Találatok a következő kifejezésre: Befolyásolja a a GYED összegét (10 db)

Persze, nem lesz gyeded!!!Menj táppénzre!Olyan nincs, hogy õ ezt nem szeretné.Kiír(t) a doki és kész.Nehogy aláírj semmilyen papírt, ki nem rúghat!
Jaj, nem írtam le, hogy miért nem lesz gyeded.Azéret nem lesz, mert ahhoz, hogy gyedet kapj munkáltató is kell.
Ahogy az elsõ irta. Fel ne mondj, mert akkor ugrik a Tgyás meg a Gyed is. Irasd ki magad táppénzre. Ennyi.
Persze, hogy befolyásolja! Egyszerûen nem fogsz kapni gyedet, mivel az akkor jár, ha a tgyás folyósítása alatt vagy késõbb szûnik meg a munkahelyed, legalábbis elviekben. Ennél azért kicsit árnyaltabb a dolog. A munkanélküli ugyanis két részbõl áll, van egy járadék és egy segély része. Ha a járadék folyósítása alatt szülsz, akkor járhat a gyed is, de az összegét nyilván befolyásolja, ha csak nem magas a kereseted. Ha magas, akkor ennél nem lesz különbség, csak a tgyásod (amit az elsõ hat hónapban kapsz a szülés után) lesz kevesebb jövõre (mindig az elõzõ naptári év átlagkeresetét nézik).
Jó nagy sz.rházi a munkáltatód! Ha közös megegyezéssel felmondasz, csak gyes-re leszel jogosult. Miért érdekel téged, hogy mit kell fizetnie? Menj táppénzre, és ne foglalkozz vele. Ha meg akar tõled szabadulni, akkor ki kell rúgjon, akkor meg irány a munkaügyi bíróság, és neki kapáltak. Semmit ne írj alá, minden jogszabály téged véd, de ha bármibe beleegyezel, akkor te szívsz!
Anno az én munkáltatóm is nagyon szerette volna, ha közös megeggyezéssel eljöttem volna. Hát persze..... Csak én tudtam, hogy nem csak ezt az egy babát szeretnénk. Így a 2. baba után már nem járt volna a gyed, hanem csak a gyes, amivel a ...... kitörölhetem szinte. Így aztán én nem hagytam magam, 4 éve nem dolgozom már, de a munkahelyem megvan, így jogosult vagyok a több ellátásra. Hameg táppénzre kell menned, akkor ez van és kész. Szerintem semmiképp ne menj bele!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek KÖSZI!

Szülés elõtti táppénz befolyásolja a TGYÁS, GYED összegét?

Sajnos veszélyeztetett terhességgel táppénzen vagyok, és csak májusban szülök.

Legjobb válasz: Nem fogja befolyásolni.

Nem fogja befolyásolni.

Veszélyeztetett kismamaként táppénzre küldtek, befolyásolja ez a Gyed, Gyes, Tgyás összegét a későbbiekben?

Csak 2-3 hétr?l van szó (barnázgatás miatt), de lassan visszamehetek mert elmúlt.

Legjobb válasz: Amennyiben jogosult vagy tgyás-ra és gyedre, akkor azok összegét mindig a szülést megelõzõ év átlagkeresetébõl számolják. Tehát ha jövõre szülsz, akkor az ide évi átlagkereseted az alapja. De három-négy hét nem hiszem, hogy tízezreket mozgatna az összegen.

Amennyiben jogosult vagy tgyás-ra és gyedre, akkor azok összegét mindig a szülést megelõzõ év átlagkeresetébõl számolják. Tehát ha jövõre szülsz, akkor az ide évi átlagkereseted az alapja. De három-négy hét nem hiszem, hogy tízezreket mozgatna az összegen.
Én végig táppénzen voltam, és a gyed/tgyás majdnem annyi volt mint a rendes fizum.bár nem kerestem halálra magam.
én júniusban estem teherbe, lombik lévén a fogantatástól nem dolgoztam. Egy régi betegség miatt mindenképp veszélyeztetett lettem volna, de 5. héttõl egy hétig véreztem is, így nem mentem többet dolgozni. A szülést megelõzõ évben fél évig voltam táppénzen, mégsem lett kevesebb a gyedem. ha jól tudom a tp nem számítási alap, a szerzõdéses fizudat nézik. Vigyázz magatokra! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nem teljesen világos. Mert valamelyikõtök azt írta, hogy nem számít belea gyes, gyed és tgyás számításba, hanem a bejelentett fizetésem alapján számolják, viszont az elsõ válaszoló szerint beleszámít, hogy csökkentett munkabért kaptam. Csak azért érdekes a dolog számomra, mert a férjem cégénél dolgozom, szóval itthon tudok maradni táppénz papír nélkül is, csak az érdekel, hogy hogy éri meg jobban. De ha emiatt levonnak a késõbbi támogatásból akkor inkább nem igénylem tovább. Köszönöm a válaszokat.


