Találatok a következő kifejezésre: Beütöttem a a (167 db)

Beütöttem a fejem? ! Tegnap este beütöttem bal oldalt a fejem és most nagyon fáj. Nem tudom, hogy milyen ideget ért el, de ha ásítok, megőrülök annyira fáj, enni sem tudok, mert rágásnál is ugyanez a helyzet.

Agyrázkódást szerintem nem kaptam, mert maga a fejem nem fáj, csak ha hozzáérek, ahol bevertem. Érdemes ezzel elmenni orvoshoz? Vagy majd elmúlik?

Kisfiam beütötte a bokáját, nem bírt ráállni, egyből ügyelet, rtg, nincs törés. Borogatás, nadálytő krémezés, papírra zúzódás van írva. Eltelt 5 nap, foltnak, dagadásnak nyoma sincs, nyomásra nem fáj, mozgatja, de még sem áll rá a dugó. Valami tipp?

Legjobb válasz: Élvezi a törõdést, nálunk a hétéves eltörte a jobb kezét, aztán az elején elkapattuk, etettük, hogy ne balkézzel küzdjön, két hét után kiderült, hogy tulajdonképpen, ha nem látjuk mindent ugyanúgy megcsinál gipszben, mint nélküle, csak velünk szórakozott.

Élvezi a törõdést, nálunk a hétéves eltörte a jobb kezét, aztán az elején elkapattuk, etettük, hogy ne balkézzel küzdjön, két hét után kiderült, hogy tulajdonképpen, ha nem látjuk mindent ugyanúgy megcsinál gipszben, mint nélküle, csak velünk szórakozott.

Beütöttem a halántékomat, milyen következményei lehetnek?

Legjobb válasz: Max egy enyhe agyrázkódás, ha nagyon durván beütötted. Abból ítélve, hogy itt írogatsz, valószínû semmi sem lesz.

Max egy enyhe agyrázkódás, ha nagyon durván beütötted. Abból ítélve, hogy itt írogatsz, valószínû semmi sem lesz.
Ha eddig nem észleltél semmit, akkor már semmi.


Nagyon beütöttem a fejem. Lehet később probléma ebből?

Tegnap nekimentem egy oszlopnak. Beütöttem az orromat és a homlokomat. Utána természetesen fájt, de mintha főleg csak megütöttem volna a csontjaimat, és ennyi. Lesz később szövődmény? Akár daganat?

Legjobb válasz: Én azt javaslom, hogy mindenképp menj el a háziorvosodhoz és mondd el neki, hogy mi történt. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, de ha nagyon beütötted, kritikus helyen, akkor akár még rög is képzõdhetett. Mondd el az aggodalmaidat, lehet, hogy ír egy beutalót CT-re.

Én azt javaslom, hogy mindenképp menj el a háziorvosodhoz és mondd el neki, hogy mi történt. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, de ha nagyon beütötted, kritikus helyen, akkor akár még rög is képzõdhetett. Mondd el az aggodalmaidat, lehet, hogy ír egy beutalót CT-re.

Évekkel ezelőtt beütöttem a fejemet, és nőtt rajta egy nagy púp. A bőr alatt visszamaradt egy kis bucka, amit ha megpiszkálok, még nagyobb lesz. ( vizes) Mi lehet ez?

Cca. Egy nap után a víz visszahúzódik, és a bucka marad, mint el?tte. Van valakinek ilyenje?

Legjobb válasz: Párom is régen beütötte a fejét, és a sérülés helyén ciszta keletkezett. Ha zavar, mûttesd meg!

Párom is régen beütötte a fejét, és a sérülés helyén ciszta keletkezett. Ha zavar, mûttesd meg!

9 hós beütötte a fejét a parkettába - honnan tudom, hogy baj van?

Álldogállt a kanapé mellett és hátraesett szegénykém. Hatalmasat koppant, nagyon fájt neki. Utána megnyugodott, nem ny?gös, de nagyon félek, hogy baja lett. Honnan tudom ezt? Hallottam olyat, hoyg ilyenkor eltört egy gyerek koponyája. Mit csináljak? Minden esésnél nem rohanhatok kórházba... Az egyetlen számomra fura jel az volt, hogy rá úgy 2 órára beültünk az autóba, hulla fáradt volt - máskor ilyenkor simál elalszik - most meg folyton összerándult és nem tudott elaludni.

Legjobb válasz: Egy gyerek koponyája nagyon rugalmas, sokkal nehezebben törik, mint egy felnötté. Ha miután beütötte a fejét, és kb 10 perc múlva már nem sir, a viselkedése szokásos és men alszik feltünöen sokat, akkor nincs komolyabb baja. Ha aluszékony, az az agyrázkódásnak a tünete lehet, akkor célszerü orvoshoz vinni. Ha az autóban nem tudott szokásos móson elaludni, annak valószinüleg az az oka, hogy a ütés helye fáj. Egyébként rövidesen meg fogja tanulni, hogy ha esik, akkor dugja ki a posiját és akkor már nem fogja a fejét beverni. Ilyen idösen minden gyerek párszor elesek, nem kell idegeskedned.

