytában fejni, kb 2-3 óránként állj neki, mindig elõbb kb 5 percre minél melegebb ruhát boríts rá, hogy felpuhuljon; aztán masszírozd körkörösen a kijárat irányába, aztán próbáld rátenni a babát, végül fejd ki. Zárásként tegyél rá hûvös borogatást, de csak 2-3 percre! És ég egy jótanács: ha rendbejössz, valószínûleg az a melledd ekvesebbet fog termelni, hiszen ez idõ alatt nem ürült sok tejcsi. Pár napig mindig ebbõl kezdd a szoptatást, és csak ebbõl továbbra is próbálj fejni!
szia! Én is igy jártam, langyos meleg vizes borogatás egész éjszakára, nekem 2 nap alatt lement, Ja és ha fejed csak jobban be fog durrani az az 5 ml semmi azt nem is kell lefejni, mert nemhogy nem indul meg a tejed de a cicid rettenetesen fog fájni ha ödémás lesz.

A cicám szeme begyulladt, vasárnap nincs doki, itthonmit csináljak vele?

Tegnap este lett látványosabb, a belső szemhéja egyik szemén jobban látszott, ma pedig már nem nyitja ki. Vasárnap van így csak az ügyeletet lehetne hívni, azt pedig nem engedhetjük meg magunknak.

Legjobb válasz: Ha váladékozik a szeme akkor egy kis meleg vízes vattapamaccsal törölgessétek.Várjatok holnapig a dokira és õ ad célzottan erre a problémára cseppet.Ha esetleg van otthon ciloxan akkor az gyulladáscsökkentõ és víruskezelõ illetve voltaren szemcsepp,de ezek mind csak receptre kaphatók.

Ha váladékozik a szeme akkor egy kis meleg vízes vattapamaccsal törölgessétek.Várjatok holnapig a dokira és õ ad célzottan erre a problémára cseppet.Ha esetleg van otthon ciloxan akkor az gyulladáscsökkentõ és víruskezelõ illetve voltaren szemcsepp, de ezek mind csak receptre kaphatók.
Nyugodtan lehet tenni neki bele embereknek való szemcseppet is de nem erõset ophthalmo septonex lenne a legjobb de mindegy milyen csak ne legyen nagyon erõs. Lehet hogy segíteni fog :) (ha nem is lesz jobb de baja nem lesz tõle)
Kamillás borogatás langyosan, vagy szemvidító fûbõl szintén langyos borogatás.
A kérdező hozzászólása: Hoztunk neki kamillát, viszont annyira nem váladékozik, beszéltünk egy állatorvos ismerõsünkkel aki szerint megsérülhetett a szaruhártyája, úgyhogy felírt szemcseppet, holnap kiváltjuk, remélem jobban lesz tõle.

A cicámnak begyulladt a szeme, kamilláztam neki, de sajnos elbóklászolt valahova és azóta valami fehérhártya szerűség borítja a szemgolyóját. Komoly baja lehet vagy egyszerű szemgyuladdása?

Sajnos a dokit anyagi gond miatt még nem tudtam kihívni,ez kb. 1 hete kezdődött( a gyulladás), látszik a fehér valami alatt az eredeti szemszíne, de sajnos nem múlik neki a gyulladás pedig naponta 3x borogatom neki, ugye nem fog megvakulni?

Legjobb válasz: vidd el az allatorvoshoz kutyaknal is fordul elo ilyen,konnyen lehet hogy kifordult a konnymirigye,ez nem nagy baj megmutik es olyan gyonyoru a szeme mint regen

vidd el az allatorvoshoz kutyaknal is fordul elo ilyen, konnyen lehet hogy kifordult a konnymirigye, ez nem nagy baj megmutik es olyan gyonyoru a szeme mint regen
nem hiszem hogy megvakul de kimeld ot nagyon ne hagyd hogy erolkodjon hol van a hartya a szemen??
Van valami harmadik szemhéjuk is a macskáknak, ha jól tudom. Nem az lehet?Kérdezz meg egy online állatorvost, ha nincs pénzed rendesre.www.haziallat.hu
A kérdező hozzászólása: Hát a hártya a szeme legaljáról jött föl neki de ahogy kamilláztam az szépen visszahúzódott neki, de aztán átment a szomszédba és úgy jött haza hogy az egész szemgolyóján valami ilyen hájog vagy nemis tudom hogy micsoda az de az lett a szemén meg a szemgolyója közepén olyan van neki mintha egy buborék lenne, láttam h csipa, próbáltam neki kikamillázni, de nem múlik el neki sajnos, de látom azalatt a fehéres réteg alatt a szeme színét, szal nem tudom hogy mi az és hogy szedte össze, remélem nem fog sokpénzbe kerülni, mert sajnos anyagilag nem állunk a csúcsok magaslatán, de imádom õt és nem akarok elveszíteni.
nekem az állatorvos neonycin szemcseppet írt ki a cicám szemgyulladására. Emberi gyógyszertárban kellett kiváltani. Napi 3 szor 2 cseppet kellett neki adnom. Nem tudom lehet-e recept nélkül kapni de a saját orvosoddal is ki tudod íratni, nem drága 2-300 ft kb. De ha szeretnéd elpostázom az cseppet, nekem nincs már rá szükségem.
Nagy valószínûség szerint szaruhártya sérülése van és az a fehér a szemén homály.(?)Ciloxan szemcsepp a gyulladásra, Corneregél(1500) a homályra és ne kamillázd hanem körömvirágteával(pár száz ft) mosd!Egyedül a ciloxan vényköteles!ára kb 1200 ft.Ha nem tudod anyagi okokból orvosnak megmutatni akkor ezekkel sikeresebben tudod kezlni mint a kamillával, remélem elkezd javulni a cica szeme!Amíg kezeled nem tudod lakásban tartani a szennyezõdések elkerülée végett?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom lakásban tartani mert anyu allergiás a macskaszõrre. De ma már néztem neki a szemét és sajnos már nem látom az eredeti szemszínét? Már nagyon elkéstem vele és megvakul vagy még pár napig tudom kezelni neki és rendbejön?
Ez nem jó hír :( Valahogy látni kéne egy orvosnak, de az elmondottak alapján sanszos, hogy már nem fog látni arra a szemére innentõl már csak a szemgolyót lehet megmenteni.Ahogy tudod vidd orvoshoz, de szerintem az is lehetséges, hogy kikell venni a szemét a fertõzések elkerülése érdekében.
A kérdező hozzászólása: Van jó hírem de azért kérlek drukkoljatok a cicusért. elvittem a dokihoz kapott injekciót ami csak 500 ft-ba került. És azt mondta az orvos hogy szerdán kap még1 injekciót és onnantól kezdve márcsak az õ szervezetén múlik, szal nem bizti hogy megvakul szal drukkoljatok Bagiráért kérlek, és nagyon köszönöm a segítségeteket. Jó tudni hogy vannak még emberek akikre számíthat az ember pedig nemis ismeri õketXDXDXD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!