Találatok a következő kifejezésre: Beadassam a elleni (23 db)

Beadassam a rotavírus elleni vakcinát?

Kicsit húzós az ára, mert 2 X 18.000, de még mindig jobb mintha elkapja. 12 hetes a kicsim. Ti beadattátok? Meddig véd?

Legjobb válasz: Amit elfelejtettem írni: Mi mind a kettõ adagot a kötelezõvel együtt kaptuk meg. A rotavírus elleni védõoltás nem szuri, hanem szájon át kell beadni neki. A mi gyerekorvosunk odaadta nekem, hogy én adjam neki, mert a tapasztalata azt mutatta, hogy az anyukától jobban elfogadják a gyerekek, mint tõle. Minden cseppet be kell juttatni a gyerek szervezetébe, mert ha túl sok megy mellé (vagy kiköpi), akkor kell egy plusz adag.

Amit elfelejtettem írni: Mi mind a kettõ adagot a kötelezõvel együtt kaptuk meg. A rotavírus elleni védõoltás nem szuri, hanem szájon át kell beadni neki. A mi gyerekorvosunk odaadta nekem, hogy én adjam neki, mert a tapasztalata azt mutatta, hogy az anyukától jobban elfogadják a gyerekek, mint tõle. Minden cseppet be kell juttatni a gyerek szervezetébe, mert ha túl sok megy mellé (vagy kiköpi), akkor kell egy plusz adag.
A kérdező hozzászólása: Köszi a váaszokat:Nagyon hajlok rá, hogy én is beadatom. Van eészségbiztosítási kártyánk is.Köszi még egyszer!
Adasd be nyugodtan , én bánom hogy mi elmulasztotuk.A kislányom nagyon hányós.Ha 5km-es körzetbe valaki elhánnya magát az tuti hogy a lányom már másnap rókázik.
Ha jól emlékszem 3-4 éves koráig hat. Én is be akartam adatni de aztán a férjem lebeszélt, hogy ugysem lehet minden ellen beoltatni. Igazából az ilyesztõ hogy a kiszáradás halálhoz vezethet a piciknél de szerintem ha hány a gyerek és megy a hasa azt mindenki észreveszi és onnantól fogva ugyis figyeli a gyereket ...mennyit iszik stb. Szóval mi lemondtunk róla pedig sok kisgyerek van családban akitõl elkaphatja.
szia mi 10 hetesek múltunk, én is úgy gondolom be fogom adatni, mert az ok hogy ha hány figyelem, de azt hallottam hamar elkaphatja az egész család és ha mindenki hány és megy a hasa akkor sokkal nehezebb a picirõl gondoskodni. én nem sajnálom a pénzt rá. azt nem tudom, hogy a kötelezõkkel együtt adják e vagy lehet máskor is
Szia! Mi beadattuk. Jobb félni, mint megijedni. Jobb esetben érzékeled a hasmenést, de pl. egy kizárólag anyatejen élõ bébinek igen híg és rendszertelen a széklete, van, hogy egy nap nagyon sokszor, máskor meg napokig semmi. Én úgy voltam vele, hogy nem kívánom analizálni. Amit én mindig leírok a rotavírusos kérdéseknél, hogy lehet egészségpénztári kártyával fizetni. A férjemnek van, mi abból vettük, így közvetlenül nem terhelte a pénztárcánkat. Ha neked/férjednek nincs, érdemes megkérdezni a nagyszülõket, bár akkor lehet, hogy kedvezményezetté kell tenni a gyereket. Ha nincs rajta elég összeg, akkor szerintem érdemes befizetni az egészségbiztosítási számlára, akkor adóév végén a befizetett összeg 30%-át leírhatod az adóból (már ameddig ez még lesz).
Szia! Mi 14 hetesek leszünk és mi beadatjuk ezt az oltást! A védõnõnk mondta, hogy a mi körzetünkben akinek a babája elkapta a hányás-hasmenést mind kórházba került, infúziókat kapott és nagyon nehéz volt. A szüleik utána mind azt mondták "bár csak beadatuk volna"! Nálunk a pici 34. hétre született szerencsére elég szép méretekkel 2550g és 50 cm, most 3 hónapos és már 5200 g, de nem akarok megkockáztatni egy "kellemes" kórházi tartózkodást. Egyszóval, ha megteheted oltasd be!
A kérdező hozzászólása: A mi kicsikénk is hamarabb jött-36 hétre, 47 cm-rel és 2490 grammal. Azóta 5650 gramm 12 hetesen. Kislány létére jól összeszedte magát. Ám a kórházi napokat nem szeretném feleleveníteni. Beadatom úgy döntöttem. Köszi nektek a választ! Puszi

Szerintetek beadassam a kisbabámnak rotavírus elleni oltást? 20. 000ft-2 részletben adják be.

