Találatok a következő kifejezésre: Be lehet terhességet (55 db)

Sokan vannak ebben a cipőben? Úgy néz, hogy hogy terhes vagyok, eddig szedtem rendes vérnyomáscsökkentőt, most így a házidoki írt másikat, amit lehet terhesség alatt és mondta, hogy majd ezekkel lehet varriálni, hogy be tudja állítani újból!

Kicsit izgulok, hogy minden rendben lesz e az új gyógyszerrel?!Ugyanis itthon vagyok 3 éves kislányommal és nem szeretnék rosszul lenni!Akik szedtek terhesség el?tt v. csökkent?t, azoknak több gondjuk volt a vérnyomásukkal a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Sajnos a terhesség rontani szokott az állapoton,nekem legalább is sokkal rosszabb lett,ráadásul,amit terhesség alatt lehet szedni vérnyomáscsökkentõ(Dopegyt),egy kalap szar nem ér!Napi 8 szemmel is 150 felett volt a vérnyomásom!

Sajnos a terhesség rontani szokott az állapoton, nekem legalább is sokkal rosszabb lett, ráadásul, amit terhesség alatt lehet szedni vérnyomáscsökkentõ(Dopegyt), egy kalap szar nem ér!Napi 8 szemmel is 150 felett volt a vérnyomásom!
Én is Dopegydet szedek napi 3-at de most meg 100/54-re vitte le a vérnyomásom és 3 napja már fáj a fejem tõle! De a belgyógyásznak kell beállitani nem a házidokinak

13 hetes kismama vagyok és napok óta fáj a homlokom, arcom. Be lehet venni ilyenkor valami gyógyszert? Egyébként ez lehet terhességi tünet is vagy csak betegség? Ti is voltatok igy?

Legjobb válasz: ha egy mód van rá akkor ne gyógyszert vegyél be hanem menjél el a háziorvoshoz ,hátha arcüreg gyulladásod van.ha voltál náthás az utóbbi idõben akkor elõfordulhat és akkor inkább infra lámpa mint gyógyszer. Én még nem hallottam arról hogy ez terhességi tünet lenne,de persze nem vagyunk egyformák!:)

ha egy mód van rá akkor ne gyógyszert vegyél be hanem menjél el a háziorvoshoz , hátha arcüreg gyulladásod van.ha voltál náthás az utóbbi idõben akkor elõfordulhat és akkor inkább infra lámpa mint gyógyszer. Én még nem hallottam arról hogy ez terhességi tünet lenne, de persze nem vagyunk egyformák!:)
HA fájdalomcsillapítóra gondolsz, a Paracetamol alapúakat babavárás alatt is lehet szedni. Pl. Saridon - én azt szedtem. Nem hinném, hogy terhességi tünet lenne, én ilyenrõl még nem hallottam. Mielõbbi jobbulást!
ha nem szeretnél gyógyszert bevenni használj a homlokodra forró sót. melegitsd meg a sót és tedd bele ronygyzsepibe. nekem bevált. nekem az arcüreg gyulladásomat mulasztotta el.
Nekem a dokim azt mondta hogy a rubophen-t nyugodtan szedhetem terhesség alatt is.de inkább menj el dokihoz nehogy valami komolyabb legyen. 25 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Az orvosom a Panadolt javasolta, azt szedtem be. Tegnap este kipróbáltam a sót is és kicsit jobb lett.

Fehér folyásom van, ez lehet terhesség jele is? Clostilbegyt tabletta miatt hízhatok, mert most szedtem be a második adagom és felszedtem 3kg-ot?

