Találatok a következő kifejezésre: Be kell új (234 db)

Szoctám igénylést be kell újra adni, ha szeptemberben már megkaptam vagy egy évre szól?

ELTE btkra járok. Kell újra papírokat intéznem, vagy automatikusan kapom még erre a szoctámot? köszi!

Legjobb válasz: neptunban küldték nálunk minden félévben be kell adni

neptunban küldték nálunk minden félévben be kell adni
A kérdező hozzászólása: nálunk ETR van, és most találtam valahol h Rendszeres Szociális Támogatás Korrekció A Bölcsészettudományi Karon a rendszeres szociális támogatást a Szociális Bizottság egy tanévre ítéli meg, azzal a kikötéssel, hogy a hallgató köteles szociális körülményeiben bekövetkezett változásokat két héten belül jelezni a Bizottság felé. Azon hallgatónak, akinek nem történt semmilyen változás szociális körülményeiben, nem kell korrekciós adatlapot benyújtania. csak túl szép h igaz legyen....
szerintem kérdezd meg az ottani TO-t, bár nálunk is újra kell igényelni (PTE)
Én is oda járok, de nem értem, hogy ha te el tudod olvasni azt a bizonyos mondatot, és úgy tûnik, fel is fogtad, hogy mit jelent, akkor minek még a végére az, hogy "túl szép, hogy igaz legyen". TO-ra ezzel ne menj, mert elküldenek. Érdeklõdhetsz a H épületben a HÖK-nél, de nem fognak neked örülni, mert egyértelmû a kiírás. Nyugalom, márciusi utalássan megy majd a pénz.

Be kell újra tömni vagy nem?

Van egy fogam ami tömve volt.Kitört a fogamból egy darab, így nagyon mozgot tmár a tömésem.Most kijött a tömésem és alig van már valami a fogamból.Még tejfog hála égnek. Érdemes kihúzatni vagy újra betömetni amíg ki nem esik? Abszolút nem fáj hogy kiesett belőle a tömés, csak hogy a suli fogorvosánál mire számítsak.

Legjobb válasz: Szerintem kihúzza.

Szerintem kihúzza.
Attól függ, hány éves vagy, és melyik fogadról van szó! Ugyanis a tejfogat ha kihúzzák, akkor a felnõtt fog nem fog szép egyenesen nõni, kivéve, ha a mellette lévõk már felnõtt fogak... A fogorvos mindig egyedi döntést hoz arról, hogy tömés, vagy húzás, annak függvényében, hogy a mellette lévõek maradó fogak-e? Várhatóan mikor esne ki? Mindenképpen kezelni kell, ugyanis anélkül az alatta lévõ maradó fog is szuvasodni kezd!
Szerintem tejfogat hülyeség lenne újra meg újra betömni, úgyis kiesik.
"Szerintem tejfogat hülyeség lenne újra meg újra betömni, úgyis kiesik." Igen, kiesik... de nem mindegy, mikor... ha csak két-három év múlva fog kiesni, akkor a szuvasodás megtámadja a gyökeret addig, illetve a gyökérrõl a szuvasodást okozó baktériumok átterjednek a gyökér alatt lévõ maradó fogakra. És mivel azok belül vannak, így megmosni sem lehet õket... és akkor a maradó fogak rögtön lyukasan bújnak elõ. Emiatt szokták betömni.


Ha más vastagságú húrkészletet rakok egy gitárral, be kell újra állíttatni a nyakat?

Legjobb válasz: Általában igen. A vastagabb húrok nagyobb feszítést kívánnak, ami a húrláb és a gitár fejen lévõ kulcsok között jelentkezik. Normális esetben sem a kulcsok, sem a húrláb nem mozdul el a nagyobb húzóerõ miatt, viszont a nyak a fa rugalmassága miatt görbülni kezd, mely a nyakmerevítõ pálcával ellensúlyozható.

