Találatok a következő kifejezésre: Bedagadt az Mit (71 db)

Ha bedagadt az ínye a kisfiamnak, akkor kb. mennyi idő, amíg áttöri a fog? Nektek mi használt ilyenkor, mit adjak neki, nagyon nyűgös. Köszi a segítséget, előre is!

Legjobb válasz: Nálunk kicsit hosszú volt, az alsó fogakat nem is vettük észre, csak hogy már kint vannak. :) A felsõ kettõnél nagyon bedagadt az ínye, és több mint 3 hét múlva bukkantak elõ a fogacskák. Dentinox gél (ha nagyon sírt, evés után) és napi 2x5 golyócska Chamomilla homeopátiás golyócska vízben feloldva. És figyelem-elterelés... :)

Nálunk kicsit hosszú volt, az alsó fogakat nem is vettük észre, csak hogy már kint vannak. :) A felsõ kettõnél nagyon bedagadt az ínye, és több mint 3 hét múlva bukkantak elõ a fogacskák. Dentinox gél (ha nagyon sírt, evés után) és napi 2x5 golyócska Chamomilla homeopátiás golyócska vízben feloldva. És figyelem-elterelés... :)
Dentinox N gél tényleg jó mi most ezt használjuk
Én ma vettem neki Dentinoxot. A patikában azt mondták, hogy nem sokat ér, mert le fogja nyalogatni... Úgy is lett. Valami jó trükköt nem tudtok?

15 hetes terhes vagyok es begyulladt a fogam ami nem nagyon faj, de bedagadt az arcom, mivel a fogorvosom csak szerdan tud fogadni addig szerintetek mivel csillapitsam a gyulladast? A babanak nem lesz baja tole?

Legjobb válasz: Nekem most mûtötték a bölcsességfogam, ezért van beduzzadva, gondolom cataflam neked nem játszik, de vettem kamillateát (260 ft) és az is elég prímán levitte, plusz jeget raktam egy zacskóba, és azt egy kendõbe, és az is jó érzés. Utóbbi kettõ kétlem, hogy ártana a babának.

Nekem most mûtötték a bölcsességfogam, ezért van beduzzadva, gondolom cataflam neked nem játszik, de vettem kamillateát (260 ft) és az is elég prímán levitte, plusz jeget raktam egy zacskóba, és azt egy kendõbe, és az is jó érzés. Utóbbi kettõ kétlem, hogy ártana a babának.
Fertõtlenítsd a szájüreged naponta többször szódabikarbõnás öblögetéssel és szopogass Tantum Verde tablettát.

Hányás után bedagadt az ínyem, és rettentően fáj a fogam. Mit csináljak?

Ma olyan 5 percen át meghánytattam magam (de nem szeretnék erről beszélni, csak azért írom le, hogy nem valami betegség miatt duzzadt meg.Nem vagyok beteg, csak nagyon ritkán van ilyen!) és begyulladt az alsó fogsorom bal oldalán az utolsó fogam mögött az íny, és nem tudom normálisan becsukni a számat, mert alapból fáj, de ha becsukom, akkor még jobban. Mit csináljak? Fogorvoshoz ma már nem tudok eljutni...

Legjobb válasz: Lehet hogy hányáskor meghúztad a rágóizmodat (itt van a tapadása). Óvatosan tornáztasd, ha pedig 2-3 nap múlva is fáj, menj el fogorvoshoz (akár most is felhívhatod, megkérdezni hogy mit tanácsol). Ha megvan még a bölcsességfogad, az is okozhatja.

Lehet hogy hányáskor meghúztad a rágóizmodat (itt van a tapadása). Óvatosan tornáztasd, ha pedig 2-3 nap múlva is fáj, menj el fogorvoshoz (akár most is felhívhatod, megkérdezni hogy mit tanácsol). Ha megvan még a bölcsességfogad, az is okozhatja.


Ma reggelre bedagadt az egyik szemhéjjam. Ilyenkor mit csináljak h lelappadjon? Olyan püffedt

Legjobb válasz: Kérdés, hogy mitõl dagadt be? Fertõzés, csípés, sírás, stb. Ha fertõzés, akkor szemorvos, ha egyéb, akkor jó lehet rá a kamillateás borogatás, vagy 1 szelet nyers burgonya, ez kb 10 perc alatt leviszi a duzzanatot.

Kérdés, hogy mitõl dagadt be? Fertõzés, csípés, sírás, stb. Ha fertõzés, akkor szemorvos, ha egyéb, akkor jó lehet rá a kamillateás borogatás, vagy 1 szelet nyers burgonya, ez kb 10 perc alatt leviszi a duzzanatot.
Ha fáj, amikor elõrehajolsz, akkor szemárpa. Vársz vele, kenegeted Septosyllal, Tetrannal, aztán meglátod, hogy alakul. Ha magától kifakad, tök jó, ha nem , szemész.
A kérdező hozzászólása: egyáltalán nem fáj
A kérdező hozzászólása: nagyo idegesít..kisebbnek látszik az egyik szeme :(
A kérdező hozzászólása: nagyon* szemem*
Menj el a szemészetre.

Ma reggelre nagyon bedagadt az arcom, az állkapcsomnál lenn, de a fogam nem fáj. Mi lehet ez? Mit csinálhatnék vele hétfőig?

Legjobb válasz: tegnap reggel pontosan így volt nekem is! Nekem 2 nap alatt múlt el teljesen. Valószínû felsértetted a fogkefével vagy mással az ínyedet. Ja, és 3X öblögesd át a szádat szájvízzel egy nap. Így hamarabb elmúlik!

tegnap reggel pontosan így volt nekem is! Nekem 2 nap alatt múlt el teljesen. Valószínû felsértetted a fogkefével vagy mással az ínyedet. Ja, és 3X öblögesd át a szádat szájvízzel egy nap. Így hamarabb elmúlik!
Ha minden nap, akkor ez már nem egy akút dolog. Holnap hétfõ, addig várj, de holnap orvos!!!