Legjobb válasz: szio, a closti elmeletileg nem hizlal, de van egy gyanum, hogy nekem is attol szaladt fel par kiló, bár en csak egy honapig szedtem. a folyas sajnos fogalmam sincs lehet e terhesseg jele, nekem 22 hetesen meg egyaltalan nem volt semmilyen folyasom, se feher, se barna, se vizes, se semmilyen. a terhesseg legbiztosabb jele a pozitiv teszt, 500 forintos gabriel teszt ugyanolyan jo, mint ami 1000-1500 forintba kerul.

szio, a closti elmeletileg nem hizlal, de van egy gyanum, hogy nekem is attol szaladt fel par kiló, bár en csak egy honapig szedtem. a folyas sajnos fogalmam sincs lehet e terhesseg jele, nekem 22 hetesen meg egyaltalan nem volt semmilyen folyasom, se feher, se barna, se vizes, se semmilyen. a terhesseg legbiztosabb jele a pozitiv teszt, 500 forintos gabriel teszt ugyanolyan jo, mint ami 1000-1500 forintba kerul.
Igen Panadolt szedhetsz, ha muszáj, a terhesség alatt.
Én vagyok a másik 5 hetes, aki majdnam ezt kérdezte, felhívtam az ügyeletet, azt mondták, panadolt lehet szedni.
Megerõsítem az elõttem válaszolókat:igen.
Inkább tûrj, nem kell azonnal gyógyszert bevenni, pláne nem terhesen. Ilyenkor semmilyen gyógyszer nem jó.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm, végül nem vettem be mert lassan elmúlt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
terhességi tesztet vegyél, 500-1000 ft között vannak már tesztek, az ennyi idõ után már megmondja, ha pozitív akkor nõggáysz
...végülis ha mégis megjött, akkor szerintem nem lehetsz terhes. máskor is elõfordult már, h késett? tesztet csináltál? azért kérdezem, mert nagyon ritka esteben alõfordulhat a menstruáció terhesség alatt is, de ez tényleg ritka..
Mindenképpen vegyél tesztet, biztos ami biztos! Én szorítok, hogy ne legyél terhes! :) 25N
nekem az együtt lét után jött meg 3nappal mert ak kellett neki meg jönnie , de nekem se rendszeres csak akkor az egyszer jött meg idöben , de most már a 38adik napnál járok és még semmi , de mi védekeztünk és else ment bennem és azzal biztatommagam h megis jött ugyhogy nem lehetek terhes... de most már megjöhetne, de elég ideges vagyok mostanába meg grippes is és sok gyogszert szedtem lehet azért is késik !!! szoritok h neked is meg jöjjön 18L
már rég el kellett volna menjél orvoshoz. és ha terhes vagy és elhalt a baba és azért vérzel akkor is ölbetett kézzel ülsz nagyokos?
Nem feltétlenül, a tipikus tünetek egyénenként változóak, így az egyetlen tünet a vérzés elmaradása, ami nálad meg is történt. Ez most ergo jelenthet vetélést, sima vérzést, ami nem szakítja meg a terhességet (bár ez baromi ritka) vagy jelenthet megkésett menstruációt. Teszt mondana nagyon sok mindent, akkor azonnal látszódna a helyzet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
hát, elvileg van aki még semmit nem érez, és van akinél még nem is látszik az mebrió a petezsákban, van aki ilyenkorra már nagyonbeteg, és sok baja van a leendõ babával.
A kérdező hozzászólása: Akkor még 1 kérdés, ha még olvas valaki. Ha a rosszabb esetet nézzük, akkor elméletileg 6 hetes lennék. Akkor már észre lehetne venni valamilyen jelekbõl, nem?! (Azt leszámítva, h az elõzõ hónapban kimaradt, mert ilyen már volt)
Én is szurkolok érted. Ha várandós vagy, akkor talán vetélés, de tényleg menj el dokihoz és egy teszt nem árthat :) Szóval várom az eredményt és majd utána okosítok itt tovább :)
Írd meg az eredményt majd légyszi! :) Izgulok érted!!! A 25 éves voltam megint!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, mostmár fogok venni.
Helloka! Szerintem is tesztet vegyél, suliban, koliban, akárhol gyorsan meg tudod csinálni és akkor nem készulsz ki idegileg...Én orvosságot szedek, de még ugy is szoktam stresszelni néha ha késik...Am. uncsitesom terhes volt már a 3 hétben volt, és simán megbetegedett, nem is tudta h terhes, csak késobb jott rá, mondjuk nem tudom, h ez milyen gyakori a nálunk :) Én is szorítok :)
A kérdező hozzászólása: Nekem tegnap megjött, csak az elõzõ hónap maradt ki. Szerinem mint mondtad, nálad befolyásolhatja az idegeskedés is, nálam remélem most a sok változás is befolyásolhatja.
A kérdező hozzászólása: Nem kioktatást vártam, hanem normális választ, úgy ahogy az elõzõektõl kaptam. köszönöm...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, napokat mindig szokott késni, de ennyit már régen késett. tesztet még nem vettem. Talán az is befolyásolhatja, hogy új suli, koli, több cigi?!
teszt! lehet, hogy a 72 órás kavarta meg.