Általában igen. A vastagabb húrok nagyobb feszítést kívánnak, ami a húrláb és a gitár fejen lévõ kulcsok között jelentkezik. Normális esetben sem a kulcsok, sem a húrláb nem mozdul el a nagyobb húzóerõ miatt, viszont a nyak a fa rugalmassága miatt görbülni kezd, mely a nyakmerevítõ pálcával ellensúlyozható.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Ha már megvan az M kategóriás jogosítvány, akkor ha le szeretném tenni a B kategóriát, akkor újra be kell járnom tanfolyamra és újra le kell vizsgáznom KRESZ-ből?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Igen, újra végig kell ülnöd a tanfolyamot és újra vizsgáznod kell, mert az M kategória elméleti tananyaga nagyon nem ugyanaz, mint a B kategóriáé.

Igen, újra végig kell ülnöd a tanfolyamot és újra vizsgáznod kell, mert az M kategória elméleti tananyaga nagyon nem ugyanaz, mint a B kategóriáé.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Újra be kell adnunk egy nyaraló tervrajzát a tervező hibája miatt engedélyeztetni. Szerintetek az illetékbélyeget megint meg kell venni?

Az a helyzet, hogy a tervez? megrajzolta és beadtuk engedélyeztetni. Most kaptunk egy levelet, hogy a tervezés nem megfelel? tervez?i hibák miatt. Az els? beadásnál az illetékbélyeget megvettük, csak attól félek, hogy megint meg kell venni. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem tuti, hogy újra kell illetékbélyeg, hiszen újra foglalkozni kell az üggyel, nekik olyan, mintha egy új tervet bírálnának el. Az viszont szerintem jogos, hogy úgy gondolod, hogy ennek az anyagi terheit a tervezõnek kellene állnia.

Szerintem tuti, hogy újra kell illetékbélyeg, hiszen újra foglalkozni kell az üggyel, nekik olyan, mintha egy új tervet bírálnának el. Az viszont szerintem jogos, hogy úgy gondolod, hogy ennek az anyagi terheit a tervezõnek kellene állnia.
Az a pár ezer forint az 20000 !!! Igen újra kell illetékbélyeg én levonnám a tervezõi díjból .
beszéljétek meg a tervezõvel, ha egyértelmûen õ hibázott, akkor szerintem ráháríthatjátok a plusz költségeket. mit rontott el? bonyolult itt leírni? ha igen, akkor nem érdekes
Szerintem ezen nincs mit beszélni a tervezõvel.Ha egyértelmûen tervezési hiba miatt dobták vissza, akkor az az õ sara, fizessen a tervezõ.Remélem nem fizettétek neki ki elõre a teljes díját, mert akkor nehezebb lesz fizettetni vele ha nem akar.Ha ezután fizettek akkor vonjátok le egyszrûen abból amiben megállapodtatok.
Ha nyaralóra van pénzed akkor mit számít az a pàr ezer forintos illetékbélyeg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítõ válaszokat!!! Én is úgy gondolom, hogy az anyagi dolog innentõl a tervezõé, hiszen a leírtak alapján az õ figyelmetlenségei okozták a gondot. De még nem nyilatkozott ez ügyben. Annak a válaszolónak, aki pedig a pár forintos illetékbélyegrõl ír, azt üzenem, hogy az 20000Ft, és ez azért is bosszantó, mert mindemellett a tervezõt is meg kellett fizetni. Ja és az sem utolsó, hogy nem egy nagy luxusvillára kell gondolni, hanem egy pici, két szobás házikóra, ahol tudna a család néha-néha pihenni. De gondolom a válasz adójából nem a jó szándék, hanem az irigység szólalt meg. A többieknek ismételten nagyon köszönöm, aranyosak vagytok.

Ha van egy repulojegyem miamiba es parizsban at kell szallnom, akkor az azt jelenti, hogy ott ujra be kell chekolnom vagy csak a security cheken kell atmenne ujra? Azt tudom, hogy a csomagok mennek vegig.

