Találatok a következő kifejezésre: Befolyásolhatja a tabletta hatását (8 db)

Antihisztamin tablettat kaptam allergiara, befolyasolhatja a fogamzasgatlo hatasat vagy sem?

Napozastol apro pottyok jottek ki a kezfejemen, labom es szinte mindenhol a testemen, es antihisztamin tabit kaptam ra amit 1 hetig kell szednem. Ilyen esetben kell alkalmazni kiegeszito vedekezesi format, vagy sem?

Legjobb válasz: A betegtájékoztatón rajta van.. Amúgy várj a gyógyszerrek bevétele között 3 órát, de azért nem árt vigyázni szerintem mert én azt hiszem az antihisztamin a fogamzásgátó hatáékonyságát csökkenti.

A betegtájékoztatón rajta van.. Amúgy várj a gyógyszerrek bevétele között 3 órát, de azért nem árt vigyázni szerintem mert én azt hiszem az antihisztamin a fogamzásgátó hatáékonyságát csökkenti.
A kérdező hozzászólása: Szia. Koszi a valaszod. Sajnos pont azert kerdeztem itt, mert a betegtajekoztaton nincs rajta, plusz nem elek otthon, igy nem is orvos irta fel, hanem a patikaban kaptam. Viszont a patikus nem mondott semmit. Hat mindegy ezt az 1 hetet parom majd kibirja valahogy.

Befolyásolhatja a fogamzásgátló tabletta hatását az alkohol?

Mindig este 9 körül veszem be a tabit és hetente pár alkalommal akkor szoktunk a párommal koccintani egy felessel.

Legjobb válasz: Szia! Nem befolyásolja az alkohol a tabletta hatását.Kivétel akkor ha annyit iszol h kihányod,de amúgy nem befolyásolja!

Szia! Nem befolyásolja az alkohol a tabletta hatását.Kivétel akkor ha annyit iszol h kihányod, de amúgy nem befolyásolja!
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez megnyugtató!
Nem, dehogy is, hiszen akkor mennyi nõ nem ihatna! Én is szedtem gyógyszert évekig, és elég bulis életet éltem, szerettem iszogatni koncertekenk, aztán mégis csak akkor lettem terhes, amikor már akartam.

72 órás tabletta befolyásolhatja a rendes fogamzásgátló hatását később? 1 hónapra rá

Nov. 4-én voltam együtt a párommal, 2 napra rá eseményi tablettát vettem be. 5 napra rá, azaz 9-én megjött a vérzésem, ami 2-3 napig tartott. November 25-én kellett volna megjönnie a rendes menstruációmnak, de nem jött meg. A 72 órás tabletta után késhet a vérzés ugye? meddig várjak?

Legjobb válasz: Én hasonlóan jártam. Pont elhatároztam, hogy újra elkezdek fogamzásgátlót szedni. Mielõtt elkezdhettem volna szedni, megtörtént a "baleset", esemény utáni tablettát írt fel az orvos. Én ott helyben meg is kérdeztem tõle, hogy ezután van e valami várakozási idõ, amit be kell tartani, ha fogamzásgátlót akarok szedni, hiszen mégis csak egy hormon bombát kellett akkor beszednem. Õ azt mondta, hogy nyugodtan írassam fel, el is kezdhetem egybõl szedni, ahogy megjön a menstruációm. Igaz én olyan bogyót kaptam, ami nem okozott ilyen, hogy is fogalmazzak, köztes vérzést. Nekem az esemény utáni tabi beszedése után csak simán megjött amikor egyébként is kellett volna. Tehát valószínûleg én más gyógyszert kaphattam, mint te. Tehát lehet, hogy a te esetedben esetleg máshogy kell eljárni. Ezt inkább kérdezd meg az orvostól, az a biztos.

