Találatok a következő kifejezésre: Befolyásolja a súlyát, (16 db)

A menstruáció mennyivel befolyásolja a súlyomat?

Legjobb válasz: Mensi elõtt vizet tart vissza a szervezet, ami utána távozik. Ez több kiló ingadozást is jelenthet.

Mensi elõtt vizet tart vissza a szervezet, ami utána távozik. Ez több kiló ingadozást is jelenthet.
Nálam ez 3-4 kiló szokott lenni. Mensi után "nyomtalanul" eltünik.
Válasz: Igen, mensi elõtt a has is felpuffad és ha nem is eszel annyit több kiló is rád mehet. Off: Most megvan a mensim és annyira görcsölök, hogy nem nagyon tudok enni akkor sokat le fogyok?

A baba mekkora súlya befolyásolja a császárt, kis termetű anyukánál?

Legjobb válasz: Nem a súlya befolyásolja, hanem a méretei, pl fejátmérõ.

Nem a súlya befolyásolja, hanem a méretei, pl fejátmérõ.
Ha a baba nem fér ki rendesen, akkor császármeccéssel szedik ki, vagy ha valami baj van (pl.: és belecsavarodtam a köldökzsinórba és majdnem megfulladtam).
Nem mondanám hogy az anyuka mérete befolyásolja a szülést, én 173 cm vagyok és 18 órát vajúdtam mire nagyon nehezen megszültem a lányomat(nem volt túl nagy, inkább átlagos 3580 gramm és 48 cm)szóval szerintem ez inkább a baba fekvésétõl, és a csontok nyilásától függ!Az egyik barátnõm kb.150 cm és minden gond nélkül megszült!
A válaszokat átolvastam, kiértékeltem és a válaszokkal egyet-értek!
A kérdező hozzászólása: cmre gondoltam
A kérdező hozzászólása: ok csajok..de ha nagy a fej és nem tudok mondjuk 12mm re kitágulni, csak mondjuk 10mmre akkor nyilván nem kell beleszakadnom
a baba sulya nem befolyasolja az anya medence atmeröi bfolyasoljak h mennyire tudnak a csontok eltavolodni egymastol. pl diameter anatomica diameter conjugata stb
A kérdező hozzászólása: én is így gondoltam a méretet, nem hosszot értettem hanem a fej körfogatot. biztos, legalábbis remélem ha nagy a fej császároznak nem szeretnék ott maradni a mûtõ asztalon.!
Nem jön ki nehezebben. Nem a testmagasság számít, hanem a medence mérete. Keress rá a téraránytalanságra.
A kérdező hozzászólása: 8.35! szia.szerintem nyilvánvaló hogy egy kissebb termetû anyukából nehezebben jön ki egy nagyobb baba.bár ez nem tudom igy van e, de szerintem igen.de várom ehez is a hozzászólásokat!
