Találatok a következő kifejezésre: Befolyásolja a ha a hónapban (8 db)

amelyik jobban megéri
A kérdező hozzászólása: Pont ezért tettem fel a kérdést! Tudna valaki segíteni?
Attól függ, van-e kilátásod valami munkalehetõségre, kb. mikor fogsz újra elhelyezkedni mennyi járadékszerzõ napod volt az utolsó 4 évben.
A kérdező hozzászólása: 2000.01.-hótól folyamatos munkaviszonyom van, 2007.05.24-én megszületett a kislányom, idén májusban lejárt a gyes-em, jelenleg szabadságon vagyok. Sajnos nem tudok visszamenni a régi munkahelyemre, és újra sincs kilátás!:((

Szülés után 6 hónappal szoptatás alatt össze-vissza jelentkező pecsételő, barnás "vérzés" vajon a mensi kezdet lehet? Volt vkinek ilyen? Ez már a menstruáció előzménye vagy vmi más gond lehet? Ha igen, akkor befolyásolja a tej minőségét, mennyiségét?

30-án 1 napig, majd 01.10-én és 12 én egy napig volt barnás pecsételő valamim. Előtte nem voltak gondjaim. Különösebb fájdalmaim sincsenek, bár már lehet h beképzelek vmit :-)Mi lehet ez?

Befolyásolja a babám súlyát, ha az első 3 hónapban nem hánytam?

Én még csak nem is émelyegtem, helyette kóros éhségrohamaim voltak. Most vagyok 37 hetes és 3 és fél kilósra saccolták a babám. Félek, hogy emiatt nem engednek természetesen szülni.

Legjobb válasz: Nincs mindenki rosszul, a Babádnak ettõl semmi baja nem lesz. Esetleg - mivel az elsõ harmadban tudsz enni - a Te súlyod növekedhet jobban, de ez sem törvényszerû!

Nincs mindenki rosszul, a Babádnak ettõl semmi baja nem lesz. Esetleg - mivel az elsõ harmadban tudsz enni - a Te súlyod növekedhet jobban, de ez sem törvényszerû!
szia. Lehet, hogy te írtál már ezzel kapcsolatban 2 kérd´st??az, hogy nem hánytál az elején, az nem befolyásol semmit. A végén az orvosod u´gy is tudni fogja, hogy hogyan fog zajlani a szülés.függ a magasságodtól is.Az biztos, hogy nagy babád lessz.Àlltalában +-500grammot számolnak még rá. A lényeg, hogy minden rendben legyen. 40hetes kismama.
Szia! Simán szültem a gyerekeimet, mind a kettõ 3 és fél kilós volt. Nem ezen múlik, hanem a korodon és a paramétereiden.
A három és fél kiló egyáltalán nem sok. Az unokatestvérem természetes úton szülte meg 4800 grammos kisfiát! Az már sok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! Tudom, hogy nem sok, de nekem még van 3 hetem és hetente negyed kilót híznak a babák:) Akkor már sok lesz.
Akkor most ikreket vársz??Mert ezt nem irtad....Egy gyerek 3kilós???Nem értem...
A kérdező hozzászólása: Neeem, egy babát várok, csak általánosságban írtam, hogy babák.
Szia! Szerintem nem befolyásolja a baba súlyát. Ez állítólag genetika. Nekem három kiló alatti babát jósoltak az utolsó héten, és 3800 lett. De az orvosom azt mondta, hogy az utolsó egy-két napban a babák általában veszítenek egy minimálisat a súlyukból. De hogy ez igaz-e, azt nem tudom. Szerintem 3 és 4 kg közötti az teljesen rendben van. Mindenesetre könnyû szülést kívánok neked!
Én sem hánytam az elején. Késõbb sem. Az égvilágon semmi bajom nem volt. Se émelygés, se szédülés, se semmi. Nekem is végig azt mondták, hogy nagy baba lesz. De fel sem merült, hogy ne természetesen szüljek. De kiderült, hogy az ultrahangos súlybecslés nem mindig megbízható... 3 kg 5 dkg lett a babám, természetes, gyors szüléssel. Én azt olvastam, hogy ha nem vagy rosszul, az azt jelzi, hogy az átlagnál is életerõsebb, egészségesebb a baba. Így legyen és könnyû szülést kívánok!

Befolyásolja a menstruációt, ha a hónapban nőgyógyászati fertőzés miatt néhány napig gyógyszert szedtem és hüvelytablettát alkalmaztam?

