Találatok a következő kifejezésre: Bedagadt az Mit (65 db)

Ha bedagadt az ínye a kisfiamnak, akkor kb. mennyi idő, amíg áttöri a fog? Nektek mi használt ilyenkor, mit adjak neki, nagyon nyűgös. Köszi a segítséget, előre is!

Legjobb válasz: Nálunk kicsit hosszú volt, az alsó fogakat nem is vettük észre, csak hogy már kint vannak. :) A felsõ kettõnél nagyon bedagadt az ínye, és több mint 3 hét múlva bukkantak elõ a fogacskák. Dentinox gél (ha nagyon sírt, evés után) és napi 2x5 golyócska Chamomilla homeopátiás golyócska vízben feloldva. És figyelem-elterelés... :)

Nálunk kicsit hosszú volt, az alsó fogakat nem is vettük észre, csak hogy már kint vannak. :) A felsõ kettõnél nagyon bedagadt az ínye, és több mint 3 hét múlva bukkantak elõ a fogacskák. Dentinox gél (ha nagyon sírt, evés után) és napi 2x5 golyócska Chamomilla homeopátiás golyócska vízben feloldva. És figyelem-elterelés... :)
Dentinox N gél tényleg jó mi most ezt használjuk
Én ma vettem neki Dentinoxot. A patikában azt mondták, hogy nem sokat ér, mert le fogja nyalogatni... Úgy is lett. Valami jó trükköt nem tudtok?

Hányás után bedagadt az ínyem, és rettentően fáj a fogam. Mit csináljak?

Ma olyan 5 percen át meghánytattam magam (de nem szeretnék erről beszélni, csak azért írom le, hogy nem valami betegség miatt duzzadt meg.Nem vagyok beteg, csak nagyon ritkán van ilyen!) és begyulladt az alsó fogsorom bal oldalán az utolsó fogam mögött az íny, és nem tudom normálisan becsukni a számat, mert alapból fáj, de ha becsukom, akkor még jobban. Mit csináljak? Fogorvoshoz ma már nem tudok eljutni...

Legjobb válasz: Lehet hogy hányáskor meghúztad a rágóizmodat (itt van a tapadása). Óvatosan tornáztasd, ha pedig 2-3 nap múlva is fáj, menj el fogorvoshoz (akár most is felhívhatod, megkérdezni hogy mit tanácsol). Ha megvan még a bölcsességfogad, az is okozhatja.

Lehet hogy hányáskor meghúztad a rágóizmodat (itt van a tapadása). Óvatosan tornáztasd, ha pedig 2-3 nap múlva is fáj, menj el fogorvoshoz (akár most is felhívhatod, megkérdezni hogy mit tanácsol). Ha megvan még a bölcsességfogad, az is okozhatja.

Ma reggelre bedagadt az egyik szemhéjjam. Ilyenkor mit csináljak h lelappadjon? Olyan püffedt

Legjobb válasz: Kérdés, hogy mitõl dagadt be? Fertõzés, csípés, sírás, stb. Ha fertõzés, akkor szemorvos, ha egyéb, akkor jó lehet rá a kamillateás borogatás, vagy 1 szelet nyers burgonya, ez kb 10 perc alatt leviszi a duzzanatot.

Kérdés, hogy mitõl dagadt be? Fertõzés, csípés, sírás, stb. Ha fertõzés, akkor szemorvos, ha egyéb, akkor jó lehet rá a kamillateás borogatás, vagy 1 szelet nyers burgonya, ez kb 10 perc alatt leviszi a duzzanatot.
Ha fáj, amikor elõrehajolsz, akkor szemárpa. Vársz vele, kenegeted Septosyllal, Tetrannal, aztán meglátod, hogy alakul. Ha magától kifakad, tök jó, ha nem , szemész.
A kérdező hozzászólása: egyáltalán nem fáj
A kérdező hozzászólása: nagyo idegesít..kisebbnek látszik az egyik szeme :(
A kérdező hozzászólása: nagyon* szemem*
Menj el a szemészetre.

Ma reggelre nagyon bedagadt az arcom, az állkapcsomnál lenn, de a fogam nem fáj. Mi lehet ez? Mit csinálhatnék vele hétfőig?

Legjobb válasz: tegnap reggel pontosan így volt nekem is! Nekem 2 nap alatt múlt el teljesen. Valószínû felsértetted a fogkefével vagy mással az ínyedet. Ja, és 3X öblögesd át a szádat szájvízzel egy nap. Így hamarabb elmúlik!

tegnap reggel pontosan így volt nekem is! Nekem 2 nap alatt múlt el teljesen. Valószínû felsértetted a fogkefével vagy mással az ínyedet. Ja, és 3X öblögesd át a szádat szájvízzel egy nap. Így hamarabb elmúlik!
Ha minden nap, akkor ez már nem egy akút dolog. Holnap hétfõ, addig várj, de holnap orvos!!!