Legjobb válasz: ezt neked kell eldönteni. én egyik gyerekemnek sem adattam be.

ezt neked kell eldönteni. én egyik gyerekemnek sem adattam be.
Én beadattam.Mivel gyermekápolónõ vagyok, pontosan tudom mivel jár ez a betegség.Egyik gyereknek sem kívánom!
Szia! Mi sajnos pont egy évvel ezelött elkaptuk.Kórházba voltunk , nagyon meg voltam ilyedve .Valahogy az oltás elmaradt pedig jól állunk anyagilag és míre be akartam adatni addigra már elmúlt a babám 6 hós. Most mindenképpen beadatnám ha lehetne, de már elkéstünk vele és a kórházba azt mondta az orvos, hogy hiába estünk át a betegségen , nem vagyunk védettek ellene. Én ajánlom, és nem kívánom senkinek végigcsinálni ami a korházban Volt. Remélem sikerül jól döntened!
Mi nem adattuk be, a gyerekorvos nem ajánlotta. Egy ismerõs beadatta a kislányuknak, aki 2x volt kórházban Rota vírushoz hasonló betegséggel. A rotán kívül sok ilyen betegség van, ez csak az ellen véd.
mi beadattuk volna, de ahogy az elõttem válaszoló is írta, nem volt rá pénzünk :(((( három éves a fiam, még nem volt rota jellegû gondja, de ugye ami késik nem múlik. de hátha nem fogja soha elkapni.nekünk csak a remény maradt.
Mi beadattuk, sõt akkor, ott nekünk a 3 szúrásosat ajánlották... így 60 ezer lett a vége :( Sajnos az ismeretségi körbe több gyerkõc is került ilyen miatt kórházba (nem mindegyiküknél a rota volt az ok, de a tünetek hasonlóak). Emiatt döntöttünk úgy, inkább kinyögjük az árát... Nem értem, miért kerül ilyen sokba? És fáj a szívem azokért, akik mellette döntenének, de nem engedhetik meg maguknak. Kedves kérdezõ, neked kell döntened, tégy úgy ahogy a szíved, pénztárcád és a gondolkodásod engedi, abból nem lehet baj
Utolsó! Senki nem nevezett senkit rossz szülõnek, nem kell így felkapni a vizet. Ha nem adattad be a Te dolgod. 2. vagyok
Az nem a rotavírus, ami a szülõkön is átmegy, olvass utána kicsit! A calici megbetegítheti a felnõtteket is, ám az ellen nincs oltás. A rotavírus elleni oltásnak nagyon jó a marketingje. Ha lenne (lett volna) "fölösleges" 40ezrem, akkor se biztos, hogy kértem volna. (Ez szerintem messze nem az a kategória, hogy a gyerek egészségén spórolsz. Jó hogy nem kiáltunk ki mindenkit csúnya rossz szülõnek, aki nem jár magánrendelésre, meg nem tároltat õssejteket, csak mert kevesebbõl él.)
Én beadattam. Most 15 hónapos, kb 2 hónapja rendszeresen találkozik más babákkal/gyerekekkel testközelben és (lekopogom) még nem volt hasmenésünk. Drága, de ha valamin nem spórolok, az a gyerekem egészsége. Aki nem adatja be, lehet, hogy nem kapja el -akkor szerencséjük van- de lehet, hogy igen, ekkor viszont az iszonyat gyakran cserélt pelusok ára tutira több az oltás áránál...és a gyerek szenvedésérõl, László-kórházas kálváriáról nem beszéltem. Meg a szülõkérõl, akiken szintén átmegy a betegség. Rossz lehet úgy ellátni a gyereket, hogy közben majd be tojik az ember.
