Találatok a következő kifejezésre: Be lehet valahogy és ha (17 db)

Van egy GV konvektor, 2 gombos: szikráztató és szabályzó. Az a baj, hogy 1-es állásban (0 nincs) is be-be lobban a tűztér, nem marad őrlángon.3-4-es állásban, ha épp kikapcsol, akkor is be-belobban a tűztér, majd kialszik. Be lehet valahogy állítani?

Ilyesmim van:

Legjobb válasz: Be lehet állítani, de még a típusát sem tudod, szerelték pár szabályzóval õket-.... Elég nagyot tudnak ezek robbanni, szóval nem biztos, hogy neked kéne piszkálnod... De te tudod, hajrá.

Be lehet állítani, de még a típusát sem tudod, szerelték pár szabályzóval õket-.... Elég nagyot tudnak ezek robbanni, szóval nem biztos, hogy neked kéne piszkálnod... De te tudod, hajrá.
Lehet, hogy csak eltömõdött az égõfej, takarítsd ki, és próbáld meg úgy. Viszont, ha tovább sz.rakszik, ne sajnáld szerelõre a pénzt, mert nagy bajt okozhat, ha felrobban, vagy elalszik a láng, de a gáz jön belõle folyamatosan.
Szia! Nekem is volt GV-s konvektorom, kb negyven éves volt. Ezeknél gyakorlatilag õrláng funkció nem létezik, alapon is az egész kerámia égõsornak apró kék lánggal égnie kell végig. Nem kap elég gázt, ezért lobog.

Be lehet valahogy úgy kötni a ködlámpát, hogy helyzetjelzőként is funkcionáljon? Úgy értve, hogy felteszem a normál helyzetjelzőt és világít alul is és akkor se alszik ki ha tompitottat kapcsolok (bár a rendes helyzetjelző se, de mindegy)

Szóval valami kis kütyü létezik ami leveszi az áramot, hogy kb. annyira világítson mint egy helyzetjelz?? Csak simán rákötném mindkét oldalon. (a normál helyzetjelz?t?l vinnék le áramot) rossz ötlet?

Legjobb válasz: Ködlámpát tompított nélkül TILOS használni, azzal együtt is csak akkor, ha az idõjárás megköveteli, azaz köd van, mint a neve is jelzi; és csak lakott területen kívül. Ezt valahogy sok ember nem érti meg, vagy az õ fejükben mindig köd van, mert rengetegnek ég éjjel-nappal...

