Találatok a következő kifejezésre: Beadtam a kérelmemet a (7 db)

Miután beadtam a kérelmem a rokkantsági nyugdíj/rehabilitációs járadékra, kb mennyi idő telik el, mire a szakértői bizottság elé kerülök? Napok, hetek hónapok? Kinek mi a tapasztalata?

Legjobb válasz: 2009.03.17-én adtam be a kérelmemet, 04.27-re behívtak a bizottság elé. A másodfokúnál 05.25-én adtam be, 06.23-án hívtak. A harmadik az igazságügyi orvosszakértõhöz pedig októberben mentem, és utána a bíróságra idén januárjában került sor. Sok sikert!

2009.03.17-én adtam be a kérelmemet, 04.27-re behívtak a bizottság elé. A másodfokúnál 05.25-én adtam be, 06.23-án hívtak. A harmadik az igazságügyi orvosszakértõhöz pedig októberben mentem, és utána a bíróságra idén januárjában került sor. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Üdv Az lenne a problémám hogy januárban beadtam a kérelmem az árvasági miatt és most március végén vagy április elején jött a papír hogy megkapom és most 12-én gondolom jönni fog csak most egyben visszamenõleg is utalják az a 3 hónapot?

Legjobb válasz: a levélben nincs benne a dátum, hogy melyik naptól folyósítják? tehát melyik napot veszik figyelembe? vagy van jelzés arról, hogy pl a jan 22-én benyújtott kérelme alapján... szóval van a levélben bármilyen dátum? (nem a levél alján levõre gondolok, hogy õk mikor írtak)

a levélben nincs benne a dátum, hogy melyik naptól folyósítják? tehát melyik napot veszik figyelembe? vagy van jelzés arról, hogy pl a jan 22-én benyújtott kérelme alapján... szóval van a levélben bármilyen dátum? (nem a levél alján levõre gondolok, hogy õk mikor írtak)
A kérdező hozzászólása: Amit dátumot néztam az az hogy január 23-án adtam be és 27-tõl kezdték el intézni ez számít ?
12. e szombat, szóval 11 én fog jönni, alig várom több mint két éve igényeltem meg, és most fogom meg kapni vissza menõleg
#2 igen

Beadtam a kérelmemet, hogy az első egyetemi félévem is lehessen passzív, de még nem bírálták el! Valószínűleg hétfőn fogják, most mit csináljak?

Menjek hétf?n órákra, vagy várjam meg a döntés eredményét?

Legjobb válasz: várd meg a döntés, ne menj be órára, minek?

várd meg a döntés, ne menj be órára, minek?
A kérdező hozzászólása: és a felvett kurzusaimmal mit csináljak?
De jó neked, hol engedték? Nekem nem engedtél passziváltatni.
A kérdező hozzászólása: még nem bírálták el:/ neked hány napig tartott az elbírálás?
Én bementem a tanulmányi osztályra és ott mondták, hogy elsõ éves nem passziváltathat.
A kérdező hozzászólása: hát nekünk azt mondták hogy kérvényt kell benyújtania, amit megtettem :D Te hova jársz egyébként?


Beadtam a válási kérelmemet, de, már nem akarok megszabadulni a páromtól. Valószínűleg úgy szívesebben élnék vele együtt, ha már nem vagyunk házasok. hogy milyen előzményei voltak ennek az elhatározásnak az hosszú. Lehet így kérni ezt a bíróságtól?

Legjobb válasz: Persze hogy lehet. Közös megegyezés, mindenben és a válást kimondja abíróság. Tudok olyan családról, akik még a szocializmusban azért váltak el, mert az elõnyösebb volt nekik. Pl. anyuka mint gyermekeit egyedül nevelõ, elvál asszony, támogatást kapott, meg ugye akkor mindkettõjük nevén lehetett 1-1 lakás és kocsi. Közben meg együtt éltek, együtt nevelték a 2 gyereküket. A bíróság nem megy majd ki hozzád látogatásra, hogy a férjed elköltözött e onnan.

