Találatok a következő kifejezésre: Be lehet a hütőbe a (28 db)

Mennyi ideig lehet a hűtőben tárolni az anyatejet? És 2 fejésnyit egybe lehet önteni? És ha utána oda akarom neki adni akkor be lehet tenni a mikróba vagy tegyem csak meleg vízbe?

Egy 6 napos baba anyukája

Legjobb válasz: egybe nemkéne és mindig a legrégebbit add neki. Kb 2-3 napig eláll , de ha lefagyasztod akkor több hónapig is. Mikroba lehet és a csuklodon nézd nem -e túl meleg.

egybe nemkéne és mindig a legrégebbit add neki. Kb 2-3 napig eláll , de ha lefagyasztod akkor több hónapig is. Mikroba lehet és a csuklodon nézd nem -e túl meleg.
Két fejésnyit nyugodtan összeönthetsz, de csak ha aznapi, és másnap legkésõbb add neki oda. Mikrózhatod, de vigyázz, nem szabad forralni az anyatejet! Lehet, hogy eláll 2-3 napig, de én legkésõbb másnap odaadtam neki az elõzõ napról lefejtet, ha meg több maradt, ment a mélyhûtõbe, biztos, ami biztos. Gyógyszertárakban is lehet direkt erre való zacsit kapni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat sokat segítettetek.
Nem jó a mikró, mert egyes részek jobban melegszenek, így ha nem is forr, lehet, hogy egy részében már túlmelegedett, és tönkremennek a vitaminok stb. Hamar megmelegszik meleg vízbe állítva is, vagy bébiételmelegítõben. Úgy lehet összeönteni, ha elõbb lehûtöd a friss tejet is, és ha azonos hõmérsékletû (hideg). Tapasztalatom az, hogy fagyasztani jobb kis adagokban (30-50 ml), késõbb így jobban fel tudod használni.

Ha a felmelegitett tapszer teljes mennyiseget nem tudja meginni a baba, akkor utana be lehet rakni hutobe es ujramelegites utan fel lehet ujra hasznalni 24 oran belul?

Legjobb válasz: Szia! Nem, a felmelegitett tápszert nemszabad újra melegiteni, én legalábbis úgy tudom. További jó babázást. Üdv.: Egy 3 és fél hónapos baba anyukája.

Szia! Nem, a felmelegitett tápszert nemszabad újra melegiteni, én legalábbis úgy tudom. További jó babázást. Üdv.: Egy 3 és fél hónapos baba anyukája.
Én is úgy tudom, ha a hûtõbõl vetted ki, felmelegítetted a babának, utána már nem szabad mégegyszer.


A hűtőt akkor is ki lehet takarítani ha be van dugva? (ugyanis elég macerás lenne kihúzni mert a hűtő hátamögött van a konektor)

Legjobb válasz: A hûtõt ki is lehet kapcsolni kihúzás nélkül. A hûtõben belül van az a tekerõs gomb és azt 0-ra álítod. Nem kell kíhúzni. Mi szoktuk takarítani akkor, amikor éppen olvaszt és nem szoktuk kikapcsolni, de a gép sem kapcsol be (nem zúg a motor).

A hûtõt ki is lehet kapcsolni kihúzás nélkül. A hûtõben belül van az a tekerõs gomb és azt 0-ra álítod. Nem kell kíhúzni. Mi szoktuk takarítani akkor, amikor éppen olvaszt és nem szoktuk kikapcsolni, de a gép sem kapcsol be (nem zúg a motor).
én nem szoktam kihúzni, igaz az enyém No Frost-os, és abban nincs jég, nem kell olvasztgatni. 10 perc alatt kisuvickolom, és eddig még nem lett baja. már 6 éves.
Nem pusztán a takarítás miatt szokták kihúzni hanem azért hogy a keletkezett jég a mélyhûtõben illetve a hûtõ szekrény hátsó (belsõ) falán leolvadjon .A hûtõ a hátsó falán párologtat, az esetlegesen keletkezett jég pedig akadályozza ebben, így többet megy a kompresszor feleslegesen.Tehát ki kell húzni minden féleképp, ráadásul nyitott ajtó mellett ugyancsak feleslegesen mûködne amikor takarítod.
Lehetni éppen lehet, de nem ajánlatos. Tönkre is mehet tõle a gép.

Hol lehet bejelenteni ha a munkahelyen a hőségen semmilyen folyadékot nem biztosítanak, se ivókút, se hűtő, se semmi a dolgozóknak, klíma sincs és vizet is csak a wc-ben lévő csapról lehet venni? Ja és folyadékot se vihetsz be a termelésbe?

