Találatok a következő kifejezésre: Be lehet-e a (335 db)

Az első kérdésem így hangzik: Vajon be lehet e a történelmet, vagy Magyar történelmet illeszteni valahová almenübe, mint külön kategóriát?

A kultúránál és a tudományoknál is bekerült az egyéb kérdésekhez. Véleményem szerint legalább annyit lehet róla beszélni, mint pl. egy kategóriáról, ami hirtelen megmaradt a fejemben, a gyermek vállalásról, vagy akár a szórakozásról, az utazásról, amik viszont fő menüben vannak. A történelem folyamatosna írja önmagát. (Ha még senki nem mondta/írta előttem jegyezzük meg, ha egyszer híres leszek lehet idézni)

Hogyan lehet megállapítani, hogy a gabona fuzáriumos-e? Be lehet-e valahol vizsgáltatni esetleg?

Búzát akarunk vetni, amit aztán magunknak meg?rölnénk.

Legjobb válasz: Most búzát vetni? Talán aratni kéne! Magatoknak megõröltök, vagy megõrültök?! Be lehet vizsgáltatni, nem olcsó, de ha csávázott magot vetsz a õsszel akkor nem lehet gond, még jobb , ha fémzárolt magot veszel!

Most búzát vetni? Talán aratni kéne! Magatoknak megõröltök, vagy megõrültök?! Be lehet vizsgáltatni, nem olcsó, de ha csávázott magot vetsz a õsszel akkor nem lehet gond, még jobb , ha fémzárolt magot veszel!

Interneten a megszűnt Emma helyet, hol lehet megnézni, hogy be jelentett e a munkaadó?

Mert amit én találtam a NAV oldalán, ott csak azt látom, ha befizették utánam a járulékokat azt is csak 1 hónap késéssel.

Legjobb válasz: Az ügyfélkapuról meg lehet nézni az OEP-nél be vagy-e jelentve, illetve le lehet kérdezni a eBEV szolgáltatásokon keresztül a NAV-ot is. Ha befizették a járulékot, akkor be is vagy jelentve. Az 1 hónap késés meg? Állami szolgáltatásról beszélünk. :)

Az ügyfélkapuról meg lehet nézni az OEP-nél be vagy-e jelentve, illetve le lehet kérdezni a eBEV szolgáltatásokon keresztül a NAV-ot is. Ha befizették a járulékot, akkor be is vagy jelentve. Az 1 hónap késés meg? Állami szolgáltatásról beszélünk. :)
A kérdező hozzászólása: Be lehetsz jelentve úgy is, hogy késve fizeti meg a járulékokat, de téged kifizet így a NAV-os adatbázis nem tökéletes. Viszont az ügyfélkapu/biztosítási jogviszony lekérdezés az OP-en keresztül: Ez nyert!


Be lehet -e mérni IP cím alapján hogy honnan netteznek melyik városból illetve melyik házból és kinek a nevén van-e az internet?

Vagy ha kikapcsolta az illet? a számítógépjét és nem használja az internetet úgy is lenyomozható-e? . És ha újra telepítve van a gép akkor Új IP címet kap?

Legjobb válasz: Hú de sok kérdés. a várost be lehet, a többit csak a hatóság által. Ha kikapcsolod akkor is tudják a várost... Ha nem használod akkor is... Ha újratelepíted akkor is... Kérdés statikus vagy változó-e az IP címed, használsz-e proxyt, mert akkor nehezebb, de nem valószínû, hogy kimenne a kommandó, mert letöltöttél pár szexfilmet, meg torrentet...

Hú de sok kérdés. a várost be lehet, a többit csak a hatóság által. Ha kikapcsolod akkor is tudják a várost... Ha nem használod akkor is... Ha újratelepíted akkor is... Kérdés statikus vagy változó-e az IP címed, használsz-e proxyt, mert akkor nehezebb, de nem valószínû, hogy kimenne a kommandó, mert letöltöttél pár szexfilmet, meg torrentet...
Na, akkor sorban a válaszok: IP alapján elõször a szolgáltató mérhetõ be, illetve a legtöbb szolgáltatónál a terület és a város is. Ez a része az, amit publikus eszközökkel be lehet mérni. Kevésbé publikus eszközökkel be lehet mérni házszámig a dolgot, esetleg még a lakásig is, de az már csak abban az esetben, ha a szolgáltató csupán 1 DHCP-t használ a teljes területi hálózatán. Bonyolítja a dolgot, ha a szolgáltató vagy a felhasználó proxy szervert is használ. Ebben az esetben ugyanis hagyományos eszközökkel csak a proxy-ig követhetõ vissza a delikvens. Ugyanakkor a hatóság kikérheti az adatokat, tehát õk elõfizetõig, sõt, MAC cím alapján gépig el tud menni, illetve ha a gépen valós adatok vannak megadva, akkor akár felhasználóig is eljuthatnak. Új IP cím 2 esetben kapható: ha a szolgáltatónál nincs korlátozva az IP cím megújítás, illetve ha az IP cím lejártakor nincs hálózati forgalom. Ezen kívül feltétele még a dolognak, hogy a szolgáltató dinamikus IP címeket használjon, mivel fix IP esetén semmiféle módon nem befolyásolható a felhasználó által az IP cím. Kikapcsolt állapotban is lenyomozható egy felhasználó, mivel a kimenõ adatokban szerepel a modem MAC címe is, ami kikapcsolt gépnél is csinál aktív marad (kivéve természetesen a mobilos USB-s internet). Újratelepítés nem befolyásolja az IP címet, mivel a modem MAC címe illetve az eszköz MAC címe szerint regisztrálnak, tehát csak a foglalás lejártáig a kiadott IP megmarad a szolgáltató adatbázisában.
Mobilnetek változó IP címet használnak, proxy nélkül.