Nem adattuk be. Ezt neked kell eldöntened. A dokink az utolsók között említette meg a nem kötelezõek közül, amiket be lehet adatni.
Szia! Ha megtehettük volna, akkor beadattuk volna! Kislányom már lassan 10 hónapos, nagyon remélem, hogy nem fogja elkapni!
Én nem adattam be, a legkisebb el is kapta a rotát fél évesen. (Csináltak székletvizsgálatot, úgyhogy egész biztosan az volt.) Mivel akkor még kizárólag szoptattam, nem volt semmi gond. Nyûgös volt, hasmenése volt, és ennyi. Tudom, lehet rosszabbul is járni, de most sem adatnám be.
Nem adattam be egyiknek sem. Ennek egyszerû oka(i) van(nak). Ez még rotán belül is csak pár ellen véd (nem az összes ellen). Ezer másik vírus, baci okoz hányást, hasmenést. Sógornõim beadatták a gyerekeiknek, és mind volt hányós- hasmenéses vírussal kórházban, szóval nem jelent semmit. Mellesleg, ha ez nem lenne elég, amúgy sem vagyok oltáspárti.
Mi beadattuk, ajánlotta az orvos is, és mi is nyugodtabbak vagyunk. Egyik barátnõmék úgy kerültek kórházba a babával, hogy az elkapott egy vírust (nem tudom hogy rota-e), és nem volt hajlandó enni-inni semmit. Teljesen ki volt száradva a baba, de nem tudták megitatni, vagy ha sikerült akkor rögtön ki is jött belõle. Infúziókkal rakták rendbe, és több nap kórház.
Én sem adattam be egyik gyereknek sem. Engem a védõnõ "beszélt le" róla, szintén olyan indokkal, amit fentebb írtak. 1, 5 évesen átesett a fiam egy calici-szerû hányós-hasmenõs járványon. Végigment az egész családon, nagyszülõket is beleértve, valamint a kisfiam baráti társaságán és családján. A többi gyereknek kórházba kellett menni, kiszáradással, illetve gyanúval, de szerencsére a miénk megúszta, talán azért mert még szopizott, a betegség alatt mást nem is fogadott el. Ezt mindenki maga dönti el, fontosnak tartja és anyagilag megteheti-e.
Aránytalanul drága. A kislányunknak 1 évesen pont Karácsonykor volt nagyon csúnya hasmenése (hányni nem tudott, pedig jött volna ott is). Nem kellett kórházban maradnunk, mert itattam vele sokat, kapott probiotikumot.
Mi beadattuk...szerintem megeri.
Ebbõl itt már elég sok vita született sajnos, reméljük most nem ez lesz a vége. Én beadattam, drága sajnos, de én így nyugodtabb vagyok.
19. én nem kaptam fel a vizet :) . Az elõttem válaszolóra reagáltam, lehet félreérthetõ voltam.

