Találatok a következő kifejezésre: Befolyásolható-e a baba (2 db)

Befolyásolható-e a születendő baba neme?

Legjobb válasz: A baba neme egyedül a sperimumtól, tehát az apukától függ! A nõk setjei két X, a férfiakéi egy X és egy Y kromoszómát tartalmaznak. Így a petesejt csak X kromoszómát tartalmaz, a spermiumok egy része X, másik része Y kromoszómával rendelkezik. Így a nem attól függ, hogy milyen kromoszómájú spermium termékenyíti meg a petesejtet! Tehát a baba nemét befolyásolni nem lehet, a hold állásával, a fogantatás idõpontjával, és egyéb ilyen dolgokkal! Ez pusztán a véletlen mûve!

A baba neme egyedül a sperimumtól, tehát az apukától függ! A nõk setjei két X, a férfiakéi egy X és egy Y kromoszómát tartalmaznak. Így a petesejt csak X kromoszómát tartalmaz, a spermiumok egy része X, másik része Y kromoszómával rendelkezik. Így a nem attól függ, hogy milyen kromoszómájú spermium termékenyíti meg a petesejtet! Tehát a baba nemét befolyásolni nem lehet, a hold állásával, a fogantatás idõpontjával, és egyéb ilyen dolgokkal! Ez pusztán a véletlen mûve!
Most olvastam ezt az érdekességet, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ovulációt megelõzõ 24 órában fiúk, az utána jövõ 24 órában pedig lánymagzatok fogannak. Mondjuk hogy erre mennyire lehet építeni, az más kérdés, hiszen egy párnak igencsak végesszámú próbálkozási lehetõsége van, nem lehet tesztelgetni, vagy visszavonni ami itt történik.
DE tök jól leirta az elöttem lévõ én is köszönöm neki :) :) eddig én sem tudtam

Befolyásolhatjuk-e a születendő baba nemét? Van ez a kínai fogamzásnaptár, kíváncsi vagyok hány embernek jött be.

http://babybooz.com/hirek/befolyasolhatjuk-e-a-szuletendo-ba..

Legjobb válasz: Nekem bejött. Bár nem eszerint próbálkoztunk.

Nekem bejött. Bár nem eszerint próbálkoztunk.
Nekem nem. Ahogy nézem lányt jósol nekem a naptár, de fiú sikerült.
A kínai fogamzás naptárról annyit, hogy a lányomnál fiút jósolt a fiamnál lányt. A harmadik babánál tudni fogom, hogy pont ellenkezõ nemû lesz, mint amit ír.
Én úgy fogalmaznék, hogy "megpróbálhatjuk befolyásolni". :o) Akinek sikerül, annak "bejött", akinek nem, annak nem...
szerintem ez a kínai naptár egy bizonyos nõre volt felállítva, aki akkor élt, olyasmi lehetett, mint a Jónás naptár. nekem a Jónás bejött.
Nekem bejött
Nekem fiút jósolt. (Egyébként a többi naptár is.) Na, ehhez képest ikerlányok lettek. Befolyásolni? Max. talán azzal, hogy ha tudod mikor van peteérésed, elõtte 2-3 nappal vagytok együtt, mert állítólag a xx-es (lány) hímivarsejtek tovább életképesek mint az xy-osok. Bár ehhez jó volna ugye tudni, hogy ez mindenkinél így van-e.
Befolyásolni tényleg csak a peteéréshez viszonyítva lehet, persze ez függ a férfi hímivarsejtjeitõl is, mert van akinek több van valamelyikbõl. Elvileg az Y-osok gyorsabbak, az X-esek pedig tovább életépesek. tehát, ha peteérés elõtt 2 nappal történik a dolog, akkor nagyobb valószínûséggel lesz lány, ha peteérés alatt, akkor pedig fiú. Amúgy megnéztem ezt a naptárat, és nekem stimmel, mert tényleg fiú lett.
nekem ez is és a Jónás is, lányt írt, lányunk van, így én hiszek neki:) 50% esély megvan rá:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!