Találatok a következő kifejezésre: Be kell új fogamzásgátlót (4 db)

Új fogamzásgátló (Mirabella20), 2 hete véres folyás, dokihoz nincs időm elmenni, hagyjam abba azonnal a gyógyszert, v most már be kell szednem az egészet?

Lindynette 30 után 2 hónap gyógyszer nélkül, most ezt írta ki a doki. Menzesz első napján kezdtem el szedni... Normálisan 3-4 napig volt meg. Onnantól kezdve csak ha wc papírral KICSIT felnyúlok látok h barnás,vagy véres... Az elején azt hittem h csak múlik elfele a menzesz... de ez már 2 hete tart.... Dokihoz a munkám miatt nehézkes eljutnom, csak ha nagyon muszáj... Most már érdemes beszednem a maradékot ,v azonnal hagyjam abba? 21 L

Legjobb válasz: Ez csak a mellékhatás. Nem értem... az új gyógyszerek betegtájékoztatójába már nem írják bele, hogy mi van köztes vérzés esetén? A tabi elkezdését követõen ez a pecsételés még normálisnak számít. Ha a második "menses" után is ugyanígy fogsz pecsételgetni, akkor már dokihoz kell menni. De ne hagy semmiképp sem abba addig, amíg a doki azt nem mondja, mert nem egészséges az sem, hogy szeded egy darabig, aztán két hónapig nem, majd most megint elkezded és mondjuk ma abbahagyod.

Ez csak a mellékhatás. Nem értem... az új gyógyszerek betegtájékoztatójába már nem írják bele, hogy mi van köztes vérzés esetén? A tabi elkezdését követõen ez a pecsételés még normálisnak számít. Ha a második "menses" után is ugyanígy fogsz pecsételgetni, akkor már dokihoz kell menni. De ne hagy semmiképp sem abba addig, amíg a doki azt nem mondja, mert nem egészséges az sem, hogy szeded egy darabig, aztán két hónapig nem, majd most megint elkezded és mondjuk ma abbahagyod.
A kérdező hozzászólása: Lindynette 30-as 4 év szedése után a szervezetem kezdett meghülyülni. A doki azt mondta h abba kell azt hagynom, és hülye volt az elõzõ dokim h azt írta ki mert az nagyon erõs. Januárban azt abba is hagytam. Március végén kezdtem el szedni ezt az újat. Csak elég kellemetlen, h a párommal nem igazán tudunk együtt lenni, mert ez akármilyen ciki is, zavaró tényezõ.! Akkor megvárom a kövi havi menzeszt, ha nem múlik el utána sem, irány vhogy a doki.. :S
Szia! Én úgy tudom, az elsõ 3 hónapban normális a barnázás a Mirabellától!

Be kell venni új fogamzásgátlót ha 3kor vettem be és 6kor nagyon durva hasmenésem volt?

Legjobb válasz: Szia! Az én tabim tájékoztatója azt írja, h 4 órán belül szívódik fel. Olvasd el, a tiéd mit ír. Ha 4 óra az is, akkor meg kell ismételni.

Szia! Az én tabim tájékoztatója azt írja, h 4 órán belül szívódik fel. Olvasd el, a tiéd mit ír. Ha 4 óra az is, akkor meg kell ismételni.
igen, akkor ma. ha mindig kedden kezded szedni, akkor igen, ma kell:D
most ebbe mi a nehéz? beszeded az utolsó gyógyszert, kihagysz 7 napot, és újra kezded szedni. kedden hagyod abba, akkor kedden kezded el újra.
hétfõ - 21. tabi kedd - SZÜNET 1. nap szerda - SZÜNET 2. nap csütörtök - SZÜNET 3. nap péntek - SZÜNET 4. nap szombat - SZÜNET 5. nap vasárnap - SZÜNET 6. nap hétfõ - SZÜNET 7. nap kedd - 1. tabi
Milyen gyógyszert szedsz?
A kérdező hozzászólása: Jangee, 3 mg/0, 02mg
Ne mondd már, hogy nincsen benne. "Az elfelejtett tabletta bevételét azonnal pótolni kell, akkor is, ha ez egyszerre két tabletta bevételét jelenti. Ezután a szokott idõben kell folytatni a tablettaszedést. A következõ 7 nap folyamán kiegészítõ fogamzásgátlás szükséges (pl.óvszer). Ha a tabletta kihagyását megelõzõ 7 nap során szexuális együttlétre került sor, a terhesség lehetõségét ki kell zárni. Minél több tabletta maradt ki és minél közelebb esett a kihagyás a tablettaszedési szünethez, annál nagyobb a terhesség valószínûsége." Ezt a betegtájékoztatóból másoltam ki.
Újra lehet kapni ezt a gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: Az én betegtájékoztatómban ez áll: "Egy filmtablettát hagyott ki az elsõ héten: Vegye be a kihagyott tablettát amint az eszébe jut, még akkor is ha ez két tabletta bevételét is is jelenti. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. Alkalmazzon kiegészítõ módszert a következõ hét nap során, pl. óvszert. Ha a mulasztás elõtti héten szexuális együttlétre került sor vagy elfelejtette bevenni a tablettamentes idõszakot követõen elkezdeni az újabb csomag szedését akkor tudomásul kell vennie, hogy a terhesség kockázata fennáll." Tehát: ha az elsõt hagyom ki, akkor is csak egy hétig kell óvszert használni, és csak akkor nagyobb a valószínûsége a terhességnek, ha elõtte héten együtt voltam a barátommal? ( Elnézést, hogy ilyen értetlen vagyok. :/ )
Pontosan ugyanezt másoltam be. És igen, azt jelenti, hogy egy hétig kiegészítõ védekezés kell. És igen, azt jelenti, hogy ha a szünetben szexeltél, akkor teherbeeshettél.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!