Találatok a következő kifejezésre: Be kell-e azt (139 db)

Ha kapom a rendszeres gyermekvédelmi támogatást, de a tárgyévben változás következik be a család jövedelmében (plusz 35 e Ft. ), akkor be kell-e szólnom emiatt, illetve elvehetik-e, mennyi időn belül kell jelezni az önkormányzatnál?

2013. május 7 körül kezdődött, most ugyebár szeptember van, és egy hete járok munkaügyi kp által szervezett, EU által támogatott tanfolyamra, amire pénzt kapok, lásd fentebb.

Legjobb válasz: Elsõ nem igaz, ha változás történik azt mindig jelenteni kell.

Elsõ nem igaz, ha változás történik azt mindig jelenteni kell.
Nem kell bejelenteni. Azt megkaptad 1 évre, az jár. Majd 1 év múlva ha ismét kéred, akkor kell beszámolni errõl. De addig nem kell.
Amennyiben az életkörülményeidben változás áll be, (mint pl. ez is ) akkor azt 15 napon belül köteles vagy bejelenteni. Ha ezzel a 35 ezer forint plusz jövedelemmel együtt már meghaladja a jövedelemhatárt az egy fõre esõ jövedelmetek, akkor megszüntetésre kerül.

Valaki megtudná mondani, hogy hogyan folyik az abortusz, mint eljárás? Ha 18 felett vagyok mennyit kel fizetni? Kell e keresetigazolás? Be kell e feküdni? Minden érdekel ezzel kapcsolatban. CSak pontos, őszinte válaszok érdekelnek.

Legjobb válasz: Még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy 18 éves alatt, csak szülõi beleegyezéssel végzik el. Amúgy irta valaki, hogy az õ szülei mindig odafigyeltek, hogy megjön e a vérzése. Nem értem, miért kell a lány szüleit hibáztatni. Ez az õ és fiúja felelõtlensége volt, bár az is lehet, hogy mindenre figyeltek, csak "becsúszott", mert ilyen is van nem kell itélkezni. A szülõk hiába figyelnek oda, hogy meg van e a vérzés, ha ne adj isten nem jön meg, akkor csodát tenni õk se tudnak!

Még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy 18 éves alatt, csak szülõi beleegyezéssel végzik el. Amúgy irta valaki, hogy az õ szülei mindig odafigyeltek, hogy megjön e a vérzése. Nem értem, miért kell a lány szüleit hibáztatni. Ez az õ és fiúja felelõtlensége volt, bár az is lehet, hogy mindenre figyeltek, csak "becsúszott", mert ilyen is van nem kell itélkezni. A szülõk hiába figyelnek oda, hogy meg van e a vérzés, ha ne adj isten nem jön meg, akkor csodát tenni õk se tudnak!
Hogyan történik a terhességmegszakítás? A módszer más azoknál, akik már szültek és más azoknál, akik még nem. A nem szült nõk esetében a mûtétet megelõzõ este egy prosztaglandintartalmú tablettát helyezünk a hüvelybe, vagy pedig egy vékony pálcát a méhnyakba. Ez elõtágítja a méhszájat, majd másnap a terhességet vákuummal kiszívjuk. Ez sokkal kíméletesebb a hegáros méhszájtágításnál, mert a méhnyak izomzatát nem teszi tönkre, így a késõbbi terhességeknél kisebb a koraszülés és a vetélés veszélye. Szült nõknél ezt az elõtágítást már nem végezzük el, mert egy hüvelyi szülés után a méhnyak már nem záródik úgy, mint szülés elõtt, így a hegársoros tágítás könnyebb, ezért nem szükséges az elõtágítás. A terhességet ilyenkor is vákuummal szívjuk ki. Az abortuszért fizetendõ díj megegyezik a társadalombiztosítás szerinti finanszírozás mindenkori összegével. Az Egészségbiztosítási Alap a terhességmegszakítás társadalombiztosítás finanszírozás szerinti összegét megelõlegezi a terhességmegszakítást végzõ egészségügyi intézménynek. A megelõlegezett összegnek azt a részét, amelyet a befizetendõ díj nem fedez, a költségvetés megtéríti az Egészségbiztosítási Alapnak. de amúgy ha beírod a google-be hogy abortusz több 100 oldalt kidob :D:D
Istenem..Tudja ez a 16éves lány, hogy mivel játszik??? Valóban hol vannak ilyenkor a szülõk??? Rám mindíg figyeltek, hogy megjön-e vagy sem, amíg gyógyszert nem kezdtem el szedni...
Nem tudok mit írni...16 éves, egy gyerek! Húzzon el orvoshoz nagyon gyorsan, egyáltalán hol vannak ennek a gyereknek a szülei??????
Remélem nem neked van rá szükséged! Nem vagyok hajlandó még utánanézni sem neked, pedig megvolt a szándék!
A kérdező hozzászólása: NEm nekem van rá szükségem...de egyik közeli ismerõsöm bajban van... 16éves és döntés elõtt áll... Fontos lenne...segítsetek...
A kérdező hozzászólása: A 18 éves feletti részre nem fontos....:D Azt csak érdekeségbõl..a 18 alattit már tudom, hogy 30000körül:D
Nincs joga megölni...még ha meg is teheti, mert erõsebb a magzatnál. Az a magzat élni akar. Neki mindegy, hogy nem lesz apja, vagy anyja... Nélkülük is élni akar...Még ha nem fogják a saját szülei sem szeretni, akkor is élni akar...