Még nincs kisbabánk, de tervezzük, hogy lesz a közeljövőben. Heti 40 órás munkarendben dolgozom jelenleg, és nemsokára vállalkozásba szeretnék kezdeni a főállásom mellett. A gyed összegét ez mennyiben befolyásolja?

Melyik után vehetem igénybe a gyed teljes összegét a fizetés függvényében?

Legjobb válasz: Ez elmúlt 2 évi bejelentett átlagkereseted bizonyos %-át kapod egy bizonyos ideig (tehát mindkettõét egyszerre).

Ez elmúlt 2 évi bejelentett átlagkereseted bizonyos %-át kapod egy bizonyos ideig (tehát mindkettõét egyszerre).
A kérdező hozzászólása: és ha a gyed ideje alatt is üzemel a vállalkozás a nevem alatt, akkor is érvényes ez, hogy mindkettõ után jár a gyed? nem esek el tõle vagy esetleg jóval kevesebbet kapok mintha nem folytatnám a vállalkozást a gyed ideje alatt?
Attól függ. Ha a vállalkozásban is veszel ki magadnak kivétet (ami fõállás mellett nem kötelezõ), és fizetsz utána tb-t, akkor annyival növekszik az alap, amibõl a gyedet kiszámolják. Meg mindez függ attól is, mennyi a kereseted a munkahelyeden. A gyednek plafonja is van (ha jól tudom, 90ezer körül), vagyis ha az átlagnál magasabb a fizetésed, akkor nem oszt, nem szoroz, hogy mennyi jövedelmed lesz még mellette.
Amit írtam, az arra vonatkozik, ha a szülésig vállalkozol. Ha utána is megtartod a vállalkozást, egyáltalán nem jár gyed, csak gyes.
utolsónak nincs igaza. A gyed idõszak alatt üzemelhet a vállalkozás a neved alatt, csak addig tarts alkalmazottat. Így a gyed is jár.mert effektive õ dolgozik nem te
Egyéni vállalkozó nem kap gyedet, társas vállalkozásod lehet - kft vagy bt, de az utóbbinak is csak kültagja lehetsz.
Egyéni vállakozó miért ne kaphatna gyedet, ha az idõszak alatt más dolgozik a vállalkozásában? Kaphat gyedet én éppen most intéztem az egyiknek. És bt beltag is kaphat gyedet nem csak kültag ekkor hülyeséget... :((
És milyen vállalkozásba kezdenél? Érdekel, mert nálunk is aktuális. Köszi!

GYÁS, GYED, GYES összegét mennyire befolyásolja a táppénz?

Sziasztok, segítségre lenne szükségem. 13 hetes kismama vagyok, és a munkahelyemről mindenáron el akarnak küldeni táppénzre. 2012. május óta van folyamatos jogviszonyom, és 2014. február elejére vagyok kiírva. A jövedelmem tavaly még fix + jutalékos volt, idén br. 250. 000 ft fix. Kérdésem, hogy ha most valóban beadom a derekam és elmegyek táppénzre, akkor mekkora összeggel tudok számolni, mit fognak figyelembe venni, illetve ez hogyan érinti a többi támogatást, amit kapni fogok? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A táppénz nem befolyásolja a tgyás és gyed összegét. A gyesét meg pláne nem, hiszen az alanyi jogon jár, nettó 25.600 Ft. Jövõre szülsz, a 2013-as napi bruttó átlagbért fogják nézni neked, mivel 2013-ban megvan a 180 bérezett nap. Tehát, ha augusztus 1-el mész el táppénzre, akkor július 31-ig szerzett jövedelmed átlagának a 70%-a lesz a tgyás és gyed alapja. A 2012-es kereseted már nem fog beleszámítani.