Legjobb válasz: Igen, befolyásolhatja a gyógyszer is, illetve maga a fertõzés is amin átestél és ami miatt kaptad a gyógyszereket. De azért azt javaslom, hogy ha valami szokatlant vagy kirívót tapasztalsz mindenképp menj vissza a nõgyógyászodhoz, és ne itnézd el annyival, hogy "biztos a gyógyszerek miatt van"...

Igen, befolyásolhatja a gyógyszer is, illetve maga a fertõzés is amin átestél és ami miatt kaptad a gyógyszereket. De azért azt javaslom, hogy ha valami szokatlant vagy kirívót tapasztalsz mindenképp menj vissza a nõgyógyászodhoz, és ne itnézd el annyival, hogy "biztos a gyógyszerek miatt van"...

10 felett volt a cukorterhelésem, befolyásolja, hogy előző nap este mit ettem? Miért lett ilyen magas, mikor egy hónappal előtte 7, 6 volt, és ha napközben megmértük, teljesen normális? Kell majd inzulin, vagy az orvos elküld diabetológushoz?

Legjobb válasz: szia, nem befolyásolja hogy mit ettél, ahogy nõ a baba egyre több inzulinra lenne szükség és a szervezetet vagy nem tud már többet termelni vagy nem tud hasznosulni, dietetikushoz biztos elküld, inzulint nem tudom mikortól adnak

szia, nem befolyásolja hogy mit ettél, ahogy nõ a baba egyre több inzulinra lenne szükség és a szervezetet vagy nem tud már többet termelni vagy nem tud hasznosulni, dietetikushoz biztos elküld, inzulint nem tudom mikortól adnak
Szia! Én úgy tudom, hogy befolyásolja az eredményt, hogy mit és mikor ettél elõzõ nap este. Nekem a védõnõm azt mondta terheléses vér cukor mérés elõtt elõzõ este 6 óra után már ne egyek semmit. 23 hetes
Egészséges embernél étkezés után két órával a vércukorszintnek 7.8 mmol/l alatti értékûnek kell lennie. Erre épül a terheléses vércukor vizsgálat: extrém terhelés mellett is értéken belül maradsz, ha a szervezeted jól tolerálja a cukrot. Ezért nem befolyásolja, h' elõzõ este mit ettél. Elõször mindenképpen alacsony szénhidrát bevitelû diétával fogják kezdeni, aztán ha az sem javítja az értéket, akkor lehet, h' inzulin lesz. De tudtommal az csak tartósan 11 feletti értéknék kerül szóba. Mindenképpen menj diabetológushoz.
Az éhgyomri vércukor értéket befolyásolja, hogy elõzõ este mit ettél. Valószínû elküldenek a cukorgondozóban (engem a 7, 1 terheléses eredményemmel is elküldtek) és az a mérvadó amit õk mondanak.
A kérdező hozzászólása: Na de jó lenne, ha amiatt lenne csak, mert elõzõ este fagyit ettem...
Befolyásolja, de nem mindenkinél és fõleg nem ennyire. Ilyen eredmény biztosan szakembert igényel. Én úgy gondolom csináltatnak még egy terheléses vizsgálatot, ha az is ilyen, akkor diéta és ha nem használ, akkor inzulin. Pont azért mérik, mert a terhesség alatt kialakulhat a magas vércukorérték. És a napközbeni nem ugyanaz, mint amikor cukorral terhelnek. Nekem evés után közvetlenül és a cukorterheléses is 4, 7 volt, éhgyomorra 3, 8-4, 1, pedig elõzõ este is ettem.
Szia!Én inzulinos cukros vagyok és igenis befolyásolja a cukoreredményt még az elõtte 2 nappal evett étel is.Ha befagyiztál, attól lehet magasabb az értéked!Ha nem akarod szúrni magad, akkor jótanácsként irom nked, hogy egyél napjában többször keveset, lehetõleg mindig ua.idõben.Kicsit csökkenteni kell a bevitt szénhidrát mennyiséget, helyette egyél savanyúkáposztát, az leviszi a cukrot, sok zöltséget és gyümölcsöt.1 hét után mérettesd meg a cukrod, de elõtte ne egyél édességet egyáltalán!Ird meg az eredményt!Kitartást és jó egészséget!Irhatsz priviben, ha többet szeretnél tudni vagy érdekel még valami!Van tapasztalatom!

