Találatok a következő kifejezésre: Be tudok jelentkezni úgy, (6 db)

Mi az az aupair?
Elsõ válaszolónak: babysitterkedés Felteszem, külföldre mennél. Ebben az esetben mindenképp megérni megpróbálni, hihetetlen mértékben segít a nyelvtanulásban, megismerhetsz egy másik országot/kultúrát, új embereket. Nem mellesleg pénzt is keresnél, és önállósodnál. Én mindenképpen ajánlom, persze csak megbízható ügynökségen/oldalon keresztül.
és hova mennél au-pairkedni? Melyik országba?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, nagyon szeretnék kimenni, csak a baj, hogy befolyásolja a döntésemet az iskola.Mert ha sikerülne, és kijutnék, akkor nem 2hónapra szeretnék kimenni, hanem többre.
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs melyik országot választanám, elõször szerintem Ausztriát. De mivel nem értek még ahhoz, hogyan is kell lebonyolítani az egész jelentkezést azon kívül, hogy itt a neten bepötyögöm az adataimat, majd kiderül, hogy mi lesz...érettségi nélkül erõsen kétlem, hogy bárki szóba áll velem, hiába vagyok nagykorú...
Sok van még hátra a középiskolából? Mert mondjuk azt tényleg nem ártana befejezni, mielõtt elutazol. Egy ismerõsöm például úgy csinálta, hogy leérettségizett, felvételizett egyetemre, felvették, és rögtön az elsõ félévét passziváltatta. Fél évet volt kinn, azalatt nagyon jól megtanulta a nyelvet, hazaérve lenyelvvizsgázott és utána kezdte el az egyetemet. (Bár nem tudom, neked vannak-e ilyen terveid, csak egy példa volt.)
A kérdező hozzászólása: Igen van még 2 évem mire érettségizhetnék, de a tervem, hogy elmegyek szakmára, szakácsnak, azt elvégzem és utána dolgoznék az aupair szövetségnél. De nagyon rá vagyok kattanva erre az állásra, tetszik is, és ez a nyelv tanulás is jól jönne, mert amit az iskola produkál, az egyenlõ a nullával... Egyetemre nem szándékozok menni, hiszen még az érettségit sem most tervezem lerakni, majd a szakma elvégzése után. Gondoltam arra is, hogy kihagyok egy évet, kint melóznék és utána tanulnék. Nem tudom mi lenne helyes.Tanácstalan vagyok..
Az au pair nem bébiszitterkedést jelent! Hasonlít, mert gyerekes családhoz kell menni minimum egy évre, a gyerekekre kell vigyázni, besegíteni a házimunkában, valahol fõzni is, orvoshoz vinni a gyerekeket, suliba vinni ilyesmi...attól függ, hogy miket szabnak ki neked. Ha au pair vagy, nem kapsz fizetést, csak valamennyi költõpénzt, és biztosítaniuk kell egy nyelvtanfolyamot, amire eljárhatsz. Ennyi, te besegítesz nekik, cserébe nekik a lakhatásodat, ételt, nyelvtanulási lehetõséget kell biztosítaniuk neked. Nem árt, ha van jogosítványod, mert sok családnál úgy van, hogy az au pair is használja a kocsit, így megy el a kölykökért, meg bevásárolni meg ilyenek.

Felnőttképzés esetén, távoktatásban nekem nem jár tb? Úgy tudom, bejelentett munkanélküliként viszont igen, akkor be kéne jelentkeznem?

Mivel heti 40 órában gyakorlaton vagyok, ami viszont nem munkaviszony. Nem igazán értem, elnézést ha butaságot kérdezek.

Legjobb válasz: Regisztrációval nem jár együtt a tb. Regisztrációt követõen, majd megmondják mennyi idõ után lehet kérni az önkormányzattól a tb átvállalását, számít az 1 fõre esõ jövedelem és a vagyoni helyzet is.

Regisztrációval nem jár együtt a tb. Regisztrációt követõen, majd megmondják mennyi idõ után lehet kérni az önkormányzattól a tb átvállalását, számít az 1 fõre esõ jövedelem és a vagyoni helyzet is.
1. vagyok, elnézést, tényleg roszul írtam. Nem a munkaügyi központ fizeti a TB-t, hanem az önkormányzat. Szociális alapon
Ha nem vagy még regisztrálva a munkaügyi központban, akkor jelentkezz be. Regisztrált munkanélküliként fizetik a TB-t, de vannak szociális feltételei.
Én a webes msn-enezésben, ebuddy-n kívül csak a meebo-t ismerem de az még egyszerübb mint a buddy


Be tudok -e jelentkezni úgy, h édesanyám írja alá a lakcímbejelentőt?

A szüleim elváltak. Édesanyáméknál éltem eddig, ott is van a bejelentett lakcímem. Most elköltöztem édesapámhoz, át akarok jelentkezni. A negyed házrész amibe lakik az apám, az anyámé. Be tudok -e jelentkezni úgy, h csak az édesanyám írja alá a lakcímbejelent?t?Hioszen ? is tulaj,sztem neki ugyan olyan jogai vannak.

Legjobb válasz: Szerintem aláírhatja anyukád. Én mikor bejelentkeztem nem is foglalkoztak semmivel, csak azt nézték meg hogy alá van-e írva, a párom anyukája írta alá, övé a fele tulajdon. Egy aláírás elég.

Szerintem aláírhatja anyukád. Én mikor bejelentkeztem nem is foglalkoztak semmivel, csak azt nézték meg hogy alá van-e írva, a párom anyukája írta alá, övé a fele tulajdon. Egy aláírás elég.
Nálunk fele-fele a lakás. És az én aláírásom elég volt a bejelentkezéshez. Igaz, én elkísértem õt az okmányirodába.
Nálunk a tulajdoni lapot is vinni kellett, és abba is belekötöttek, hogy miért nem a férjem , akkor már 9 éve halott édesanyja írta alá a papírt, mert õ volt az adásvételin.Még jó hogy nálam volt a hagyatéki tárgyalás papírja is. Tehát ah látom okmányirodája válogatja.Vagyis inkább alkalmazottja.Miért nem iratod alá édesapáddal?Gondolom õ is tudja, hogy nála laksz. Meg azt hiszem a kiskorúakra azért jobban figyelnek, mint ránk "felnõttekre".De ha gondolod menj be és kérdezd meg az okmányirodában.
[link]
Teljesen fölösleges, mert holnap vagy holnapután újból regisztrálsz.
pótfelvételi-augusztus
Július 22 után lesz pótfelvételi, ott fognak kiderülni ezek a dolgok.
A kérdező hozzászólása: és tandíjmentesen is be lehet jutni?
szoktak állami helyek is lenni csak ez nem biztos h.ott is marad hely ahova te akarsz bejutni..
A kérdező hozzászólása: nekem mindegy lenne hogy melyik szakra, csak mehessek.de ezt hol szokták feltûntetni hogy melyik szakokra lehet még jelentkezni???
A kérdező hozzászólása: ja és pótfelvételihez meg kell jelennem a suliban?mert külföldön leszek dolgozni és egyéni tanrenddel végezném el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!