Találatok a következő kifejezésre: Befolyásolhatja a tabletta (30 db)

Clostyt szedek, ez a második hónapom és az alaphőm jóval magasabb mint eddig. Befolyásolhatja a tabletta?

Eddig mindig ovuig 36.2-36.3 volt, most meg majdnem minden nap 36.6.

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, nekem is magasabb lett az alaphõm, meg fentebb is ment a ciklus 2. felében is, mint addig.

Ha jól emlékszem, nekem is magasabb lett az alaphõm, meg fentebb is ment a ciklus 2. felében is, mint addig.
A kérdező hozzászólása: Ezt jó hallani, mert én is rögtön erre gondoltam. Neked mikorra tette a peteérést?

Eseményi utáni tabletta bevétele utáni 2. menzeszt befolyásolhatja még a tabletta? (+bővebben lent)

Múltkori menzeszem el?tt(a 2 menzi között kb. középtájt)esemény utáni tablettát vettem be.Amúgy sem hiném,hogy éett volna vmi,de biztos ami biztos.Nem késett utána a menzeszem,megjött rendesen(nálam tudni kell,hogy 25-33 napon is jöhet,kicsit összevissza van).Általában azért max 29. napra meg szokott jönni.Most vagyok az az utáni 2. menzi el?tt,a 28.napon.Még nem jött meg.Nem lehetnék terhes,nagyon vigyázunk..gumival védekezünk és a barátom még ki is veszi miel?tt elmegy(nehogy ki legyen lyukadva véletlenül).Szerintetek késhet ett?l a tabitól még a menzim vagy ne stresszeljek ezen? 17/L

Legjobb válasz: Egyik ismerõsömnek a tabletta utáni hatodik se volt még oké. Úgyhogy lehet, hogy egy fél évig fog kísérteni az a tabletta. Nagyon durva gyógyszer, ha nem történt hiba a fogamzásgátlás közben, akkor inkább ne vegyél be, ez nem C-vitamin.

Egyik ismerõsömnek a tabletta utáni hatodik se volt még oké. Úgyhogy lehet, hogy egy fél évig fog kísérteni az a tabletta. Nagyon durva gyógyszer, ha nem történt hiba a fogamzásgátlás közben, akkor inkább ne vegyél be, ez nem C-vitamin.
én is vettem már be ilyet ...és nekem 1-2 hetet is késett ...

Befolyásolhatja a fogamzásgátló tabletta hatását az alkohol?

Mindig este 9 körül veszem be a tabit és hetente pár alkalommal akkor szoktunk a párommal koccintani egy felessel.

Legjobb válasz: Szia! Nem befolyásolja az alkohol a tabletta hatását.Kivétel akkor ha annyit iszol h kihányod,de amúgy nem befolyásolja!

Szia! Nem befolyásolja az alkohol a tabletta hatását.Kivétel akkor ha annyit iszol h kihányod, de amúgy nem befolyásolja!
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez megnyugtató!
Nem, dehogy is, hiszen akkor mennyi nõ nem ihatna! Én is szedtem gyógyszert évekig, és elég bulis életet éltem, szerettem iszogatni koncertekenk, aztán mégis csak akkor lettem terhes, amikor már akartam.

Befolyásolhatja a fogamzásgátló szedése az izzadást és koleszterin szintet (súlygyarapodás és koleszterin összefüggése a tabletta mellett)?

21 éves elmúltam és korábban nem voltam izzadós, egy ideje viszont folyamatosan problémám van az izzadással, a ruhán a foltokkal, szaggal.

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp. Nekem is voltak hasonló gondjaim a fogamzásgátló tablettákkal, ezért a méhen belüli fogamzásgátlást választottam. (Nem spirál.)

Szerintem mindenképp. Nekem is voltak hasonló gondjaim a fogamzásgátló tablettákkal, ezért a méhen belüli fogamzásgátlást választottam. (Nem spirál.)
Nem. Ez nem attól van.
Én tapasztalatból írom hogy jó az észrevételed, igen lehet attól és ha abbahagyod mindez legalábbis az izzadás egy idõ után elmúlik, ez tapasztalat.

72 órás tabletta befolyásolhatja a rendes fogamzásgátló hatását később? 1 hónapra rá

Nov. 4-én voltam együtt a párommal, 2 napra rá eseményi tablettát vettem be. 5 napra rá, azaz 9-én megjött a vérzésem, ami 2-3 napig tartott. November 25-én kellett volna megjönnie a rendes menstruációmnak, de nem jött meg. A 72 órás tabletta után késhet a vérzés ugye? meddig várjak?

Legjobb válasz: Én hasonlóan jártam. Pont elhatároztam, hogy újra elkezdek fogamzásgátlót szedni. Mielõtt elkezdhettem volna szedni, megtörtént a "baleset", esemény utáni tablettát írt fel az orvos. Én ott helyben meg is kérdeztem tõle, hogy ezután van e valami várakozási idõ, amit be kell tartani, ha fogamzásgátlót akarok szedni, hiszen mégis csak egy hormon bombát kellett akkor beszednem. Õ azt mondta, hogy nyugodtan írassam fel, el is kezdhetem egybõl szedni, ahogy megjön a menstruációm. Igaz én olyan bogyót kaptam, ami nem okozott ilyen, hogy is fogalmazzak, köztes vérzést. Nekem az esemény utáni tabi beszedése után csak simán megjött amikor egyébként is kellett volna. Tehát valószínûleg én más gyógyszert kaphattam, mint te. Tehát lehet, hogy a te esetedben esetleg máshogy kell eljárni. Ezt inkább kérdezd meg az orvostól, az a biztos.

