Találatok a következő kifejezésre: Becsben miert tobb (4 db)

Bécsbe miért repül több légitársaság mint Budapestre?

Legjobb válasz: Nagyobb reptér, illetve Ausztriából könnyen el lehet jutni a legtöbb nyugat-európai országba. Plusz a távol-keletrõl érkezõ repülõgépek nagy részének eddigre fogy el annyira az üzemanyaga hogy tankolniuk kelljen.

Nagyobb reptér, illetve Ausztriából könnyen el lehet jutni a legtöbb nyugat-európai országba. Plusz a távol-keletrõl érkezõ repülõgépek nagy részének eddigre fogy el annyira az üzemanyaga hogy tankolniuk kelljen.
A kérdező hozzászólása: 4 db 767-ese volt a Malévnak, abból 1 db van még a cégnél a HA-LHB.
A kérdező hozzászólása: Így tehát egy gép már adott lenne.
Igen valóban, az általad említett HA-LHB lajstrom jelû gép a B767-200ER. Nem mai példány, és nem hiszem hogy valaha Malév kötelékben fog szolgálni, nagyon régen a hangár elõtt parkol már, így elõbb utóbb ott fog szét rohadni. http://www.planespotters.net/Aviation_Photos/photo.show?id=1.. Már látszanak az idõjárás nyomai.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy egy kisebb renoválás és újra repülhetne, de ez nem valószínû hogy befog következni. Ahogy az sem, hogy új gépeket vásároljanak.
Malév lizingeli a gépeit, sosem volt abban a helyzetben hogy vásároljon. Talán néhány 737ese van ami közvetlen gyárból jött, de talán azok is csal lizingelt példányok. Egy oldalon most olvastam, hogy a Malév 767es gépét "állítólag" eladták, a vásárló ismeretlen. Remélhetõleg Liszten fogják átfesteni, így megtudhatjuk majd, ki az új tulajdonos.
A kérdező hozzászólása: Legalább használni fogják.
A kérdező hozzászólása: Egyébként mekkora az esély, hogy újra induljanak ilyen távolabbi járatok a Malévnál?
A kérdező hozzászólása: Dubai nem lenne rossz ötlet, csak ugye ehhez is gép kell. 737-essel pedig nem hiszem, hogy megfelelõ lenne.
Nem lehetetlen, Prágából a SmartWings diszkont légitársaság egy 737-500al jár Dubaiba.
A kérdező hozzászólása: Jogos. De esetleg egy Tokió vagy Bangkok járatra már alkalmatlan.
Teljesen. Maximum ha egy 737 BBJ private jet lenne. Tokióban nagyon jól mutatna egy B777-300ER Malév festésben... http://www.airlinereporter.com/wp-content/uploads/2012/01/Bo..
A kérdező hozzászólása: Szép darab. Egyébként azt olvastam, hogy akarja bõvíteni flottáját a Malév, de gondolom ilyen nagyobb hatótávolságú gépek nem várhatóak.
Elméletben jönne még néhány Q400as, illetve a megrendelt 30 db sukhoi superjet gép. De 2011ben meg kellett volna érkeznie az elsõ 7 db sukhoinak, illetve évente 7 dbnak. Tavalyival együtt papíron idén 14 dbnak kellene megjönnie, de szerintem finanszírozási problémák miatt nem adták át õket.
A kérdező hozzászólása: Így (a várt gépekbõl kiindulva) nem lesz újra távolabbi járat.
Hát igen, ezek bizony short range gépek, rövid távra hasznosíthatóak.
A kérdező hozzászólása: A 30 db Sukhoi plusszban jönne a Boeingek mellé?
Elég sok 767est modernizálnak az American-él, új kabin belsõ. 767esek jó része belföldön vagy Dél Amerikába jár, nagyon kevés "merészkedik" át Európába. Hivatalos hír még nincs melyik tipusra cserélik, de az MD-82 és MD-83 tipusú gépeket A320ra és B737-800 ra cserélik le 4-5 év alatt. Ez több mint 200 gépet jelent. A Malév B767-200 gépe tudomásom szerint a mai napig a budapesti hangárnál "parkol", senkinek sem kell. Annak idején a Malév új B767-300 -as gépe frissen érkezett egy orosz légitársaságtól viszont lízingre, de alig száradt meg a Malév festés a gépen máris eladták vissz lízingbe. A 767 esbõl is már csak a 400as tipust gyártják, ennél korábbi tipusokat lízingbõl lehet beszerezni. Malévnak jól jönne egy két longe range járat, pl ázsia, vagy ausztrália felé, dehát ezekhez B777esek kellenek amire nem hiszem hogy meg lenne az emberi és karbantartási forrás.
A kérdező hozzászólása: Mire cseréli. Egyébként nem hiszem, hogy a Malév nem tudta volna üzemeltetni a 767-eseivel a távolabbi járatait.