Tudni akarom, hogy be lehet-e rakni/beépíthető e az 1.6 benzines VW Golf III. váltója, a 1.3 benzines VW Golf II. -be?

Sürg?s lenne a válasz! El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: én ugy tudom hogy az 1.1 és az 1-3 kompatibilis egymáséval és az 1.5v1.6 és az 1.8 ugyanígy. De kis faragással szerintem megoldható.

én ugy tudom hogy az 1.1 és az 1-3 kompatibilis egymáséval és az 1.5v1.6 és az 1.8 ugyanígy. De kis faragással szerintem megoldható.
nem. viszont 1.3 kívül bármilyen motoros golf 2-be mehet az a váltó.

Továbbtanulásnál az emelt nyelvvizsga vagy a felsőfok ér több pontot? És két nyelvet be lehet -e számítani a vitt pontokba?

pl.:emelt angol/C1 állami nyelvvizsga, mellé sima német érettségi és a kötelező töri amit néznek. Hogyan kaphatok legtöbb pontot?

Legjobb válasz: A BGF Idegenforgalomra szeretnék bekerülni, ahova idén 428 pont kellett.Az angolt és a törit nézik. Angol emelttel nincs gond, mert most tettem le az Eurós C1-et. (3 hét múlva vehetõ át a bizonyítvány, egyébként 75% lett összességében) -Érdemes-e emelt érettségit tenni belõle, több lesz-e a pont? -német középfokot ha decemberben le tudom tenni, be fogják.e számítani, de nem kértek 2 nyelvet. -Töribõl csak középre merek menni, mert 4-es vagyok. -ahogy számolok, kevés a pont, 400 körül saccolom, ha pl angol emelt 90%, töri közép kb 80% lenne. Mit tudok tenni, mert fizetõst sajnos nem tudjuk vállalni, mert kevés a jövedelmünk.

A kérdező hozzászólása: A BGF Idegenforgalomra szeretnék bekerülni, ahova idén 428 pont kellett.Az angolt és a törit nézik. Angol emelttel nincs gond, mert most tettem le az Eurós C1-et. (3 hét múlva vehetõ át a bizonyítvány, egyébként 75% lett összességében) -Érdemes-e emelt érettségit tenni belõle, több lesz-e a pont? -német középfokot ha decemberben le tudom tenni, be fogják.e számítani, de nem kértek 2 nyelvet. -Töribõl csak középre merek menni, mert 4-es vagyok. -ahogy számolok, kevés a pont, 400 körül saccolom, ha pl angol emelt 90%, töri közép kb 80% lenne. Mit tudok tenni, mert fizetõst sajnos nem tudjuk vállalni, mert kevés a jövedelmünk.
Mindenképpen csinálj egy angol emeltet, ez 50 pont. Töribõl törekedj minél jobb eredményre, így ez bele fog számítani az érettségi pontjaidba. Utána 40 pont az angol nyelvvizsga és ennyi, amit tudsz tenni. Ha tennél töribõl egy jó emeltet, akkor lenne maximálisan meg a 100 pont és pluszban lenne jó az érettségi után vitt pont.
A kérdező hozzászólása: ha jól értem, akkor amit NEM kértek németet, annak a nyelvvizsgának a pontját is be lehet számíttatni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Elő lehet-e fizetni, vagy be lehet-e fogni Magyarországon a brit Sky TV-t?

A Formula 1-es közvetítések miatt érdekelne, mert tartok attól, hogy a köztévén idén is a szánalom kategóriába fog tartozni a színvonal.

Legjobb válasz: Ettõl én is tartok, de ha más nem akkor majd neten követem az eseményeket.

Ettõl én is tartok, de ha más nem akkor majd neten követem az eseményeket.
Neten talán igen.

Ráadom a gyújtást kigyulladnak a lámpák de ha be akarom indítani, akkor elalszik a két lámpa, és nem indul be Lehet e olyan probléma hogy a test kábel nem jó? Vagy esetleg valami más elveheti e az áramot?