Persze hogy lehet. Közös megegyezés, mindenben és a válást kimondja abíróság. Tudok olyan családról, akik még a szocializmusban azért váltak el, mert az elõnyösebb volt nekik. Pl. anyuka mint gyermekeit egyedül nevelõ, elvál asszony, támogatást kapott, meg ugye akkor mindkettõjük nevén lehetett 1-1 lakás és kocsi. Közben meg együtt éltek, együtt nevelték a 2 gyereküket. A bíróság nem megy majd ki hozzád látogatásra, hogy a férjed elköltözött e onnan.
hogy a válás után mit csináltok annyira mindegy. mondjátok azt hogy elakartok válni aztán késsz. de ha nem akartok akkor ott lehet modani hogy meggondoltátok magatokat, és még se váltok.

Gyermektartási kérelmemet beadtam a biróságra az apa ellen. Jelenleg nem dolgozom, az élettársam keresetéből élünk. Mennyire jelent gondot hogy most nincs munkahelyem? Tanfolyamra járok.

Legjobb válasz: Visszamenõlegesen is megítélik a gyermektartást. Ha az apána sincs jövedelme, arra is van megoldás. Érdeklõdd meg a helyi családsegítõben. (Ha az élettársad nem keres túl sokat, valószínûleg jogosult vagy a rendszeres gyermektámogatási segélyre is - nem biztos, hogy pont ez a neve.)

Visszamenõlegesen is megítélik a gyermektartást. Ha az apána sincs jövedelme, arra is van megoldás. Érdeklõdd meg a helyi családsegítõben. (Ha az élettársad nem keres túl sokat, valószínûleg jogosult vagy a rendszeres gyermektámogatási segélyre is - nem biztos, hogy pont ez a neve.)
Nekem okt.29-én volt a perem. Apukának a munkahelyérõl kértek egy kereseti igazolást, annak a 16, 5 %-át kapom, mivel a közös gyermekünk neki már a 3. A volt felesége kapja a 2 gyerek után. Nem élünk együtt. Tõlem megkérdezte a birónõ, hogy hol dolgozom. Persze az ügyvédem már a keresetemben leirta, hogy GYED-en vagyok és más jövedelmem nincs, kérdezte, hol lakom, de nem tartozik a perhez. Apa elfogadta a birósági itéletet. Nem kértem visszamenõleg a gyerektartást, pedig 4 hónapos korától nem is jön a lányához. Most várom, hogy a novemberi fizetésébõl levonják és majd utalják a számlámra a pénzt.
Szerintem ehez semmi köze az élettársad fizetésének. Erre nem alapozhatna a bíróság, mivel bármilyen kapcsolat felbomolhat. Szóval igazából az élettársadat szerintem meg sem kéne említeni, de sajnos nem értek igazán hozzá.
És akkor mi van, ha nem ismerik el, hogy közös kasszán vannak (a kérdezõ és az élettárs)? Akkor végül is nem számít bele az élettárs fizuja. vagy nem? És tényleg, ha különmennének (ne adj isten) akkor meg a gyermek issza meg a levét, mert emiatt kevesebb pénzt utal az apa, Nem kötekedni akarok, félre ne értsétek, csak engem is nagyon érdekelne ez.
Ha jól értelmezem, akkor a gyerek nálad van, és te szeretnél az apukától gyerektartást kapni. Az ebben nem számít, hogy te nem dolgozol, a gyerektartást ugyan úgy megítélik, az apa fizetésének 15-25%-át, általában 20-at szoktak. Azt nem nézik, hogy te dolgozol-e, de ezért többet nem fogsz kapni. De nincs ezzel gond.
Elõzõ vagyok. A lányom 2008. március 10-én született, most 8 hónapos.
Már van megállapított tartásdíj? Vagy eddig nem is fizetett az apa tartásdíjat?
Én értek hozzá-pont ilyenekkel foglalkozok-valamilyen szinten fel kell tárni a vagyoni viszonyokat a gyt megállapításához tehát az élettárs keresete is számít.
A kérdező hozzászólása: Most megyünk majd elöször a biróságra, csak nem akarom hogy vájkáljanak az életünkben!
A kérdező hozzászólása: A másik az hogy a párom olyan 250-300 ezer ft körül keres, de ha ezt lebontjuk, ugye albérlet eleve egy 100 as.stb.tehat nem élünk fényüzöen, meg a tanfimat is õ fizeti.
A férjed köteles a gyermeked után tartásdíjat fizetni, függetlenül, hogy a veled együttlakó személyek fizetése mennyi, mert az a gyermeknek jár tõle, mint apától. A bíróságon meghatározható egy fix havi összeg, amit az apa minden hónapban kell, hogy küldjön, független a munkahelyétõl, és van hogy egy százalék lesz kb 20% kialakudva, ami az aktuális bérének a 20%-a, tehát ha nincs munkabére az utóbbi esetben fizetnie sem kell. A másik dolog nem értem az anyagiakat nálatok. Párom keres nettó 94 ezret, én 60 ezer táppénzt, majd szülési szabiin leszek- ez össz 154 ezer ft, mindjárt születik a baba, a lakáshitel 42ezer, a rezsi kb 40ezer, mégis beosztjuk. Ti pedig nem tudtok 250 ezret beosztani?-Elég vicces, de ettõl függetlenül jár a gyerektartás nektek!
Bocsika ez most nem a témához lesz! CSak az utolsónak üzenem, hogy nem mindenkinek elég annyi pénz, mint Nektek. Nagyon dícséretes, hogy kijöttök annyiból, de mi is pl 80 e hitelt fizetünk, mert autót is kellett vennünk, nem csak házat/lakást (ez mindegy) mert a férjem 50 km-re dolgozik, nagy cuccokkal kell járnia, tehát a busz szóba sem jöhet. Aztán a lakás után 63e FT illetéket kell törlesztenünk. AZTÁN: nekünk a gázszámla sem jön ki 40 e Ft-ból, nemhogy az össz rezsi, még fizetni kell a páromnak a nem olcsó benzint, amivel munkába jár minden nap 50 km-re. Van egy kutyánk, aki enni kér minden este. :) És még nekünk is kell enni. Ja és most jön nekünk is a gyerkõc. Szóval nem mindenki úgy él mint TI és nem azért, mert nagyobb lábon élnek, csak mondjuk nem szeretik a panelszomszédok zaját elviselni. ( sajnos nekem rosszak a tapasztalataim, de természetesen nagyon kedves, rendes szomszédaink is voltak). Bocsánat mégegyszer, hogy nem a témához szóltam, de ezt nem tudtam megállni. Ha tudnék magamnak is nyomnék egy piros kezecskét ezért. Mindenkinek minden jót!