Szia!13.41-es vagyok megint, neked is szép nagybabád lessz.Ha még pontosan is mérte, akkor is 2 hét még visszavan, és ilyenkor akár heti 25-30 dkg-ot is hiznak. De nézd csak az én példám, hogy el lett mérve, a szülés elötti napon , az én kisfiam a 36 hetes uh-on 2800 gramm volt.4 hét alatt hizott 1300 grammot. Orvos mit mond a szülésrõl, nem kérdezted?Én úgy tudom, hogy akinek 10 cm fölött mérik a Bpd-t, annak császároznak automatikusan.
A kérdező hozzászólása: ma voltam 38hetes uhn. A BPD 95mm, a THQ 108mm, a FL 70mm saccolni tudta a nõ (szerintem mert nincs benne gyakorlata!)3400 a súlya . Akkor most mi a helyzet?
Szia!13.41-es vagyok, kisfiamnak a 32 .heti BPDje:83 mm volt.Nekem minden uh-on mértek fejátmérõt, szülés elötti napon 3218 grammra becsülték a fiam és 32-es fejkörfogatot mértek. Csak majdnem 1 kg-ot és 5 cm tévedett a uh-os. Azt mondta a dokim, ha õ csinálja és nincs ennyire elmérve , akkor õ megcsászározott volna. Egyébként végig nagy babát mondtak.Neked mekkorára mérték?
Úristen! Ezek szerint az anyuka magassága is befolyásolja a szülést? ill a szülés nehézségét, Én 152 cm vagyok.én mire számítsak?
A kérdező hozzászólása: és ultrahanggal szülés elött meglehet tudni mekkora lehet a fej körfogat? attól félek nagyon nagy és elakad a szülés, igy inkább szívesen mennék császárra.nagy a hasam, 25kgt hiztam. 2.gyerek de az elsõnél nem hiztam ennyit és már a 32hetes ultrahangon a BPD84mm volt, a THQ 78, FL 59mm. szóval ebbõl gondolom.nem tudom most mekkora lehet.38hetes vagyok.
Szia!Én 164 cm vagyok, 66 kg-al mentem szülni, kisfiam 4100 grammal és 37-es fejkörfogattal simán, gátvédelemmel született meg.Nem mondom , hogy nem volt nehéz, de jobb volt igy , mint egy hasi mûtét. Az is igaz, hogy õ már a 3-ik gyerköc, ez is biztos befolyásolta a dolgot.
Szia!Én 3950gr-os kisfiamat nem tudtam simán megszülni(17 óra vajúdás után)sajnos, 164 cm vagyok, a baba fejkörfogata 35 cm volt. Üdv.A
A kistermet nem befolyásolja, hogy a baba császáros lesz-e. Általában a baba fekvése az ami a császárt indokolja, vagy a kismama valamilyen betegsége. Egyik ismerõsöm babája 4, 5 kg-val simán megszületett, pedig nem mondható a mama nagy termetünek.
A kérdező hozzászólása: Gondolom kérni nem lehet, ha nincs orvosom?