Hpv elleni oltást be lehet adatni terhesség alatt, vagy, ha tervezzük a babát?

Legjobb válasz: Én 30 vagyok, én is megkérdeztem errõl a dokimat pont most. Azt mondta, hogy hülyeség, hogy csak fiatalon lehet beadni, BÁRMIKOR be lehet adni, ennyi idõsen is. Csak azt mondta, azért nem javasolja, mert babát tervezünk.

Én 30 vagyok, én is megkérdeztem errõl a dokimat pont most. Azt mondta, hogy hülyeség, hogy csak fiatalon lehet beadni, BÁRMIKOR be lehet adni, ennyi idõsen is. Csak azt mondta, azért nem javasolja, mert babát tervezünk.
HPV oltásnak semmi értelme, ha már állandó kapcsolatban élsz. Ha volt rá esély, akkor tõle már elkaptad... Ennek csak akkor van értelme, ha tervezed a közeljövõben, hogy mással nemi kapcsolatot létesitesz. Igazi értelme pedig az ELSÕ nemi aktus ELÕTT van (mármint életedben az elsõ...) Tehát a 12-16 éves korosztályt oltják vele.
Hát én nem értek hozzá, de ha a virus már a szervezetedben van, akkor mégis mit csinál az oltás? Mert szerintem az már meg nem véd téged se a virustól, se a szövõdményeitõl... Mellesleg nem irtam, hogy nem adják be, azt irtam, már nincs sok értelme, azt is leirtam, hogy miért.
Én is kérdeztem az orvosomat és azt mondta elõször is csinálnak egy vizsgálatot, hogy jelen van e a szervezetemben a vírus. Ha nincs csak akkor lehet az oltást beadatni különben nem. Ezért is van szó elsõkörben olyan lányokról akik nagy valószínûséggel még szûzek.
3 oltást kell kapnod a HPV elleni oltóanyag kapcsán- elsõ oltás után két hónappal és második oltás után 4hónappal, tehát 6hónap mire megkapod mind a hármat. terhesség alatt nem adják be, illetve babatervezés esetén sem - én úgy tudom. Tehát vagy most és vártok a babával fél évig még, vagy majd csak a baba után adasd be! ÉN is a babát válaszottam elõször, már a másodikat várom! :-)
Kedves elsõ, de a HPV-t nemcsak fiatalon lehet elkapni, és nemcsak partnerkapcsolatban, hanem állítólag pl wc-n is. (ezt mondjuk én nehezen képzelem el, de ezt mondják).
Nekem a doki azt mondta, hogy bármikor van értelme beadni, nem csak fiatalon. A babaügyben viszont azt mondta, ha babát tervezünk inkább várjunk vele, mert 3 oltás kell (tehát két ismétlõ oltás is van pár hónaponként - szóval ez hosszúfolyamat) és terhes kismamáknak azért nem javasolják az oltást.
2. válaszoló vagyok: én is azért mentem el, mert egy rokonomat, aki jóval 30 fölött van ezzel mûtötték. Aztán beadták neki ezt az oltást...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Elsö válaszolonak csak annyit, hogy nem tartom hülyeségnek mert már mütöttek P3-as eredménnyel.Azóta minden rendbe van csak bármikor kiujjulhat mert benne van a szervezetembe és azt gondolom egy esélyt megérdemel a dolog, ha nem káros a tervezett babára!
Lehet, hogy rosszul tudom, de 4 db oltásból áll a kúra. Db-ja 25 ezer körül van. De amit hallottam, hogy HPV-nek több formája van, és az oltás nem mindegyik ellen véd. De bocsi ha nem igaz.....