Egy gyerek koponyája nagyon rugalmas, sokkal nehezebben törik, mint egy felnötté. Ha miután beütötte a fejét, és kb 10 perc múlva már nem sir, a viselkedése szokásos és men alszik feltünöen sokat, akkor nincs komolyabb baja. Ha aluszékony, az az agyrázkódásnak a tünete lehet, akkor célszerü orvoshoz vinni. Ha az autóban nem tudott szokásos móson elaludni, annak valószinüleg az az oka, hogy a ütés helye fáj. Egyébként rövidesen meg fogja tanulni, hogy ha esik, akkor dugja ki a posiját és akkor már nem fogja a fejét beverni. Ilyen idösen minden gyerek párszor elesek, nem kell idegeskedned.

Beütöttem a nagylábujjamat és bekékült. Mit csináljak vele hogy látszodjon?

Legjobb válasz: Ha bekékült, akkor már látszódik nem?

Ha bekékült, akkor már látszódik nem?
Ne hordj zoknit és járj papucsban, így fog látszódni.
vagy mezítláb
A kérdező hozzászólása: rosszul írtam.. mit csináljak hogy NE látszodjon?
Jegeld :D
A kérdező hozzászólása: Pont most tettem rá :D jajj remélem segít!! De közben készülõdnöm is kell majd ..:D áá ilyenkor utálom magamat!! :D
Húzd ki magad, és légy férfi! Vagy ha lány, akkor bizonyítsd, be azt a amit annyiszor hangoztattok (tévesen) hogy nagyobb a fájdalom tûrõ képességetek.
A kérdező hozzászólása: Lány vagyok :D Az lesz!! Amúgy tényleg jó a fájdalomtûrésem, de ez kegyetlen :D
Vegyél fel szandált, vagy sportcipõt.
A kérdező hozzászólása: Szandált azért nem szeretnék , mert félek esni fog, sportcipõbe meg nagyon fáj :/ De lehet lesz*rom aztán felveszem a szandált vagy kibírom a cipõben :D
Én 1 hétig csak otthon papucsban tudtam közlekedni úgy-ahogy, borogatni kellene és pihentetni, így nem fogsz tudni elmenni, fõleg nem cipõben.
A kérdező hozzászólása: sikerült kicsit bicegve :D azóta már leakar esni a körmöm is...:D de már jól van

Mióta beütöttem a fejem, sokminden fura lett, mit tehetnék? (részletek lent)

Egy hete reggel engedtem magamnak vizet a kádba,egy ideig nyugodtan tisztálkodtam stb. azután felálltam,hogy megmoshassam a hajam,belekezdtem...azután sötétedni kezdett minden,és éreztem,hogy kezdek rosszul lenni,tudtam,hogy le kéne ülnöm,vagy legalábbis ereszkednem valahova,de nem érkeztem...utána nagyjából az egész életem lejátszódott elõttem és úgy éreztem,valahova sietek,minthogyha négy oldalba rohantam volna egyszerre...azután a 'képekben' amiket láttam magam elõtt megjelent a barátom és azt mondta nekem,hogy tartsak ki,ne adjam fel,nem lehet...õ mindig itt van velem...ezután magamhoz tértem,és rájöttem,hogy elájultam és ezáltal bemerültem a víz alá,és majdnem megfultam.

Legjobb válasz: Nem lehet. Fordulj pszichiáterhez. (Nem pszichológushoz!!!)

Nem lehet. Fordulj pszichiáterhez. (Nem pszichológushoz!!!)
Az álmodás csalóka. Alvás közben az agyunk 4szer aktívabb, így az idõt is 4szer annyinak érzékeled. Tehát a több órás álmaid valójában nem hosszúak. Pl. ha 8 órát töltesz ténylegesen alvással, abból csak maximum 2 órát álmodsz. A többi mély alvásban történik. Azért érzed reggel, hogy nem pihented ki magad, mert az utolsó szakasz mielõtt felébredsz, egy végigálmodott "nem mélyalvás" szakasz.
Nem találom azt a részt, hogy beütötted a fejedet. Az mikor jön?

Csunyan beutottem a fejem! Olyanokat hallodtam hogy ebbol johet agydaganat is es blablabla! Ez lehetseges?

Ha igen akkor annak mik a jeleni?vagysi az agydaganatnak vannak jelei amikrol fel lehet ismerni?

Legjobb válasz: Agydaganat nemigen,de agyrázkódás,az agyi erek sérülése igen. Ha csillapíthatatlan fejfájásod,hányingered,hányásod,szédülésed, esetleg eszméletvesztésed lenne azonnal menj orvoshoz!

Agydaganat nemigen, de agyrázkódás, az agyi erek sérülése igen. Ha csillapíthatatlan fejfájásod, hányingered, hányásod, szédülésed, esetleg eszméletvesztésed lenne azonnal menj orvoshoz!
Agydaganat nemigen, de - ahogy az elsõ írta - pl agyrázkódás igen, sõt, akár epilepszia is, ha komolyabb sérülés történt.
Hova ütötted be?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!