Az apa születési súlya tényleg befolyásolja a baba születési súlyát?

valaki nekem ezt mondta. Picike babám lesz, 2,7 kg-nál nem lesz több a dokim szerint. A hasam is kicsi. Férjem 3 kg körül született, én 3,2-vel. Mindketten vékonyak vagyunk.

Legjobb válasz: A doki szerint nekem is kis babám lett volna, 2.5 körülire saccolta, hasam is kicsi volt, mikor megszületett, 3.30-at mértek:) Szóval nem kell feltétlenül elhinni a dokinak, csak tippelnek szerintem:)

A doki szerint nekem is kis babám lett volna, 2.5 körülire saccolta, hasam is kicsi volt, mikor megszületett, 3.30-at mértek:) Szóval nem kell feltétlenül elhinni a dokinak, csak tippelnek szerintem:)
Csak az anya súlya számít! Tehát az anya, valamint az anyai ág születési súlya öröklõdik! Tanultam genetikából, így pontos ismeret!
Én pici vagyok, 50 kg. 2, 2 kg súllyal születtem Párom 3, 5 kg-val Babám a 38.héten 3, 65 kg-ra tippelve, még 2 hét...
A párom 3, 9 kilóval született, én 3, 3 kilóval. A fiam 4400, a lányom 3950 grammal.
én 2800, a férjem 2900 volt (de csak azért, mert a nyakára tekeredett a köldökzsinór és ahelyett, hogy nõtt volna, visszafogyni kezdett). A fiunk 2800-al született. Szerintem inkább az anya a mérvadó. Pici nõnek nem nagyon lesz óriásbébije!
Nálunk a férjem 2 kg körül született, a kislányom 3 kg volt. Szóval nálunk nem befolyásolta.
A ferjem 4200 grammal, en 3500 grammal szulettem. A fiaink 3670 es 3100 grammosak voltak.
Szia! Szerintem nem számít! Én 3050 grammal és a férjem 3100grammal születtünk az elsõ fiunk 3850 gramm volt, most várjuk a másodikat szerintem õ sem lesz sokkal kisebb.
Szerintem számít, de ez csak az én véleményem. Nekem 32 hetesen 2490gramm a babám. Mit mondjak, jobban örülnék szüléskor egy 2, 7kg-os babának :-)
Én 2, 5 kilóval születtem, a párom is. Mind3 gyerekünk kisebb súllyal született. De a genetika természetesen befolyásolhatja. De nem tudom, hogy az októberben születendõ kisfiam mennyivel születik majd :) Jó babázást! ;)
én úgy tudom h az apuka családjában kell nézni h ott mekkora babák születtek mert az jobban befolyásolja a baba súlyát.
szia én 2650g születtem.A férjem 3800g volt.A fiam meg 2900g lett, 39.hétre született.Tehát valahol pont a kettõ között. Amúgy olvastam már itt olyat, h valakinek alig volt hasa, és majdhogynem 4kg-os babát hozott a világra.Sztem ne aggódj, mert az neked sem jó, és ha mondjuk valóban nem lenne olyan nagy súlya a születése után idekint hamar híznak a babák majd meglátod!! Minden jót!
férjem 1 kg-mal született(koraszülött volt).én 3, 2 kg-mal.magasak vagyunk.átlag testalkatúak.kisfiunk 4, 25 kg.a hasam meg kicsi volt szóval szerintem erre nem érdemes adni.a súlybecslés ahogy a nevébe is van csak becslés. volt egy kismama benn mikor szültem.azt mondták neki hogy 2-2, 5 kg lesz a babája.hát 3, 5 kg fölötti súllyal született.
Remelem tenyleg az anya sulya szamit, mert az en parom 5.8-al szuletett! :S
Én 4350g-mal születtem, apa 3780-nal, a kicsink 2800-al!
21:08-AS Apukám nekem is 5 kg-val született
Én nagyon picikének születtem, pedig nem voltam koraszülött, alig voltam 2 kg. Párom átlagos súllyal született, 3, 3 kg-al. Ehhez képest a babánk 4 kg fölött volt. Édesapám 5 kg-al született, a doki azt mondta lehet ezért lett ilyen nagy a babánk.
A férjem 4100 gr volt, én 3100 gr, a lányom pedig 2860 gr-al és 48 cm-el született 39 hétre. Örülök hogy nem lett 4 kg-s, õt is elég nehéz volt megszülni.

Befolyásolja a babám súlyát, ha az első 3 hónapban nem hánytam?

Én még csak nem is émelyegtem, helyette kóros éhségrohamaim voltak. Most vagyok 37 hetes és 3 és fél kilósra saccolták a babám. Félek, hogy emiatt nem engednek természetesen szülni.

Legjobb válasz: Nincs mindenki rosszul, a Babádnak ettõl semmi baja nem lesz. Esetleg - mivel az elsõ harmadban tudsz enni - a Te súlyod növekedhet jobban, de ez sem törvényszerû!