A terhességet be lehet képzeli?

11 hete voltam a barátommal együtt de csak orális szexeltünk, azóta úgy veszem észre mintha n?ne a hasam tudom hogy ez az egész nem lehetséges és hülyeség de nagyon félek mivan ha terhes vagyok? :(

Legjobb válasz: Persze, be lehet képzelni, de általában szerintem csak akkor, ha nagyon akarod a babát, még tüneteket is produkálhatsz. De egyébként orális sextõl nem leszel terhes.... egy kis biológia..

Persze, be lehet képzelni, de általában szerintem csak akkor, ha nagyon akarod a babát, még tüneteket is produkálhatsz. De egyébként orális sextõl nem leszel terhes.... egy kis biológia..
lehet, hogy meghíztál, vagy akármi, egyik napról a másikra nem nõ meg a hasad, a 11. héten még nem is látszik szinte
de ha ennyire bizonytalan vagy vegyél egy tesztet, mondjuk vannak olyan kismamák akiknek van menstruációjuk, de te tuti nem vagy terhes
Ha nincs menzeszed vagy pozitív a teszted akkor baba van.De menj dokihoz ha ugy gondolod hogy terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: 21:01-nek köszönöm :) úgy lesz!
jól van, akkor nyugodjál meg, tuti nincs baba a dologban, viszont a szabadidõdben olvass utána a neten, hogy mi az a fogamzás, és milyen módon jöhet létre! és ameddig ezt nem tudod, addig ne sexelj!!! ha felteszed a kérdést a megfelelõ helyen itt, akkor még a gumi óvszer helyes használatát is elmondják neked! minden jót! vigyázz magadra!
gratulálok.15 évesen sz.opni tudsz, de azt nem tudod h ettõl nem lehetsz terhes!!!kis r.ibanc!!!!!!
A kérdező hozzászólása: 15/L de már megbántam nem voltam rá felkészülve :(
orális szextõl nem lehetsz terhes, hacsak az ondó nemjut fel a hüvelyedbe mindjuk kézzel átvíve! De ha megvan a menzeszed, akkor nem hinném, hogy terhes vagy! Kizárt! 11hét? jesszus! Hány éves vagy amúgy? Biológia órán még nem tanultátok ezt? Asszem hetedikes tananyag.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Nyugi biztos nem vagy terhes, fõleg, hogy orális szex volt csak. De ha csak attól nyugszol meg, vegyél a rossmannba tesztet (300F-t ért lehet kapni a saját márkájukat). Biztos, hogy nega lesz, ne parázz.
A kérdező hozzászólása: az két hónap ha jól számolom és elég vékony vagyok :( szerintetek mit csináljak? :/
A kérdező hozzászólása: menses az van szerencsére :) de akkor csak beképzelem hogy nõ a hasam? remélem csak beképzelem :/ köszönöm az eddigi válaszokat :)
jó de tényleg, mert aki tudatlan, azt kihasználják, és ebbõl lehet nem kívánt terhesség :S és ne higgyél el mindent! okosodj!

Tényleg be lehet képzelni a terhességet?