Különbözõ oldalakon április 3tól írják hogy folytatódik a járat. Valszeg szezonális volt. Viszont az általában a vonalon repülõ B767eseket az American szép lassan cseréli le. Így a közel jövõben ki kell majd Lisztnek termelni egy nagyobb gépre való utasszámot. Ami elméletben nem lenne nehéz, de hát ennek más okai is vannak bizonyára:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Utasforgalom is közre játszik?
nyilván nem akkora biznisz ide a gányba szállítani azt a pár darab utast, fõleg, hogy pár héten belül be is csõdölhet az ország, szóval szerintem nem számolnak Magyarországgal hosszú távon, nem akarnak befektetni ide
A kérdező hozzászólása: Távol-keletrõl is már csak a Hainan Airlines-nak van közvetlen járata Budapestre.
Belejátszik az utasforgalom is, illtve a gazdaságosság, elég kevesen utaznak Budapestre mondjuk Pekingbõl, viszont Moszkvába elég sokan. Az általános útvonal a távolkeleti országokból Seremetyevo, vagy Ataturk (Moszkva, illetve Isztambul), onnan kisebb gépekkel is megoldható az európába jövõ forgalom, amiket gazdaságosabb üzemeltetni.
mert itt a legmagasabbak a gépkiszolgálási díjak a környezõ országok közül.
A kérdező hozzászólása: A gépkiszolgálási díj mibõl tevõdik össze?
Tankolás, kötelezõ ellenõrzés, taxizás, stb, lényegében a gép felkészítése a továbbindulásra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Nem is jár napi szinten a Hainan Budapestre, egy héten talán egyszer-kétszer.
A Liszt Ferin közel s távol az egyik legdrágább a gépkiszolgálási díj. Catering, csomag kezelés stb... Bécsben nincs tankolás miatt megszakított menetrendszerinti leszállás. Max teher és katonai gépek szállnak ott le tankolás miatt. A legismertebb " fuel stop" útvonalak: London-( Los Angeles )- Auckland /Air New Zealand üzemeltetés, vagy pedig Karachi-( Manchester )- NY JFK /Pakistan International Airlines üzemeltetés. Budapestnek mindig rossz volt a marketingje, ezért nincs egy említésre méltó járat ide. A Qatar Airways Doha-i járata pedig röhej, ha azt figyelembe veszem hogy sok európai városba A330 a megszokott de B777 sem ritka. Bécsbõl naponta van járat Tokióba (B777 típussal) és még számos ázsiai városba. Prágából a Korean jár Szöulba naponta.. na kb ennyire jó a marketingje Lisztnek.
Elvileg a keletrõl (Peking, Szöül, stb) a Charles de Gaulle-ra tartó gépek ott tankolnak, legalábbis úgy tudtam, nem?
A kérdező hozzászólása: Ma a flightradar szerint leszállt egy Iranair gép a Liszt Ferencen. Azonban Budapest elvileg már törölt desztináció a cégnél.
Flash ma már ezeken a útvonalakon többségében Boeing 777 esek repülnek. Ezek egy tankolással minden probléma nélkül lerepülik Peking-Párizs vonalat. Vagy Szöul-Párizst. A LR típus jellel ellátoott 777 esek egy tankolással teljesítik az Atlanta-Johannesburg útvonalat ami közel 14 000 km. Az IranAir nem menetrendszerinti leszállást szokott megejteni a Liszt Ferenc reptéren, fuel stop azaz üzemanyag vételezés miatt száll le. Az ok nagyon egyszerû, magyar légtérbõl nincs kitíltva, így leszállhat üzemanyagért, ellenben a legtöbb nyugati ország légterébõl ki van tiltva. Budapestrõl a legtávolabb teher gépek közlekednek, egy tankolással közvetlen. ( Budapest-Taipei ) Cargolux 747-400
Akkor elavultak az infóim, jó tudni ezeket is. Bár átgondolva valóban igazad van, logikus.
http://en.wikipedia.org/wiki/Non-stop_flight Flash ajánlom figyelmedbe az alábbi linket, a világ 27 leghosszabb, azaz leszállás nélküli non stop repült útvonalai.
A kérdező hozzászólása: Értem. Az American Airlines-szal mi a helyzet? Megszüntették végül a Budapesti járatukat vagy csak szezonális lett?
A meglévõ Boeingek mellé nem terveznek újabb Boeing beszerzést. A Bombardier Dash Q400-ból 4 db van lajstromban, 4 db-nak kellene még jönnie, illetve 4 db-ra van opciós megrendelés.Ezek keveset futott lízing gépek, többségében a Scandinavian Airlines visszlízingbõl. A Sukhoi Superjetbõl 15 db-ra van megrendelés, és további 15 db-ra opciós megrendelés. Néhány éve még az volt a terv hogy mind 30 rendeléssel élnek. A Q400as turbopropelleres a Sukhoi pedig gázturbinás.