Beadtam a válási kérelmemet a bíróságra, de bizonytalan vagyok, ha visszavonom, de a kérelembe beleírtam, hogy vissza venném a lánykori nevemet ezt a bíróságnál lehet kérelmezni és dönt is erről?

Legjobb válasz: Mármint most mi a kérdés? Beadtál egy perkérelmet, amelyet vissza szeretnél vonni? Értelemszerûen ha a pertõl elállsz, akkor a beadványodat nem tárgyalják, nem születik róla döntés, hanem egy határozat lesz, hogy az iktatott perszámú ügyet a felperes visszavonta. Minden marad a régiben.

Mármint most mi a kérdés? Beadtál egy perkérelmet, amelyet vissza szeretnél vonni? Értelemszerûen ha a pertõl elállsz, akkor a beadványodat nem tárgyalják, nem születik róla döntés, hanem egy határozat lesz, hogy az iktatott perszámú ügyet a felperes visszavonta. Minden marad a régiben.

Férjemmel megromlott a házasságunk.5 hónapja külön élünk a 4 éves gyermekemmel. Beadtam a gyermekelhelyezési kérelmem, rendesen dolgozom ellátom a gyermekem van hol laknunk viszont sokfelé van adósságom is Ez ok lehet arra hogy ne nálam helyezzék el?

SAJNOS Õ EZT NEM FOGADJA L MERT ELVESZTETTE A STABIL ÉLETÉT.vAGY ÉN MEGYEK TÖNKRE ÉS ÚGY NEVELEM FEL a gyermekem VAGY Õ?