Egy hetes késéssel jött meg a mensim,ami 3 napig tartott.Kb.4 napja iszonyú hányinger tör rám.A hasam enyhén feszül,és felvagyok puffadva:S

Legjobb válasz: Nem vagy hülye, ez természetes emberi reakció, ha egy nõ nagyon szeretne babát, vagy éppen nagyon fél tõle. Nekem annó 18 évesen volt egy "balesetem", amikor sanszos volt, hogy teherbe estem. Annyit gondoltam rá, hogy már elkezdtem simogatni a pocim, teljesen beleéltem magam, hogy babám lesz (bár "tünetem" nem volt), míg végül 2 hetes késéssel megjött. Egyébként embereknél is van olyan, hogy valaki álterhes, de ez már a nem normális kategória. Ilyenkor a szervezet teljesen úgy viselkedik, mintha terhes lenne, még a has is nõ, de ekkor már orvos, pszichológus segítségére van szükség. :) Nálad szerintem csak annyi, hogy most jobban figyelsz magadra és így jobban feltûnnek olyan tünetek, amik felett normál esetben átsiklanál... Tehát a válasz, igen, be lehet képzelni, hogy terhes valaki, ettõl még nem vagy hülye! Ha babát szeretnél, kívánom, hogy mihamarabb teljesüljön a vágyad!

Nem vagy hülye, ez természetes emberi reakció, ha egy nõ nagyon szeretne babát, vagy éppen nagyon fél tõle. Nekem annó 18 évesen volt egy "balesetem", amikor sanszos volt, hogy teherbe estem. Annyit gondoltam rá, hogy már elkezdtem simogatni a pocim, teljesen beleéltem magam, hogy babám lesz (bár "tünetem" nem volt), míg végül 2 hetes késéssel megjött. Egyébként embereknél is van olyan, hogy valaki álterhes, de ez már a nem normális kategória. Ilyenkor a szervezet teljesen úgy viselkedik, mintha terhes lenne, még a has is nõ, de ekkor már orvos, pszichológus segítségére van szükség. :) Nálad szerintem csak annyi, hogy most jobban figyelsz magadra és így jobban feltûnnek olyan tünetek, amik felett normál esetben átsiklanál... Tehát a válasz, igen, be lehet képzelni, hogy terhes valaki, ettõl még nem vagy hülye! Ha babát szeretnél, kívánom, hogy mihamarabb teljesüljön a vágyad!
Igaza van az elsõnek! Jobban figyelsz ilyenkor magadra! Múlt hónapban nekünk is úgy volt, hogy lehet, hogy becsúszott (bár már jöhetne is:) ) és ettõl kezdve meg voltam róla gyõzõdve, hogy baba lesz. Éreztem én mindent, enyhe émelygést, petefészekszurkát, mensis érzést (bár ez tényleg gyanús volt, mert erõs érzés volt, és nekem nem szokott jelezni), és mégis megjött. Lehet, hogy ezenek a tünetek eddig is voltak, csak soha nem figyeltem magam elõtte, ezért nem vettem észre!

Be lehet venni valamilyen fájdalomcsillapítót terhesség alatt?

Iszonyú hasogató fejfájásom van, órák óta. Nem szokott fájni a fejem, most meg olyan érzés, mintha egy dárdát átdöftek volna a koponyámon a két szemem között. Sétáltam, mozogtam, izmot lazítottam, ittam, gyömbért ettem - minden gyógyszermentes lehetõséget kipróbáltam, de egyre rosszabb. Lassan egy pohár benzint is meginnék, ha azt segítene :(

Legjobb válasz: Fürödj meg, és menj lefeküdni! A legjobb lenne, ha tudnál aludni egy jót! Ha holnap is gond van, vegyél be egy szemet, nem hinném, hogy nagy gáz lenne. Mennyi idõs vagy? Anno a barátnõm migrénjére a dokija béres fájdalomcsillapítót ajánlott!