A táppénz nem befolyásolja a tgyás és gyed összegét. A gyesét meg pláne nem, hiszen az alanyi jogon jár, nettó 25.600 Ft. Jövõre szülsz, a 2013-as napi bruttó átlagbért fogják nézni neked, mivel 2013-ban megvan a 180 bérezett nap. Tehát, ha augusztus 1-el mész el táppénzre, akkor július 31-ig szerzett jövedelmed átlagának a 70%-a lesz a tgyás és gyed alapja. A 2012-es kereseted már nem fog beleszámítani.
Ha elszámolják addigra a munkahelyeden, akkor igen, júliusra már megjár. Ha kicsúszol a bérszámfejtésrõl, akkor ezt az 1 hónapot jövõre vissza tudod igényelni adóbevalláskor.
A kérdező hozzászólása: Az én babám a mai nappal töltötte a 91. napját, most készülök levinni a nyilatkozatot. Akkor a következõ fizetésnél ez már jelentkezni fog?
Táppénz alatt is lehet kérni a családi adókedvezményt. Magzatnál betöltött 91. naptól. Ez 1 gyerekre 10 ezer Ft, ennyivel kapsz több táppénzt, ha te kéred az adókedvezményt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! A táppénz összegét egyébként befolyásolja a családi adókedvezmény? És ha igen, akkor már az elsõ folyósításkor? Vagy hogy kell ezt elképzelni? (bocsi, hogy sokat kérdezek, de hidd el, ez rajtad kívül nem sok mindenkinek egyértelmû..:) )
Azt a jövedelmet veszik figyelembe, ami után TB járulékot is fizettél. Tehát, ha a jutalékból is levonták az adót, TB-t, vagyis nem feketén kaptad, akkor igen, az is beleszámít.
A kérdező hozzászólása: 2012-ben még fix + jutalékos rendszerben dolgoztam. Ilyen esetben a bejelentett fix alapbér után számolnak, vagy a ténylegesen kifizetett után? (a bérjegyzéken a jutalék is szerepel).
A táppénz a tavalyi (2012-es) átlagbéred 60%-a lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!! Úgy örülök, hogy valaki érthetõ és korrekt választ ad! :) Még olyan kérdésem van, hogy a táppénz számításhoz mit vesznek alapul? Mennyi idõt? Nekem jan. 1-tõl volt 250.000 ft a bruttó bérem, júl. 1-tõl pedig 258.000 ft. Köszi elõre is!
Pontosítok: 2013. jan.1-2013. júl.31 között szerzett jövedelem átlaga, ha augusztus 1-el mész táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Csúcs szuper vagy, nagyon köszönöm!!

14 hetes vagyok, ha most elmennék táppénzre akkor kevesebb lenne a gyedem? 2009. janban szülök, elvileg az ezévi fizetésem számít majd.152. 000 a bruttó bérem. Mennyi lenne a gyedem? A táppénz tényleg befolyásolja? Vagy a tgyás összegét vagy vmit?

Legjobb válasz: Ez amúgy biztos? Két kérdéssel ezelõtt én majdnem ugyanezt kérdeztem, de ott azt mondta a válaszoló hogy nem befolyásolja. Akkor most nem értem. Én is 2009-ben szülök. de attól hogy táppénzen vagyok, a bejelentett fizum még ugyanannyi, mint az év elsõ felében...