Beadassam a HVP elleni oltást?

Az iskolámban van egy akció, aminek keretében a három HPV oltást összesen 75000 Ft-ért megkapjuk. Alapból ugye 270000 Ft lenne. De nem tudom, hogy van-e értelme beadatnom. Ez azért rengeteg pénz, és nem is tudják pontosan, meddig véd, és ugyanúgy kell járni utána is méhnyakráksz?résre. Ja és már 19 éves vagyok, bár szexuális kapcsolatom még nem volt, de lehet, hogy a köveketkez? fél évben már lesz, az utolsó oltás megkapás el?tt (mert az els? és az utolsó oltás között fél évnek kell eltelnie). Ha valakinek már beadták mik a tapasztalatok? Van valami mellékhatása?

Legjobb válasz: nekem beadták, mondjuk ingyen volt, semmi negatív tapasztalatom nincs, és én úgy tudom hogy ez életed végéig tart. azt hiszem az nem probléma ha közben elkezdesz szexelni meg ilyenek. szerintem mindenképpen megéri, bár bevallom én nem tudtam hogy ez ilyen rohadt drága. ha belegondolsz ez az életedet védi meg. és ugyan mindenképpen rohadt drága, de így legalább olcsóbb.

nekem beadták, mondjuk ingyen volt, semmi negatív tapasztalatom nincs, és én úgy tudom hogy ez életed végéig tart. azt hiszem az nem probléma ha közben elkezdesz szexelni meg ilyenek. szerintem mindenképpen megéri, bár bevallom én nem tudtam hogy ez ilyen rohadt drága. ha belegondolsz ez az életedet védi meg. és ugyan mindenképpen rohadt drága, de így legalább olcsóbb.
Valamit félreértettél. A 3 oltás ára összesen, akció nélkül 90.000 Ft. Tehát nálatok az akciós ár 75, 000 a 3 oltásra együtt.
270ezer? Mióta ennyi??? 90ezer nem?! Nálunk is volt ilyen akció csak még a gyerekorvosnál, nekem beadatták a szüleim. Mindenképp megéri!!!! Adasd be szerintem. Nekem az elsõ szuri után volt izomfájdalmam de elmúlt kb 1nap múlva. Nekem amúgy akkor volt már szexuális kapcsolatom, de voltam elõtte rákszûrésen így ki lett zárva h már lenne HPV-m. Persze, hogy kell járnod majd utána is szûrésre, hiszen több száz féle HPV vírus van és az oltás csak a néhány ellen véd! De ha kétségeid vannak olvasgass utána mivel jár egy méhnyakrák!
Nem véd életed végéig! Vagyis lehet, de ezt még nem tudják, kb. 7éve adták be az elsõ kísérleti oltásokat és azóta hatásosak ha jól tudom, de lehet hülyeséget mondok. Szóval nézd meg inkább itt:http://www.hpvinfo.hu/ utolsó voltam
tessék még írok egy linket :) http://hpvteszt.hu/vakcina
én is megkaptam most tartok a 2.nál és uyg tudom hogy a 2.oltás után már teljesen védett vagy de azért még meg kell kapni a 3. is:)
Hogyha teljesen védett lenne a 2. után miért kapna 3.at? Ne beszélj ostobaságokat!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most nézegettem én is neten, és mindenhol azt írják, hogy a három oltás ára 90000 Ft, nem tudom, hogy miért vágtak át minket. Mi is rákérdeztünk többször is, de olyan határozottan állították, hogy egy oltás ára 90000 Ft, hogy nem kételkedtem benne. Köszönöm a válaszokat!
A mi sulinkban is volt ilyen "akció", én is beadattam volna, hiába olcsóbb, mint 90000 Ft, mi sajnos még ezt a 75000 FT-ot sem engedhettük meg :(! Amúgy volt olyan város, ahol ingyen adták be pl: Debrecen, Bp., Székesfehérvár. Persze egy megyeszékhely, Veszprém nem tudott csatlakoozni, az vicc!
De az a legnagyobb vicc, hogy a TB nem támogatja!!! Röhejes komolyan mondom.
Nalun, Romaniaban mi ingyenesen megkaptuk az oltast, mind a 3-at, mar aki akarta.Hallottuk, hogy lehet mellekhatasa de csak keves. Nekem pl volt egy kis fejfajasom tole de ennnyi.


Beadassam a kullancs elleni védőoltást?

Már megkaptam az első hármat. (1-2. egy hónap eltéréssel, majd a harmadikat egy év után). Utána 3 évente kell beadatni. Nekem nemsokára lejár az egy év, viszont Budapesten lakom és nem nagyon szoktam ilyen erdőkbe/magas füves mezőkre járni, ahol össze tudnám szedni a kullancsokat. Ti mit ajánlatok? Megéri beadatni?

Legjobb válasz: *nekem nemsokára lejár a 3 év

A kérdező hozzászólása: *nekem nemsokára lejár a 3 év
Ha tényleg semmi olyan helyre nem mész, akkor szerintem fölösleges. Én is budapesti vagyok, kiskoromban mindig megkaptam az oltást, de most, hogy már dolgozom is évek óta nem láttam kábé természetet, akkor meg minek. Viszont ha jársz parkokba futni, kutyát sétáltatni akkor lehet nem árt meg.

Beadassam a második bárányhimlő elleni oltást?

21 hós, most kezdi a bölcsit. Ma kapta az els?t, a dokin? azt mondta, döntsük el, akarjuk-e a másodikat 1-2 hónap múlva. Azt mondta, az már teljes védettséget ad, ez csak részlegeset, de 10 év múlva úgyis meg kell ismételni...

Legjobb válasz: És hány hónap telt el a két oltás között?