Fürödj meg, és menj lefeküdni! A legjobb lenne, ha tudnál aludni egy jót! Ha holnap is gond van, vegyél be egy szemet, nem hinném, hogy nagy gáz lenne. Mennyi idõs vagy? Anno a barátnõm migrénjére a dokija béres fájdalomcsillapítót ajánlott!
kérdezd meg a védõnõt vagy egy patikában egy gyógyszerészt... 1-1 szem gyógyszert még terhesség alatt is be lehet venni, kockázat nélkül - persze szakembernek kell ajánlania, nem másnak... amúgy egy hátmasszázs lehet, hogy segítene, a hát - vállizom feszülése okozhat erõs fejfájást, terhesen meg amúgy is gyakoribb ez a tünet. kérd meg a kedvesed, kicsit a stressz-zónát (váll, nyak, lapockáig) gyúrogassa meg :)
Kedves utolsó! a Paramaxnak, és a Paracetamolnak ugyan az a hatóanyaga, a PARACETAMOL . Más cég gyártja õket, ezért más a "fantázianevük". Ajánlom figyelmetekbe a következõ interjút: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-gyogyszer
Paramax Rapid: Terhesség és szoptatás A PARAMAX tabletták a jelzett dózisban alkalmazhatók terhesség és szoptatás ideje alatt. A paracetamol kis mennyiségben bekerül az anyatejbe, de valószínûtlen, hogy ennek bármilyen hatása van a gyermekre. Panadol:Terhesség és szoptatás Mielõtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, kérje ki orvosa tanácsát a Panadol 500 mg filmtabletta szedése elõtt. Csak ennyit arról, hogy csak a Panadol és semmi más. Amúgy ami éppen otthon van és paracetamol.
Szia! Nekem orvos, és patikus is azt mondta, hogy csak a Panadol, semmi más! (Persze abból is a sima, tehát nem az Extra, stb.)
Egy szemtõl nem lesz probléma. Én Paramax Rapidot vettem be. Paracetamol mehet.
Panadol, algopyrin, de általában a vény nélküliek bevehetõek. Egy szemtõl semmi bajod nem lesz.
én Panadolt szedtem a migrénemre az orvos javaslatára
A kérdező hozzászólása: Ebéd után kezdõdött. Azért furcsa, mert egyébként évente egy-két fejfájás az átlag, az is nagyon enyhe. Ilyen fejfájásom még életemben nem volt.
A kérdező hozzászólása: Nem izom eredetû volt, mert nyújtottam nyakra, az ilyen típusú attól elmúlik. Szerintem valami légköri dologra reagálhatott így a keringésem. Alvástól elmúlt, most kezd kis mértékben visszatérni.

Ha magam után fizetem a TB-t, akkor jár valami pénz szülés után? Esetleg létezik valami biztositó akinél be lehet fizetni a terhesség alatt, ahhoz, h majd szülés után kapjak valami pénzt?

Legjobb válasz: A Dimenzió Egészségpénztárnak volt ilyen csomagja, hogyha oda fizetgetsz be, és szülés után a szociális helyzeted olyan, akkor akár 45 ezer forintot is kaphatsz havonta. Nem böngésztem neked végig, ne haragudj, és már nagyon rég volt, amikor ezt nézegettem, de megadom a honlap címét. Még a T-Online-nál dolgoztam, ott volt ez ilyen munkáltatói juttatás, biztos, hogy jó, mert annak idején szinte mindenki belépett, csak én nem, mert felmondani készültem. http://www.dimenziocsoport.hu/ Ha magad után fizeted a TB-t, csak emiatt az állam biztos nem fog neked semmit adni.

A Dimenzió Egészségpénztárnak volt ilyen csomagja, hogyha oda fizetgetsz be, és szülés után a szociális helyzeted olyan, akkor akár 45 ezer forintot is kaphatsz havonta. Nem böngésztem neked végig, ne haragudj, és már nagyon rég volt, amikor ezt nézegettem, de megadom a honlap címét. Még a T-Online-nál dolgoztam, ott volt ez ilyen munkáltatói juttatás, biztos, hogy jó, mert annak idején szinte mindenki belépett, csak én nem, mert felmondani készültem. http://www.dimenziocsoport.hu/ Ha magad után fizeted a TB-t, csak emiatt az állam biztos nem fog neked semmit adni.
Ha magad után fizeted a TB-t, akkor az egyszeri anyasági (4 terhesgondozás után), a családi és a gyes jár. Más sajna nem. Ugyanebben a cipõben járok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vaálaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!