Nincs mindenki rosszul, a Babádnak ettõl semmi baja nem lesz. Esetleg - mivel az elsõ harmadban tudsz enni - a Te súlyod növekedhet jobban, de ez sem törvényszerû!
szia. Lehet, hogy te írtál már ezzel kapcsolatban 2 kérd´st??az, hogy nem hánytál az elején, az nem befolyásol semmit. A végén az orvosod u´gy is tudni fogja, hogy hogyan fog zajlani a szülés.függ a magasságodtól is.Az biztos, hogy nagy babád lessz.Àlltalában +-500grammot számolnak még rá. A lényeg, hogy minden rendben legyen. 40hetes kismama.
Szia! Simán szültem a gyerekeimet, mind a kettõ 3 és fél kilós volt. Nem ezen múlik, hanem a korodon és a paramétereiden.
A három és fél kiló egyáltalán nem sok. Az unokatestvérem természetes úton szülte meg 4800 grammos kisfiát! Az már sok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! Tudom, hogy nem sok, de nekem még van 3 hetem és hetente negyed kilót híznak a babák:) Akkor már sok lesz.
Akkor most ikreket vársz??Mert ezt nem irtad....Egy gyerek 3kilós???Nem értem...
A kérdező hozzászólása: Neeem, egy babát várok, csak általánosságban írtam, hogy babák.
Szia! Szerintem nem befolyásolja a baba súlyát. Ez állítólag genetika. Nekem három kiló alatti babát jósoltak az utolsó héten, és 3800 lett. De az orvosom azt mondta, hogy az utolsó egy-két napban a babák általában veszítenek egy minimálisat a súlyukból. De hogy ez igaz-e, azt nem tudom. Szerintem 3 és 4 kg közötti az teljesen rendben van. Mindenesetre könnyû szülést kívánok neked!
Én sem hánytam az elején. Késõbb sem. Az égvilágon semmi bajom nem volt. Se émelygés, se szédülés, se semmi. Nekem is végig azt mondták, hogy nagy baba lesz. De fel sem merült, hogy ne természetesen szüljek. De kiderült, hogy az ultrahangos súlybecslés nem mindig megbízható... 3 kg 5 dkg lett a babám, természetes, gyors szüléssel. Én azt olvastam, hogy ha nem vagy rosszul, az azt jelzi, hogy az átlagnál is életerõsebb, egészségesebb a baba. Így legyen és könnyû szülést kívánok!

Ha nem eszem, csak d. u.2-kor először, akkor az befolyásolja a babám szül. Súlyát, vagy a pocakban a közérzetét?

Köszönöm a válaszokat előre is!!

Legjobb válasz: Ha sokáig vagy fent akkor nem hiszem. Nekem is ide oda csúsztak a napok.:) Alényeg, hogy ne legyél éhes. Illetve ha az vagy akkor tudj enni. A súlyát sem befojásolja. Nyugodj meg és pihenj sokat! Könnyû szülést kívánok!

Ha sokáig vagy fent akkor nem hiszem. Nekem is ide oda csúsztak a napok.:) Alényeg, hogy ne legyél éhes. Illetve ha az vagy akkor tudj enni. A súlyát sem befojásolja. Nyugodj meg és pihenj sokat! Könnyû szülést kívánok!
Nem befolyásolja, de neked nem tesz jót, ha a vércukor szintedet nem tudod folyamatosan rendben tartani... a keringésnek sem tesz jót. A babának közvetlenül nem árt... Ezt onnan tudodm, hoygy én a 20. hétig csak hánytam, kis híja volt, hogy nem kerültem kórházba, fogytam 5 kilót a 20. hét végére. Enni csak este tudtam úgy, hogy ne hányjam ki (de akkor is kb. csak háromféle ételt).
2. vagyok. Ha nem is eszel 2-ig, azért legalább igyál. :) ) (Tea, gyümölcslé, víz, vagy valami turmix).
Nem hiszem, hogy bármelyiket befolyásolná, maximum a tiédet! Bár szemmel láthatólag Te jól vagy! :o) Inni tényleg igyál, ezzel egyet értek. Én 22 hetes vagyok, sokszor csak este leszek éhes igazán én is! :o)
Szia.Hasonlo cipoben jarok.12-13hetes terhes lehetek , van egy 14hos kislanyom es bizony csak delutan 2korul jutok el az elso etkezesig.De fent vagyok en is sokaig 11-12, na addig szerintem bepotolom amit delelott elmulasztottam.Inni iszok az nem tart sokaig.Boldog babavarast.
A kérdező hozzászólása: Hát, 11-ig tuti fent vagyok. Nem, az a bajom, hogy nem vagyok éhes. Próbáltam enni d.e. a baba miatt, de nem megy. Este viszont huhuuu... :) Egyébként 23 hetes vagyoK!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Inni iszom, azzal nincsen probléma, csak az a fránya étkezés.. Teát szoktam inni, mézzel!