Ködlámpát tompított nélkül TILOS használni, azzal együtt is csak akkor, ha az idõjárás megköveteli, azaz köd van, mint a neve is jelzi; és csak lakott területen kívül. Ezt valahogy sok ember nem érti meg, vagy az õ fejükben mindig köd van, mert rengetegnek ég éjjel-nappal...
rossz.
A kérdező hozzászólása: Elvileg izzó csere nélkül is meg leheet oldani, csak a fényét kell levenni, pl. mint a mûszerfal világításét is lehet szabájozni. Koma, ha kivered a ködlámpámat attól szúrófény lesz ami jobban vakít, mivel nem töri meg a foncsor a fényt. Amúgy meg a jól beállított ködlámpa nem zavarhat mivel az ugye a köd alatt világít.
Na...erre lennék én is kíváncsi!
Szerintem nem kell itt senkinek szétverni az autóját bézbózütõvel :-) A kérdezõ szerintem kicsit fogalomzavarban van és õ valójában DRL-ként(Daytime running lamp-nappali menetfény) szeretné használni a ködlámpáját. Csakhogy a DRL egy kicsit más mint a ködfény, de nem megvalósíthatatlan, mivel pl az újabb ©kodáknál egy lámpatestbe van építve a DRL a ködfényszóróval. Igazából szerintem, ha jó helyen van a lámpatest akkor egy izzócserével és helyes bekötéssel meg lehetne oldani. De engem is érdekelne, hogy ha "E" jelzéssel ugyebár el van látva a gyári ködlámpa, akkor azt máshogy kötve, más izzóvak lehet-e használni DRL-ként, úgy, hogy az annak minden feltételét teljesíti.
Jó, felõlem nézz két napig folyamatosan ködlámába. Nekem mindegy. Egyszerûen rühellem azokat (azt hiszem jogosan) akiknél köd csak agyon belül van, de ködlámpával közlekednek. Vannak picit értelmesebbek köztük, akik ha odaérnek valaki mögé lekapcsolják a ködlámpát. De hogy a kérdezõnek nem az állóhelyzeti jelzés miatt kell, hanem a "flesselés" miatt, mert "olyan [email protected] jól néz ki", na ilyenek még jobban is járnak ha a baseballütõ büntet, mint a rendõr.
Nem vettem magamra, hiszen nekem tuti nem vered ki a ködlámpám, hiszen nincs. Csak ezt az undorító hozzáállást utálom, h na én vagyok a helyi terminátor, ködlámpázol, szétverem köcsög , majd én megmutatom...
Elvileg megoldható, de mivel a KRESZ szabályai nem engedik, ezért nem érdemes foglalkozni vele.
"Mekkora agresszív bunkó barom, akinek ez a legnagyobb baja" Nem ez a legnagyobb bajom. De ha neked tetszik, élvezd. "Hozzáteszem, nekem nincs is ködlámpám." Akinek nem inge... Kár, hogy ezt mindenhol hozzá kéne tenni, mert vannak olyan értelmes emberek, akik magukra veszik akkoris, ha nem rájuk vonatkozik.
Mekkora agresszív bunkó barom, akinek ez a legnagyobb baja : Beköttetheted felõlem, megoldható, de hogy be fogom verni a ködlámpádat az elsõ alkalommal amikor megpróbálod kiégetni vele a szemem (nem látsz mögöttem két méterre???), az biztos. Hozzáteszem, nekem nincs is ködlámpám...
"abban az esetben ha valamelyik oldali izzód kiégett." A legközelebbi szervízig, ahol kicserélik a kiégett izzót... Attól, hogy nem kötelezõ az izzókészlet, mert jó részét nem egyszerû cserélni, még nem járhatsz kiégett izzóval. Plusz ha bekötöd helyzetjelzõként, amit ugye a nevébõl fakadóan a helyzeted jelzésére használsz, tehát az ÁLLÓ jármûvön, igen hamar le fog merülni. Beköttetheted felõlem, megoldható, de hogy be fogom verni a ködlámpádat az elsõ alkalommal amikor megpróbálod kiégetni vele a szemem (nem látsz mögöttem két méterre???), az biztos.
A kérdező hozzászólása: Egyébként pedig ma már akár tompitott nélkül is SZABAD használni. Sõt mondok jobbat, még augusztusban is felkapcsolhatod abban az esetben ha valamelyik oldali izzód kiégett.
A kérdező hozzászólása: Helyzetjelzõként funkcionálna! Kamionokon, terepjárrókon van szúrófény, még lakott területen belül is világít, mint helyzetjelzõ.
Ez elég rossz ötlet szerintem és szabálytalan is egyszerûbb ha veszel egy LED-es DRL menetfényt "E" és "RL" jelzéssel ellátva abba senki nem köthet bele.


Be lehet állítani valahogy (és ha igen, hogyan) , hogy az msn ne jelezze, ha emailt kapok a hotmail-es címemre?

Hotmail-es msn címem van, de emailként nem használom. Rengeteg spam érkezik rá, és olyankor az msn lelkesen jelez, hogy 1 új email üzenetem jött. Ki lehet ezt kapcsolni valahogyan?

Legjobb válasz: Messenger fõablakban: Eszközök - Beállítások. Ott figyelmeztetések és hangok: Figyelmeztetés megjelenítése e-mail üzenetek érkezésekor - szedd ki a pipát.

Messenger fõablakban: Eszközök - Beállítások. Ott figyelmeztetések és hangok: Figyelmeztetés megjelenítése e-mail üzenetek érkezésekor - szedd ki a pipát.
A kérdező hozzászólása: köszi!!! örök hálám!
Kiegészíteném elõzõ válaszom azzal, hogy ha MSN Plus-od van, akkor annak a beállításai közt - bal oldalt E-mail fiókok, fent általános - Új levél érkezésekor beállításai közt beállítod a neked megfelelõt.

Microsoft Word-ben, ha CTRL-C - CTRL-V-vel bemásolunk valamit (pl. : egy weblapról egy szövegrészletet) akkor azt valahogy meg lehet tudni, hogy hogy be lett másolva és nem beírva lett. Hogyan lehet ezt ellenőrizni és hogy lehet ezt kerülni?

Legjobb válasz: Ha CTRL+V-vel másolod be, akkor jó eséllyel eltér a betûméret, betûtípus stb. Ha Irányított beillesztéssel teszed be, és csak szövegként, akkor a betûtípus megmarad. Így formailag nem fog látszódni, hogy az máshonnan van. Persze ha valakinek gyanús egy szövegrészlet és rákeres pl Google-n, akkor kiderül, hogy nem saját írásról van szó.