Én hasonlóan jártam. Pont elhatároztam, hogy újra elkezdek fogamzásgátlót szedni. Mielõtt elkezdhettem volna szedni, megtörtént a "baleset", esemény utáni tablettát írt fel az orvos. Én ott helyben meg is kérdeztem tõle, hogy ezután van e valami várakozási idõ, amit be kell tartani, ha fogamzásgátlót akarok szedni, hiszen mégis csak egy hormon bombát kellett akkor beszednem. Õ azt mondta, hogy nyugodtan írassam fel, el is kezdhetem egybõl szedni, ahogy megjön a menstruációm. Igaz én olyan bogyót kaptam, ami nem okozott ilyen, hogy is fogalmazzak, köztes vérzést. Nekem az esemény utáni tabi beszedése után csak simán megjött amikor egyébként is kellett volna. Tehát valószínûleg én más gyógyszert kaphattam, mint te. Tehát lehet, hogy a te esetedben esetleg máshogy kell eljárni. Ezt inkább kérdezd meg az orvostól, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: Hát végülis november 6-án vettem be a 72 órást. 1 hónapja. Szóval elég régen volt. Köszönöm a választ! :) ( Most várom a vérzésem, aztán ha megjön, elkezdem szedni. )
Nem, de a menstruációdat összezavarhatja.
Elsõ hülyeséget beszél... A fogamzásgátló hatását valóban nem befolyásolhatja, hiszen most nem is szeded a gyógyszert a 7 napos szünetben. A 21 nap alatt már kialakult a kellõ védelem, ha rendszeresen és mindig ugyanabban az idõben szedted, így nem kell emiatt aggódnod. A menstruációt pedig pláne nem befolyásolhatja, hiszen tablettaszedéskor hormonok által generált megvonásos vérzés keletkezik, így erre már semmilyen tényezõ nincsen befolyással, gondolok itt idõjárásváltozásra, stresszre, meg a szokásos dolgokra.
visszafele nem befolyásolhatja, csak elõrefele:) szóval nyugodtan kezdd el, szedd végig a levelet(ez nagyon fontos), és utána amikor megint elkezded szedni a fogamzásgátlót, akkor még 2hétig gumizzatok, vagy ne menjen el benned, esetleg pharmatex+megszakitás, mert csökkenti a hatását.
nem!
Nem.
És mondd, hogy lehetsz annyira buta, hogy be kell venned egy ilyen gyógyszert, és nem azzal kezded, hogy átfutod a betegtájékoztatót? Ha befolyásolja esetleg, meg is érdemled.

Befolyásolhatja a fogamzásgátlót antibiotikum tartalmú szopogató tabletta?

ez egy torokcukor,kettőt szopogatnék maximum

Legjobb válasz: annyi biztosan nem befolyásolja a hatását.

annyi biztosan nem befolyásolja a hatását.
az nem

A fogamzásgátló hatását befolyásolhatja a menstruációs görcsoldó tabletta szedése?

olvastam hogy vannak gyógyszerek amelyek igen, csak nemtudom milyenekre vonatkozik

Legjobb válasz: Elsõsorban antibiotikumok. Görcsoldók úgytudom nem.

Elsõsorban antibiotikumok. Görcsoldók úgytudom nem.
Antibiotikumok szedésekor fontos a kiegészítõ védekezés, de pl.: a felszívódást csökkenti az aktív szén. Egyes nyugtatók pedig az orbáncfû is!és az idegrendszerre ható más gyógyszerek (pl. mûtétekhez használt rövid hatású altatók)fokozzák a szervezetben a hormonkészítmények lebomlását. Azaz csökken a hatásuk. Egyébként fogamzásgátló mellet a mensesgörcs nem szokott jelentkezni. Mióta szedsz fogamzásgátlót?
A kérdező hozzászólása: Igen tudom hogy mellette nem jelentkezik, de most kezdtem el az elsõ levelet 2 napja, a menstruációm elsõ napján és még fáj, 2-3 görcsoldót be kellett szednem naponta
A fejfájás csillapítók is csökkentik a hatását. Az én párom migrénes, így elkerülhetetlen ilyen gyógyszerek szedése, de teherbe még nem esett. A mellékelt útmutatón fel vannak tüntetve, hogy mi csökkentik a hatását, de érdemes nõgyógyász tanácsát is kikérni ebben az ügyben.
A kérdező hozzászólása: De ezek csak gondolom azokon a napokon csökkentik a hatását amelyik nap beszedi õket az ember nem? Vagy az egész levél hatását?
Ha ez életed elsõ levél fogamzásgátlója, használjatok mellette óvszert ebben a hónapban. Nyilván fiatal vagy és akkor a 0, 5 % hiba se hiányzik, meg nyugodtabb is leszel. Késõbb is minden bizonytalan helyzetben jobb a kiegészítõ fogamzásgátlást elõkapni, mint hetekig pánikolni. Csak nyugi, és okosan!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!