A baba súlya befolyásolja a fejlödését? Mármint ha a babám kicsit ducibb vagyis husis akkor ő később fog felülni egyedül meg később fog mászni vagy ennek semmi köze ehhez?

Legjobb válasz: Ne aggódj, semmit nem jelent.Én babám is mindig duci volt, még is jóval idõ elõtt csinált mindent.Most 1 éves múlt 10-én, több mint 12kg és már több mint 1 hónapja szalad.

Ne aggódj, semmit nem jelent.Én babám is mindig duci volt, még is jóval idõ elõtt csinált mindent.Most 1 éves múlt 10-én, több mint 12kg és már több mint 1 hónapja szalad.
Az én 10 hós fiam is nagyobb az átlagnál és már jár a kezünket fogva.
Szerintem szamit, mert ha nehezebb akkor nem olyan konnyu a mozgas es az egyensulyt is nehezebb tartani. En ezt olvastam valahol de attol meg fejlodhet hamar a babad.
Szerintem inkább fordítva :)
Ahogy az elsõ írta. No meg persze közrejátszik a méhlepény helye és nagysága, a méh maga, és még az a 10 kg, ami itt-ott lerakódik a mamára közben.
nekem oriási pocakom volt, a fiam pedig átlagos méretekkel szuletett (3520 g, 52 cm), ugyhogy nálunk nem.
Nem. A pocak nagysága alkatfüggõ. Ha szélesebb a medence vagy magasabb a kismama akkor jobban elfér benne a baba, és nem lesz hatalmas pocakja, míg ha alacsonyabb, keskeny csípõjû, akkor a pocak elõre nõ, és nagyobb lesz hogy a baba elférjen. Ez inkább alkat mint babasúly függõ. Szerintem. És hatalmas pocakban is lehet kisebb baba, míg fordítva is igaz. Szép napot Mindenkinek!
Szerintem a pocak nagyságból semmire sem lehet következtetni, legalábbis én így vettem észre. Tényleg inkább testalkat kérdése lehet. Én magas vagyok és vékony voltam mindkét terhességem elõtt. Nem lett hatalmas pocakom, sokan kicsinyelték, de a fiam mégis 4 kg-mal született, ez nekem épp elég volt. (Viszont érdekes, hogy szülés után is mindenki kicsinyelte a hasamat, ugyanis két héttel szülés után már olyan lapos volt, mint elõtte, akkor persze már nem cikiztek miatta úgy, mint amikor még bent volt a baba.) A második baba még bent van, a pocim most sem nagy, de a babát nem jósolják aprónak. A sógornõm alacsony, neki mindkétszer hatalmas pocakja volt (szülés elõtt 2-3 hónappal volt neki akkora, mint amivel én szülni mentem). Szó szerint gurult. És mindkét fia 3 kg körül született.
Nekem elég nagy pocim volt, mindenki azzal cukkolt, hogy biztos nem egy baba van odabent. A kisfiam 4kg, és 59 cm volt mikor megszületett. 2 nappal szülés elõtt az uh-n 3200g-ra saccolta. :-))
07:29-nek: magas vagyok, széles medencével, hatalmas hasam volt, 4500-al szültem.

Mit gondoltok mi befolyásolja a baba születési súlyát?

Ilyenekre gondolok, hogy pl. pici, 50 kg-os n?nek kisebb súlyú babája születik. Vagy örökl?dik a dolog és aki maga is nagy súllyal született annak a babája is nagyobb lesz? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Biztos a gének is felelõsek, de szerintem az is számít ki hány kiló, és mennyit eszik a terhesség alatt, mennyit hízik tõle.