Legjobb válasz: Csak átraknak bennteket egy másik csarnokba, nem kell újra bechekolni, csak átszállni a másik gépre persze beszállókártyával, a csomagokat, pedig automatikus átirányítják.

Csak átraknak bennteket egy másik csarnokba, nem kell újra bechekolni, csak átszállni a másik gépre persze beszállókártyával, a csomagokat, pedig automatikus átirányítják.
Becheckolni csak akkor kell ha ket foglalasi szamod van (hat karakter). Ez csak akkor fordul elo ha kifejezetten igy veszed (pl. ket kulon helyen) ergo igen valoszinutlen hogy ilyened lenne. Ha egy helyen vettel egy Budapest-X utvonalra jegyet akkor vegig feladjak a csomagod. Ezt minden alkalommal mondjak is, es az elso checkinnel megkapod a beszallokartyakat vegig. A biztonsagi ellenorzest viszont lehet hogy nem uszod meg, tipikusan terminalvaltaskor szokott elokerulni a tema. Nagy ugy...
Még is igyekezni kell és gyorsan kapcsolni, mert egyik ismerõsömnek sikerült Párizsban lekésnie a tovább induló gépét. Érdemes utána járni a dolgoknak, megnézni a repülõtér alaprajzát, a menetrendet, és megtanulni szaladni. :) Az õ gépe csak félórát késett, még is rosszul jártak. Szerencsére a késés miatt felengedték õket a következõ gépre.

Elhagytam (vagy ellopták) a személyimet. Új igénylésekor megbírságolnak, vagy ez nem jár semmilyen szankcióval? Rendőrségen be kell jelenteni?

Legjobb válasz: A rendõrségen mindeképp jelentsd be, hogy ellopták a személyidet! Ugyanis vissza tudnak élni vele! Valamennyit kell fizetni az új személyiért amúgy, de ez nem bírság.

A rendõrségen mindeképp jelentsd be, hogy ellopták a személyidet! Ugyanis vissza tudnak élni vele! Valamennyit kell fizetni az új személyiért amúgy, de ez nem bírság.
be kell jelentened a rendõrségen, ott kapsz egy papírt errõl, ezt elviszed az okmányirodába. Elrendelik a körözést a személyidre és kiállítanak egy másikat. Ha van érvényes kártyás jogsid vagy útleveled, akkor 1500 Ft-ot kell fizetned, ha nincs egyik sem a fentiek közül, akkor 3000 Ft, mert kapsz ideiglenes személyit is. Ha kell az ideiglenes is, akkor születési anyakönyvi kivonatot kell vinned, azzal tudod igazolni magad.
Tudomásom szerint bemész az okmányirodába és igényelsz egyet. :) Nem kell feljelentést tenni azért... :D
A kérdező hozzászólása: Oké csak azt hittem, hogy ezt be kell jelenteni, nehogy valaki visszaéljen vele. :) Köszi a választ!
Velem amikor ez történt, akkor elhajtottak a rendõrségrõl, mivel nincs bizonyíték a lopásra. Okmányirodába kellet mennem, ott letiltották a régit. Szerencsére nem csináltattam újat, mert 1 hónap múlva visszaküldték(elhagytam).
akkor kel rendõrségre menned, ha éjjel vagy hétvége van. ha bemész az okmányirodába azonnal, akkor letiltják és csá. ha visszaélnek vele, pl provident hitelt vesznek fel, akkor te tudod igazolni jegyzõkönyvvel v vmivel , h te bejelentetted idõben , h eltûnt így nem téged terhel a bibi. ha 7vége van, akkor rendõrségre bemész, ott megírjátok a jegyzõkönyvet ami szintén igazol téged. õk meg majd intézik a letiltást okmányirodával. Ha eközben visszaélnek vele, akkor megint csak védve vagy. ez még nem feljelentés. ha ma vesztetted el, és majd hétfõn mész be a hivatalba, akkor ha holnap visszaélnek vele, akkor nem vagy védve.
*kell


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!