Ha valaki fogamzásgátlót szed, mekkora az esélye hogy ha teherbe esik, hónapokig még menstruál? A gyógyszer befolyásolja?

Legjobb válasz: Nem. Inkább a saját sárgatesthormontermelésed, akkor mensizel, ha ez lecsökken. Aki terhes, annak meg ez elég nagy menynségben termelõdik, 3. hónaptól meg még nagyobban.

Nem. Inkább a saját sárgatesthormontermelésed, akkor mensizel, ha ez lecsökken. Aki terhes, annak meg ez elég nagy menynségben termelõdik, 3. hónaptól meg még nagyobban.
Én így jöttem a világra... anyám nem vett észre, mert mindig rendesen megjött a vérzése a tabi miatt. Így 3. hónapban derült csak ki a turpisság. A tabi mellett nincs ciklus (elvileg) így a megvonásos vérzés nem menstruáció.
Jahh, nem mensi, de ez "sak " annyi, hogy a receptoraid, hormonszinted állapotát hogyan fogja fel az agy...anyukádnál nylván sehogy. De hiába megvonásos vérzés, ugyanaz játszódik le vele, megvónodik aza hormon, ami mensi elõtt nõ meg, majd csökken le, ha nincs terhesség, ezért megjön...
Emlékeim szerint a legjobb tabi is 95% körüli.
99. kerdes nem ez.arra bonyolultabb egxeni homrmon es idegiszabalyozas a valasz
Persze, nem lesz gyeded!!!Menj táppénzre!Olyan nincs, hogy õ ezt nem szeretné.Kiír(t) a doki és kész.Nehogy aláírj semmilyen papírt, ki nem rúghat!
Jaj, nem írtam le, hogy miért nem lesz gyeded.Azéret nem lesz, mert ahhoz, hogy gyedet kapj munkáltató is kell.
Ahogy az elsõ irta. Fel ne mondj, mert akkor ugrik a Tgyás meg a Gyed is. Irasd ki magad táppénzre. Ennyi.
Persze, hogy befolyásolja! Egyszerûen nem fogsz kapni gyedet, mivel az akkor jár, ha a tgyás folyósítása alatt vagy késõbb szûnik meg a munkahelyed, legalábbis elviekben. Ennél azért kicsit árnyaltabb a dolog. A munkanélküli ugyanis két részbõl áll, van egy járadék és egy segély része. Ha a járadék folyósítása alatt szülsz, akkor járhat a gyed is, de az összegét nyilván befolyásolja, ha csak nem magas a kereseted. Ha magas, akkor ennél nem lesz különbség, csak a tgyásod (amit az elsõ hat hónapban kapsz a szülés után) lesz kevesebb jövõre (mindig az elõzõ naptári év átlagkeresetét nézik).
Jó nagy sz.rházi a munkáltatód! Ha közös megegyezéssel felmondasz, csak gyes-re leszel jogosult. Miért érdekel téged, hogy mit kell fizetnie? Menj táppénzre, és ne foglalkozz vele. Ha meg akar tõled szabadulni, akkor ki kell rúgjon, akkor meg irány a munkaügyi bíróság, és neki kapáltak. Semmit ne írj alá, minden jogszabály téged véd, de ha bármibe beleegyezel, akkor te szívsz!
Anno az én munkáltatóm is nagyon szerette volna, ha közös megeggyezéssel eljöttem volna. Hát persze..... Csak én tudtam, hogy nem csak ezt az egy babát szeretnénk. Így a 2. baba után már nem járt volna a gyed, hanem csak a gyes, amivel a ...... kitörölhetem szinte. Így aztán én nem hagytam magam, 4 éve nem dolgozom már, de a munkahelyem megvan, így jogosult vagyok a több ellátásra. Hameg táppénzre kell menned, akkor ez van és kész. Szerintem semmiképp ne menj bele!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek KÖSZI!

Befolyásolja e a születendő magzatot, ha az anya 13 hónappal a megtermékenyítés előtt kokaint fogyasztott?