Ha CTRL+V-vel másolod be, akkor jó eséllyel eltér a betûméret, betûtípus stb. Ha Irányított beillesztéssel teszed be, és csak szövegként, akkor a betûtípus megmarad. Így formailag nem fog látszódni, hogy az máshonnan van. Persze ha valakinek gyanús egy szövegrészlet és rákeres pl Google-n, akkor kiderül, hogy nem saját írásról van szó.
google és plágium keresõk pl http://kopi.sztaki.hu/index.php?check=0
azt, hogy begépelve vagy bemásolva lett-e, soha senki nem tudja megmondani. Amit le lehet ellenõrizni, az a bemásolt, begépelt dokumentum FORRÁSA, eredetének a pontos helye. (tehát jobb, ha eleve megjelölöd a dokumentum végén a forrást, és akkor nem lehet semmi esetben sem gondod belõle.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Mi történik akkor ha A1-ra van meg a jogosítváníom és nem 125ccm-s motoral megyek hanem nagyob ccm-s motoral de viszont 11kw a teljesítménye? Be lehet magyarázni valahogy?

Legjobb válasz: http://www.nkh.hu/kepzes/content/view/36/67/lang,hu/ A fenti linken van a pontos szabály. Kiemelem neked a lényeget: Nemzetközi kategória. 125 cm3 hengerûrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár. Az EGYETLEN kivétel: Az 1998. január 1-je elõtt kiadott "A1" alkategóriával a 125 cm3 hengerûrtartalmat meghaladó, de a 150 cm3 hengerûrtartalmat meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpárt is lehet vezetni. Egyszóval, ha az általad leírt eset történik és a rendõr igazoltat, büntetésre számíthatsz, kivétel ha az elõbb "KIVÉTEL"-ként írt részben foglaltaknak megfelelsz.

http://www.nkh.hu/kepzes/content/view/36/67/lang, hu/ A fenti linken van a pontos szabály. Kiemelem neked a lényeget: Nemzetközi kategória. 125 cm3 hengerûrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár. Az EGYETLEN kivétel: Az 1998. január 1-je elõtt kiadott "A1" alkategóriával a 125 cm3 hengerûrtartalmat meghaladó, de a 150 cm3 hengerûrtartalmat meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpárt is lehet vezetni. Egyszóval, ha az általad leírt eset történik és a rendõr igazoltat, büntetésre számíthatsz, kivétel ha az elõbb "KIVÉTEL"-ként írt részben foglaltaknak megfelelsz.

Oviba be lehet vinni a cumisüveget? Minden oviban van beszoktatás? Ha nagyon sír a kicsi és haza akar jönni, anyát akarja akkor behívnak érte, vagy az ovónénik lenyugtatják valahogy?

Legjobb válasz: Itt nálunk a bölcsiben lehet cumisüveget bevinni, de biztosan odaadják neki az oviban is, ha azért sír. Anyahiány esetén az óvónéni eltereli a figyelmét, hiszen azért van ott :)