Mamámnak a foga miatt nagyon bedagadt az arca, mit lehet olyenkor tenni?

tudtok valami otthoni gyógymódot esetleg? nagyon rosszul néz ki szegény :(

Legjobb válasz: jah és nem akarja hogy orvos kijöjjön és nem akar elmenni szóval ez kilõve

A kérdező hozzászólása: jah és nem akarja hogy orvos kijöjjön és nem akar elmenni szóval ez kilõve
Pedig a fogorvos a megoldás. Lehet borogatni, pálinkát "rátenni", fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ tablettákat /Algopyrin stb/ bevenni, de nem ez a megoldás.
Pedig itt tényleg csak a fogorvos a megoldás. Amíg oda el nem jut, addig lehet szedni fájdalomcsillapítókat, de az nem gyógymód.
Dalacin jo ra gyulladas csokkentonek ha tudtok valakivel feliratni. De mar rajohetett volna a draga hogy a fogorvos fele annyira sem faj mint a fog tud ha elhanyagoljak. Sos vizes oblogetes ehhez mar valoszinu keves. Ide gyull.csokkento kell es fogorvos.
Mond meg neki így: erre nincs semmilyen otthoni gyógymód, csak a fogorvos tud segíteni! Azt hogy érdemes-e borogatni is csak a fogorvos tudja megmondani, mert nem csak a rossz fog okozhat duzzanatot.
A kérdező hozzászólása: most hívták ki az orvost majd meglátjuk mi lesz, köszi

Mit tegyek ha bedagadnak az ereim?

A mai napon a suliban röpiztünk (röplabda) és annyit nyitottam, h nagyon bedagadtak az reim, és tökre fáj, alig tudok írni és nehezen tudok megfogni dolgokat :(... Erre kéne segítség. 12/lány

Legjobb válasz: Az elsõ amit tehetsz, hogy megnézed milyen kategóriában tetted fel a kérdésed. A második, egy forró fürdõ, és masszírozás, vagy egy jó könyv olvasása eltereli a figyelmedet.

Az elsõ amit tehetsz, hogy megnézed milyen kategóriában tetted fel a kérdésed. A második, egy forró fürdõ, és masszírozás, vagy egy jó könyv olvasása eltereli a figyelmedet.
Minimum egy sportorvosnak látnia kéne, vagy egy reumatológusnak. Sajnos a távgyógyítás nem fog rajtad segíteni.
És mégis mit tegyünk mi az ereiddel, de komolyan? Írok neked C++-ban egy kódot, futtasd le, hátha segít, nem?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kettõnek köszi a választ, a 3.-nak annyit tudok mondani , h nem érdekel mit dumál...

Bedagadt az ínyem, mi a megoldás?

2 nappal ezel?tt felkeltem és bedagadt az ínyem pont. Tudnátok valami házilag egy gyógymódot? Orvosom 1 hétig nincs bent, ezért szeretném addig kezelni amíg el nem jutok az orvosomhoz.

Legjobb válasz: Hogy oldottad meg?

Hogy oldottad meg?
A kérdező hozzászólása: Magától egy picit lejjebb ment, de használtam egy kis sós vizet, és úgy engedett egy picit, de még mindig be van dagadva.
clorhexamed. patikából vény nélkül lehet szerintem..öblögetõs lötty. én sokat használtam , nekem segített ilyen száj, fog problémáknál..még aftára is jó.

SOS! Bedagadt az orrom alatt mi a teendo?

még nemtudok elmenni dokihoz amig kulfoldonvagyok ez még 2 hónap.Ma arra keltem hogy az elso fogamfelett a gyokérnél bedagadt.pontosabban az orrom alatt.milyen gyogyszert szedjek?vagy csak borogassam?vagy probáljam kibokni a gennyzacskot hogy kifollyon a genny?koszi a valaszokat

Fogfájástól bedagadt az arcom, mit lehetne vele csinálni, hogy menjen le a dagadás?

Legjobb válasz: Ezen csak fogorvos tud segíteni, menj el az ügyeletre, mert a gyulladás terjed tovább.

Ezen csak fogorvos tud segíteni, menj el az ügyeletre, mert a gyulladás terjed tovább.
Gyulladáscsökkentõ, mivel nem a fogfájástól dagadt be, hanem a gyulladástól. Gyorsan hat pl. a Voltaren lágykapszula, van belõle 12, 5 és 25 mg-os is. De ettõl függetlenül a lehetõ leghamarabb irány fogorvoshoz, mert nem feltétlenül segít a gyógyszer. Meg persze a fog se fáj véletlenül.
A gyulladáscsökkentõ csak ideiglenes megoldás (fél napra). Én pont így vagyok most. A fogorvosom antibiotikumot írt ki erre. Dalacin-t...

Tegnap meccsen megütötték az orrom, és be van bedagadt az egyik oldala! Nagyon kicsi ferdülést lehet látni az orr vége felé! Mi a teendő? (többi lent)

Az egyik oldala van csak bedagadva, és az ütés után az az oldal vérzett a legjobban. Gyors elállítottuk az orvossal a vérzést, aztán mentem is vissza! Pár óra elteltével a bal oldal kicsit bedagadt, de annyira nem vészes, és ha hozzáérek, akkor fáj, de nem annyira. És ha nagyon figyelmesen megnézem, talán egy nagyon kicsi ki s ferdeség van az orr végén. De anyu szerint ezt csak azért látom úgy, mert az egyik oldala be van dagadva, a másik nincs. És ha azon a részen megnyomogatom, akkor se fáj annyira, mintha el lenne törve! Nincs is bekékülve, nem lila, semmi, csak az egyik oldala van bedagadva! Ilyenkor elég csak a borogatás? Vagy mit kell ebben az esetben tenni?

Legjobb válasz: Elég, ha borogatod, és ha tudsz szerezni fekete nadálytõ kenõcsöt, azzal is kenegetheted, Nagyon jó a zúzódásra.

Elég, ha borogatod, és ha tudsz szerezni fekete nadálytõ kenõcsöt, azzal is kenegetheted, Nagyon jó a zúzódásra.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerinted sincs eltörve?
szerintem ha eltört volna, akkor még mindig vérezne..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!