Ez amúgy biztos? Két kérdéssel ezelõtt én majdnem ugyanezt kérdeztem, de ott azt mondta a válaszoló hogy nem befolyásolja. Akkor most nem értem. Én is 2009-ben szülök. de attól hogy táppénzen vagyok, a bejelentett fizum még ugyanannyi, mint az év elsõ felében...
Elõzõ válaszoló vagyok. Most beszéltem a könyvelõmmel, és azt mondta hogy nem számít bele a táppénz a gyedbe.
Nem befolyásolja. A szülés dátumát megelõzõ naptári évben meg kell lennie a 180 biztosított napnak. Ha idén végig dolgoztál, és nem voltál táppénzen, akkor most már megvan a 180 biztosított napod. Csak azokat a napokat nézik, amikor fizut kaptál, és így a tb-t fizették utánad. A táppénz alatt nem fizut kapsz, hanem táppénzt, így az után nem vonják le a tb-t. A gyermekvállalás támogatása címszó alatt kiválaszthatod a támogatást, hogy melyik érdekel: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 35161&_dad=portal&_..
Szia. Ha táppénzre mész, akkor a tavalyi évi bruttó fizetésed 70%-át kapod szintén bruttóban. Minusz adó(18%). A tgyás szintén ugyanez az összeg. A gyed is ugyanez, viszont maximalizálva van. Nem tudom a pontos összeget, de kb 85.000 Ft. Ebbõl viszont vonnak nyugdíjjárulékot is az adón kívül. Tehát ez Neked jóval kevesebb lesz, mint amit a babó 0, 5 éves koráig kapsz. És a konkrét kérdésedre válaszolva, nem számít bele a tgyás és a gyed kiszámításánál a táppénzes jövedelem. Remélem érthetõ voltam, és tudtam segíteni!
Azért befolyásolja, mert ha te 2009-ben szülsz, akkor a 2008-as átlagkeresetedet nézik, és ebbõl fogják a tgyást és a gyed-et is kiszámolni. Ha te 2008-ban táppénzen voltál, akkor a táppénzes hónapokban csak a kereseted 70%-át kaptad, így ebbõl fogják a tgyást és a gyed-et is számolni. Tehát kevesebb lesz az alap amibõl számolnak.

Befolyásolja a GYED összegét?

Most tudtam meg, hogy babát várok. Az egész terhesség alatt végig táppénzen kell lennem a munkaköröm miatt. Ilyenkor mib?l számolják a GYED-et. A táppénz miatt kevesebbet fogok kapni?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy igen, befolyásolja.

Nekem azt mondták, hogy igen, befolyásolja.
Annyiban befolyásolhatja, hogy minden ellátásnál (táppénz, tgyás, gyed) az igénylést megelõzõ naptári évet nézik, az ott kapott jövedelembõl számolnak napi díjat. Ha van 180 bérezett nap (meló, szabi, betegszabi - ez vesz. terhességnél nincs), akkor abból számolnak. Ha nincs 180 bérezett nap, akkor: Tgyásnál: minimálbér kétszerese az alap vagy ha a tényleges/szerzõdés szerinti bér után kevesebb járna, akkor az. Táppénznél, gyednél: megnézik, hogy miért nincs 180 bérezett nap. Ha azért nincs mert táppénzben/tgyásban/gyedben részesültél, akkor a korábbi ellátás alapja lesz az új ellátás alapja. Ha viszont azért nincs 180 bérezett nap, mert pl. nem volt munkaviszonyod, vagy gyest kaptál, akkor a minimálbér után kapod majd a gyedet.
Én is majdnem végig táppénzen voltam ( 3. hótól végig), a TGYÁS-om és a GYED-em nem lett kevesebb emiatt. Úgy tudom, hogy egyik ellátás nem lehet egy másik alapja, így a táppénz sem lehet a GYED alapja, tehát ha megvan a 180 napod, akkor alapesetben az alapbéred után kell hogy TGYÁS-t illetve GYED-et kapj.
3.-nak: Senki nem írta, hogy a táppénz lenne a gyed alapja. Azt írtam (ahogyan van törvényileg), hogy ha NINCS 180 bérezett nap az igénylést megelõzõ évben és azért nincs, mert táppénzt/tgyást/gyedet kaptál, akkor a korábbi ellátás ALAPJA lesz a gyed alapja. Ha van 180 bérezett nap, akkor értelemszerûen a bérezett napokból számolnak napi díjat.
A kérdező hozzászólása: Kedves második! Köszönöm a válaszodat. Úgy látom nagyon otthon vagy a témában. Lenne még egy másik kérdésem is. A lányom tartósan beteg, így még kapom rá a GYES-t és mellette 8 órában dolgoztam. Ha most táppénzen leszek, akkor a táppénz mellett is kapni fogom a GYES-t?
Csak annyi ideig, amennyit dolgoztál. Egyszerûen: ha most két hónapja dolgozol a gyes mellett és elmész táppénzre, akkor csak 2 hónapig jár a gyes+táppénz.