Itt nálunk a bölcsiben lehet cumisüveget bevinni, de biztosan odaadják neki az oviban is, ha azért sír. Anyahiány esetén az óvónéni eltereli a figyelmét, hiszen azért van ott :)
ja és igen szerintem minden oviban van beszoktatási idõszak, amikor te is ott lehetsz vele, de én nem javaslom hogy egész nap mellette ülj, mert akkor azt hiszi hogy mindig ott leszel. Elég csak délig ott lenni vele, és akkor ott hagyni ha eljátszik, mikor nem is figyel. pár óra múlva úgyis mész érte, azt kibírja fõleg hogy alvás is van.
nálunk nem lehetett bevinni, volt gyerek, aki nem ivott, mert nem tudott pohárból. 3 évesen azért nem ártana, ha megtanítanád pohárból inni, meg igencsak megszívja. Otthon abból iszik, amibõl akar, de tudjon pohárból is. Nálunk kiskedvencet lehetett vinni alváshoz, sõt cumit is!! takarót sajnos nem, csak huzatot. Szoktatás természetesen van, max. 2 hét, addig a gyerek megszokja, hogy oda kell járni. elõször ott vagy vele, aztán kicsi idõre elmész, visszamész, egyre több idõt lesz ott egyedül. Sajnos lehet, hogy hamar elkap valami betegséget, úgyhogy sokáig fog húzódni a beszoktatás. Az óvónõk nálunk lenyugtatják a gyereket, ha sír, olyan viszont volt, hogy megegyeztek vele, hogy nem alszik ott, ha az anyja érte tud menni. De a legjobb, ha sokat kérdezel, ez ovifüggõ.
Öcsém is így volt, szeptembertõl bölcsi, decemberben töltötte a 3at, következõ év szeptembertõl már kiscsoportos volt. A bölcsiben azért még több mindent lehet, hiszen picik még, valahogy jó lenne azt elintézni.
milyen idös a kicsi?
akkor ne aggódj, oviban nincs cumisüveg, otthon meg tök mindegy, mibõl iszik. Kicsit túlaggódod a dolgot, talán a gyerek is érzi, hogy te szorongsz az ovitól, naná, hogy akkor õ is tartani fog tõle. Egyébként az én anyás gyerekem úgy berohant az oviba, hogy hátra sem nézett. Mondtam, hogy minek dekkolok itt, majd jövök érte délben. Mindig mondtam neki, mikor jövök, pl. amikor bejöttök az udvarról, alvás után, és megjegyezte, addig nem aggódott. Persze nagyon örült, mikor meglátott.
Még annyit, hogy tudom, hogy õ érzi az én félelmemet! Minden nap lelkesen beszélek az oviról, átbeszéljük hogy milyen szuper játékok vannak és mennyi aranyos kisgyerek várja! Hogy mennyire fogja szeretni majd az óvó nénit, legalább annyira mint a bölcsis gondozónõt... De fel vagyok készülve vár, hogy kemény menet vár ránk és nem azért mert én kivetítem rá a dolgokat, egyszerûen ismerem a fiamat és tudom hogy hogyan reagál amikor valami eltér a megszokottól!
Senki nem provokált téged, csak a megnyilvánulásaidból lehet következtetni, hogy valami nem stimmel. De az utolsó elõtti kommenteddel ezt megerõsítetted. Hm.....
A kérdező hozzászólása: Oké. Akkor kérlek részletezd légy oly kedves, mik azok a megnyilvánulásaim amik a mentálisan retardált viselkedésemre utalnak.
Már a kérdéseben erõsen túlzó megnyilvánulások vannak. Szerintem. De tényleg nem bántásként írom, de a többi válaszolónak is feltûnt ez. Gondolom, õk is segítségként válaszoltak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Kedves 78%-os válaszadó! Nem bántásként mondom én sem, de te vagy az egyetlen aki megjegyzéseivel kihúzta a gyufát nálam. Mi vagy te, önjelölt pszichológus? Akkor jár egy kicsit iskolába hozzá, még mielõtt bárkit elkönyvelnél olyan embernek amilyennek te gondolsz, függetlenül attól valójában milyen.
A kérdező hozzászólása: ..és....A kérdésemben mi az erõsen túlzó megnyílvánulás?? Az hogy megkédezem lehet-e cumisüveget bevinni az oviba? Talán hogy van-e mindenhol beszoktatás? , vagy mit csinálnak az ovónénik ha nagyon sír a gyerekem? Ezen mi az erõsen túlzó? Nyilván te vagy az aki meglátta a túlzást ebben az egyszerû kérdésben, hát nyilván akkor a többiekben van a hiba hogy õk sem tettek sértõ megjegyzéseket felém....