A kérdező hozzászólása: És hány hónap telt el a két oltás között?
Nálunk nem volt ilyen alternatíva. A doki azt mondta, mind a kettõt adjuk be, mert úgy hatékony.
Nekünk is azt mondta a doki, hogy mindkettõt be kell adni, mert úgy van igazán értelme. Nagyon jól is jött, mert a második után 1 hónappal mentünk unokatesókkal nyaralni (õk még 1 oltást kaptak) és rajtuk épp akkor jött ki enyhén (néhány piros pötty). A lányomon semmi. Nekik azért volt még így is rossz, mert bárányhimlõvel nem szabadna tûzõ napra menni, ami egy tengerparti nyaraláskor elég kellemetlen.
Én lányom 3 hónap különbséggel kapta a 2 oltást.
Én úgy tudom, hogy most már 2 kell a védettséghez. A nagyfiam még csak 1-et kapott, de a középsõnek már 2 kellett. Nálunk ha jól emlékszem 1 hónap volt a szünet a kettõ között.
Szia!Az én lányom 20 hós és most kapta az elsõt de nekünk is azt mondta a doki néni, hogy kettõ kell belõle mert úgy hatékony és 6 hét múlva fogja kapni.És azt szerettem volna még hozzátenni, hogy a bárányhimlõ oltás nem elsõsorban a gyerekkori bárányhimlõ kivédése céljából fontos, hanem a felnõttkori szövõdmények(övsömör) miatt.Mert ha egyszer megkapta a gyerek a betegséget(ha csak enyhén zajlott is le)a vírus benne van a szervezetében onnantól egész életében és akkor mi értelme volt az elsõ oltásnak is?Szóval szerintem adasd be rendesen.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is afelé hajlok, hogy kapja meg a másodikat is...
Szerintem igen! Csak vezesd végig magadban:Azért adatod be neki, hogy ne legyen bárányhimlõs, ehhez 2 oltás kell, így kapja meg a védettséget ellene.De ha csak 1-et kap akkor nem alakul ki a védettség, akkor meg minek adattad be?Ráadásul nem mondanám olcsónak se, kiadtál 7eft-ot és ugyanúgy elkapja/elkaphatja, mintha nem is kapta volna meg.Szóval szerintem kell a 2.is. Mi is most fogjuk kapni a 2.-at, 3hónap különbséggel. Lányom is most kapta a másodikat, igaz õ 1 éve kapta az elsõt, mivel most kitalálták, hogy csak 2 nyújt teljes védettséget.Szerencsére ez alatt az 1 év alatt elkerült minket. Deeeeee! Egyik barátnõm szerint(aki nem adatja be gyerekének)ha innen nézzük, hogy tavaly még elég volt 1, most már kell 2, akkor talán van egy kis "biznisz" szaga is a dolognak, mint pl a H1N1-nél. Én viszont bízom a gyerekorvosunkban és hallgatok a tanácsaira és nem ülök le összegyûjteni a pro és kontra érveket, mert azzal csak ugyanúgy nem tudnám mit tegyek, nagyon jó gyerekorvosunk van, vakon megbízom benne. Ha nagyon ajánl valamit akkor azt tesszük...ennyi:)

Beadassam a bárányhimlő elleni oltást a 3 éves fiamnak?

Tartok a mellékhatásoktól.Nem szeretném hogy bármi baja legyen.

Legjobb válasz: És százezer beoltottból mennyinél lehet mellékhatás?Én elmúltam 70 éves és 15 éve kapom az influ védõoltást se influ se más betegségem nem volt azóta.És azt lelkedre tudod venni ha a fiad elkapja valahogy és megbetegíti a fél óvodát?

És százezer beoltottból mennyinél lehet mellékhatás?Én elmúltam 70 éves és 15 éve kapom az influ védõoltást se influ se más betegségem nem volt azóta.És azt lelkedre tudod venni ha a fiad elkapja valahogy és megbetegíti a fél óvodát?
Inkább egy bárányhimlõn essen át ilyen kicsi korban nem vészes. Ami nem kötelezõ elõírás legalább azoktól a kemikáliáktól kíméld a babád. Németországban, és a világ számos más országában már nem kötelezõ a legtöbb védõoltás. Ez egy baromi nagy üzlet egyes cégeknek a világon. Bármilyen betegségen átesik az ember az csak erõsíti az immunrendszerét.
annyiszor elírtam már de most is megteszem: a bárányhímlõ elleni oltás nem azt jelenti hogy nem kapja el a gyerek, hanem hogy enyhébb lefolyású lesz a betegség. én beadattam a lányomnak. ismerek olyan 21 éves mentõst aki szintén megkapta az oltást kiskorában, csak akkor még egy oltást adtak! tehát annyira nagyon nem újdonság ez.
Szia!Én is gondolkodtam rajta, végül hamarabb lett himlõs, mint ahogy megkapta volna a védõoltást.:-)Utólag visszagondolva jobb így, hogy 4 évesen túl esett rajta, és tényleg nem 100%, hogy ha megkapja az oltást, akkor nem lesz himlõs.Most 3 hós a kicsi lányom, és csak a kötelezõ védõoltásokat fogja megkapni.Üdv:2 kislány anyukája
Mi beadattuk a gyereknek és magamnak is mert én még nem voltam bárányhimlõs. Nem volt semmi mellékhatása. Két oltás kell belõle és akkor teljes védettséget ad.