Biztos a gének is felelõsek, de szerintem az is számít ki hány kiló, és mennyit eszik a terhesség alatt, mennyit hízik tõle.
Én 173 centi vagyok (tehát nem pici nõ) és 83 kilóval mentem szülni (ami ugye nem kevés, 16 kilót híztam). A babám pedig pont azokkal a paraméterekkel született mint én: 2820 gramm, 50 centi (ami nem sok :-))
Még a saját példámat nem tudom mondani csak a barátnõmét. Õ összesen 3kg-t hízott a terhessége alatt, 170cm-s 60kg-s csajról van szó és a baba idõben született 4, 5kg-val és 59cm-vel. Szerintem a baba méretei is örökletes dolgok.
Szia, én a saját példámat tudom emliteni , mind a két terhességemet 50 kg-ról kezdtem 10-10 kg.-ot hiztam, 164cm vagyok, nem valami magas, a fiam 3600g-mal és 53cm-rel született, mig a lányom 3240g-mal és 54cm-rel.Most a 3-ik babát várom 18 hetes vagyok, 56 kg-ról indultam, de lefogytam 4 kg-ot és még nem jött vissza, 53 kg vagyok, de szerintem most sem lessz sokkal kisebb súlyú babám a fogyás ellenére.
Én is a saját példámmal szolgálhatok. Apa 185 cm és 100 kg felett van, én 180 cm és 67 kg voltam a terhesség kezdetén. 93 kg-val mentem szülni (szóval szép kis 25 kg-s hízás...), a doki is mondta, nagy baba lesz, készüljünk. A kislányom 2950g és 50 cm volt...ez van.:)
44 kilósan kezdtem meg a terhességet, több mint 20 kg-t szedtem fel. A lányom 57 cm-rel és 4, 2 kg-val született. Nem tudom mi befolyásolta a születési súlyát, azok a babák, akik kisebb súllyal születtek fél éves korára behozták az elmaradást.
Én 175 cm és 60 kg-al kezdtem a szülést. Összesen 8 kg-ot híztam, mikor szülni mentem mindenki kinevetett mert úgy néztem ki mint aki a 7. hónapot tapossa. Ehhez képest 3550 g és 53 cm lett a fiam. Ami az átlag, csak senki nem nézte ki belõlem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Lányok a válaszokat! Úgy látom nincsenek igazán törvényszerûségek ezzel a témával kapcsolatban. Persze hallottam már azt is, hogy nagy súlyú baba könnyen megszületett és picike babával nagyon megszenvedett az anyukája. Eddig úgy tûnik a mi babánk kisebb az átlagnál, de persze ezt még behozhatja.
A fiamnál 18 kg-ot híztam, õ 4, 4 kilóval és 57 centivel született. A lányommal csak 12 kg jött fel, õ 3950 gramm és 56 cm volt születésekor. Amúgy a párom 193 cm magas, én 170 vagyok és 66 kiló. Amúgy én tök átlagos súllyal születtem (3300 garmm), a párom és testvére viszont 4 kg körül voltak.

Az AFP-nél miért kérik a testsúlyt? Én csak nagyjábol tudtam megmondani, pontosan nem. Az baj? A súly befolyásolja az eredményt?

Legjobb válasz: Szia! Én megkérdeztem attól a szülésznõtõl aki levette a vért, és azt mondta, hogy egy pár kiló eltérés nem probléma. Az a nem mindegy, hogy valaki 60 vagy 110 kiló. Így ne izgulj, én is kb. adtam meg.

Szia! Én megkérdeztem attól a szülésznõtõl aki levette a vért, és azt mondta, hogy egy pár kiló eltérés nem probléma. Az a nem mindegy, hogy valaki 60 vagy 110 kiló. Így ne izgulj, én is kb. adtam meg.
Én is csak nagyjából tudtam megmondani, kérdeztem is hogy nem baj, de azt mondta nem. Viszont azt még mindig nem tudom, minek kell. (vagy miért csak ez az egy adat)
A kockázatbecslés kiszámításához kell (ahogy a 12. héten is a Down-szûrésnél a tarkóredõ mérete és a biomarkerek eredményei mellett)az anya életkora, testtömege, a vérvétel idõpontjában a terhesség kora és az AFP értéke. Tehát nem konkrétan az AFP-hez, hanem az abból továbbszámolt kombinált-teszthez szükségesek ezek az értékek. Persze néhány kiló nem számít.