Akkor nem olvastad a válaszokat. A legtöbb írta, hogy még most tombold ki magadat, sírd ki és készülj. Vagy tévedek???? Túlzó: "Attól parázok, hogy megy majd oviba, és nem lesz ott neki semmi ami megnyugtatja. Ilyen pl a cumisüveg, elaludni még csak így tud, vagy a takarója, amit nem vihetek be, mert marha nagy. :(....és ha még ez sem lesz???.... "
Igazuk van azoknak is, akik azt írták hogy túlzol, de Téged is meg tudlak érteni, hiszen gondolom elsõ(egyetlen) gyermeked, meg szeretnéd óvni minden rossz hatástól. De hagyd egy kicsit önállósulni, és Te szülõ legyél, ne játszópajtás. Egy ovisnak már régen el kellett volna felejteni a cumisüveget, ezt te rontottad el, nem bántásként, de tényleg, mihamarabb le kell szoktatni róla, és ez nem érettség kérdése, hanem megszokás.
Túlzó: "Fél napra elvitte a Mumus a cumisüvegét, fél napig ordított. Majd megszakadt a szívem. Ez a picúr még nem tud leszokni róla. Úgy gondolom majd közös megeggyezésel csak leszokik, de még ehhez érnie kell."
az egyik válaszoló vagyok, aki szerint túl parázza anyuka a dolgokat, már elõre.az én fiam, nem evett egyedül, vagyis evett de lusta volt rá, nem öltözött és vetközött, csak noszogatásra ment el pisilni, és sose aludt még az apjával se el.senkinél nem maradt meg nélkülem.nem járt még bölcsibe se.ennek ellenére az egyik legjobban és legkönyebben beszokó volt.igaz enni nehezen kezdett el, de minden más 5-ös volt.pedig én is azt mondtam, ááá ismerem a fiam, már az ovi elött 2 héttel nem aludtam, de hónapokkal elötte már tudatosan készültünk rá, az ovi egy nagyon ellentmondásos hely a leg váratlanabb dolgokat hozza ki a gyerekbõl majd meglátjátok, eszembe sincs elitélni senkit a parázásért, de én pl simán leszoktattam a cumiról ovi elött, és gõzerõvel tanultunk öltözni.de tudtam jó helyre megy és a társaság megteszi a hatását.amit most nem tud, megfogja tanulni, és igy lett.minden rendben lesz nyugi.
Már elõrevetíted, hogy az óvónõk mit fognak tenni. Ez is túlzás, amit írsz. Nem egy 2, 5-3 éves gyerek viselkedésére utal. Vagy a játszótéren mind ilyen, mint a fiad? Legyél már õszinte, legalább magadhoz. "Jó, nem való ekkora gyereknek a cumisüveg, tisztába vagyok vele, de ha majd ott is eljátsza azt amit itthon mikor "elvitte a mumus" az üveget....sírva hívnak majd hogy azonnal vigyem haza. Végül is nem nekem fog toporzékolni és krokodilkönnyeket hullatni, hanem az ovónéninek. Tényleg túlparázom, de nem MIATTAM, hanem tudom hogy a fiam mennyire ragaszkodik ezekhez a dolgokhoz, és hogy mikre képes mikor ezek nincsenek. Egyébként félõs, visszahúzódó, a játszótéren még a csúszdára sem megy fel ha más gyerek ott van, hiába beszélek neki és noszogatom. :("
ne támadj, tényleg nincs igazad.végig olvastam minden kommentet, egy sem volt elítélendõ, mindenki jó tanácsot írt és a saját rossz tapasztalatát.ha te félsz valamitõl a fiad is félni fog, ha te kicsinek kezeled kicsi is fog maradni.tudom nehéz elengedni õket, de meg kell próbálni, ha te nyugodtabb leszel, neki is jobb lesz a beszokás, és bizz benne egy kicsit.lehet semmi gondja sem lesz, csak te félsz elõre olyan dolgoktól amik még meg sem történtek.
A kérdező hozzászólása: a nem provokáló válaszadóknak pedig köszönöm hogy válaszoltak a kérdésemre!
A kérdező hozzászólása: Ahhoz képest hogy annyi volt a kérdésem hogy be lehet-e vinni cumisüveget az oviba, már ott tartunk hogy rossz hatással vagyok a gyerekemre, és a feszültségem miatt viselkedik csecsemõként...... Bizonyára azért sem tudom leszoktatni róla mert rossz anya vagyok. És gondolom több hónap lesz mire beszokik az oviba, mert én baxxxom el! most ezt azért írtam le, mert a válaszokból kiindulva ez fog következni.