Korábban lehetetlennek tartottam hogy beadassam a H1N1 elleni védőoltást, de most a média egyre erősebb nyomására kezd gyengülni az akaratom. Vélemény?

Legjobb válasz: Én beoltatom magam, és a családom is,hogy a fiunkat védjük. 13 hós. Õt nem merem oltatni de körülötte midenkit, már picik is vannak intenziven. Nem kockáztatok.

Én beoltatom magam, és a családom is, hogy a fiunkat védjük. 13 hós. Õt nem merem oltatni de körülötte midenkit, már picik is vannak intenziven. Nem kockáztatok.
Azt hiszem sokan vagyunk ezzel így, mint te.
Ne a média gyõzzön meg errõl, tény, hogy egy szuri simán kibírható és még ha nem is félsz attól, hogy komoly bajod lesz a flutól akkor is megkímélheted magad egy betegségtõl. Gyógyszermérnök vagyok, szakmámból adódóan tudtam, hogy az oltásnak nulla kockázata van, mi is csináltunk védõoltást (igaz nem influenza hanem más, monszunvidéki vírus ellen), tudom, hogy kábé hogyan készül, semmi kockázatos nincs benne. Szóval én nem a média, hanem a saját tudásom hatására oltattam magam az elsõk között és semmi bajom nem lett tõle. Egy pillanatig se féltem attól, hogy belehalok az influenzába, de nekem egy 1 hetes betegségnél is jobban megéri egy injekció (mi ingyen kaptuk, de egy influenza kikezelése sokkal drágább lehet, mint az oltás maga).
Az a baj, hogy túl sok agyalás van ezen az egészen. Egyszerûen be kell oltatni magunkat és a gyerkõcöket is és el van felejtve a dolog. A kötelezõ oltásoknak sem kérdõjelezzük meg egyáltalán a szükségességét. Valószínû, hogy ha nem így lett volna tálalva a dolog, akkor sokkal többen oltatnának. Megértem a dilemmádat, de segítek: oltassatok :-)! Inkább egy oltás, mint egy betegség.
...ha meg a sok hülyét összesítenék ebben az országban, rájönnénk h mennyi barommal élünk együtt!!!!!!
ha a média összegezne minden halálesetet, ami az országban történne, akkor mindenki mindentõl félne. ha pl minden allergiás halálesetet 8mert abba is bele lehet halni) bemondanának akkor az allergiától félne mindenki. ha a sima influenza miatti haláleseteket mondanák be, akkor attól félne mindenki
Miért sejlik a kérdésbõl némi(?) mesterkéltség? :) A véleményem a kíváncsiság: vajon hol nyom, szorít a média a kérdésfeltevõn? Az érthetõbb volna, ha a hozzátartozók unszolnának... A magam részérõl örömmel venném, ha egy ilyen viszonylag egyszerû módon távozhatnék soraitokból, amit nem siettetek, de megakadályozni sem szeretnék. Nektek sem kerülne sokba, pár hét lélegeztetõgép-villanyszámla.
én beoltattam magam, mert nem autóval járok dolgozni, a kollégáim sokat utaznak, és cukorbeteg is vagyok. azért azt tudnod kell, hogy attól, hogy beoltatod magad, még hordozhatod a vírust, és megfertõzhetsz másokat.
A médiának nagyon nehéz ellenállni.
Szerintem: ez az egész vírus a gyógyszeripar szüleménye, alig veszélyesebb, mint a normális influenza, csak a média kapta fel(igaza van az elõttem szólóknak). Én nem adattam be magamnak az oltást, szerintem jobb ha a szervezet egyedül gyûri le a betegséget, utána úgyis immunitást élvezel.Orvosira készülök, kellõ tudásom még nincs a biztos válaszadáshoz, de nem hiszem hogy rosszul döntök.

Beadassam a babámnak a pneumococcus elleni védőoltást?

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de én aggódom egy kicsit.esetleg vki érv v.ellenérv?