Legjobb válasz: 1. Minél elöbb add be valókeresetet, mert addig nincs gyerekelhelyezés, amig házos vagytok. Ha elindult a per, attól kezdve lehet ideiglenes elhelyezést kérni. 2. Az, hogy adóságod van, olyan nem lehet, ha házasságban éltek, akkor MINDEN közös, a vagyon is meg az adóságok is. 3. A gyerekelhelyezésnél föként nem a vagyoni helyzet a döntö, hanem az, hogy a gyereket eddig is ki látta el nagyrészt. Alapesetben az anyánál helyezik el, föként ha kisebb gyerekröl van szó (Mint ebben az esetben) 4. A rágalmazások nem számitanak a válóper során, illetve inkább ellene tanuskodnak. Azt viszont nem értem, a szüleid hogy jönnek ide...

1. Minél elöbb add be valókeresetet, mert addig nincs gyerekelhelyezés, amig házos vagytok. Ha elindult a per, attól kezdve lehet ideiglenes elhelyezést kérni. 2. Az, hogy adóságod van, olyan nem lehet, ha házasságban éltek, akkor MINDEN közös, a vagyon is meg az adóságok is. 3. A gyerekelhelyezésnél föként nem a vagyoni helyzet a döntö, hanem az, hogy a gyereket eddig is ki látta el nagyrészt. Alapesetben az anyánál helyezik el, föként ha kisebb gyerekröl van szó (Mint ebben az esetben) 4. A rágalmazások nem számitanak a válóper során, illetve inkább ellene tanuskodnak. Azt viszont nem értem, a szüleid hogy jönnek ide...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Sajnos már sokszor neki futottunk a beszélgetésnek de mindhiába.És igen igazad van 2õn áll a vásár és természetesen én is hibáztam de hiába próbáltam jóvá tenni nem volt elég.A férjam mikor megismerkedtünk vminek a függõje volt szép lassan letette de monstanra jöttek ki atünetei és ezt én nem tudom kezelni.Fenyegetõzik és a gyermeket használja fel eszköznek.rettegek hogy mi lesz a kicsivel így.
A legtöbb esetben a bíróság az anyának ítéli a gyereket. Neki pedig nagy valószínûséggel gyerektartást kell majd fizetnie, abból pedig szerintem a gyereket el tudnád tartani, ha jó érzéked van a pénzhez és tudsz spórolni. Ha mellette dolgozol, akkor szerintem rendben van! Az adósság meg... ne már, manapság kinek nincs adóssága? Drukkolok, hogy minden jól menjen! :)
Feéejtsük el ezt a házasságban minden közös dolgot. Csak az a közös, amit a házasság idején szereztek. Ez igaz a hitelekre is, az ingóságokra is és az ingatlanra is.
Mikor keletkezett és milyen természetû az adósság?
A kérdező hozzászólása: Azóta van adósságom mióta együtt vagyunk.Igazából szép lassan szeretet teljesen mindenem elvesztettem ami nélküle volt és csak azom van amit együtt létünk alatt teremtettem.A szüleim pedig csak annyira jönnek ide hogy õket is zaklatja naponta sokszor.Azért elõbb a gyermekelhelyezést adtam be mert 180km-re arrébb költöztünk oda ahová a férjem is és én is valósiak vagyunk és az elsõdleges szempontom a gyermekem.A válás az még messze van de egy 4 éves gyermeket nem tehetek ki egy hosszú évekig tartó válásnak. Köszönöm a válaszokat!!
Tudom, nem trendi, de a kapcsolat javítására nem gondoltál? Egy film, amelyet sokan megnéztek már: http://keresztenyfilmek.com/szinkronizalt-filmek/196-szerele.. nyugi! Nem kell hozzá kereszténynek lenni :)
Bizonyára nagyon sok sérelmed van, és sok sebet kaptál ebben a kapcsolatban. De, hogy így alakult abban ketten voltatok benne. Van egy aranyszabály: mindig kettõn áll a vásár. Persze mindenki úgy érzi, mit érzi!, - meg van gyõzõdve, hogy neki van igaza. Ismerõs helyzet. Õszinte beszélgetés kizárt? Úgy értem, hogy nem számonkérés, kioktatás, sebek újra szaggatása, hanem megbeszélés? A kapcsolatról. Ha valóban válás lesz a vége, mégis sokat tanulhatnátok belõle. Hasznos lehet... A legjobbakat kívánom!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!