6 órás müszak, az ok, hogy nincs pihenőidő, na de ilyen melegben? és folyadék sincs sehol. hameg ki"szöksz" inni a wcbe, le vagy baszva, meg h nincs meg a norma...be lehet ezt valahol jelenteni, vagy valami? antsz már elvileg szólt neki, de azóta se csináltak semmit,mi meg megdöglünk a melegben. Hol lehet az ilyet bejelenteni???

Legjobb válasz: Bejelenteni bárhol be lehet, de semmi sem fog történni.

Bejelenteni bárhol be lehet, de semmi sem fog történni.
Munkaügyi felügyelõség.

Dell gx260 gépemben intel celeron 2Ghz-es procimat egy Pentium 4, 2.6Ghz-re cseréltem. Nem bootol be, a bekapcsoló gomb ledje sárgán világít, a hűtő ventilátor egyenletesen megy. Mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: A rendszer eltárolja a hardverek specifikációit, és minden be bootoláskor ezek a jellemzõk szerint indul. Magyarul: az op.rendszer a celeron 2GHz-es cpu-val akar be bootolni, de mivel azt nem találja ezért úgy érzékeli hogy nincs cpu a gépben.Persze ha a BIOS-ba be tudsz lépni akkor az elõbbi mondatom nem állja meg a helyét. De mondok is erre egy példát: A haver win XP-t használ , és én is, a múltkor cseréltünk merevlemezt. Arra voltunk kiváncsiak vajon sikerül e valahogy be bootolni a windows-t egy másik win-xp-t tartalmazó merevlemezrõl, hát megemlítem hogy nem. Azért nem mert a telepítéskor elmentett hardver specifikációk szerint akart elindulni a rendszer, de mivel ilyet nem talált ezért el sem indult.

A rendszer eltárolja a hardverek specifikációit, és minden be bootoláskor ezek a jellemzõk szerint indul. Magyarul: az op.rendszer a celeron 2GHz-es cpu-val akar be bootolni, de mivel azt nem találja ezért úgy érzékeli hogy nincs cpu a gépben.Persze ha a BIOS-ba be tudsz lépni akkor az elõbbi mondatom nem állja meg a helyét. De mondok is erre egy példát: A haver win XP-t használ , és én is, a múltkor cseréltünk merevlemezt. Arra voltunk kiváncsiak vajon sikerül e valahogy be bootolni a windows-t egy másik win-xp-t tartalmazó merevlemezrõl, hát megemlítem hogy nem. Azért nem mert a telepítéskor elmentett hardver specifikációk szerint akart elindulni a rendszer, de mivel ilyet nem talált ezért el sem indult.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.Mit kellene tennem, hogy a BIOS felismerje az új procit?
Újra tenni az XP-t :D
Nem értem... Mármint jogos, hogy igy nem bootol be, de én pl vettem egy új vidikarit, ráadásul Ati-t, pedig elõtte Nvidia volt benne, és mégis elindult. Szóval biztos igaza van az elsõnek, de én akkor sem értem.

Meddig lehet tárolni a felbontott habtejszínt? Nem vertem fel az összeset mert nem kellett, de nem tudom h mennyi ideig tárolható még a hűtőben. Esetleg fagyasztóba be lehet rakni? Utána fel lehet verni?

Legjobb válasz: sajnos nem lehet fagyasztani. ha uht. akkor még egy két nap múlva használható. elvileg még akkor is fel kell verõdnie, de lehet, hogy jobb lenne, ha valami ételbe használnád el.

sajnos nem lehet fagyasztani. ha uht. akkor még egy két nap múlva használható. elvileg még akkor is fel kell verõdnie, de lehet, hogy jobb lenne, ha valami ételbe használnád el.
A kérdező hozzászólása: De habtejszínt milyen ételbe használjak? Én csak desszertbe szoktam. Fõzéshez fõzõtejszínt használok.
amibe fõzõtejszínt használsz, nyugodtan teheted a habtejszínt is. még selymesebb, lágyabb lesz tõle a zsírtartalma miatt. szóval bátran fõzd el. üdv-tejes-
Ha le is fagyasztod, akkor már csak gyümölcsleveshez használgatod, mert összeáll, de hõ hatására jobb lesz. Most csináltam párizsikrémet fagyasztott tejszínbõl, és darabos lett kiengedés után, de amint felmelegedett eltûntek a csomók.
Igen, pár napig, és helyettesítheted vele a fõzõtejszínt.
A kérdező hozzászólása: Nekem ez fura hogy fõzõtejszín helyettesítek habtejszínnel, mert az ugye édes, de lehet kipróbálom 1szer. Köszönöm a válaszokat. :)
a tejszín relatíve "édes" mivel nem savanyított termék.a flakonos habsprék vannak cukrozva. a fõzõtejszín is "édes" tejszínbõl van, csak 20 % zsírtartalommal kifejezetten a tejföl opciójaként, habnak nem alkalmas. fordítva viszont igaz, a habtejszín kiváló fõzéshez is. gondolj bele, fõzõtejszínt az olaszok vezették be 1993-ban Mo-on. (Parmalat) viszont azelõtt is léteztek tejszínes ételek...:) üdv-tejes-

Plasztik csokiból készült motívumokat, miután felkerültek a tortára, be lehet tenni a hűtőbe?