Legjobb válasz: Az én kisfiamnak 13-án adják majd be. Én is aggódok kicsit, bár inkább sajnálom, mert megszúrják. Nekünk a gyerekorvos mondta, hogy nagyon ajánlja, mert minél több gyerek van beoltva, annál jobb, és "eltûnik" a betegség. Gondolom úgy, mint a kötelezõ oltásoknál, hogy azok a betegségek sem fordulnak már elõ.

Az én kisfiamnak 13-án adják majd be. Én is aggódok kicsit, bár inkább sajnálom, mert megszúrják. Nekünk a gyerekorvos mondta, hogy nagyon ajánlja, mert minél több gyerek van beoltva, annál jobb, és "eltûnik" a betegség. Gondolom úgy, mint a kötelezõ oltásoknál, hogy azok a betegségek sem fordulnak már elõ.
Be hát! Amikor én kicsi voltam nem volt ilyen és mindig a hülye coccusos miatt voltam beteg és utáltam.. 30 hetes vagyok..ha lesz lehetõségem akkor én megyek az oltásért és kérem neki.
Mindkét gyerekem megkapta, 20 és 4 hónaposak, nem volt utána komplikáció. mindenképp ajánlom.
A kérdező hozzászólása: most beszéltem a védõnõmmel, õ is azt javasolta hogy adassam be, köszi a válaszokat, azt hiszem beadatom neki

Beadassam a méhnyakrák elleni oltást?

Szeretném beadatni a méhnyakrák elleni oltást. De gyerektervezésben vagyunk a párommal. Valamelyik orvos azt mondja adassam be, ha terhes leszek akkor sem lesz baja a gyereknek t?le, valamelyik azt mondja inkább ne.3 adagos. Els? injekció után 1 hónapra a köv. és 3 hónapra a legutolsó. Mit csináljak?

Legjobb válasz: A méhnyakrák a HPV-vel van összefüggésben. Ha babát akartok, nyilván monogám kapcsolatban vagytok. Így (ha nincs még bennetek) nem valószínû, hogy megkapjátok a HPV-t. Én a helyedben most nem adatnám be magamnak (bár én is gondolkodom rajta). A gyerek(ek) után, ha még mindig úgy gondolod, meg lehet csináltatni. Addig is, hogy nyugodt legyél, járj rákszûrésre mondjuk félévente. Ez az én véleményem.

A méhnyakrák a HPV-vel van összefüggésben. Ha babát akartok, nyilván monogám kapcsolatban vagytok. Így (ha nincs még bennetek) nem valószínû, hogy megkapjátok a HPV-t. Én a helyedben most nem adatnám be magamnak (bár én is gondolkodom rajta). A gyerek(ek) után, ha még mindig úgy gondolod, meg lehet csináltatni. Addig is, hogy nyugodt legyél, járj rákszûrésre mondjuk félévente. Ez az én véleményem.
én is épp ezen filózom...
sziasztok! én is megkérdeztem a nõgyógyászomat, de lebeszélt. azt mondta kb 200 vírus van, az oltás 10 ellen véd, ebbõl csak 5 100%os. ezek után nem tartom értelmét.
Szia! Szerintem ez az oltás az orvostudomány egyik legnagyobb vívmánya az utóbbi idõben. Én már elmúltam 30 éves, és épp kisbabát várok. Anyukám méhnyakrákban halt meg kereken 30 évesen, nyolc éves voltam akkor. (Mellesleg az apukán volt életében az egyetlen partnere.) Bár szûz lányoknál a leghatékonyabb, az én orvosom nem szûzeknek is ajánlja. Azt mondja, hogy így már nem annyira hatékony a védettség, de egy esetleges kialakuló ráknál is jobbak lehetnek a kezelés esélyei. De a szûréseket ezzel sem lehet kikerülni! Én be fogom adatni magamnak, mihelyst már nem szoptatok. És természetesen a azületendõ kislányomnak is, majd ha eljön az ideje!

Beadassam a rota vírus elleni oltóanyagot?

Ti beadattátok? Ha igen, mikor? Másik véd?oltással egyszerre vagy külön-külön? Volt láz vagy más probléma? Felétek is 17.000Ft? Aki nem adatta be az miért nem?

