Találatok a következő kifejezésre: Beadtam a kérelmemet a bíróságra, (2 db)

Gyermektartási kérelmemet beadtam a biróságra az apa ellen. Jelenleg nem dolgozom, az élettársam keresetéből élünk. Mennyire jelent gondot hogy most nincs munkahelyem? Tanfolyamra járok.

Legjobb válasz: Visszamenõlegesen is megítélik a gyermektartást. Ha az apána sincs jövedelme, arra is van megoldás. Érdeklõdd meg a helyi családsegítõben. (Ha az élettársad nem keres túl sokat, valószínûleg jogosult vagy a rendszeres gyermektámogatási segélyre is - nem biztos, hogy pont ez a neve.)

Visszamenõlegesen is megítélik a gyermektartást. Ha az apána sincs jövedelme, arra is van megoldás. Érdeklõdd meg a helyi családsegítõben. (Ha az élettársad nem keres túl sokat, valószínûleg jogosult vagy a rendszeres gyermektámogatási segélyre is - nem biztos, hogy pont ez a neve.)
Nekem okt.29-én volt a perem. Apukának a munkahelyérõl kértek egy kereseti igazolást, annak a 16, 5 %-át kapom, mivel a közös gyermekünk neki már a 3. A volt felesége kapja a 2 gyerek után. Nem élünk együtt. Tõlem megkérdezte a birónõ, hogy hol dolgozom. Persze az ügyvédem már a keresetemben leirta, hogy GYED-en vagyok és más jövedelmem nincs, kérdezte, hol lakom, de nem tartozik a perhez. Apa elfogadta a birósági itéletet. Nem kértem visszamenõleg a gyerektartást, pedig 4 hónapos korától nem is jön a lányához. Most várom, hogy a novemberi fizetésébõl levonják és majd utalják a számlámra a pénzt.
Szerintem ehez semmi köze az élettársad fizetésének. Erre nem alapozhatna a bíróság, mivel bármilyen kapcsolat felbomolhat. Szóval igazából az élettársadat szerintem meg sem kéne említeni, de sajnos nem értek igazán hozzá.
És akkor mi van, ha nem ismerik el, hogy közös kasszán vannak (a kérdezõ és az élettárs)? Akkor végül is nem számít bele az élettárs fizuja. vagy nem? És tényleg, ha különmennének (ne adj isten) akkor meg a gyermek issza meg a levét, mert emiatt kevesebb pénzt utal az apa, Nem kötekedni akarok, félre ne értsétek, csak engem is nagyon érdekelne ez.
Ha jól értelmezem, akkor a gyerek nálad van, és te szeretnél az apukától gyerektartást kapni. Az ebben nem számít, hogy te nem dolgozol, a gyerektartást ugyan úgy megítélik, az apa fizetésének 15-25%-át, általában 20-at szoktak. Azt nem nézik, hogy te dolgozol-e, de ezért többet nem fogsz kapni. De nincs ezzel gond.
Elõzõ vagyok. A lányom 2008. március 10-én született, most 8 hónapos.
Már van megállapított tartásdíj? Vagy eddig nem is fizetett az apa tartásdíjat?
Én értek hozzá-pont ilyenekkel foglalkozok-valamilyen szinten fel kell tárni a vagyoni viszonyokat a gyt megállapításához tehát az élettárs keresete is számít.
A kérdező hozzászólása: Most megyünk majd elöször a biróságra, csak nem akarom hogy vájkáljanak az életünkben!
A kérdező hozzászólása: A másik az hogy a párom olyan 250-300 ezer ft körül keres, de ha ezt lebontjuk, ugye albérlet eleve egy 100 as.stb.tehat nem élünk fényüzöen, meg a tanfimat is õ fizeti.
A férjed köteles a gyermeked után tartásdíjat fizetni, függetlenül, hogy a veled együttlakó személyek fizetése mennyi, mert az a gyermeknek jár tõle, mint apától. A bíróságon meghatározható egy fix havi összeg, amit az apa minden hónapban kell, hogy küldjön, független a munkahelyétõl, és van hogy egy százalék lesz kb 20% kialakudva, ami az aktuális bérének a 20%-a, tehát ha nincs munkabére az utóbbi esetben fizetnie sem kell. A másik dolog nem értem az anyagiakat nálatok. Párom keres nettó 94 ezret, én 60 ezer táppénzt, majd szülési szabiin leszek- ez össz 154 ezer ft, mindjárt születik a baba, a lakáshitel 42ezer, a rezsi kb 40ezer, mégis beosztjuk. Ti pedig nem tudtok 250 ezret beosztani?-Elég vicces, de ettõl függetlenül jár a gyerektartás nektek!
Bocsika ez most nem a témához lesz! CSak az utolsónak üzenem, hogy nem mindenkinek elég annyi pénz, mint Nektek. Nagyon dícséretes, hogy kijöttök annyiból, de mi is pl 80 e hitelt fizetünk, mert autót is kellett vennünk, nem csak házat/lakást (ez mindegy) mert a férjem 50 km-re dolgozik, nagy cuccokkal kell járnia, tehát a busz szóba sem jöhet. Aztán a lakás után 63e FT illetéket kell törlesztenünk. AZTÁN: nekünk a gázszámla sem jön ki 40 e Ft-ból, nemhogy az össz rezsi, még fizetni kell a páromnak a nem olcsó benzint, amivel munkába jár minden nap 50 km-re. Van egy kutyánk, aki enni kér minden este. :) És még nekünk is kell enni. Ja és most jön nekünk is a gyerkõc. Szóval nem mindenki úgy él mint TI és nem azért, mert nagyobb lábon élnek, csak mondjuk nem szeretik a panelszomszédok zaját elviselni. ( sajnos nekem rosszak a tapasztalataim, de természetesen nagyon kedves, rendes szomszédaink is voltak). Bocsánat mégegyszer, hogy nem a témához szóltam, de ezt nem tudtam megállni. Ha tudnék magamnak is nyomnék egy piros kezecskét ezért. Mindenkinek minden jót!

Beadtam a válási kérelmemet a bíróságra, de bizonytalan vagyok, ha visszavonom, de a kérelembe beleírtam, hogy vissza venném a lánykori nevemet ezt a bíróságnál lehet kérelmezni és dönt is erről?

Legjobb válasz: Mármint most mi a kérdés? Beadtál egy perkérelmet, amelyet vissza szeretnél vonni? Értelemszerûen ha a pertõl elállsz, akkor a beadványodat nem tárgyalják, nem születik róla döntés, hanem egy határozat lesz, hogy az iktatott perszámú ügyet a felperes visszavonta. Minden marad a régiben.

Mármint most mi a kérdés? Beadtál egy perkérelmet, amelyet vissza szeretnél vonni? Értelemszerûen ha a pertõl elállsz, akkor a beadványodat nem tárgyalják, nem születik róla döntés, hanem egy határozat lesz, hogy az iktatott perszámú ügyet a felperes visszavonta. Minden marad a régiben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!