játszik, hogy csak zavarnám. Délben mikor mentem érte megkérdezte tõlem, hogy miért csak neki kell hazamenni, a többieknek miért nem, majd rávett, hogy ott alhasson.... És igen, szerintem is a szülõk rontják el a gyerekeket. Nálunk 1 éves kor után már nem volt cumisüveg. Folyamatosan próbáltuk erõsíteni benne, hogy nincs már ilyen dedós dolgokra szüksége, mert õ már "nagyfiú".
A kérdező hozzászólása: Nagyon anyás most, pedig eddig nem volt ilyen kis ragaszkodó, a nagymami alig bírta kivenni a kezembõl úgy kapaszkodott anyakamba (most nyaral a maminál). Attól parázok, hogy megy majd oviba, és nem lesz ott neki semmi ami megnyugtatja. Ilyen pl a cumisüveg, elaludni még csak így tud, vagy a takarója, amit nem vihetek be, mert marha nagy. :(....és ha még ez sem lesz???....
A kérdező hozzászólása: Férjem pont tegnap beszélt egy ismerõs ovónénivel, aki abban az oviban dolgozik ahova majd a fiam megy. Azt mondja nincs nagyon beszoktatás, beadom és jónapot. És cumit sem nagyon engedik...Hát hova viszem én a fiam? Ez az egy ovi van csak nálunk. Azt ajánlotta az ovónéni kezdjük bölcsibe szeptemberben, és novemberben mikor betölti a 3-at átmegy kiscsoportba. Ez milyen jó a gyereknek, mert ott van beszoktatás, és bemehet a szülõ, az oviba már nem (?) Sajna a bölcsit nem tudom elintézni, nincs munkáltatóim.
A kérdező hozzászólása: 3 éves lesz novemberben. Munkáltatóit nem tudok a bölcsihez szerezni, mert elméletileg januártól kezdek ha visszavesznek. Természetesen tud pohárból inni, de cumi az isten. Ezzel nyugtatja magát, és elaludni is ezzel tud. Fél napra elvitte a Mumus a cumisüvegét, fél napig ordított. Majd megszakadt a szívem. Ez a picúr még nem tud leszokni róla. Úgy gondolom majd közös megeggyezésel csak leszokik, de még ehhez érnie kell.
Nálunk 2x1 óra a beszoktatás, vagyis semmi. Szerintem az nem elég, fõleg azoknak a gyerekeknek nem, akik nem jártak bölcsibe.
meg kell neki mondani, hogy az ovi olyan hely ahol nincs cumisüveg, látni fogja hogy a többi gyerek is pohárból iszik. reggel lerakjátok pl a cipõs szekrényre a cumisüveget(vagy ahova tudod a bejárathoz) és mondod neki, hogyha hazajön az ott lesz. Amúgy igen, az ovi teli van új játékokkal, gyerekekkel(ha eddig nem sokkal találkozott vidd többet pl. játszótérre) és nem azzal fog foglalkozni hogy anya hol van, vagy hogy cumisüveg.
szerintem, most tombold ki magad, sírd ki magad, hogy mire tényleg viszed az oviba már ne legyél ennyire parás.Azt hiszem túl reagálod a dolgot, és a az óvodakezdõ anyukák tipikus tünetei vannak nálad.ne aggodj, sokkal jobban meg fog viselni téged mint õt.Nálunk se volt beszoktatás, vittem ott hagytam, kérték a tel számom, ha nagyon sírna felhívnak, menjek be de ne vigyem haza, de ezt is csak akkor teszik, ha extrém a helyzet.beszéljetek sokat az oviról, pozítív, nagyfiús értelemben, a rengeteg játékról, a sok jó csoportos dolgokról, mond el a kedvenc játékaiból nagyon sok van ott, és sok gyerekkel tud játszani.menjetek el az ovi felé, és a kint lévõ gyerekeket mutasd meg neki, de szerintem már minden ovi zárva van, az én fiam rettentõ anyás volt, és sosem aludt máshol.3 hétig csak délelõtt vittem, és naponta mondtam neki, milyen jó lesz ha már ott fog aludni, a kedvenc ágynemûjét vettem, és a kedvenc mesehõsös dolgokat, pl zsákot, cipõt, pólókat, ezt mind az oviba fogod hordani címszóval, annyira vágyott már oda, hogy el sem köszönt amikor mentünk, végigsírtam a délelõtt, és semmit nem tudtam csinálni, aztán kiderült annyira édesen eljátszott, imádta a gyerekeket, szót fogadott, hogy semmi de semmi baj nem volt.cumisüveget sehol nem engednek már be, esetleg cumit de csak alváshoz.tudok olyan oviról, ahol se beszoktatás nincs, fulra öltözni, vetkõzni kell egyedül nekik, enni, inni egyedül, pisilni egyedül, alvós rongy nem mehet esetleg a kedvenc plüss.és még sorolhatnám, szóval a ti ovitok szerintem még jó ovi, az legyen a lényeg, hogy szeressék õt, ha ezt látod, a többit meg fogj szokni, megfogja tanulni a fiad.
