Találatok a következő kifejezésre: Be fogják Magyarországon (3 db)

Be fogják már végre valaha tiltani a magyarországi vendéglátóhelyeken a dohányzást, vagy ebben is az EU-utolsók kívánunk majd lenni?

Lassan, de biztosan, az EU-tagállamog betiltogatják a vendéglátóhelyeken történ? füstölgést. Mire vár Magyarosrzág? Vezessük már be mi is a dohánytilalmat. KÖZBEVÁGOTT PATÓ PÁL ÚR: Ejj, ráérünk arra még. ????

Legjobb válasz: Akkor inkább zárják be a dohánygyárakat,és legyen ez is tiltott ,mint a fû! Mert ha én magyarországon megveszek valamit legálisan,aminek a 80%át adóként az állambácsi nyulja le,akkor azt a dolgot nehogymár illegális legyen használni.Basszus

Akkor inkább zárják be a dohánygyárakat, és legyen ez is tiltott , mint a fû! Mert ha én magyarországon megveszek valamit legálisan, aminek a 80%át adóként az állambácsi nyulja le, akkor azt a dolgot nehogymár illegális legyen használni.Basszus
Nem kéne általánosítani!Én soha nem dobálom el az utcán a csikket, sõt nem is szoktam dohányozni utcán. A kérdés a vendéglátóhelyekrõl szólt, eddig is voltak dohányzó és nemdohányzó vendéglõk.Akit zavar a cigi füst az ne menjen dohányzós helyre ennyi.De ha én beülök a kedvenc kiskocsmámba akkor ne hogy már ne gyujthassak rá egy sör mellett.Egy doboz cigi átlag 600ft, ebbõl adó kb 480ft.Számold már ki mit kaszál az állam ezen.Ebbõl a pénzbõl nyugodtan fizethetnék az utcaseprõket is, ugy is nagy a munkanélküliség.Én nem mondom hogy senki nem dobálja el a csikket az utcán, és azt sem hogy ez helyes lenne.De a nem dohányos meg ugyanugy eldobja mondjuk a csokispapírt.Mi a különbség?
És még a bagósok diszkriminálják a nem dohányosokat.... pfejj....
Mi a kérdés? Szimpla provokáció, jelenetm a moderátoroknak, köszönjök Emese! És most már csak azért is beírom hogy nem tiltják be, hanem elszigetelik normálisan a dohányzókat és an em dohányzókat. HAGYJATOK MÁR MINKET ÉLNI MOCSKOK!
Az elsõ válaszoló..hát, hogy is mondjam, enyhén szólva dührohamot kaphatott :) Nem fogják betiltani.
Legcélszerûbb lenne betiltani, illegalizálni mind az alkoholt és a cigit. Szóval te akkor nem mész be kocsmába, mert ott akadnak olyan emberek akik alkoholt, tehát drogot fogyasztanak. Te is néha betérsz egy két adag DROGra a kocsmába akkor meg mi is a baj? Az, hogy neked másfajta illegális DROGra van igényed már más kérdés. Az alkohol ugyanúgy drog, mint a nikotin. De azért komolyan megnéznélek, hogy dobálod el az el nem bomló csokispapírokat, (vagyis bocsi, le fog az bomlani olyan 3000 év múlva) ahogy elõttem is írták. Kicsit vissza kéne venni.
pontosan.
A kérdező hozzászólása: ÉN NEM DOBÁLOM EL A CSOKIPAPÍRT SEM. AHOGYAN MÁST SEM! S HA ÉN ESETLEG ALKOHOLT ISZOM, ANNAK FELHÕJÉT NEM FÚJOM SZÉT 10 MÉTER SUGARÚ KÖRBEN....
Ne állj bele más cigifüstjébe, azt õ vette, lopni csúnya dolog!
De utálom az ilyen kérdéseket.Ez csak provokálás.Megnézném tényleg nem szemetelsz-e? Nem is szagolod a fustot mert mint irtad a TE lakohelyeden nem lehet cigizni(ahogy nekem se es KU...RA IDEGESIT) Ha megveszem azt a ro...t cigit nem kis összegért MO.n akkor nehogy mar ne gyujtsak ra ott es akkor amikor én akarok.Te meg fogd be az orrod!!!!!!És ne kritizáld a dohányzókat. A dohányzók nem hagyják élni a nem dohányzókat??????Ezt mikor álmodtad????Ilyen marhaságot!!!!!! Menj beszélj Viktor bácsival hátha meghatod.Bár nem hiszem hogy annyi suskáról le mond csak a te kedvedért.
A kérdező hozzászólása: A bunkó dohányosok MINDEN munkahelyen extra szüneteket tartanak, ha meg a nem dohányos leül 3 percre, akkor leordítjáka fejét, mekkora diszkrimináció már ez? A lakóhelyemen a fedett nyilvános helyeken nem szabad bagózni, s ez nem jelenti azt, hogy máshol nem fújják a barmok a füstöt az orrom alá. NEM SZEMETEKLEK. De csodás, hogy a bagósok, akik TERMÉSZETÜKNÉL FOGVA szemetelnek, alapvetõnek veszik, hogy más is szemetel. A bagócsikkek ott is szanaszét vannak dobálva, ahol van kuka. Ha meg véletlen valaki csokipapírral szemetel, fogadjunk, hogy az illetõ nem eszik meg 30-40 szelet csokit egy nap, míg a bagós kb ennyi csikket dobál el. (30-40 különbözõ helyen) Tehát a következtetés a válaszokból: a bagós nem is hajlandó nem szemetelni. nameg a bagós nem hajlandó mások levegõvételhez való jogát biztosítani sem.