A férjemmel közös lakásunk volt. Most elváltunk és a ház ráeső fele is az enyém lesz. Még 10 évig hitel van rajta. Be kell-e százalékolnom, ehez kell-e értékbecslő, és mennyit kell fizetnem beszázalékolásra?

Legjobb válasz: A százalékolás alatt az illetéket érted? Ha igen, akkor attól függ, hogy jutottál-e plusz vagyonhoz vagy nem. A vagyon megosztásnál általában fele-fele arányban osztoznak a felek, ekkor nincs vagyon gyarapodás, tehát nincs is illeték. Azonban, ha az egyik félnek több jut, akkor azután illetéket kell fizetni. Mi alapján lesz a tiéd? A megosztást nevesíteni kell szerzõdésben, amiben az értéket is meg kell határozni. Ha ez nem üt el nagyon a környéken általános áraktól, akkor nem bírálja felül a hivatal (tehát nem kell értékbecslõ). Ha a volt férjed más módon, de ugyanakkora értéket kap, akkor szintén nincs illeték.

A százalékolás alatt az illetéket érted? Ha igen, akkor attól függ, hogy jutottál-e plusz vagyonhoz vagy nem. A vagyon megosztásnál általában fele-fele arányban osztoznak a felek, ekkor nincs vagyon gyarapodás, tehát nincs is illeték. Azonban, ha az egyik félnek több jut, akkor azután illetéket kell fizetni. Mi alapján lesz a tiéd? A megosztást nevesíteni kell szerzõdésben, amiben az értéket is meg kell határozni. Ha ez nem üt el nagyon a környéken általános áraktól, akkor nem bírálja felül a hivatal (tehát nem kell értékbecslõ). Ha a volt férjed más módon, de ugyanakkora értéket kap, akkor szintén nincs illeték.
Nem kell új forgalmi, hanem a régibe kell bejegyeztetni!
Ezért még nem kell új forgalmit csináltatni!
A kérdező hozzászólása: Nem lehet utólag a forgalmin vátoztatni, hozzáírni
Lehet bejegyzéseket csinálni a forgalmiba, de ezért nem kell semmit átírni!

30 napos regisztrált háztartási munka mellett folyósítja-e az önkormányzat a bérpótló járulékot? A regisztrációt be kell-e jelenteni az önkormányzatnál?

Olyan válaszokat szeretnék, melyek személyes tapasztalaton alapulnak, mivel sehol nem kaptam egyértelm? választ.

Legjobb válasz: Én az aktív korúak támogatását kapom, és sokat olvasgattam mostanában ezzel kapcsolatban. Amelyik hónapra bejelentenek téged 30 napos háztartási munkára, azt be kell jelentened az Önkormányzatnál, mivel az idõre amig dolgozol, szüneteltetik az aktív korúak ellátását, ami jelenleg 22.800 Ft- ha esetleg erre a támogatásra gondoltál, csak rosszul írtad volna le a nevét.

Én az aktív korúak támogatását kapom, és sokat olvasgattam mostanában ezzel kapcsolatban. Amelyik hónapra bejelentenek téged 30 napos háztartási munkára, azt be kell jelentened az Önkormányzatnál, mivel az idõre amig dolgozol, szüneteltetik az aktív korúak ellátását, ami jelenleg 22.800 Ft- ha esetleg erre a támogatásra gondoltál, csak rosszul írtad volna le a nevét.

Gépjármű kölcsönadási szerződést be kell-e mutatni az okmányirodában? Vagy csak elég, ha mindig magamnál tartom, a forgalmi mellett? Lehet-e több személyt is szerepeltetni kölcsönvevőként?

Legjobb válasz: Ha csak 1-2 napra adod kölcsön, elég a papír. Ha viszont hosszabb távra adod, be kell jegyeztetni az okmányirodában.15 napos bejelentési kötelezettséget ír elõ a jogszabály minden változáskor.

Ha csak 1-2 napra adod kölcsön, elég a papír. Ha viszont hosszabb távra adod, be kell jegyeztetni az okmányirodában.15 napos bejelentési kötelezettséget ír elõ a jogszabály minden változáskor.

Hova menjek, kihez forduljak, mennyiért, vagy ingyen dolgozik-e az illető ilyenkor, be kell-e jelentkezni, kell-e beutaló? Minden információ érdekel!