Egyik oviba sem lehet cumit/cumisüveget vinni. Ezek már nagy gyerekek, semmi keresnivaló cumi a szájúkba-szó szerint ezt mondták a szülõin. Szerintem igazuk van.
Nekünk ágynemût (paplan, és kispárna - huzattal)is kellett az oviba vinni. Választottunk egy olyan anyagot, ami neki is tetszett, abból lett megvarrva az ágynemû. Ha van erre lehetõség, már most otthon használhatnátok, és akkor megnyugtató lenne neki, hogy az oviban is ott van vele! Pl a délutáni alvásnál legyen vele az a kispárna, amit majd az oviba is el lehet vinni! Cumit mi vittük, de pár hét után elvették a lányomtól (csak elalváshoz kellett), és megmutatták neki, hogy ott az ujja! Nagy hiba volt, mert hosszú évekig szopta az ujját utána, iskolás korában is! :( Beszoktatás annyi volt nálunk, hogy ebéd után mentem érte pár napig, de egy idõ után már ott akart aludni a többi gyerekkel.:) Pedig elég nebántsvirág csajszi volt, keveset volt egykorú gyerekek között 3 éves koráig, mégis hamar beilleszkedett, szerette az ovit. :) A lényeg, hogy napi 4 óra óvodai tartózkodás kötelezõ neki, tehát ha érte tudsz menni, nyugodtan hozd el pár napig ebéd után.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Jó, nem való ekkora gyereknek a cumisüveg, tisztába vagyok vele, de ha majd ott is eljátsza azt amit itthon mikor "elvitte a mumus" az üveget....sírva hívnak majd hogy azonnal vigyem haza. Végül is nem nekem fog toporzékolni és krokodilkönnyeket hullatni, hanem az ovónéninek. Tényleg túlparázom, de nem MIATTAM, hanem tudom hogy a fiam mennyire ragaszkodik ezekhez a dolgokhoz, és hogy mikre képes mikor ezek nincsenek. Egyébként félõs, visszahúzódó, a játszótéren még a csúszdára sem megy fel ha más gyerek ott van, hiába beszélek neki és noszogatom. :(
Nehogy bántásként vegyed, de szerintem rossz hatással vagy a fiadra. Érzi a feszültségedet, és rajta így jön ki, hogy csecsemõként viselkedik. Baromi hamar változtass a hozzáállásodon. És tényleg nem bántásként írom.
Az oviban eszébe sem fog jutni a cumisüveg, hidd el. az alváshoz meg még most adj neki valami kellemeset, amit megszok és az oviban is szeretni fogja. Mert akkor fog eszébe jutni. Kapjon egy új rongyit, vagy plüsst vagy akármit. Nagyon sok beszoktatást láttam, és azt vettem észre, ahol anyuka ennyire "tudja" hogy a gyereke visszahúzódó, félõs, sírós , érzékeny stb ott az anyuka rontja el a beszoktatást. Túl szeretgeti, túl sokat van ott vele és fél évig is elhúzódik a kínlódás. Amondó vagyok, az elsõ nap legyél ott fél órát, a második nap 10 percet. Ennyi. Hidd el, lehet lesz egy kis sírás, de csak neked fog ez szólni. Pillanatok alatt felnõnek a gyerekek az ovihoz. NYUGI!!!!
Bocsi az offért... Az én fiam is csendes, visszahúzódó gyerek volt. 3 évesen kezdtük az ovit, azt javasolták az óvónõk, hogy a korábbi tapasztalatok alapján sokkal jobb, ha nem ülök ott vele, csak megszokja, hogy ott vagyok és késõbb rosszabb lesz. Az elsõ nap megkérdeztem tõle, hogy ott marad-e egyedül, míg elszaladok a boltba. Igent mondott. Még vissza sem értem hívtak, hogy ne menjek be, annyira jót j
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Az atomoknak az izotópjai azok meg vannak adva és csak be kell magolni, vagy azt ki lehet valahogy számolni, és ha igen akk hogyan?