Mindig ez a fránya általánosítás... Gratulálok! Egyébként õszintén örülök neki, hogy ez a legnagyobb problémád!
A kérdező hozzászólása: NEm az az általánosítás, amikor valaki általános jelenségnek nevezi azt ami mellesleg valóban általános. Az általánosítás az, amikor meglátsz egy arabot, s azonnal terroristának nézed. Az viszont tény, hogy a dohányosok valami érthetetlen oknál fogva képtelenek körülnézni, s taláni egy kukát, helyette csak eldobják a csikket, akárhol is vannak. A KUKÁTÓL 2 lépés távolságban IS eldobják, úgyhogy nem kell itt védekezni, hogy "mert nincs kuka".
utosló elõtti: :D:D:D
Az elõs vagyok:Persze hogy kiborultam, már tele a tököm ezekkel a kérdésekkel. AKkor is, igazam volt. Ráadásul aki írta: jogos, aminek 80át perkálom viktóriónak azt hagy szívjam már legálisan, ráadásul a kedves kérdezõ úgyse megy kocsmákba stb. Meg kéne normális elszívó berendezés. Én dohányzok, a megállós tilalommal, meg az aliljáró tilalommal pl. teljesen egyetértek. elsõ voltam.
Füstelszívó alkalmazása és kész, mindenki boldog. Nálam sör mellé dukál a cigi, közterületen meg nem lehet alkoholt fogyasztani. Ezért csinálta azt egyik ismerõsöm is, hogy egy olyan szórakozó helyen, ahol tilos a dohányzás, beállt az ajtóba, amelyik kezében a sör volt, az még belógott a kocsmába, de a cigis keze meg már az utcán volt. :D:D:D
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszoló bagó jani! A bagósokat ezer éve hagyják élni, de a bagósok a nem bagósokat egyszerûen nem hajlandók élni hagyni. A betiltásra éppen emiatt volna szükség.
A kérdező hozzászólása: nem a dohányzást kell betiltani, hanem a másik emberek orra alá pöfékelést maflák. nem fogjátok fel, hogy eszement idegesítõ? Nomeg lehetne rajta még külön +50% közterület-takarítói járulék MINDADDIG, amig a bagósok az utcát, teret, parkot hamu- és csikktartónak nézik.
A kérdező hozzászólása: az a különbség, hogy az utcai szedmtelés 95%-a bagócsikk.
A kérdező hozzászólása: nekem meg nincs kedvenc kiskocsmám, bár szeretnék járni társaságba, de egyszerûen 3 perc után csömöröm lesz a teveszarfüstszagtól.
Ha te nem mész kocsmába akkor miért zavar ha ott teveszarszagban üldögélnek az emberek?
A kérdező hozzászólása: Azért, mert azért nem járok magyar kocsmába, mert ott teveszarral töltött rudat, szívnak, s fújnak. Ha nem lehetne, akkor elmennék. De talán még egy darab kocsma sincs Mo-on, ahol ne szabadn a bagózni. Amúgy a lakóhelyem szerinti országban szerencsére lehet kocsmázni, billiárdozni, bármit csinálni mivel itt egyetlen fallal és plafonnal ellátott vendéglátóhelyen sem szabad bagózni, mivel a törvény tiltja. A kocsmákból, diszkókból mégis hömpölyög a tömeg, tehát forgalomesés SINCS. A baj csak az, hogy mégtöbb bagócsikk az utcán...
Januártol itt sem lehet majd bagózni a kocsmákban.De azt nem hiszem el, hogy eddig nem találtál itthon magadnak füstmentes italozó egységet. Én is tisztában vagyok vele, hogy a dohányzás antiszociális szokás.A legszemetebb drog, amit valaha piacra dobtak, és az állambácsi a díler! De hát ezt elfogadtuk ugye mert amit a törvény enged az nem lehet olyan vészes dolog, gondolják az emberek.Meg hát a kocsma az kocsma.Hidd el nap mint nap megfordul a fejemben, a leszokás, de nem egyszerû...
kérdezö, ha nem itt élsz akkor nem mindegy, hogy milyen a magyar kocsma???
Igen, ez általánosítás. Én dohányzom, de sosem dobom el a csikket, ha nincs a közelben kuka, akkor sem. De te biztos jobban tudod nálam, amilyen okos vagy...