A has nagysága befolyásolja a baba méreteit, súlyát? Tapasztalatokra vagyok kíváncsi!

Ha nagy volt a pocakod terhesség alatt,és persze mindenki azt mondta nagy babád lesz,ez bejött??Vagy csak úgy mondogatják?Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Az attol fugg mennyi a magzatvized, a nagy pocak nem mindig jelent nagy babát is. Az iker testvéremmel csaknem egy idopontban vártuk a babánkat. Rajtam allig lehetett látni ,hogy terhes vagyok , míg a testvéremnek mindenki ikreket "josolt", akkora volt a pocakja. A két baba kozott a sulybéli kulonbség 20 dkg volt.

Az attol fugg mennyi a magzatvized, a nagy pocak nem mindig jelent nagy babát is. Az iker testvéremmel csaknem egy idopontban vártuk a babánkat. Rajtam allig lehetett látni , hogy terhes vagyok , míg a testvéremnek mindenki ikreket "josolt", akkora volt a pocakja. A két baba kozott a sulybéli kulonbség 20 dkg volt.
Az én kis bébim még nem született meg. Még elvileg van vissza szûk 4 hetünk. Mindneki azt mondja, hogy nem is olyan nagy a pocakom. Sõt! Múlt héten az ultrahangon 2900 grammra becsülték. Szerintem ez nem kevés. Remélem, a bébim kellõ méretû, még ha nem is óriási a pocakom. (Persze: hozzáteszem: az UH csak becslés... meglátjuk pár héten belül!) :)
nekem is nagy hasam volt, szülés elötti napokban 127cm(!) volt a haskörfogatom.172cm magas vagyok és vékony testalkatú.Csak a nagy poci volt:) !Mindenki mondta mondta hogy tuti ikrek, vagy hatalmas a bébi!A babám 3360gr és 55cm volt, átlagos méretû.
Nekem hatalmas hasam volt, mindenki hatalmas babát jósolt, aztán teljesen átlagos súllyal született a fiam, 3070 g volt összesen.
Szia, nekem 110 cm-s hasam volt 160 cm vagyok, a kislányom 48 cm és 3, 5 kilóval született, szóval nem volt olyan nagy!
Nekem hatalmas hasam volt, mindenki biztosra vette, hogy ikreket várok.Végül 4 és fél kilós 60 centis fiam született.Nekünk arányban volt a has mérete a gyerkõc nagyságával.
Viszonylag nagy hasam volt, sokat is híztam, és sokan mondták, hogy biztos lesz 4 kg körül a baba. De nem, 3000 gramm volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Boldog babázást, jó egészséget mindenkinek!
Nekem nagy hasam volt már jó ideje (amúgy magas és normál testalkatú vagyok). A babát elõször nagyon nagyra jósolták, de szerencsére nem jött be, "csak" 3600 g és 52 cm lett, viszont nagyon sok magzatvizem volt!!
Szia! Bár az én személyes tapasztalatom igazolni látszik (mindkét alakalommal hatalmas volt a hasam, az elsõ babám 4480 g, a második pedig 3760 g volt), ennek ellenére tudtommal nem befolyásolja a baba nagysága a pocak nagyságát. Gondolom alkati kérdés is, meg ahogy elõttem már irták függ pl. a magzatvíz mennyiségétõl is.
Nekem hatalmas hasam volt. Sokan kérdezték, hogy tuti, hogy nem ikrek? Súlyra csak kicsit volt átlag fölött, viszont nagyon hosszú volt. 3850 grammal és 60 centivel született.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!