Legjobb válasz: Nem lehet kiszámolni sajnos. A kémia nem kilogikázos tárgy (sokan hiszik nagyon hibásan), hanem megtanulós. Általában a kis rendszámú atomok esetében az alaphoz képest 1-2 neutron többlet van, és minél nagyobb a rendszám, általában annál kevesebb a természetben valóban elõforduló izotópok száma. A tóriumnak ugyan 4 természetes izotópja van, de ezekbõl három csak nyomokban létezik. Az urán esetében hasonló a helyzet. Az aranynak vagy az asztáciumnak csak egy természetes izotópja ismert.

Nem lehet kiszámolni sajnos. A kémia nem kilogikázos tárgy (sokan hiszik nagyon hibásan), hanem megtanulós. Általában a kis rendszámú atomok esetében az alaphoz képest 1-2 neutron többlet van, és minél nagyobb a rendszám, általában annál kevesebb a természetben valóban elõforduló izotópok száma. A tóriumnak ugyan 4 természetes izotópja van, de ezekbõl három csak nyomokban létezik. Az urán esetében hasonló a helyzet. Az aranynak vagy az asztáciumnak csak egy természetes izotópja ismert.
Logika alapján :) tényleg egy természetes izotópja van a foszfornak?
Hát ha nem akarod kilogikázni, akkor a wikipedia megmondja. http://hu.wikipedia.org/wiki/A_k%C3%A1lium_izot%C3%B3pjai
... akkor valaki meg tudná mondani, hogy hol tudnám megnézni azt, hogy a Káliumnak hány természetes izotópja van köszönöm
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a válaszokat:) Utolsónak: Nem teljesen értek veled egyet :D
Akkor mondjuk azt, hogy aki magától nem látja benne a logikát, az kénytelen bemagolni. Aki meg látja, az nem tesz fel ilyen kérdéseket. Ergo ha ilyen kérdéssel találkozunk, akkor máris tudjuk, hogy hiába is magyarázunk logikáról, elvetélt ötlet.
Igazából a vitánk értelmetlen szerintem. Mindig lesz mibe belekötni. Például abba, hogy te arra alapozod, hogy nem logikus, mert akik nem értik meg azok nem látják annak. De igazából a kérdést nem is ez veti fel. Hanem az, hogy mitõl kezdõdik az, hogy egy tantárgy magolós, vagy hogy egy tantárgy logikus. Ezt még jobban összekeveri az a tény, hogy a logika az emberek kevés százalékának nagyon jó, többeknek jó, de vannak bõven, akik számára majdnem semmi sem logikus. De ahogy mondtad a történelemben is van logika, sõt igazából majdnem mindenben, csak nem mindegy, hogy mennyi van benne. Az egész egy szubjektív rendszer, amiben rengeteg a változó dolog, így csak személyenként lehet megállapítani ezeket, általánosan nem. Ezeket összegezve mindkettõ oldalt meg lehet védeni, hogy logikus, vagy hogy magolós, de mindig bele lehet kötni majd a másik álláspontba.
Ez a kis jelent vicces volt. :D A logika könnyebben megjegyezhetõvé teszi a dolgokat inkább. Bár lehet nem nekem kéne ilyenekrõl beszélni, mert a memóriám is és a logikám is mindig jó volt, szóval tévedhetek. Továbbá fennáll a lehetõség, hogy a wikipédia ismeretterjesztõ oldal, aminek köszönhetõen bárki bárminek kiadhatja magát. A módszereid alapján pedig szerintem minden kiderül rólad.
InsaneMed: Az elsõ válaszoló vagyok. És történetesen biológus vagyok, sõt, molekuláris biológus, és igen, elég sok közöm van a kémiához. Tudom én is, hogy a kémiában _sokmindenben_ van logika, de igazából a kémia leíró részét leíró tudományként kell kezelni. Márpedig a szervetlen kémia leíró tudomány, amit meg kell tanulni, a magolás pedig a módszerre, nem pedig a mennyiségre utal. A növényrendszertan vs kémiai reakciók csak mennyiségi különbség, nem minõségi. ha érted mire gondolok. A sarkos megfogalmazás pedig didaktikai okokból szükséges, mert valamiért sokan tényleg úgy hiszik, hogy a nitrogén reakcióinak körülményeit ki lehet logikázni valahogy mint egy feladványt (ergo nem kell megtanulni), holott ez ugye nem igaz. A történelemben is van logika, egyik eseménybõl jön a másik, de attól még nem lehet kilogikázni azt, hogy valami 1526-ban volt vagy 1527-ben. A logika ahhoz segít, hogy úgy körülbelül belõdd. Ez a kémiára is igaz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a te válaszodat is.ÉS igen tudom h a magolás nem itt kezdõdik.:)
Az elõtõ kommentelõre válaszolnék csak. A válasz teljes mértékben igaz, de rettenetesen felszínes a kémiatudásod, ha magolósnak találod. Nyílván amit gimnáziumban tanítanak az inkább magolós, mert az összefüggések már "túlmutatnak" a gimnáziumon. Persze mindig akadnak majd emberek, akik szerint a matematika is magolós, mert hát ott van az a sok tétel és definíció... Nem 3 oldaltól kezdõdik a magolós tantárgy. :) De gondolom nem hallottál a biológus szakon elhíresült fasciculusról vagy rendszertanról... (Nem, én nem biológus vagyok/leszek.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
jav: *kilogikázós
Hidrogén 10-es izotóp is van, csak nem stabil, nem természetes. Lényegében akármilyen izotóp elképzelhetõ! Gondolj a neutroncsillagok belsejére, ott az elektronok belezuhantak az atommagba, lényegében egy óriási tömegszámú atommagról van szó (persze itt szó sincs hétköznapi körülményekrõl). Vannak olyan számok, amelyeket kedvel a természet (a páratlan számokat pedig nem) az ilyen proton, vagy tömegszámmal rendelkezõ elemek, izotópok gyakoribbak, stabilabbak (pl.: oxigén, kalcium, ólom). Az 50es rendszámú ónnak 10 stabil izotópja van, és még nagyon sok mesterséges (https://en.wikipedia.org/wiki/Isotopes_of_tin). Mára már tudjuk hogy az atommagokban is van valamiféle kiépülése a nukleonoknak. Természetesen nem szükséges tudnod, hogy létezik-e technécium-99 vagy sem. Csak a leglényegesebbeket a hidrogén, esetleg a hélium, a szén, oxigén, klór izotópjait. Igazából ez a tananyagban csak a hidrogén esetében említõdik meg. Vannak erre számolások is. Pont így akarnak transzurán stabil elemeket keresni, az ún. stabilitás szigetét. Persze még messze vannak attól hogy csak mikrogrammokat állítsanak elõ elemekbõl, és így is milliszekundumos a felezési idejük. A mágikus számokkal rendelkezõ stabil atommagokban látják a reményt.

Ha több hónapig véletlenül mágnesek mellett tartottam az MP4 lejátszómat, és most be se akar kapcsolódni, helyre lehet valahogy hozni?

Semmire nem reagál, se arra ha csatlakoztatom a géphez, se arra ha elkezdem tölteni, kinyiffant :SS Tudom hogy orbitális nagy hülyeséget csináltam de amikor egy helyre raktam ?ket asszem nem gondoltam át a dolgot

Legjobb válasz: Hát el kell vinni szervizbe, ezt aligha lehet otthon javítani.

Hát el kell vinni szervizbe, ezt aligha lehet otthon javítani.
Több hónapig hozzá sem nyúltál? Vagy mi az hogy ott tartottad? Ha túlmerítetted az akksit akkor cserélni kell. Li-Pol és Li-Ion különösen nem bírja a túlmerítést.
A kérdező hozzászólása: Nem merítettem túl, amúgy télen nem használtam akkor volt ott mágnesek között... :"D És fel sem tûnt akkor


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!