Mennyiben befolyásolja a táppénz összegét (illetve később a TGYÁS és GYED összegét), ha babát várok és novembertől csak 4 órás munkára vagyok bejelentve?

Novemberig ugyanannál a cégnél 8 órásra voltam bejelentve, megszakítás nem történt.

Legjobb válasz: Szia! Mindegyikre a táppénzszabályok vonatkoznak, vagyis az igénylést megelõzõ év naptári napi átlagkeresete az alapja. Az egyszerû számítás kedvéért, ha jan-okt kerestél 100.000 Ft-ot az összesen 1.000.000 Ft, nov-dec kerestél 50.000 Ft-ot, az összesen 100.000 Ft, vagyis az éves kereseted 1.100.000 Ft volt. Ez lebontva naptári napra (365) az napi 3013 Ft, ennek a 70%-át* fogod kapni egy napra (2109 Ft), azaz egy hónapra ennek a 30x-t (63.270). Ugyanígy végigszámolva, ha egész évben 100.000 Ft volt a havi kereseted, akkor a táppénz összege: 69.027 Ft. *Kétéves folyamatos biztosítási jogviszony esetén van a 70%, ha nincs meg a két év, akkor csak 60%.

Szia! Mindegyikre a táppénzszabályok vonatkoznak, vagyis az igénylést megelõzõ év naptári napi átlagkeresete az alapja. Az egyszerû számítás kedvéért, ha jan-okt kerestél 100.000 Ft-ot az összesen 1.000.000 Ft, nov-dec kerestél 50.000 Ft-ot, az összesen 100.000 Ft, vagyis az éves kereseted 1.100.000 Ft volt. Ez lebontva naptári napra (365) az napi 3013 Ft, ennek a 70%-át* fogod kapni egy napra (2109 Ft), azaz egy hónapra ennek a 30x-t (63.270). Ugyanígy végigszámolva, ha egész évben 100.000 Ft volt a havi kereseted, akkor a táppénz összege: 69.027 Ft. *Kétéves folyamatos biztosítási jogviszony esetén van a 70%, ha nincs meg a két év, akkor csak 60%.

Ha elmegyek veszélyeztetett terhesként táppénzre az befolyásolja a gyed összegét?

Sehol nem találtam, köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Én is így voltam, most vagyok 39 hetes, a válaszom: nem! nem befolyásolja!

Én is így voltam, most vagyok 39 hetes, a válaszom: nem! nem befolyásolja!
Nem.

Befolyásolja a táppénz a GYED összegét? Októberre vagyok kiírva, de már most szeretnék elmenni táppénzre.

Legjobb válasz: szia A gyed-et az elõzõ évi jövedelmed alapján számolják, naptári napokra lebontva.

szia A gyed-et az elõzõ évi jövedelmed alapján számolják, naptári napokra lebontva.
Hali! Nyugodtan mehetsz táppénzre, nem befolyásolja a Gyed-et. A te esetedben valóban a 2007-es év jövedelme fog számítani.
Nem számít bele.Most jártam utána.Mindig a gyed kezdetét megelõzõ naptári évet nézik, hogyha volt 1820 nap ledolgozott napod.Hogyha nem, akkor meg az azelõtti évet.
Az utolsó válaszoló írta helyesen, a Gyed a törzsbéred, tehát a bejelentett béred 70%-a és van felsõ határa, tehát hiába kerestél 200-300 e Ft-ot, akkor is csak brutto 90akárhányezer Ft-ot kapsz. Nem nézik a prémiumot v. mûszakpótlékot, táppénzt csak az alapbért. A Gyedet megelõzõ Tgyásba viszont mindezek beleszámítanak, és a szülést megelõzõ év átlagkeresetét veszik figyelembe. És ennek nincs felsõ határa.
Tévedésben vagytok.A bejelentett munkabér 70%át folyósítják gyednek.A lényeg hogy 180nap bejelentett idõd legyen .De megkeresheted a http://www.magyarorszag.hu-n a törvényrendeletben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!