Legjobb válasz: plasztik vagy csoki? és ha plasztik,akkor miért kéne hûtõbe rakni?

plasztik vagy csoki? és ha plasztik, akkor miért kéne hûtõbe rakni?

Seat Toledo 2005-ös 1.6-os, elindulás után pár száz méter megtétele után már kapcsol be a hűtő ventilátor, még az üzemi hőfok elérése előtt, utána kb fél percenként ki-be kapcsol amíg úton vagyok, mitől lehet?

Az üzemi hőfokig felmegy szépen,ott megáll a mutató,de akkor is folyamatosan ki-be kapcsolgat a ventilátor. Termosztát még ki se nyit amikor már a ventilátor rég megy. Voltam vele elektromossági szerelőnél,biztosítéktól mindent kimért,mindent rendben talált. Hétfőn viszem diagnosztikára,bár semmiféle hibajelem nincs,addig is biztosítékot kiszedtem. Megesz a fene,hogy mitől lehet,akinek van valami ötlete vagy járt már hasonlóan,azoknak a válaszát szívesen fogadom. Ja még annyi,hogy a klímám javításra szorul,feltöltve sincs,nem tudom ez bezavarhat-e.

Legjobb válasz: Bekapcsolt klímánál (még akkor is ha nem hût rendesen) a ventillátor bekapcsol, de ilyenkor alacsony fordulaton szokott mûködni. A hûtõvíz túlmelegedésekor pedig magas fordulaton szokott mûködni, ezt a hangjából is észre veszed! Ha a magas fordulaton kapcsolgat be, akkor vedd ki a jeladót, és egy kübli vízben (hõmérõ társaságában) kezdd el melegíteni, miközben egy ellenállásmérõt kötsz rá. Ha már a 90 fok elérése elõtt 0-ra esik az ellenállása, akkor cseréld ki!

Bekapcsolt klímánál (még akkor is ha nem hût rendesen) a ventillátor bekapcsol, de ilyenkor alacsony fordulaton szokott mûködni. A hûtõvíz túlmelegedésekor pedig magas fordulaton szokott mûködni, ezt a hangjából is észre veszed! Ha a magas fordulaton kapcsolgat be, akkor vedd ki a jeladót, és egy kübli vízben (hõmérõ társaságában) kezdd el melegíteni, miközben egy ellenállásmérõt kötsz rá. Ha már a 90 fok elérése elõtt 0-ra esik az ellenállása, akkor cseréld ki!
Inkább a hûtõbe tedd, de ha van hûvös kamrád, oda is elég.
én van hoyg kint ahgyom , mera hüöben nincs hely, semmmi baja, csak egy kis lufoliával takard le, mert a széle megszárad.
mivel az enyémben tojás is van(gondolom ti is igy csináljátok)nem hagynám kinn, fõleg ilyen melegben.senkinek nem hiányzik egy jó kis hasmenéses lázas nyavalya
A tojás miatt lehet probléma belõle, és gondolom te sem szeretnéd ha Ella néni ( a Szalmon Ella) nálad vendégeskedne pár napig.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :-)
Megromlik, de meg ám! Tedd hûtõbe! Tojás az egyik necces összetevõ, a tej meg a másik...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, éjszakára betettem. Azt hittem, hogy ha ki van sütve, akkor eláll hûtés nélkül is, mint a piskóta. Vagy azt is be kell tenni? Sajnos még elég tapasztalatlan vagyok, de majd csak belejövök :-))
Egy éjaszkát ilyen zimában mint most van, kibír, ha letakarod a széle sem szárad meg. Egyszer a mikróban felejtettem 2 napra, nyúlós-nyálkás-gustustalan lett! Szóval hûtõ, mindenképp! A piskótáról meg most hallottam valami zseniálisat: elõre lesütni, és folpackban lefagyasztani! Mikor felhasználnád, még fagyosan faragható és sokkal szaftosabb, kicsit nedvesebb lesz, nem fojtós-száraz. És még fagyottan kened rá a krémet, könnyebb is kenni, és a krém is hamarabb szilárdul rajta. És ráadásul nem a "nagy napon" kell bajlódni a sütéssel! Majd próbáld ki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!