Be fogják vezetni Magyarországon a 21éves korhatárt alkoholvásárlás szempontjából? Ha igen, mikorra várható?

Legjobb válasz: Errõl pontos információ nincs, de szerintem nem tilthatják meg az alkohol vásárlást, mivel ezzel személyi jogokat sértenek meg.... És amúgy is ennek a törvénynek semmi értelme nem lenne mert attól még mindenki úgyanúgy kocsmába fog járni, és kiszolgálják

Errõl pontos információ nincs, de szerintem nem tilthatják meg az alkohol vásárlást, mivel ezzel személyi jogokat sértenek meg.... És amúgy is ennek a törvénynek semmi értelme nem lenne mert attól még mindenki úgyanúgy kocsmába fog járni, és kiszolgálják
Ezzel a lépéssel az alkoholizmust nem tudnák nagy mértékkel visszaszorítani, mert bár sok fiatal fogyaszt alkoholt 18 és 21 között (meg 18 alatt:) , az alkoholisták zöme idõsebb 21-nél.
ha be is vezetik várjanak még 1 évet:) és akkor nekem már tök mind1 De szerintem nem fogják
Jelenleg 18 éves kora fölött nagykorú az ember. Vagy módosítják ezt is 21-re, vagy marad minden a régiben.
A kérdező hozzászólása: huh remélem nem vezetik ezt be:S köszi
Valami olyasmit akarnak csinálni, mint Amerikában, ahol kétlépcsõs a nagykorúság: 18 éves korodtól ugyanúgy büntetetõ vagy, mint egy felnõtt (akár halálbüntetést is kiszabhatnak), lehet házasodni engedély nélkül, stb., de alkoholt csak 21 éves kortól lehet fogyasztani. Engem ugyan már egyik korhatár sem érint, de azt gondolom, hogy aki eddig is akart, hozzá tudott jutni, és ezután is így lesz. Azt mondják, azért van erre szükség, hogy a mértéktelen alkoholizmust visszaszorítsák, de ugyanebbe a programba húsz éve már belebukott egy bizonyos Gorbacsov elvtárs, vele pedig egy egész világrend... Egyébként szerintem is hülyeség az egész tiltósdi: a kábszer is tilos, mégis majdnem mindenki kipróbálta már. :P
A kérdező hozzászólása: amúgy énis pont erre a gorbacsovos dologra gondoltam, szal nem is értem hogy gondolhatják ezt komolyan... abszolút semmi értelme.
Ha bevezetnék se mennének sokra...15 vagyok és kiadják a cigit is meg az alkoholt is :/
pár hete vagyok 16 és tudok magamnak készíteni piát, úgy hogy nem érdekel, amúgy bosszantana a dolog. Vesszen Amerika és az új világrend!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!