Én hasonlóan jártam. Pont elhatároztam, hogy újra elkezdek fogamzásgátlót szedni. Mielõtt elkezdhettem volna szedni, megtörtént a "baleset", esemény utáni tablettát írt fel az orvos. Én ott helyben meg is kérdeztem tõle, hogy ezután van e valami várakozási idõ, amit be kell tartani, ha fogamzásgátlót akarok szedni, hiszen mégis csak egy hormon bombát kellett akkor beszednem. Õ azt mondta, hogy nyugodtan írassam fel, el is kezdhetem egybõl szedni, ahogy megjön a menstruációm. Igaz én olyan bogyót kaptam, ami nem okozott ilyen, hogy is fogalmazzak, köztes vérzést. Nekem az esemény utáni tabi beszedése után csak simán megjött amikor egyébként is kellett volna. Tehát valószínûleg én más gyógyszert kaphattam, mint te. Tehát lehet, hogy a te esetedben esetleg máshogy kell eljárni. Ezt inkább kérdezd meg az orvostól, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: Hát végülis november 6-án vettem be a 72 órást. 1 hónapja. Szóval elég régen volt. Köszönöm a választ! :) ( Most várom a vérzésem, aztán ha megjön, elkezdem szedni. )
Nem, de a menstruációdat összezavarhatja.
Elsõ hülyeséget beszél... A fogamzásgátló hatását valóban nem befolyásolhatja, hiszen most nem is szeded a gyógyszert a 7 napos szünetben. A 21 nap alatt már kialakult a kellõ védelem, ha rendszeresen és mindig ugyanabban az idõben szedted, így nem kell emiatt aggódnod. A menstruációt pedig pláne nem befolyásolhatja, hiszen tablettaszedéskor hormonok által generált megvonásos vérzés keletkezik, így erre már semmilyen tényezõ nincsen befolyással, gondolok itt idõjárásváltozásra, stresszre, meg a szokásos dolgokra.
visszafele nem befolyásolhatja, csak elõrefele:) szóval nyugodtan kezdd el, szedd végig a levelet(ez nagyon fontos), és utána amikor megint elkezded szedni a fogamzásgátlót, akkor még 2hétig gumizzatok, vagy ne menjen el benned, esetleg pharmatex+megszakitás, mert csökkenti a hatását.
Nem.
nem
elképzelhetõ. egyszeri tehát ritka alkoholfogyasztás nem befolyásolja, viszont ha a májnak napi rendszerességgel kell alkoholt bontania, akkor kevésbé hatékonyan fogja bontani a gyógyszert, a folyamat kissé bonyolultabb hogy miért van így de így van. azt nem tudom pontosan hogy mennyi az a határ amennyit még meg lehet inni egy nap, de szerintem egy deci vörösborban azért van már alkohol, úgyhogy mindenképpen kérdezd meg az orvosodat.
Egy deci vörösbor jóval kevesebb munkát ad a májnak, mint maga a tabletta... Egy dl vörösborban olyan kevés az alkoholtartalom egy átlagos testalkatú felnõtt számára, hogy a gyk. nulla terhelés a májnak.

A fogamzásgátló hatását befolyásolhatja a menstruációs görcsoldó tabletta szedése?

olvastam hogy vannak gyógyszerek amelyek igen, csak nemtudom milyenekre vonatkozik

Legjobb válasz: Elsõsorban antibiotikumok. Görcsoldók úgytudom nem.

Elsõsorban antibiotikumok. Görcsoldók úgytudom nem.
Antibiotikumok szedésekor fontos a kiegészítõ védekezés, de pl.: a felszívódást csökkenti az aktív szén. Egyes nyugtatók pedig az orbáncfû is!és az idegrendszerre ható más gyógyszerek (pl. mûtétekhez használt rövid hatású altatók)fokozzák a szervezetben a hormonkészítmények lebomlását. Azaz csökken a hatásuk. Egyébként fogamzásgátló mellet a mensesgörcs nem szokott jelentkezni. Mióta szedsz fogamzásgátlót?
A kérdező hozzászólása: Igen tudom hogy mellette nem jelentkezik, de most kezdtem el az elsõ levelet 2 napja, a menstruációm elsõ napján és még fáj, 2-3 görcsoldót be kellett szednem naponta
A fejfájás csillapítók is csökkentik a hatását. Az én párom migrénes, így elkerülhetetlen ilyen gyógyszerek szedése, de teherbe még nem esett. A mellékelt útmutatón fel vannak tüntetve, hogy mi csökkentik a hatását, de érdemes nõgyógyász tanácsát is kikérni ebben az ügyben.
A kérdező hozzászólása: De ezek csak gondolom azokon a napokon csökkentik a hatását amelyik nap beszedi õket az ember nem? Vagy az egész levél hatását?
Ha ez életed elsõ levél fogamzásgátlója, használjatok mellette óvszert ebben a hónapban. Nyilván fiatal vagy és akkor a 0, 5 % hiba se hiányzik, meg nyugodtabb is leszel. Késõbb is minden bizonytalan helyzetben jobb a kiegészítõ fogamzásgátlást elõkapni, mint hetekig pánikolni. Csak nyugi, és okosan!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget:)

Mennyire befolyásolhatja a fogamzásgátló tabletta hatását?

Megfáztam, köhögök is, ezért az orvos felírt egy köptet? hatású gyógyszert (Ambroxol-Q), valamint egy antibiotikumot (Ospen 1000). Arra lennék kíváncsi, hogy csökkenthetik ezek a gyógyszerek a fogamzásgátló hatását?

Legjobb válasz: Hát, ami riszkes, az antibiotikum, a legtöbbször beleírják a tájékoztatóba, de én megkérdeztem, egyszerûség kedvéért azt mondták, minden anitbiotikum szedése alatt és utána egy hétig védekezz mellé. Biztos ami biztos, nem rossz ötlet. Köptetõ tuti semmit. De legközelebb mondd az orvosnak, hogy tabit szedsz, v legalább kérdezd meg, mennyire üti.

Hát, ami riszkes, az antibiotikum, a legtöbbször beleírják a tájékoztatóba, de én megkérdeztem, egyszerûség kedvéért azt mondták, minden anitbiotikum szedése alatt és utána egy hétig védekezz mellé. Biztos ami biztos, nem rossz ötlet. Köptetõ tuti semmit. De legközelebb mondd az orvosnak, hogy tabit szedsz, v legalább kérdezd meg, mennyire üti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!