Férjemnek reggelre bedagadt az arca és a nyakán is furcsán viszketett a bõre. Mitõl lehet ez?

Tegnap utaztunk, lehet a légkonditól? Vagy hogy allergiás és evett valami olyat, amit nem kellett volna? Esetleg az egy doboz esti sörtõl?

Legjobb válasz: Szerintem éjjel megcsípte valami amire allergiás. Itass vele calcimuscot.

Szerintem éjjel megcsípte valami amire allergiás. Itass vele calcimuscot.
A kérdező hozzászólása: Nincsen rajta csípés.
Allergiának hangzik. Ha az arca is bedagadt, az orvost igényel!!! Ügyelet vagy háziorvos!
A kérdező hozzászólása: Ment dolgozni, sajnos errõl a munkahelyrõl nem lehet olyan könnyen elszabadulni.
mindenképp megérne calciumot bevenni. ha nincs calcimusc, Ca pezsgõtablettát! allergiának tûnik.
A kérdező hozzászólása: Azt adtam neki reggel.
Mindkét arca, vagy csak az egyik? Ha csak az egyik, lehet, hogy a foga huzatot kapott. Gyökérkezelt, tehát helyben nem érzi a fájdalmat, de attól még begyulladhatott. Autóban, légkondi mellett könnyen jön az ilyesmi.

A barátomnak van egy olyan problémája, hogy az ujján megjelenik egy lyuk (! ), amitõl bedagad az egész ujja. Rettenetesen fáj neki, de bármit csinál mindig visszajön neki ez a tünet, nem szúrja meg semmi az ujját, nem megy bele semmi. Ez mitõl lehet?

Mindennel próbálta levinni a duzzanatot. Kapott egy krémet, ami jó rá, de én nem érzem ezt jó megoldásnak, ha újra feljött a probléma ráadásul azt mondta évek óta ez van vele néha.

Legjobb válasz: orvos? onkológus?

orvos? onkológus?
Nem tyúkszem?

Mamámnak a foga miatt nagyon bedagadt az arca, mit lehet olyenkor tenni?

tudtok valami otthoni gyógymódot esetleg? nagyon rosszul néz ki szegény :(

Legjobb válasz: jah és nem akarja hogy orvos kijöjjön és nem akar elmenni szóval ez kilõve

A kérdező hozzászólása: jah és nem akarja hogy orvos kijöjjön és nem akar elmenni szóval ez kilõve
Pedig a fogorvos a megoldás. Lehet borogatni, pálinkát "rátenni", fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ tablettákat /Algopyrin stb/ bevenni, de nem ez a megoldás.
Pedig itt tényleg csak a fogorvos a megoldás. Amíg oda el nem jut, addig lehet szedni fájdalomcsillapítókat, de az nem gyógymód.
Dalacin jo ra gyulladas csokkentonek ha tudtok valakivel feliratni. De mar rajohetett volna a draga hogy a fogorvos fele annyira sem faj mint a fog tud ha elhanyagoljak. Sos vizes oblogetes ehhez mar valoszinu keves. Ide gyull.csokkento kell es fogorvos.
Mond meg neki így: erre nincs semmilyen otthoni gyógymód, csak a fogorvos tud segíteni! Azt hogy érdemes-e borogatni is csak a fogorvos tudja megmondani, mert nem csak a rossz fog okozhat duzzanatot.
A kérdező hozzászólása: most hívták ki az orvost majd meglátjuk mi lesz, köszi

Mit tegyek ha bedagadnak az ereim?

A mai napon a suliban röpiztünk (röplabda) és annyit nyitottam, h nagyon bedagadtak az reim, és tökre fáj, alig tudok írni és nehezen tudok megfogni dolgokat :(... Erre kéne segítség. 12/lány

Legjobb válasz: Az elsõ amit tehetsz, hogy megnézed milyen kategóriában tetted fel a kérdésed. A második, egy forró fürdõ, és masszírozás, vagy egy jó könyv olvasása eltereli a figyelmedet.

Az elsõ amit tehetsz, hogy megnézed milyen kategóriában tetted fel a kérdésed. A második, egy forró fürdõ, és masszírozás, vagy egy jó könyv olvasása eltereli a figyelmedet.
Minimum egy sportorvosnak látnia kéne, vagy egy reumatológusnak. Sajnos a távgyógyítás nem fog rajtad segíteni.
És mégis mit tegyünk mi az ereiddel, de komolyan? Írok neked C++-ban egy kódot, futtasd le, hátha segít, nem?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kettõnek köszi a választ, a 3.-nak annyit tudok mondani , h nem érdekel mit dumál...

Bedagadt az ínyem, mi a megoldás?

2 nappal ezel?tt felkeltem és bedagadt az ínyem pont. Tudnátok valami házilag egy gyógymódot? Orvosom 1 hétig nincs bent, ezért szeretném addig kezelni amíg el nem jutok az orvosomhoz.

Legjobb válasz: Hogy oldottad meg?

Hogy oldottad meg?
A kérdező hozzászólása: Magától egy picit lejjebb ment, de használtam egy kis sós vizet, és úgy engedett egy picit, de még mindig be van dagadva.
clorhexamed. patikából vény nélkül lehet szerintem..öblögetõs lötty. én sokat használtam , nekem segített ilyen száj, fog problémáknál..még aftára is jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!