1985-ös Opel Corsa B 1.2-es autóm van. Már megcsináltam az önindítót, és kicseréltem a gyújtás kapcsoló betétet,és még se indul.

Legjobb válasz: Immobiliser?

Immobiliser?
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem! benzines
A kérdező hozzászólása: ebben nincs!
Akkumulátort nézted? Nincs lemerülve?
Akkumulátor kapocsfeszültsége alacsony. Fel kellene tölteni. Ha pedig az akkumulátor gondozásmentes, akkor hogyan vizsgálják meg terhelõ villával? ;)
az öninditon is 3 csatlakozo van 1 a testnek és 1 az áram + van egy ami öszeköti a bendixet és a beránto motort namost a kiseb motoron 2 csatlakoztatásis van lehet hogy ez nemlátszik beszerelve de jobban megnézed akkor találszrajta még egy helyet ahová csatlakoztathatod a gyujtás szálat!vagy szétkapod a kormány burkolatát és az indito kulcs alat találod a gyulytás kapcsolot azt modjuk gyakran kel cserélni nekem évente 1 -volt mégvalami kösd le az aksit és tégy rá két szálat az õninditó két polusára érintsd oda igy megnézhetd hog direktben müködike vagy finoman ütögesdmeg kalapácsal az öninditot lehet hogy a bendix bevan álva! Ja igen hanem kaptestet azt onén tudod hogy ha ráadod a villágitást akkor mind a négy irányjelzöd folyamatosan ég ha ez igy van akkor a gyujtástrafó alati szálat dörzsöldmeg aszem 10s csavaral van lefogatva ugyhogy nem nagy kunct!
Úgy vizsgálják meg terhelõvillával, mint bármelyik másikat. A lényeg a terhelés alatti feszültség éréke. Az csak egy extra, hogy ilyenkor a hagyományos akkunál látszik is, hogy melyik cella pezseg, melyik a zárlatos. De azt már hallani is lehet ilyenkor, hogy pezseg-e vagy nem.
Az önindító javítáéssal kapcsoltaban még annyit, hogy kegyetlenül meg tud szvatni, ha nem veszed észre, hogy az állórész vagy valamlyik kefe szála egy alig látható helyen, de letestel a 2 oldalt végignyúló összefogató csavarra. Ha semmi más ötleted nincs legvégül újra érdemes szétszedni és a csvaraon apró pontszerû égésnyomot keresni. Én be szoktam tekerni szigszalaggal. Már 2 különbözõ önindító játszotta ezt el velem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Mindenkinek a segítséget! Az akkumulátort bemérettem, nem azzal van a gond, mert terhelés alatt is 12.5V-ot mutatott. megvizsgálom amiket mondtatok, de a szénkefék jók.

1.3-mas autóból be lehet-e rakni a km/h-t 1. 0-ba, fog e nagyjából pontosan mérni?

Legjobb válasz: Mivel típust nem írtál, így nézz utána, hogy az adott darabok milyen áttétellel, és kerékmérettel futnak. Ha egyezik, akkor pontos lesz.

Mivel típust nem írtál, így nézz utána, hogy az adott darabok milyen áttétellel, és kerékmérettel futnak. Ha egyezik, akkor pontos lesz.
A kérdező hozzászólása: köszi a laszt ment a zöld egyezik minden ami ide kellett

Az érdekelne, hogy be lehet-e iratkozni az ELTE-re 18 éven alul? Szeptember 2. -án lesz a beiratkozás és most vettek fel.

Legjobb válasz: Ha megvan az érettségid és felvettek pontok alapján, sztem be. Azt meg hogy "csináltad", hogy tizenhét évesen már van érettségid. De jól hangzik. Sok sikert

Ha megvan az érettségid és felvettek pontok alapján, sztem be. Azt meg hogy "csináltad", hogy tizenhét évesen már van érettségid. De jól hangzik. Sok sikert
Persze, ha felvettek, beiratkozhatsz. Már miért ne lehetne?
A kérdező hozzászólása: Azt hittem hogy 18 éven alul szülõi aláírás is kell majd. És elsõ kommentelõnek pedig, külföldön végeztem a középiskolát és itt csak 11 osztály van :)
Beiratkozni be lehet, de hogy kell-e valamihez szülõi aláírás is, azt a saját karod tanulmányi osztálya tudja megmondani. elte.hu alatt keresd meg a kart és ott a tanulmányi osztály, és kérdezd meg tõlük, az a biztos.
Már olvastam olyat, hogy valaki tizenhat évesen elkezdte az egyetemet. Úgyogy biztos hogy lehet iratkozni. Esetleg írd megelõre a szülõi beleegyzeést vagy mit és vidd magaddal. Legfeljebb azt mondják majd, hogy nem kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!