Becsben miert hordja tobb fiu a szoknyat, mint itt Budapesten?

Legjobb válasz: ott valoszínûleg jobban elfogadott, mint itthon

ott valoszínûleg jobban elfogadott, mint itthon
de szép is lehet . egy szép szõrös izmos férfiláb egy cukker szoknyában.és milyen cipõ volt rajtuk, legalább magas sarkú?! Hova halad a világ????
ott több a buzi, itt több az imó.már kb ugyanaz, de ezvan.
Fiúk szoknyát??? Ez biztos csak valami vicc, én szerencsére még nem találkoztam ilyennel.
Nem lehet, hogy összekevered õket a skótokkal???:D Azért Bécsben nem ilyen durva a helyze... :)

Miért vannak nevetségesen drága nem-fapados repcsijáratok Pestről Bécsbe? Ki száll fel egy ilyen gépre amikor railjet-vonattal legalább akkora kényelemmel ott vagy sokkal kevesebb idő alatt hiszen nincs több órás ki-be csekkolás és még olcsóbb is?

Legjobb válasz: Szinte csak azok mennek Bécsbe repülõvel, akik onnan továbbrepülnek valahová. Mivel átszállásos jegyet vesznek, így ez a szakasz nekik nem kerül annyiba, mint ha valaki csak Bécsig repülne.

Szinte csak azok mennek Bécsbe repülõvel, akik onnan továbbrepülnek valahová. Mivel átszállásos jegyet vesznek, így ez a szakasz nekik nem kerül annyiba, mint ha valaki csak Bécsig repülne.
nem tudom, de azt tudom, hogy a basel-zürich-budapest _sokkal_ olcsóbb, mint a zürich-budapest (konkrétan ugyanazzal a géppel a zürich-budapest szakaszon). Biztos van ilyen bécs-budapesttel is

Miért mondják azt sokan, hogy Budapesten nincs szükség több metróra, amikor a hasonló méretű Bécsben és Prágában is sokkal hosszabb a hálózat?

BUDAPEST terület: 525,09 km2 népesség: 1 740 041 fő metróhálózat hossza: 31,4 km (a 4-es metróval: 38,8 km) PRÁGA terület: 496 km2 népesség: 1 223 368 fő metróhálózat hossza: 59,4 km BÉCS terület: 414,9 km2 népesség: 1 705 080 fő metróhálózat hossza: 74,2 km + Bécsben emellett még kiterjedt S-Bahn-hálózat is üzemel Tisztán látszik, hogy Budapest a legnagyobb város ezek közül, a metróhálózat mégis itt a legrövidebb, s sokan azt mondják, hogy még ez a rövid "hálózat" is bőven elég ide.

Legjobb válasz: Ezek az adatok önmagukban semmit nem mutatnak. A három város sok dologban eltér. Amit biztosan elkúrtak már többször is az a kelet-nyugati metró összekapcsolása a gödöllõi HÉV-vel. A HÉV régi végállomása a Keleti pu. mellett volt. A Népstadion megállóba tolódott volna ki a metró indulásával, de végül az Örsre tették át a végét. Össze is lehetett volna kötni. Még most is ha nem ilyen szerelvényeket vesznek, hanem kétnormásat. Azt ne felejtsd el, Budapest nem igazán alkalmas metróépítésre. Öntéstalaj, sóderes, agyagos, homokos rétegek váltakoznak. Talajvíz és sok helyen gond. Nagyon sokba kerül az alagút, s soha meg nem térül.