Legjobb válasz: Szia, mi beadattuk a lányunknak, egy kicsit meg is bántam. Az orvos azt mondta, ha van rá keret, akkor adassuk be, viszont utólag tudtam meg, hogy a rota vírusnak van jónéhány fajtája, ez a szájon át adható csak egy féle ellen véd, szóval tényleg csak szerencse kérdése, hogy mit és hol kap el a gyerek. Nálunk is ilyen drága volt, azt mondta az orvosunk, hogy mi is beadhatjuk a gyereknek, de inkább levittem, az a biztos, ha õ adja be. Arra kellett figyelni, hogy elõtte meg utána ne nagyon egyen sokat, nehogy visszabüfizze az oltóanyagot, mert ahhoz elég drága mulatság. Nálunk semmiféle láz vagy egyéb probléma nem volt utána.

Szia, mi beadattuk a lányunknak, egy kicsit meg is bántam. Az orvos azt mondta, ha van rá keret, akkor adassuk be, viszont utólag tudtam meg, hogy a rota vírusnak van jónéhány fajtája, ez a szájon át adható csak egy féle ellen véd, szóval tényleg csak szerencse kérdése, hogy mit és hol kap el a gyerek. Nálunk is ilyen drága volt, azt mondta az orvosunk, hogy mi is beadhatjuk a gyereknek, de inkább levittem, az a biztos, ha õ adja be. Arra kellett figyelni, hogy elõtte meg utána ne nagyon egyen sokat, nehogy visszabüfizze az oltóanyagot, mert ahhoz elég drága mulatság. Nálunk semmiféle láz vagy egyéb probléma nem volt utána.
Nekem azt mondta a Dr.nõ hogy az egész csak marketing, üzlet. Azt mondta tök felesleges mert ahogyan az elõttem lévõ írta 1 ellen véd és van vagy 20 válfaja, ha nem több! Tehát nem!
Nálunk 18000ft A védõnõ szerint felesleges pénzkidobás!állítólag nem kell megijedni tõle, ha olyan veszélyes lenne mint ahogy riogatnak vele akkor ingyenessé tennék azt is mint a fertõzõ agyhártya gyulladásét! Gondoljunk csak bele az élet(egészség)már tényleg csak a gazdagok ill a módosabb emberek kiváltsága?
Ja és még annyit, a nagy fiam sajnos alapból hajlamos ezekre a hányós-hasmenéses vírusok elkapására és kiszáradásra (most már alapbetegségébõl a cukorbetegségbõl kifolyólag, ezt elmondták, mikor az lett, egyszer hány és futás a kórházba)És legutóbb hányt, nem kórházba szaladtam, hanem gyógyszertárba, vettem olyan probiotikumot ami prebiotikumot is tartalmaz (nem Normaflore-t, hanem ami több probiotikumot és prebiotikumot is tartalmaz) és azt adtam neki a legnagyobb dózisban 2-3 kapszulát egy nap és egy óra múlva teljesen rendbe jött. Úgyhogy még a kiitatáshoz, ahogy megjelenik a vírus, egy ütõs probiotikum és ezek kiölik a vírust a bélrendszerbõl, elszaporodni sem lesz idejük.
Az én dokim is azt mondta h ez luxuscikk, amit õ ajánl, a pneumococcus elleni meg a menjugate.Csak a menjugatebõl most hiány van:SA rota itt 2x 17000.
Nem adattuk be. Az agyhártyagyulladás elleni oltás nem ingyenes, 2.000 Ft körül van az ára, azt beadattuk, és az ingyenes Prevenart is. Az agyhártyagyulladás elleninél 3 féle oltóanyag van, az egyik hiánycikk, de a másik kettõt lehet kapni, állítólag a gyártó más, de a hatóanyag ugyanaz. Mi a Neis Vac-C típusút adattuk be, azt írta fel a gyerekorvos.
Igen, adassátok be, mit beadattuk, engem elborzasztott, hogy egy baba kiszáradt 1 éjjel alatt miatta, és meghalt. Igaz, hogy sok vírus van, de ha pl. 1-tõl is megvédhetem, megteszem!
Én is a kiszáradástól féltem, meg h ebbe belehalhat, de elég profi a dokim, és nevetve mondta h Magyarországon, 2011ben még egy kolerásnak sem szabad meghalni.Az meg aztán fosás a javából.Oda kell figyelni, itatni kell, ha máshogy nem megy akkor fecskendõbõl kortyonként.De mindenki maga dönt az érvek és pénztárca vastagsága alapján.
De mégis megtörtént, hihetetlen gyorsan, 1 éjszaka alatt száradt ki az a baba, kórházban szedhette össze, mentek haza aznap, este lett rosszul, reggel vitték a kórházba, és már nem tudtak segíteni. Én amondó vagyok, amitõl lehet, meg kell védeni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!