Legjobb válasz: nagy tévedés, a szervezetbõl nem ürül ki csak úgy, fõleg, ha rendszeres fogyasztó volt a kérdezõ. Múltkor olvastam egy tanulmányt, ahol vizsgáltak olyan nõket, akik minimum 5 éve leálltak a kokainról. Mégis ki tudták mutatni a petesejtjükbõl, egyéb sejtjeikbõl,hajukból, hogy fogyasztottak kábítószert, mert bizony ott volt!Tehát okozhat a magzatnak problémát, én a helyedben, kedves kérdezõ mindenképp megemlíteném az orvosomnak az efféle aggályaimat, õ nyilván többet ért a dologhoz, ki tud vizsgálni stb. Azért remélem többet nem fogyasztasz ilyesféle szereket, és semmi baja nem lesz a Kicsidnek!

nagy tévedés, a szervezetbõl nem ürül ki csak úgy, fõleg, ha rendszeres fogyasztó volt a kérdezõ. Múltkor olvastam egy tanulmányt, ahol vizsgáltak olyan nõket, akik minimum 5 éve leálltak a kokainról. Mégis ki tudták mutatni a petesejtjükbõl, egyéb sejtjeikbõl, hajukból, hogy fogyasztottak kábítószert, mert bizony ott volt!Tehát okozhat a magzatnak problémát, én a helyedben, kedves kérdezõ mindenképp megemlíteném az orvosomnak az efféle aggályaimat, õ nyilván többet ért a dologhoz, ki tud vizsgálni stb. Azért remélem többet nem fogyasztasz ilyesféle szereket, és semmi baja nem lesz a Kicsidnek!
Szerintem teljesen normálisan válaszolt az utolsó.. de mindegy. A lényeg, hogy itt nem más nõkrõl van szó, hanem rólad, akinek gyereke lesz és a legfontosabb, hogy mindketten egészségesek legyetek.
az a fontos kérdés, hogy egyszeri alkalom volt, vagy tartós fogyasztás??? a dokival mindenképp beszélj, mert lehet el tud küldeni plusz olyan vizsgálatra, amit egyébként nem tenne!! én nagyon szurkolok, hogy ne legyen semmi baja a picinek, és remélem elég pozitív lesz az életedben, hogy ne is kelljen soha ilyet csinálnod mégegyszer!!
Ha megbízol az orvosodban, mondd el neki õszíntén. Lehet hogy el fog ítélni, de az becsülendõ, hogy õszinte vagy, és hogy aggódsz a babáért.
szerintem nem. pláne, ha ez csak egyszeri dolog volt. de 13 hónap alatt a szervezetbõl különben is teljesen kitisztulhatott.
a 16:52-es vagyok. Szerintem mindenképpen mondd el a nõgyógyászodnak a dolgot. Ha nem bízol meg benne, az már régen rossz!remélem egészséges lesz a picid, és neked meg örök tanulság lesz, hogy ilyen hülyeséget nem szabad csinálni a szervezeteddel!
Gratulálok... egyébként igen
Nem ürülnek ki a szerek! Ez igaz! De mivel elég sok idõ telt el a terhesség és a fogyasztás között ezért kevés az esélye annak hogy a magzaton kárt tett volna! Egyébként a drogok és különbözõ élvezeti például a cigaretta vagy az alkohol és a drog vagy az idegrendszert támadják vagy pedig az agyat! De hogy ez bekövetkezzen a terhesség alatt is szedni kell a dolgokat! Szerintem nyugott lehetsz!
A kérdező hozzászólása: Itt szeretném megjegyezni, hogy a megjegyzésemet a legelsõ válaszadónak szántam. A többieknek nagyon szépen köszönöm a válaszukat.
A kérdező hozzászólása: Természetesen már nem fogyasztok semmilyen szert. Bár soha ne is fogyasztottam volna! De mivel ezzel együtt kell élnem ezért próbálok mindent megtudni ezzel a témával kapcsolatban. Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a rövid és tartalmatlan választ. Nem hinném, hogy olyasvalakinek kellene bírálnia engem aki cseppet sem ismer, s mivel nem én vagyok az egyetlen nõ ebben az országban aki kipróbálta a drogokat gondolom mást is érinthet a téma...
A szervezetben a drogok bomlástermékei mutathatóak ki és nem a molekula maga, amely a szervezetre hat. Egyébként kimutatható a petesejtbõl az instant levesek és növényvédõ szerek maradványai is... Én nem aggódnék. És legfõképpen nem tartanék lelki beszédet egy intelligensnek tûnõ aggódó kismamának csak azért mert nem úgy élt, ahogy mások elvárták. Az óta gondolom megszületett a kicsi. Hogy van?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!