A XI. kerületi fogászat/fogászatok érdekelnek (SZTK). 24 hetes kismama vagyok és szeretném megnézetni a fogaimat. Néha vérezget a fogínyem, de nem vészes, viszont a fogaim lyukadnak rendesen. Úgy tudom, mivel terhes vagyok, ezért ingyen megcsinálják a beavatkozásokat az SZTK-ban, ez igaz? Illetve ha nem is csinálnának semmit a fogaimmal, a terhes kiskönyvembe kellene egy véleményezés, vagy ilyesmi... A véd?n? er?lteti... Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: tudtommal a fogászatra nem kell beutaló,vagy idõpont-persze ez utóbbi nem árt, hogy ne kelljen várnod.A fogászati pecsétnek nincs jelentõsége a kiskönyvben,szóval ne a védõnõ kedvéért menj,hanem a saját érdekedben.Én nem pesti vagyok, de itt a sima tömés ingyenes,akár terhes vagy akár nem- nem sztk-ban,sima fogászati rendelõben.

tudtommal a fogászatra nem kell beutaló, vagy idõpont-persze ez utóbbi nem árt, hogy ne kelljen várnod.A fogászati pecsétnek nincs jelentõsége a kiskönyvben, szóval ne a védõnõ kedvéért menj, hanem a saját érdekedben.Én nem pesti vagyok, de itt a sima tömés ingyenes, akár terhes vagy akár nem- nem sztk-ban, sima fogászati rendelõben.
A kérdező hozzászólása: és meddig kell neki bent tartani?remélem nem lesz rá szükséég de biztos ami biztos
Én fertõtlenítem elõtte. Bekenem popsikrémmel és csak a hegyét dugom be, kb. fél centit, amíg nem csipog addig tartom bent neki. 5-öt kell levonnod a végeredménybõl, ezt úgy értem, h ha 37, 5-öt mutat akkor a valóságban az csak 37
Ja de készülj fel, h lehet, h kakilni is fog. Nekem hála istennek egyszer sem kakilt tõle.
A kérdező hozzászólása: és hogy fertõtleníted?
Én is ugyanúgy csinálom, ahogyan a 2-es válaszoló írta. Én alkoholos vattával fertõtlenítem elõtte a lázérõt, picit megtörlöm.
Nagyon minimális épphogy egy csepp domestossal és jól leöblítettem. Van hideg vizes fertõtlenítõ tablettám is, de abban azt írják, h fémre nem szabad alkalmazni és mivel a lázmérõ vége fém így azért nem használtam azt. És anyukám is a domestost ajánlotta.
Én csak folyékony szappannal megmosom és leöblítem meleg vízzel. Persze új volt és csak a popsiba használjuk és csak egy gyereknél.

Adóbevallásban (2012) hová kell beírni, be kell-e írni az 1 napos 2484, - összegű egyszerűsített foglalkozásra kifizetett bért, ha volt 1 millió feletti "normál" munkaviszonyból származó jövedelem?

Legjobb válasz: Nem kell, mivel a "mentesített keretösszeg" alatt van. A mentesített keretösszeg napi 4.280,- Ft. A "normál" jövedelmet természetesen be kell vallani, csak az egyszerûsített foglalkoztatásból származót nem a Te esetedben.

Nem kell, mivel a "mentesített keretösszeg" alatt van. A mentesített keretösszeg napi 4.280, - Ft. A "normál" jövedelmet természetesen be kell vallani, csak az egyszerûsített foglalkoztatásból származót nem a Te esetedben.
A kérdező hozzászólása: A mentesített keretösszeg 2013-tól hatályos olvasatom szerint.
A mentesített keretösszeg 2012-ben akkor lép hatályba, ha volt bármilyen más jövedelem az egyszerûsített foglalkoztatás mellett. Ha nem volt egyéb más jövedelem, akkor a 840.000 Ft-os határ maradt érvényben. 2013-ban már a mentesített keretösszeg érvényes akkor is, ha nincs egyéb más jövedelem. Tehát Neked nem kell bevallanod a 2.484 Ft-ot, csak a "normál" jövedelmet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Ha tulajdonosok vagytok akkor be kell szállni.
Így van, be kell szállni. Ez a közös lónak túros a háta eset. Ilyenkor szokott annyira lepusztulni a sok tulajdonos miatt az épület, hogy amikor az unokákra marad majd, akkor már sza.t se ér. Ráadásul a rengeteg tulajdonos emiatt a végén minimális örökséghez fog jutni.
Kifejezetten csak az állagmegóvás költségeibe részarányosan.
Milyen karbantartásra gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Például ha a házban maradó testvérem bevezetteti a gázt a telekre és a házba , abba mindenkinek be kell-e szállni.
Szerintem nem, mert az nem állagmegóvás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!