Ezek az adatok önmagukban semmit nem mutatnak. A három város sok dologban eltér. Amit biztosan elkúrtak már többször is az a kelet-nyugati metró összekapcsolása a gödöllõi HÉV-vel. A HÉV régi végállomása a Keleti pu. mellett volt. A Népstadion megállóba tolódott volna ki a metró indulásával, de végül az Örsre tették át a végét. Össze is lehetett volna kötni. Még most is ha nem ilyen szerelvényeket vesznek, hanem kétnormásat. Azt ne felejtsd el, Budapest nem igazán alkalmas metróépítésre. Öntéstalaj, sóderes, agyagos, homokos rétegek váltakoznak. Talajvíz és sok helyen gond. Nagyon sokba kerül az alagút, s soha meg nem térül.
"A HÉV is jó bár életembe 2 szer ha használtam de mégis a földfelszín felett van és kissé idegesítõ mert ott nagyobb az esélye annak hogy kiugrik elé valaki, akkor meg az autók is mennek mellette meg ott is vannak átjáró helyek aminél ha gáz van akkor könnyebben megállhat. Ha azt megszüntetnék és átraknák a föld alá fõleg a H5-öst akkor szépen muzsikálna az kicsivel ritkissé idegesítõ mert ott nagyobb az esélye annak hogy kiugrik elé valakikább járat sûrûséggel is ugyanúgy ki lenne használva. " - Újabb metró-fan. Hallod, Kismiskafalvára nem kéne egy? Életedben 2-szer, ha használtad, de tudod ám, hogy nem mûködik. A Szentendrei egyébként 5-10 percenként jár, már közel metró. "kissé idegesítõ mert ott nagyobb az esélye annak hogy kiugrik elé valaki[...]" - Erre a zárt pálya, és a szintbeli keresztezõdések megszüntetése adna választ. "A 3 as vonal a legjobb legkihasználtabb. Az mellé szintén fel lehetne húzni még egy vonalat ami csak 1-2 utcával arrébb menne mert sokan ennek is örülnének." - LOL. "[...]ki lehetne építeni egy metró vonalat ami nem teljes egészében föld alatti hanem egy nagy része földfelszíni ott Üröm környékérõl indulna[...]" - A kis lokálpatrióta. Csak nem ürömi vagy? BTW, itt nem érvényesek a földfelszíni közlekedéssel szembeni aggályaid? "ha õ ott lakik a Déli pályaudvarnál, de õ a 4 es metróval menne el egy olyan helyre ami gyalog vagy busszal nehezebb lenne de ne kelljen azért a kettessel elmennie a Keletiig hogy 4-essel visszamenjen mondjuk a Móricz Zsigmond körétrig" - NÉZZ MÁR MEG EGY ROHADT TÉRKÉPET! Ott pont villamos jár. Nyugati pu. - Kelenföld EXKLUZÍV útvonalterv: M3 -> Ferenciek tere -> 7E, 107E -> Kelenföld vasútállomás. (FEJBÕL!) "de szerintem ha azt felgyorsítanák olyanra mint a 2-es meg a 3 as vonalat" Az M1 1, 5-2 percenként az M3 2-3 percenként, az M2 2, 5-3 percenként jár. Mit is akarsz? Budai terveidhez röviden annyit, hogy mivel Buda közepén van a Gellért-hegy, az általad kigondolt vonalak fele kb. értelmetlen lenne.
2-es te jól látod, ez jó. Azt írtad, hogy a három város sok dologban eltér, és ez így igaz. Leginkább a domborzati viszonyaiban, és az utcahálózatában. Írtál a H8-H9-M2 összekötésrõl, ami egy érdekes téma. Az az igazság, hogy nem igazán térülne meg. Az Örs vezér terét pedig keresztülvágni hülyeség lenne. A földalatti vezetés pedig drága. Másrészt nem lehetne értelmes végállomást találni a H8 vonalon. Cinkota lehetne az egyezményként, de oda is elég lenne 5-10 percenként valami. Persze mivel Gödöllõ és Csömör fele is kellenének járatok, amik a mai 15-20 percükkel lennének okésak. Tehát az összekötést óránkénti 6 járat miatt csinálnánk, amikor a forgalom a jelenlegi M2-n mozogna továbbra is?
Szabadkozás: "Nos, most, hogy így egymásra találtatok" kezdetû mondat megírásokar 2-es még nem volt itt. 2-ES, NE VEDD MAGADRA!
Nem vettem magamra. A metró és hév összekötése nem az én ötletem, tervbe volt véve.
Tudom.
Bõven elég...gondolj bele...elkezdenék fúrni a hosszabitásokat az vagy 2-0-30 év lenne (lásd. 4-es metro) . Továbbá a beleolt összeget vissza kell kapni igy drágulnának a jegyek...ami már most is hajmeresztõ ha azt nézzük h milyen körülményeket kapunk érte...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!